Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

Re: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Procitao sam temu ali bih imao par pitanja :
    Trenutno boravim u Holandiji duzi vremenski period i pocetkom sledeceg meseca bih dosao na odmor u Srbiju.Dakle zanima me gde je najbolje ici tj uci u srbiju posto planiram da uvezem auto i gde je naj bolje kupiti auto ovde u holandiji dali od hendlera ili od coveka na oglas?
    Hvala unapred
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• bogibogi
      CBC Član
      • 06.11.2006
      • 12
      • Beograd

Sto se tice totalno automatskog kalkulatora za cene osiguranja, tehnickog pregleda... sve zajedno sa uplatnicama, ladno dobijete slike kako da popunite koju uplatnicu (a kako vidim ima i jos raznih korisnih informacija, dokumentacije...)
      Informacije o registraciji vozila: registracija vozila, registracija vozila cene, kalkulator registracije vozila, kalkulator registracija, registracija automobila, polisa osiguranja, osiguranje vozila, osiguranje motornih vozila, cenovnik osiguranja, međunarodna vozačka dozvola, međunarodno ovlašćenje, zeleni karton, saobraćajna dozvola. Takse za registraciju vozila, uplatnice, kasko osiguranje vozila, kasko, procena vozila po katalogu amss, testovi za vozački, testovi za polaganje vozačkog ispita, promene cena pri registraciji vozila, agencija za registraciju vozila. Kupoprodajni ugovor, auto osiguranje, registracija vozila na rate,auto osiguranje. Sve agencije za registraciju na jednom mestu, Beograd, registracija vozila od 2023, 2024. Srbija , cena registracije vozila, ovlašćenje za upravljanje motornim vozilom, registracija auta, registracija kola, cena novih automobila u srbiji 2023, 2024 registracija kamiona, registracija motocikala , tehnički pregled, tehnički pregledi u srbiji, prenos vlasništva, provera porekla vozila, daljinar. Izdavanje registracione nalepnice bez odlaska u MUP.

... bas lepo odradjen sajt, prijatno sam se iznenadio

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Treba mi savet, situacija je sledeca:

Kupujem skuter od ovlascenog lica, vlasnik je negde u Novom Beogradu a ovlasceno lice u Novom Sadu koje ima saobracajnu dozvolu.

Ako u ovlascenju stoji da on moze da otudji skuter, ja sa njim treba da pravim kupoprodajni ugovor, i dobijam kljuceve i saobracajnu? Posle toga se valjda nosi taj kupoprodajni ugovor u opstinu gde je reg. skuter da se plati porez (mada mislim da nema za 50 kuba) i isto tamo vracam tablicu i saobracajnu i sta dobijam onda, neki papir da je odjavljen odatle? Ostalo mi je jasno, ide sa time u MUP mog grada i vadi se novo na moje ime. Jel sam negde pogresio ili je tako?
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

Da li ce ovaj odmrznuti trgovinski sporazum znaciti obavezu Srbije da dozvoli uvoz svih automobila iako nisu euro 3?
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Neće! Imamo dovoljno našeg smeća! Da ne čuje moj yugić koral-55 iz `90-te. Tek što sam ga osvežio!

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

koliko ja znam,to je obaveza. ne znam samo otkad ce se primenjivati
              kad koči,cepa gume i prevrće se!
              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Obaveza je samo za nova vozila, koja ispunjavaju EU3 standard, a ne sva polovna (među kojima i ukradena) vozila. Toalet papir (guzic) nov možeš da izvoziš i uvoziš, ali ako si ga upotrebio, makar ga i oprao, osušio i ispeglao - nemožeš!!!

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Takve matore krševe ćete moći da uvozite kad postanemo deo EU...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

CBC Član
                    • 15.03.2008
                    • 19
                    • Stara Pazova

Vidim da ovde ima ljudi koji su informisani o ovim stvarima, pa evo moj slucaj

Kada sam kupio sadasnji auto, nisam preneo vlasnistvo, dobio sam ovlascenje da mogu sve pravne radnje da radim sam, prenesem vlasnistvo na sebe ili drugoga itd. Bio je jos dosta meseci registrovan pa sam mislio sve tada odjednom. Onda sam odlucio da prodam auto i da ga prenesem na kupca.
                    Medjutim doslo vreme za registraciju, sve nesto sam u guzvi i odem da produzim registraciju sa saobracajnom predhodnog vlasnika, sve uplatim na njegovo ime, registraciju, osiguranje, sve one takse..

Odem u mup po pecat u saobracajnu i tu formalnost, ali covek je promenio adresu i broj licne karte koji su navedeni u ovlascenju i rekose da ne mogu da registrujem, treba novo ovlascenje.

Nista to nije problem, cuo sam se sa covekom, uradicemo ga sutra, nego je pitanje sta sa tim uplatama koje sam vec uradio? Ostao je na istoj opstini, ali je druga adresa. Verujem da moram otici da mi odstampaju novu polisu zbog adrese, a ovo ostalo?

Treba da dobijem i novu saobracajnu sa tom novom adresom, to nema nekih problema, ili? Adresu i LK je promenio u Novembru, nadam se da nije neki kratak rok za promenu adrese u saobracajnoj i da sa tim nece biti problema?

Hvala

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Na taj način je ojađeno više od hiljadu savesnih kupaca, kupovinom od takvih kakav si ti. Počinio si više nezakonitih radnji i moli Boga da je vozilo "čisto". Novo ovlašćenje bilo bi novi prekršaj, a možda i krivično delo.

Jedini pravi put je, da sutra, ako vidiš tog vlasnika, odeš u PS da on lično u tvom prisustvu produži registraciju. Ako je vozilo uredno registrovano, priznat će sve uplate i produžiti registraciju, ako je zahtev u roku, najviše 30 dana od dana kad ističe registracija. Nakon toga, najbolje da ga povežeš sa kupcem, sa kojim će sačiniti ugovor i izvršiti kupoprodaju vozila. Ti možeš zadržati vozilo, dok ugovorenu cenu ne isplati tebi.

Nadam se, da osim ovlašćenja, imaš još neki dokument o kupovini, ili barem potvrdu, da si mu platio iznos, koji si mu platio. U suprotnom, možeš imati dosta problema.

Ako je rok za registraciju istekao, možeš odmah skinuti tablice i odneti u MUP, na dalji postupak zbog počinjenog prekršaja.

Comment

CBC Član
                        • 15.03.2008
                        • 19
                        • Stara Pazova

Hvala na odgovoru.
                        Nisam ja trgovac automoblima, daleko od toga, kupio sam auto za sebe. A jos manje mi je namera da neko zbog mene ima problema. A nisam jos ni nasao kupca, sve je to bilo teoretski, da prenesem vlasnistvo na kupca.
                        Zasto je ovlascenje prekrsaj? Zasto onda postoji ta kategoria ovlascenja? (ne pravim se pametan, pitam zaista). Jeste da se odlaze placanje tog 2,5% poreza, ali to se definitivno tolerise. Sasvim je (koliko shvatam) regularno da ja sacinim ugovor (pa cak i sa samim sobom) o prenosu vlasnistva.
                        Imam overeno kod advokata o kupovini i novcu koji je isplacen. Jos nije isteklo 30 dana od isteka registracije.
                        Mislim da je sve to ok, nego je problem nastao sto je vlasnik iz saobracajne menjao licnu kartu i adresu. I rekli su mi u pri pokusaju registracije da kontaktiram coveka i napravimo novo ovlascenje.
                        E vidis to sto si rekao, bilo bi najidealnije da odem sa njim ako hoce da uradi registraciju, i napravimo novo ovlascenje sa kojim cu preneti (konacno) vlasnistvo na kupca ili sebe.

Jos jednom se pokazalo, dakle, da treba odmah preneti vlasnistvo, pa makar kostalo samo nekoliko izgubljenih dana, a moze svasta drugo da se zapetlja

Comment

• aleksabgd
                          CBC Član
                          • 04.12.2009
                          • 84
                          • beograd

1.uzmes ovlascenje
                          2.odes u agenciju sa novim vlasnikom napravis ugovor,platis agenciji da ti odradi prenos naravno predas im ovo sto si uplatio
                          3.kad novi vlasnik dobije saobracajnu od agencije na njegovo ime zaboravis da si imao pomenuti automobil

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by offline
                            Zasto je ovlascenje prekrsaj?

Imam overeno kod advokata o kupovini i novcu koji je isplacen.
                            Nisam imao nameru, ni da ti sudim, ni da te vređam. Samo sam rekao, da smo svi do jednoga na taj način prevareni. Ja lično sa falsifikovanim ovlašćenjem.

Dokaz da si počinio prekršaj su gornje dve rečenice iz tvog posta. Overeno o kupovini, a niste pomenuti porez platili u zakonskom roku od 15 dana (poreski prekršaj) i lažno ovlašćenje, kojim je to omogućeno.

Comment

• zvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2005
                              • 961
                              • Beograd, Batajnica
                              • Golf 4

17. januara mi ističe vozačka, jel mogu sada da je produžim ili moram da čekam januar?
                              Produženje dozvole radim u ljermontovoj ili lokalni sup?
                              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• casper71
                                CBC Član
                                • 23.01.2008
                                • 33
                                • Kraljevo

Mozes tek od 17. decembra da podneses zahtev, jer se nalazis u sistemu na 30 i manje dana do zamene, pre ne moze.
                                Moje iskustvo od pre 2 meseca i cekao sam da udjem u period od 30 dana do isteka.

Comment

Working...
                                X