kupac placa sve...takav je obicaj..ako se ne dogovori predhodno nesto drugo. a drzava trazi od prodavca da plati prenos...jer racuna da je on uzeo pare-ostvario zaradu.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Interesuje me kad uvezes auto, platis carinu i porez, auto odlezi na carinskom placu koliko vec treba, koliko meni treba vremena da dobijem tablice u Beogradu?
Ovo pitam, posto jedan momak iz kraja vec 2-3 nedelje ako ne i vise svoju Alfu koju je uvezao drzi ne registrovanu na parkingu, a njegovi drugovi mi kazu da ceka tablice.
Da li je moguce takav auto, ocarinjen i placen PDV bez tablica nekako kasko osigurati pre nego sto dodju tablice, ipak rizicno bi mi bilo da bez kaska drzim bolji auto na parkingu, pogotovu bez tablica.
Tablice se dobijaju po ispunjenju uslova za iste, dakle, platis sve, zadovoljis birokratiju i dobijes tablice. Kasko ide na tablice, broj sasije i motora, kao i vlasnika... Sve to mora postojati da osiguras auto.
Taj tvoj iz kraja ne ceka tablice, vec ima neki drugi problem, npr. nema kintu za PDV ili registraciju.
Ako imas para, tablice se mogu imati najkasnije sutradan po izlasku sa carine. Plati se PDV, tehnicki, osigurnje, taxe i policija izdaje tablice odmah.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Kao sto rekoh, kad imas svu papirologiju (ocarinis, platis sve..) tablice dobijas odmah! Jedino, ako taj SUP gde su zalutao nema tablice na stanju, mozes da odes u bilo koji drugi i da zavrsis registraciju i dobijes tablice.
Kad sam uvozio auto registrovao sam ga an Zvezdari jer mi je tamo bilo blize u tom trenutku, a zivim na drugom kraju grada.
A, kao sto rece sri.. tvoj drugar ima neki drugi problem.
Imao sam probne tablice s rokom vazenja 14 dana i vozao sam se s njima 10 dana po BGD-u dok nisam zavrsio sve gluposti. Mrzelo me da cekam po redovima, pa sam 'vatao zgodne trenutke da zaposednem salter.
A ako te strah za auto, ti ga parkiraj kod nekog drugara u garazu.
e aj neko nek mi odgovori na ovo ako je imao iskustva posto Zakoni i nisu bas definisani po tom pitanju...
Ovako ocu da kupim auto od neke firme... drugar radi tamo nebitno... sad ja placam sve ali je na ugovoru on (mora da bude zbog njegove firme), da li je moguce da se auto odmah registruje na mene, tj da ga on nikada ne registruje na sebe nego pravo na mene iako je on na kupoprodajnom ugovoru... da ne bi dva puta bez veze placao prenos vlasnistva...
aj ako je neko imao iskustva sa ovim nek mi javi ili ovde ili na PM...
e a kako onda ide ono "na ime kupca" neko je vec platio carinu i PDV... ali nije registrovao auto na sebe... a prodao ga je nekom drugom bez prenosa vlasnistva...
kapiras na sta mislim... jer se u slucaju kupovine automobila od firme PDV placa tek sad...
U toj prici auto je uvezla firma koja se bavi prodajom vozila, pa je firma platila PDV i tebi prodaje neregistrovano vozilo za cifru u koju je uracunat PDV.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ok sada da se vratim na neke price oko gubitka saobracajne dozvole!!!
Bas mi je pre nekih sat vremena drpljen novcanik sa svim dokumentima (SRECNIK). I u pomenutom novcaniku je bila i saobracajna, pa me interesuje, kako da resim registraciju kada iz supa dobijem novu saobracajnu. Posto je auto registrovan pre 30-tak dana i kako rekulisati osiguranje???
Comment