Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    CBC Član
    • 15.03.2008
    • 19
    • Stara Pazova

Re: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Originally posted by offline

Nista to nije problem, cuo sam se sa covekom, uradicemo ga sutra, nego je pitanje sta sa tim uplatama koje sam vec uradio? Ostao je na istoj opstini, ali je druga adresa. Verujem da moram otici da mi odstampaju novu polisu zbog adrese, a ovo ostalo?
    Samo da zakljucim pricu, mogu sve uplate da prodju posto se radi o istoj opstini, takse su iste itd. Da je druga opstina ne bi moglo. Samo sam morao da idem da mi unesu (presaraju staru i napisu novu) adresu na polisi osiguranja. I morala je da se uradi nova saobracajna.
    Radi se inace o Qashqai-u od prvog vlasnika i nema ta prica veze sa ovim sto je kolega iz (susedne ) Indjije pisao, sve je ok i vlasnik i kola, nego sam ja kreten

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Očekujem da detaljno opišeš auto u vlastitoj temi ...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by offline
        ... nema ta prica veze sa ovim sto je kolega iz (susedne ) Indjije pisao, sve je ok i vlasnik i kola
        Drago mi je da si rešio svoj problem. Ako nisi posetio temu: Pomoć oko oduzetih vozila, pogledaj nekoliko postova, pa će ti biti jasno, zbog ćega smo kivni na sve u vezi ovlašćenja. Ovlašćenjima je omogućena prevara nas "savesnih kupaca", bila ona lažna (falsifikovana) ili ne, jer su prodavci bili lažni.

Srećno ih vozio! Na Kosovu dodaju i trošio, pa brzo kupio nova, još bolja! Sa srećom, ži` mi ti!

Comment

• Pera
          CBC Veteran
          • 24.10.2007
          • 129
          • BG

Da li neko moze da pojasni proceduru oko odjave vozila?
          Znam da treba da odnesem saobracajnu,lk,tablice i onu uplatnicu u sup.Ne znam koliko mi registracionih obrazaca treba?I kolko znam treba da se uplati neki porez u upravi prihoda?Da li neko zna gde se to uplacuje u Bg-u i ziro racun?
          Lada Samara 1.5

Comment

• zvrle
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2005
            • 961
            • Beograd, Batajnica
            • Golf 4

Originally posted by casper71
            Mozes tek od 17. decembra da podneses zahtev, jer se nalazis u sistemu na 30 i manje dana do zamene, pre ne moze.
            Moje iskustvo od pre 2 meseca i cekao sam da udjem u period od 30 dana do isteka.
            Hvala, reci mi jel se odmah dobija nazad dozvola ili se čeka?
            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

produzenje vazenja vozacke dozvole se radi u PS i dobija se potvrda o predatom zahtevu za produzenje sa kojom se moze upravljati vozilom.

Originally posted by Pera
              Da li neko moze da pojasni proceduru oko odjave vozila?
              Znam da treba da odnesem saobracajnu,lk,tablice i onu uplatnicu u sup.Ne znam koliko mi registracionih obrazaca treba?I kolko znam treba da se uplati neki porez u upravi prihoda?Da li neko zna gde se to uplacuje u Bg-u i ziro racun?
              http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta ... a-odjava.h
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• casper71
                CBC Član
                • 23.01.2008
                • 33
                • Kraljevo

Danas predas, sutra ti izdaju novu.
                Sve uplate i ostale zezancije oko zamene mozes i sada da odradis pre roka osim same zamene VD.

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Da li su tehnicki pregledi poskupeli posle 10.12 ili ne?

Uopste da li su pojedine komponente registracije otisle gore (za obavezno osiguranje rekose da u maju--junu ide gore za 10-15%)?

Da li ce minimalni iznos tehnickog pregleda od tipa 2000-3000din koji utvrdi vlada stupiti na snagu tek posto se donese pravilnik o tehnickim uslovima ili to nema veze?

Istice mi reg pocetkom februara pa ne znam da li da cekam datum isteka ili da za koji dan registrujem !?

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by casper71
                    Danas predas, sutra ti izdaju novu.
                    Sve uplate i ostale zezancije oko zamene mozes i sada da odradis pre roka osim same zamene VD.
                    Dozvolu dobijes isti dan tj za 5min cim iskuca obrazac.Takodje ti izdaju novu SRB umesto stare YU.Sva zezancija oko produzenja vazenja dozvole kosta 550+490 din i 2 nove slike.I dalje vazi 10god sem sto je sluzbenica naglasila da ce sledece god biti zamena za nove vozacke po ugledu na stare/nove licne karte.
                    Verovatno cemo imati svoj dosije dje ce nam beleziti bodove a legitimisati nas jednostavnim ocitavanjem palca na nekom sajber uredjaju u patrolnom autu.

Ono sto nisam znao i zamalo je napravilo problem je sto sam u roku od 15dana po odjavljivanju prebivalista u drugom gradu bio duzan doneti "svoj dosije"(dje sam polozio itd itd) iz Mup-a prethodnog grada u Mup dje mi je novo prebivaliste.

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Originally posted by zopu81

Uopste da li su pojedine komponente registracije otisle gore (za obavezno osiguranje rekose da u maju--junu ide gore za 10-15%)?

Da li ce minimalni iznos tehnickog pregleda od tipa 2000-3000din koji utvrdi vlada stupiti na snagu tek posto se donese pravilnik o tehnickim uslovima ili to nema veze?

Istice mi reg pocetkom februara pa ne znam da li da cekam datum isteka ili da za koji dan registrujem !?

Ne nisu,cena je i dalje ista 1200din,a u euromaster-u u NS-u je besplatan ako registrujes kod njih auto.
                      Sto se tice tehnickog njega mozes obaviti 30 dana pre registracije,a zasad su cene iste i nisam cuo da ce se u narednih mesec dva menjati nesto po pitanju troskova registracije.

Comment

• zvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 01.11.2005
                        • 961
                        • Beograd, Batajnica
                        • Golf 4

Produženje dozvole se čeka 7-10 dana, sup Zemun
                        Za produženje je potrebno: 2 slike, dve takse ukupno ~900din, zahtev.

Inače čekao sam 2.5h da predam papire, vozačke su na šalteru sa registracijom.
                        “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by Davor
                          Originally posted by zopu81

Ne nisu,cena je i dalje ista 1200din,a u euromaster-u u NS-u je besplatan ako registrujes kod njih auto.
                          Sto se tice tehnickog njega mozes obaviti 30 dana pre registracije,a zasad su cene iste i nisam cuo da ce se u narednih mesec dva menjati nesto po pitanju troskova registracije.
                          Hvala na infu

Ono sto me je iznenadilo kod Euromastera je da se cena reg na konfiguratoru njihovog sajta i kod njih licno razlikuju.
                          Konkretno za corsu b 1.0 12v tj 40kw, 973ccm "98 ukupna cena sa besplatnim tehnickim je 10144din na sajtu dok je u njihovoj agenciji u Cirpanovoj 11950.Na pitanje otkud sad tih 1800 razlike receno mi je da je to "provizija banke na iznos uplate od 10144" ZA besplatnoi tehnicki kod njih imam karticu.Uprkos tome ipak su najeftiniji a osiguranje je Triglav.Delimican kasko za lomove stakala do 10 000 je 750din.

Verovatno cu i ove godine imati problema proci tehnicki jer mi je zatamnjenje 25% (iako u clanu 72 pise da je dozvoljeno).

Ako ima neko "ideju" nek javi na pp

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

A i ti se brines... Vidis kolika ti je cena za registraciju
                            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

Nema na cemu,samo mi je malo cudna ta provizija od skor 20%,neki dan sam registrovao auto i na cenu registracije kompletne od 15000 provizija banke je bila 350din,tako da mi je ta provizija malo cudna,kao besplatan tehnicki ali zato ces platiti na proviziji banke.

Comment

• Puzo81
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2009
                                • 687
                                • Novi Sad/Prijepolje

Ako ti nije tesko unesi podatke u konfigurator na njihovom sajtu i uporedi sa stvarnom cenom koju si platio pa mi javi na pp da li ima i kolika je razlika.

@Cheroki Ma cena registracije je ogromna a EM cu da tuzim zasto dovode gradjane s konfiguratorom u zabludu (iako sitnim slovima ispod pise da ne odgovaraju za nj mada se trude da podatke redovno azuriraju).Ovo je bila sala

Nervira me svake godine moram da se natezem na tehnickom ko da imam 100% zatamnjenosti Lummar a ne dozvoljenih 25 za koji se i dan danas ne moze dobiti atest jer ne postoji.I tako vec 8ma godina.Koliko sam cuo FTN,AMSS ce aktivirati one uredjaje za merenje svetlosne propustljivosti a atest ce kostati cirka 50e

Comment

Working...
                                X