Saobracajna kultura u Beogradu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saller.ns
    CBC Član
    • 13.12.2006
    • 14
    • Novi Sad-Liman

Kada dodje novi zakon o saobracaju vratice tu decu na pesacku stazu

Comment

• saller.ns
      CBC Član
      • 13.12.2006
      • 14
      • Novi Sad-Liman

Da dodam,i Novi Sad je izgubio kulturu u saobracaju

Comment

• muamua
        CBC Veteran
        • 25.02.2006
        • 194
        • muamua

Originally posted by HotDog
        Originally posted by muamua
        koji deo zrenjaninca
        ovaj gde je Zverko trebao da gostuje
        Zato sto veci deo zrenjaninca od Borce ka gradu ima zabranu za bajsikle....
        ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Saobracajna kultura je deo opste kulture koja nam se,bez uvrede,malo ofucala.Kad se na to doda nervoza,kasnjenje,nemar i nebriga za svoj ili zivote drugih i sve ostalo sto moze dase desi jednom obicnom smrtniku i da ga izbaci iz ravnoteze, desava se sve ono sto se desava u prethodno opisanim postovima! Na zalost tako nam je a bice jos i gore,posledica savremenog nacina zivota!
          Samo vas gledam ...

Comment

• weasel
            CBC Veteran
            • 07.06.2005
            • 115
            • Novi Beograd

Pustim uvek ljude da se ukljuce zasto ih ne bih

OSIm

Kad su debili a misle da su pametniji od drugih
            situacija na slici
            2 trake sa pravo prazne kolona za desno 20 automobila jedva se vuku
            i onda onaj 20 u koloni se seti prebaci se u traku pretekne sve i onda mi dodje i pokusava da se ubaci.
            Svi su glupi sto cekaju na red samo je on pametan ...
            Tada bi pre poginuo nego da ga pustim

ili jos bolje kad neko isto ovo uradi samo u suprotni smer uleti i onda naidje neko iz suportnog smera .Ma necu da ga pustim makar napravio kolaps..
            a desavalo mi se bas cesto takva situacija.Tada ovaj debil sto je preticao celu kolonu oce na bezobrazno da se ubaci .
            Nedam makar slupao kola.
            Onda naravno pocinje da se cudi da trubi da psuje.
            To me toliko iznerivra da ne mogu da opisem.

Nek se vraca u rikverc na pocetak kolone ili nek trazi neku budalu koja ce da ga pusti.Ili neka izadje iz vozila pa da popricamo u cemu je problem i ko je upravu.

Comment

• boris58
              CBC Veteran
              • 19.02.2007
              • 196
              • Cacak

maaa,
              zbilja mi niej jasno kako je ljudima tesko da propuste pesake.
              Gomilu pta mi se desilo da ljudi oce da me pregaze da me ne bi propustili, a jednom se lik svirajuci i urlajuce popeo na trotoar (malo visi ivicnjak) i presao 10-tak metara trotaarom, samo da me ne bi propustio. ja sam bio na sred pesackog.

Juce, u Cacku, neka ****** za ... nekom hondom cini mi se D segment, prelazimo jedan pesacki lik nameno sece nas par i stoji nasred pesackog jer ne moze ad skrene desno. posto je auto dugavko, zauzeo je ceo pesacki prelaz. ok, ajde zaobidjemo seljaka, predjemo i krecemo da prelazimo sledeci pesacki ispred njega, kad li seljak dodaje gas i opet staje preko pesackog (i dalje ne moze da udje u tu ulicu, zbog nekog lika koji se isparkirava).
              pogledam ga i neverujem. kucnem mu, ali lagano, po zadnjem krilu i obidjemo ga, kad vidis lik unutra, nekih 50+ godina, se zajapurio, oce da iskoci kroz prozor.
              pokazem mu lepo na pesacki, kad on otvara rata: "sta je rodjace!!!"
              sa osmehom mu rekoh "obratite paznju na pesacki"
              krece lik "@#)*%^)!#$*^#%_($__!$@#*(_!#*@^_#$, ma boli me ku___ za pesacki".
              Okrenemo se i uz osmeh "Pa vidi se da te boli "

Neverovatna seljacina, ponekad pozelim da takvim zakucam nogom na vrata

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

mislim ne znam sta da kazem,ali cenim da ovi mladji vozaci imaju vise tolerancije za ubacivanja i ukljucivanja,manje ili vise regularna. Jedan sam od njih i znam kako vozim nekad uletim isecem ali stalno sa MIGAVCEM,nikad bez,tako da sam i ja srdacan za kolege vozace koji isti upotrebljavaju. pustam pesake na pesackom,babe preko ulice i slicno,ali prelazenje pesackog na crveno i pretrcavanje ulica bez gledanja tada ide sve po spisku

skorasnje cudne situacije:
                situacija1andur regulise saobracaj na pancevackom mostu na ukljucenju iz 29og,ja isao sa karaburme i nas zaustavio ,ja idem ka krnjaci i stao tamo cekam da dozvoli nama da idemo i neki matori iza mene stoji i svira sto ja ne prodjem a ne vidi pandura jer mu je autobus levo,ja razgovarram na tel i cekam znak i on svira i svira i ja otvorim vrata i pitam u cemu je problem on kaze sto razgovaras telefonom vozi,ja reko bas necu sednem i cekam da jos jednom zasvira pa da ga uputim na saobracajca,sva sreca nije vise i otvori se prolaz i ja se ubacim i on krece za mnom vidi pandura i ukopa se ,slatko sam se nasmejao

situacija 2: kod etf-a baba izasla iz busa oce da pretrci sa stapom bulevar a ja idem od depoa jedno 80+kmh i ona ne mari za to boli nju uvo sa sve tri noge pici pored automobila

situacija3: posto mi kreten izleteo na mostu i slupah kevinog pezoa (ja ga preticem i metar od njega on u levu traku iz desne),malo sam vise furiozan na takva izletanje,i jedno vece idem ispred mene 2 vozila neki koreanac ulazi u stanicu i ja vec vidim situaciju da izlece ispred mene i budem obazriv kad na 2metra auto bez migavca bez gledanja u retrovizor izlece,sva sreca pa sam imao slobodnu levu traku i eskiviram ja to stanem nekako 20ak m dalje vratim se u rikverc zagradim auto i izadjem napolje da se nacestitam mile nove godine,kad ono zena vozi muz na suvozacevom DETE pozadi,svasta sam joj rekao . Ne daj boze tako da ubijes celu porodicu i nosis ih na dusi! sta ljudi misle gde gledaju

da ne pominjemo levu traku ,zene........ljude kojima nista nije sveto

biti dobar vozac: malo bezobrazan,svestan,hladnokrvan i NIKADA DA SE DVOUMIS ako uletis ili nesto zeznes nema premisljanja samo gas i vozi.

nekad bih se tako rado vozio GSPom,
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• banebg81
                  CBC Veteran
                  • 26.06.2008
                  • 195
                  • Beograd

Re: Saobracajna kultura u Beogradu

Saobraćajna kultura je KATASTROFA.

Šta da se priča kada je neki momak jurio čoveka kroz ceo grad zato što ga je isekao negde u saobraćaju i na kraju kada ih je stigao ispucao ceo šaržer u oca i sina !? Sreća, svi su ostali živi.

Iznerviram se tako, par puta opsujem a onda opet, ko zna koji njemu đavo fali pa treba da me upuca jbo ga saobraćaj.
                  Mene je od pozadi udario čovek jer sam se zaustavio da propustim pešake na pešačkom, šta reći !?

Od tada, pojas obavezno, podignut naslon za glavu i posebno obraćam pažnju kako vozim.
                  Iza sebe imam preko 100 000 km u dva - tri auta, pa opet, i dalje mislim da ima stvari koje treba da učim u saobraćaju.
                  Auto nije igračka i to ljudi ne razumeju, očigledno.
                  Moja devojka, rešila da polaže, i kao, majka će joj izvaditi lekarsko da se ne cima po lekarima, kada sam to čuo, odmah je dobila zabranu (virtuelnu jer još uvek ne vozi moj auto) na korišćenje auta.
                  E što sam ja takav to je druga stvar, ko zna koliko ima paćenika kojima to nije bitno !?

I još je bitna stvar, kako jednom naučiš da voziš, tako ćeš voziti zauvek, nema ispravljanja, jednostavno, postane rutina a onda svi imaju probleme...

pozzzz

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

Pa nije džabe izreka "psuje kao kočijaš"
                    Vremena i tip vozila se menjaju ali navike su iste

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

I još je bitna stvar, kako jednom naučiš da voziš, tako ćeš voziti zauvek, nema ispravljanja, jednostavno, postane rutina a onda svi imaju probleme...
                      ovo je tacno i to stalno govorim mladjoj braci. ako sad naviknes da skreces bez migavaca i da ne gledas saobrcajne znake, tako ces voziti ceo zivot i stalno ces imati problema.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• DovlaK
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2008
                        • 560
                        • Beograd

Originally posted by AlNik
                        Dakle pitanja za vas (Beogradjane, ali i ostale):
                        1) Da li propustate ljude i ako ne - zasto ne?
                        2) Do koje mere ste spremni da idete da nekoga ne propustite?
                        3) I konacno - why can't we all just get along??
                        1) Da, ali samo ako imaju pravo (zeleno na semaforu) ili pokažu jasnu nameru na vreme da žele da pređu ulicu. U početku ''vozačke karijere'' sam stajao bukvalno svima (kao jelte i svi koji tek izađu iz auto-škole) e a onda mi dođu neki dečko i devojka i ja im stanem da pređu ulicu, a oni počnu da se žvalave ili dođe neka bakuta ja joj stanem, a ona se okrene nazad i tako slične situacije... sada bukvalno po pravilu - pružena ruka ili zakorak na pešački onda stajem u ostalim slučajevima ne stajem. Naravno, ne udaram ljude zato što neću da im stanem

2) Generalno nemam problem sa propuštanjem, ali ako se već ''zakačim'' s nekim isterujem do kraja... gurao sam se čak i sa šleperom koji je na uključenju za autoput hteo da me izgura sa ulaza u rampu... zašto? Pojma nemam! Samo se stvorio pored mene i počeo da me gura iz trake... A ''kačim'' se uglavnom sa onima koji su vrhunski bahati i bezobrazni... temperament valjda

3) Možemo. Samo treba neko da nas natera na to.

Mogu reći da sam kvaran vozač. Ulećem na kvarnjaka, motam levo iz desne trake, koristim nespretnost drugih vozača svašta... Ali nisam bahat i ne ugrožavam druge i postoje neki principi od kojih ne odstupam, a to su prolazak na crveno na semaforu, vožnja u alkoholisanom stanju i uključivanje migavaca ZA SVE. Dakle, čak i kada se zaletim u Kneza Miloša pa menjam trake svakih 20m UVEK ali UVEK dajem migavac koliko god brzo išao... Uglavnom se ne nerviram zbog gužve, ali ''pucam'' na bezobrazluke i na nesposobnost kao i na namerne provokacije koje najčešće imaju za cilj ometanje mog kretanja ili usporavanje (recimo u jednoj traci je autobus, a on me zatvori u drugoj i ne da mi da prođem ispred autobusa i prođem i njega).

Sve u svemu, nekako sam navikao da se ne nerviram, tu i tamo se ''poguram'' s nekim ko je bahat i bezobrazan ali potpuno opušteno bez neke preterane tenzije i nerviranja... više iz hobija Mnogo više se nerviram na drugim putevima nego u Beogradu
                        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• boris58
                          CBC Veteran
                          • 19.02.2007
                          • 196
                          • Cacak

Originally posted by AlNik
                          Dakle pitanja za vas (Beogradjane, ali i ostale):
                          1) Da li propustate ljude i ako ne - zasto ne?
                          2) Do koje mere ste spremni da idete da nekoga ne propustite?
                          3) I konacno - why can't we all just get along??
                          1) uglavnom, propustam 80% pesaka na pesackim (mada me je jednom zaustavio pandur zbvog nepropustanja, nisam mogao da verujem)

2) nervira me drskost i bezobraznost. Ako neko hoce da uleti i daje zmigavac ili mase rukama, nogama, usima ... nije mi nikakav problem da ga propustim, ali ponekad pozelim da imam bullbar za kretene koji te seku na pola metra bez ikakvog zmigavca ponosne na svoje "umece".

3) smrt neprijatelju! ma nije problem ziveti zajedno, ali je problem sacuvati zivce dok vozis.

Comment

• boris58
                            CBC Veteran
                            • 19.02.2007
                            • 196
                            • Cacak

u petak, 9 ujutro, neki manijak kod hrama sv. save, izlece iz bocne ulice sa preko 60-70 kmh i iseca mi zenu dok je menjala traku (sa ukljucenim zmigavcem).
                            svirajuci i mlateci rukama nogama, kad je skontao da je skoro da udario, srecom zena malo prikocila ...
                            negde ispred skavije, lik se zaustavlja u trmvajskoj traci i gleda da li mu je auto ogrebano ...

Jutros ibarska, pola 9, ide neki bus, iza njega auto sa prikolicom malo pretovaren, ispred busa jugic i svi se vuku (55 kmh ) ..
                            nailazi mali pravac i kontam da mi je suvise kratko da predjem trojicu i onda vidim kako neko za zacelja kolone (3 auta iza mene) krece u preticanje, opel karavan, pretpostavljam dizel.
                            pritom se vuce ko prebijena macka, dolazi krivina, on vozi levom stranom i razmislja da li da uleti u prostor iza mene te kad je konacno poceo da se uvlaci, prikolicar ispred mene daje zmigavac i na krivini pocinje da koci da izadje na neki jeb.. sporedni put i sad krelac u opelu (koji verovatno i dalje razmislja da li da me pretekne ili ne) se meni zalepio za branik i polako koci iako ima dosta mesta iza, polako nalecem na prikolicara sa tendencijom da ga oduvam sa ceste, a od jeb... autobusa ne vidim da li izlece nesto iz krivine. srecom nekako sam uspeo da promasim prikolicara, da bi na sledecem kratkom pravcu na punoj liniji taj krelac sa karavanom opet krenuo da me pretice.
                            Opel astra karavan, NS tablice, sa zamagljenim staklima, lik 40+ godina sa zenom i neko na zadnjoj klupi ...
                            toliko me iznervirao da sam mu svirajuci presao u levu stranu da ne moze da me pretekne.
                            Vise nije ni pokusavao, sve do kola kod cacka, gde je stao da se odmori valjda...

Comment

Working...
                            X