Re: D2 vs ED
Manfred uze mi rec iz usta!
Manfred uze mi rec iz usta!
Potroših još jedan rezervoar juče i danas i mogu reći da se zaista oseti razlika... i jače vuče ne puši više nikako, a baš sam pokušavao da ga zadimim ma totalno drugi auto... čuo sam da je ED na Petrolu još bolji i kvalitetniji od OMV-a pa ću da vidim još i to da probam, ali to ne znam gde da sipam pošto u Pančevu nema Petrol pumpe 
. Kakvo dodavanje dvotaktola...kakvi bakrači? Svako dizel gorivo ima dovoljno masnoće za podmazivanje, da kažem kratko, uređaja za napajanje gorivom. Te fino brušene površine uništava nečistoća, koju gorivo sadrži. A ima je u ovom našem, da kažem običnom dizelu, u izobilju. Te nečistoće se provlače i kroz filtere, posebno ako se na vreme ne menjaju, a kako se provuku pri destilaciji nafte, to valjda ne znaju ni stručnjaci u rafinerijama. Sve uljaste tečnosti moraju imati svetlu boju, što je jedan od osnovnih vizuelnih pokazatelja kvaliteta iste. Naspite u jedan providan sud D2, a u drugi Evro Dizel, pa pogledajte. Verujem da, posle toga, nećete imati dilemu šta da sipate u vozilo. Ovo prvo se nažalost, proizvodi u našim rafinerijama, a ovo drugo uvozi. Videćemo uskoro kakvo će nam Rusi gorivo plasirati
Comment