Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Odes u SUP, prijavis kradju dokumenata, i polako, jedan po jedan dobijas ponovo, i LK, i vozacku, saobracajnu, kreditne kartice, sta god da si imao, osim novca
    LK vadis kao da je nikad nisi imao (drzavljanstvo i sl.), vozacku vadis na osnovu postojanja podatak au SUPu, a na isti nacin i saobracajnu...

Nije neki problem, vise je pitanje ponosa (ono ... kud bas mene, koja sam ja ****** i sl.) i vremena. Treba i neka sitna kinta sa sve to.

Ne vidim kakve veze ima osiguranje sa nestankom saobracajne, a auto je registrovan pa je registrovan...

Ti vadis duplikate dokumenata.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Naravoucenije.
      Nista od auto dokumenta ne treba da bude malo da moze da stane u novcanik.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

LK dobijas na osnovu bilo kakvog dokumenta sa slikom pod uslovom da izgubljena LK nije istekla vise od godinu dana. Ako je istekla vise od godinu dana. Ako je istekla vise od godinu dana onda se radi portupka utvrdjivanja statusa drzavljanstva, pa se tek nakon toga izdaje LK.

Saobracajnu, vozacku i pasos vadis na osnovu potrvde o prijavljenom kricinom delu ili izjave o gubitku dokumenata.

LK i pasos se ne izdaju kao duplikat, samo saobracajna i vozacka.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• joker-ns
          CBC Početnik
          • 04.04.2007
          • 5
          • Novi Sad

Ma slazem se ja da su dokumenta od vozila visak u novcaniku, ali panduri kazu da nije zgodno kada ostavis saobracajnu u kolima i auto nestane. Kaze da mu odmah ostavim i rezerne kljuceve, da se lopov obraduje do kraja, jer pri redovnoj kontroli niko i nesumlja da je kradeno vozilo, vec tek ako nesto zabrlja.

A sto se tice osiguranja, ono postoji, ali ja nemam vise moj primerak, samim tim i nedaj boze da imam saobracajku ne mogu ostecenoj strani dati broj polise???
          Kako to resiti??

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

A da li si probao da odes do osiguranja i trazis duplikat polise ? Recimo da ih pozoves telefonom pa da pripreme taj duplikat da ne cekas mnogo ?
            Ona se i tako vodi samo na tvoje ime i samo na tvoj auto...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• joker-ns
              CBC Početnik
              • 04.04.2007
              • 5
              • Novi Sad

Pa jedino mi to preostaje ili bar da dobijem broj polise!!!

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

moze li da se uveze auto, recimo I/2002 (EURO3 je sigurno), u Nemackoj kosta 3500e, auto je relativno malo presao ali zato motor je crko (ne znam detalje pise "motor schaden")?

Naizgled je auto potpuno O.K. (da ne ulazimo u detalje). cuo sam da ne moze da se uveze neispravno vozilo, havarisano itd. koliki tu postoji manevarski prostor da se preko speditera (ne tockovima pomenutog automobila) auto uveze, svi papiri izregulishu, a onda pre registracije recimo promeni motor (ili se popravi mozda)? i tek onda da se udje u tehnicki, registraciju itd...

da li neko na samom uvozu proverava kola (ne znam na shta) ikako sem vizuelno, da li ih pali, vozi, ne znam kako to uopste funkcionise?

ideja je da platim speditera i sve koga treba zvanicno da uvezem nemca sa motorom koji ne radi. moze? ne moze?
                .

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

spediter+carinik=moze=??? E
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

kad pricam o placanju ne mislim na podmicivanje.

a pitanje je: da li auto mora na svoj pogon da predje granicu ili ne? da li iko u lancu uvoza/carinjenja mora obavezno da upali motor ili mu samo proveri broj.

*jos jednom, auto je ceo celcijat, naizgled bez ikakve stete.
                    .

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ne mora, moze da predje i na prikolici, tako vecinom i prelaze...
                      Jedino kad udje u carinski terminal ... e, sta tu rade ?! pojma nemam...
                      Najbolje je da kontaktiras speditera ... samo je pitanje novca
                      Imaj na umu da ces platiti carinu kao da je motor u voznom stanju.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

hvala

naravno da cu platiti kao da je ispravan, podrazumeva se. ali ako mi je racunica uklopiva, zasto da ne?

aj sad kad si naceo i tu temu, ako se sve uspesno zavrsi...
                        2. kako se menja drugi motor (zakonski)? jel vezan za model, kubikazu, snagu?
                        *ja, ako mogu da biram, stavio bih isti ali ako ne mogu da nadjem?
                        3. da li moze da se menja motor "eto tako", ili mora neko da utvrdi totalnu stetu na njemu - da je neophodna zamena?
                        .

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Motor moze da se menja "eto tako", ali da bi ga ti uvezao, taj motor mora da se ugradjuje u taj automobil. Tesko da mozes uvesti motor za Fiat ako zelis da ga ugradis u BMW, recimo. Mozes uvesti bilo koji motor koji se ugradjivao u taj automobil, benzin, diesel, svejedno... samo da si ti vlasnik vozila.
                          Treba dosta dokumentacije za uvoz motora, opet konsultovati speditera

Motor se uvozi zasebno, carini i tome slicno.. Kad ugradis, prolazis tehnicki, menjas saobracajnu i to je to...

Nek ostali dodaju i jos poneki podatak?!
                          Inace, ako imas dobrog speditera, mozes uvesti sta god hoces... i motor za avion a provesti ga kroz papire kao da je za skuter... i registrovati, naravno

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sasa_gsi
                            CBC Veteran
                            • 25.05.2007
                            • 101
                            • Svrljig (Nis)

Uvoz polovnjaka iz Slovenije

Upravo gledam Slovenacne oglase i mogu vam reci da su pojedini fordovi bas dzabe od 1300-2000E eskort star 10-15 godina sto je po meni odlicna cena....
                            E sada zanimaju me 2 stvari od kog godista postoji mogucnost uvoza polovnjaka valjda '98 i koji su motori na eskortu Euro 3 iz tog vremena...

Postoji jos jedna mogucnost, posto mi je majka slovenka i ja i brat naravno i keva imamo slovenacko drzavljanstvo i bar 2-3 puta godisnje keko od nas ide za Sloveniju... Koliko kosta registracija u Sloveniji (osiguranje, prenos) i dali se isplati voziti auto na strane table ovde kod nas i jednom godisnje u Sloveniji registrovati auto...

Cujem da postoji na carini tablica prema kojoj se vrsi osnovica oporezivanja polovnog automobila, dali je to moguce naci na internetu kako bih tacno mogao da izracunam koliko bi me uvoz kostao ? Sta mi vredi ako eskorta starog 9 godina platim 2000E ako u tablici pise da vredi 3000E.

Comment

• sasa_gsi
                              CBC Veteran
                              • 25.05.2007
                              • 101
                              • Svrljig (Nis)

sada sam posetio sajt Republicke uprave carina, ne samo da nepostoji tabela sa otisom modela i osnovicom za carinjenje, vec su toliko drski da za sva ostala pitanja na koja nije odgovoreno na sajtu moramo da se pismeno obratimo i uplatimo taksu od 660din, veci bezobrazluk zaista u poslednje vreme nisam video. Uzas!!!

Comment

• Stojan
                                CBC Član
                                • 27.01.2006
                                • 73
                                • Nova Gorica
                                • opel vectra

Saša, ovde imaš postupak za izra?unavanje troškova registracije...pa ti vidi da li ti se isplati. Znam samo da je registracija, a pogotovu osiguranje (osnovno) dosta skuplje nego u Srbiji. Za carinjenje ne znam ništa. Fordovi '98 godišta ne verujem da su euro 3. Mada, i to se da videti preko tipa motora.

Pozz..
                                vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

Working...
                                X