Po meni stvar je prilicno jasna. Za auto odgovara servis jer je uzeo kljuceve. sta ako je slupan prvog a ne dvadesetog sata, dok je jos bio mokar.
Upravo je vlasnik AC Boban sam sebe sjebao i puci ce na sudu zbog svoje izjave - dacemo radniku otkaz... Sta ce napisati u obrazlozenju tog otkaza ? Da je uzeo poverena kola, i naneo stetu firmi ? Ako su poverena dakle odgovara servis, i krivica je do poslodavca, to je lepo regulisano propisima o odgovornosti za stetu organizacije koju pricini njen radnik tokom posla. Ako je sam menadzer kriv sto je ostavio kola, zasto onda radnik dobija otkaz, kad to nema veze sa sluzbom ?
Vidim ovde svi krive najvise centar boban, kao da radnik nije daleko najveci krivac. naravno i centar boban snosi deo odgovornosti, zasto nisu vise vodili racuna o kljucevima itd. a i vlasnik auta se ponasao nerazumno, ko jos danima ostavlja auto na pranju... cak i kad ostavit auto u garazi parking servisa svuda postoje natpisi da oni nisu odgovorni u slucaju npr. kradje necega iz auta ili ostecenja itd. sve u svemu- luda kuća
a ta krv... verovatno mu je izletela neka zivotinja pa je izgubio kontrolu i zgazio i nju i jos se spucao u nesto...
[quote="Marko001"]Vidim ovde svi krive najvise centar boban, kao da radnik nije daleko najveci krivac. naravno i centar boban snosi deo odgovornosti, zasto nisu vise vodili racuna o kljucevima itd. a i vlasnik auta se ponasao nerazumno, ko jos danima ostavlja auto na pranju... cak i kad ostavit auto u garazi parking servisa svuda postoje natpisi da oni nisu odgovorni u slucaju npr. kradje necega iz auta ili ostecenja itd. sve u svemu- luda kuća
[quote="Marko001"]
Sad, mogu oni da napisu sta hoce, ali odgovaraju, za sve povereno u vezi s njihovim poslom. Ko zna da li je radnik zdimio s kolima sledeceg minuta cim je vlasnik okrenuo ledja.
Zamisli, udjes u servis i saopstis ne odgovaram ako ti ukradem alatku. Poenta je da se vlastitom izjavom ne oslobadjas odgovornosti za stetu kad nastane. Ovde auto centar treba da nadoknadi stetu vlasniku, a zatim da se tuzbom naplati od radnika
Nemoj to naglas govoriti... ja kad god sam spomenuo naglas da bi trebalo nešto da sredim ili da farbam, obavezno me je u roku od 10 dana neko udario baš tu gde treba
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment