Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Univega
    CBC Početnik
    • 20.06.2010
    • 5
    • Kraljevo

Re: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Da li neko moze da mi kaze koliko bi bila priblizno kataloska vrednost za Opel Combo 1.7 dci 130000 km 2005.god i Peugeot Expert 2.0 hdi 150000 2005.?hvala unapred

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Može svaka agencija ili AMSS, njima se obrati, imaju Katalog u kom sve piše.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Serbinho
        CBC Početnik
        • 24.04.2011
        • 1
        • Milano

Uvoz automobila kao fizicko lice

Zanima me kako funkcionise uvoz automobila kao fizicko lice, obzirom da planiram da prodam jedan ili vise njih, takodje, koliko je godisnje ogranicenje uvoza automobila, obzirom da sam cuo da isto postoji i da zbog toga neki registruju firme.
        Takodje, znam da postoji zabrana otudjenja vozila od nekoliko meseci, kako bi se proverilo da li je isto ukradeno, pa se prodaju iz tog ili nekog drugog razloga na ime kupca.
        Nisam bas upucen tacno, uglavnom sam svoje misljenje kreirao na osnovu ulicnih prica drugih, tipa,"rek'la, kazala"!
        Hvala.

Comment

• kiki243
          CBC Senator
          • 06.04.2011
          • 201
          • العربية

Re: Uvoz automobila kao fizicko lice

Kako funkcionise-pa lako,kako sad da ti objasnim kad neznam sta nas pitas.
          Idi u rubriku za predstavljanje,kazi nam svima -zdravo,mi tebi-dobro dosao,onda lepo smislis pitanja konkrtno,jedno po jedno i bez problema dobijes odgovore.
          Tako su bar mene ucili......
          Bez zezanja ,stvarno si postavio jako opsirno pitanje-sta tebe u stvari konkretno zanima pri uvozu na fizicko lice??????

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Re: Uvoz automobila kao fizicko lice

za obojicu vazi:

koristite search opciju

imate vec 7 strana
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dauphin
              CBC Član
              • 23.04.2011
              • 21
              • Beograd

Procitao sam sve, ali ne nadjoh odgovor na pitanje koje mene zanima..
              Konkretno se radi o uvozu polovnjaka iz Slovenije.. Zanima me da li neko zna kolika je cena odjave vozila, overe kupoprodajnog ugovora (pretpostavka je da se to radi kod notara) i koliko kostaju tzv "zoll-table"?
              Trazio sam na netu, trazim i dalje, ali ne nadjoh nigde nista..
              Captain Slow

Comment

• kiki243
                CBC Senator
                • 06.04.2011
                • 201
                • العربية

Po redu ide ovako.Saobraćajna dozvola. Ako je auto odjavljen ili će ga Janez odjaviti, prilikom prodaje, a u SUP-u mu zadržavaju saobraćajnu (ne uvek) onda obavezno da napraviš fotokopiju te saobraćajne i da je overiš u Upravnoj Enoti. Tu pazi...oni najčešće samo udare pečat "KOPIJA ENAKA ORIGINALU", ali ne stave okrugli pečat Upravne Enote. To ovi naši ne priznaju. Traže i taj okrugli pečat. Tako da povedi računa da naglasiš da ti udare i taj pečat.
                Dalje, uz svaku saobraćajnu, odnosno auto, treba da dobiješ slovenački homologacijski karton "Potrdilo o ustreznosti" (mala knjižica) ili u novije vreme C.O.C. (A4 format). Ako slučajno vlasnik auta to nema, treba da odete u ovlašteni servis da ti to izdaju.
                Naravno, još uzimaš kupoprodajni ugovor ili fakturu.
                Moraćeš tamo vaditi i zoll tablice i saobraćajnu na svoje ime (oko 45€) i zeleni karton (oko 15€)
                Ako mu je istekao tehnički, naravno, moraš i to odraditi. Ako bude imao dovoljno km na satu, obavezno sačuvaj taj papir sa tehničkog (tif), a ako ima servisnu knjižicu, poneses i nju. Nju naravno koristis samo ako ima dovoljno km na satu
                To bi bilo to...,kad sve to skupis i krenes,ako nemas speditera javi se na PP da ti preporucim

Comment

• Dauphin
                  CBC Član
                  • 23.04.2011
                  • 21
                  • Beograd

Hvala ti puno na pomoci.. Sada jos uvek trazim po Srbiji, cekam da vidim za jos jedan auto, pa ako i od toga ne bude nista, pakujem kofere i idem gore.. Za speditera ti se javljam na PP
                  Captain Slow

Comment

• dejjan
                    CBC Član
                    • 21.07.2007
                    • 19
                    • BG
                    • Alfa Romeo 147

Pod pretpostavkom da auto stvarno nema potrebe prenositi,
                    tj. da će ga voziti moj otac dok sam ja u inostranstvu da li ovlašćenje overavam u opštini ili u sudu?

Koji je rok važenja "po novom" i da li treba na ovlašćenju da piše koji je rok važenja ovlašćenja?

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

Ja bih ga overio u sudu,i na njemu izmedju ostalog napisao da vazi do opoziva.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

ako ce samo da ga vozi po srbiji ovlascenje mu ne treba.

ovlascenje nije potrebno da bi neko upravljao tudjim vozilom, vec je potrebno ako neko registruje ili prodaje tudje vozilo.

Comment

• dejjan
                          CBC Član
                          • 21.07.2007
                          • 19
                          • BG
                          • Alfa Romeo 147

Obzirom da ću biti odsutan moram da predvidim razne mogućnosti tj.
                          da može da raspolaže mojom imovinom ... uključujući i registraciju i eventualnu prodaju ...

Kakvo je stanje za putovanje u Crnu Goru?
                          Da li treba ono žuto ovl. iz AMS kao i za ostale zemlje ili i dalje može ovo priručno da se koristi kao i do sada?

Obzirom da, koliko sam razumeo iz prethodnih postova,
                          sada opština overava i kupoprodajne ugovore verujem da je i za ovlašćenje to ok varijanta za moj slučaj ...

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

ne, ne tvoj slucaj je poseban, pa ovlascenje treba da overi predsednik vlade

Comment

• dejjan
                              CBC Član
                              • 21.07.2007
                              • 19
                              • BG
                              • Alfa Romeo 147

E on posebno da drži ruke dalje od moje imovine - pa makar i napisane na papiru

Comment

• Ognjen
                                CBC Senator XXL
                                • 21.02.2008
                                • 438
                                • Novi Beograd
                                • -

Odg: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Čini mi se da je prikladna tema za pitanje.
                                Treba mi kontakt nekoga ko na šlepu dovozi automobile iz nemačke, takođe i neki korektan špediter u Beogradu?
                                Pre sam kod uvoza automobila carinio u Subotici, bilo mi je jeftinije i brže. Problem je što sada uvozim automobil koji nije u voznom stanju, pa mi je problem da carinim u Subotici, a majstor mi u Beogradu. Izvodljivo je da ga istovara sa šlepa gore, carini pa opet tovari i vozi u Beograd, ali mi mnogo komplikovano.

Znači ako neko ima neki kontakt, značilo bi mi.

Comment

Working...
                                X