Alfa - lezhanje na putu - isechak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 156V6
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 415
    • BEOGRAD

Evo za M-a i ostale koji se pitaju gde je to Alfa pobedjivala dajem prve cetri godine sampionata F1 1950-1954 cisto da se zna ko je bio TATA na pocetku cele priche, prvo Alfa pa onda svi ostali Maserati i Ferrari ali pre svih Alfa i dok su nemci pravili krigle za pivo Alfa je uzimala trofeje i to ne obicne nego F1

M posto sam ja tebi odgovorio red je da i ti meni kazes koliko titula je BMW osvojio u F1 ...ja trazio nesto al nisam nasao,moze i brick da mi kaze ako nadje neki volvo posto ni njega nesto nema mozda ima neki volvo u kategoriji hoby

Broj titiula koje je osvojio Ferrari nisam stavljao ima ih preko 12 zauzelo bi mnogo prostora pa bi mi postovi postali ko brickovi

P.S. Novija istorija-Alfa nararvno ETTC- 2 sampionske titule u zadnje 4god. toliko od mene momci ovo su cinjenice sve ostalo su priche tipa moj tata je jachi od tvog tate

1950
    Driver championship
    Pos Driver Points
    1 Nino Farina 30
    2 Juan Manuel Fangio 27
    3 Luigi Fagioli 24 (28)

Nr Grand Prix Winner Car Engine
    1 Great Britain Nino Farina Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C
    2 Monaco Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C
    3 Indianapolis Johnnie Parsons Kurtis Kraft Offenhauser 4.5 L4
    4 Switzerland Nino Farina Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C
    5 Belgium Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C
    6 France Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C
    7 Italy Nino Farina Alfa Romeo 158 Alfa Romeo 1.5 L8C

1951
    Driver championship
    Pos Driver Points
    1 Juan Manuel Fangio 31 (37)
    2 Alberto Ascari 25 (28)
    3 Jose Froilan Gonzalez 24 (27)

1 Switzerland Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 1.5 L8C
    2 Indianapolis Lee Wallard Kurtis Kraft Offenhauser 4.5 L4
    3 Belgium Nino Farina Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 1.5 L8C
    4 France Liugi Fagiola Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 1.5 L8C
    = France Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 1.5 L8C
    5 Great-Britain Jose Froilan Gonzalez Ferrari 375 Ferrari 4.5 V12
    6 Germany Alberto Ascari Ferrari 375 Ferrari 4.5 V12
    7 Italy Alberto Ascari Ferrari 375 Ferrari 4.5 V12
    8 Spain Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 1.5 L8C

1952
    Driver championship
    Pos Driver Points
    1 Alberto Ascari 36 (53.5)
    2 Nino Farina 24 (27)
    3 Piero Taruffi 22

1 Switzerland Piero Taruffi Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    2 Indianapolis Troy Ruttman Kuzma Offenhauser 4.5 L4
    3 Belgium Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    4 France Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    5 Great-Britain Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    6 Germany Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    7 Holland Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    8 Italy Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4

1953
    Driver championship
    Pos Driver Points
    1 Alberto Ascari 34.5(46.5)
    2 Juan Manuel Fangio 28 (29.5)
    3 Nino Farina 26 (32)

1 Argnetina Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    2 Indianapolis Bill Vukovich Kurtis Kraft Offenhauser 4.5 L4
    3 Holland Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    4 Belgium Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    5 France Mike Hawthorn Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    6 Great-Britain Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    7 Germany Nino Farina Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    8 Switzerland Alberto Ascari Ferrari 500 Ferrari 2.0 L4
    9 Italy Juan Manuel Fangio Maserati A6GCM-53 Maserati 2.0 L6

1954
    Driver championship
    Pos Driver Points
    1 Juan Manuel Fangio 42 (57.14)
    2 Jose Froilan Gonzalez 25.14 (26.64)
    3 Mike Hawthorn 24.64

1 Argentina Juan Manuel Fangio Maserati 250F Maserati 2.5 L6
    2 Indianapolis Bill Vukovich Kurtis Kraft 500A Offenhauser 4.5 L4
    3 Belgium Juan Manuel Fangio Maserati 250F Maserati 2.5 L6
    4 France Juan Manuel Fangio Mercedes W196 Mercedes 2.5 L8
    5 Great-Britain Jose Froilan Gonzalez Ferrari 625 Ferrari 2.5 L4
    6 Germany Juan Manuel Fangio Mercedes W196 Mercedes 2.5 L8
    7 Switzerland Juan Manuel Fangio Mercedes W196 Mercedes 2.5 L8
    8 Italy Juan Manuel Fangio Mercedes W196 Mercedes 2.5 L8
    9 Spain Mike Hawthorn Ferrari 553 Ferrari 2.5 L4

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Jedan zanimljiv podatak, 1939 godine formula 1, koja se tada doduse nije zvala tako, vozena u Jugoslaviji, pobedio Tazio Nuvolari u Auto Union-u.

Sto se tice Bmw-a, Nelson Pike, je cini mi se 80' i neke osvojio titulu, na Brebhem-bmw-u.

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

F1 zvanicno postoji od 1950. god. te i naredne godine Alfa je osvojila titule...
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@stefan, jesli li primetio godista ?

TA Alfa jeste bila vrh, danasnja Alfa nosi samo ime, i nema nikakvih dodirnih tacaka sa ondasnjim Alfama ni po cemu sto se vesanja, lezanja na drumu, same voznje tice...

toliko.

i btw, prica nije ko je brzi, nego koji auto ima bolje lezanje na putu a to su sasvim razilicite kategorije.

ako ti Volvo koji nikada nije ni ucestvovao u F1 bas toliko bode oci, eh mora se izmisliti neki krivac za ALfine promasaje.
          neka budem i ja krivac, bas mi je svejedno

samo mi nemoj reci da je Alfa isto sto i Ferari po kosntrukciji i ponasanju
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

Alfa je stvorila Enza Ferrarija.
            Samim tim Alfa je na neki nacin zasluzna zasto danas postoji Ferrari.
            Treba li da podsecam na kojem je automobilu prvo stajao znak sa konjicem koji se propinje?
            Niko od nas ne poredi danasnji Ferrari sa danasnjom Alfom.

Niko od nas ne tvrdi da je Alfa najbolja, vec samo da ima "sportsko srce" od svog postanka pa sve do nove 159-ke, koja nosi ime slavnog bolida iz 1951. od 1500 ccm i 450 KS.

Takvi rezultati u proslosti, tj. u vecem delu 20. veka zasluzuju postovanje i divljenje. Zbog toga ja sa ponosom vozim moju Alfu i uzivam u svakom trenutku koji provedem u voznji.

Tacno je da se od stare slave ne zivi, ali recimo i danasnje plemstvo nema nikave veze sa srednjovekovnim kraljevima, pa opet su to ljudi iz najviseg sloja drustva kojima se iskazuje postovanje gde god se pojave.

Sad opet, ova moja prica nema bas veze sa lezanjem Alfe na putu, ali ajde dotakliste se Ferrarija i Alfe, pa da i tu ubacimo deo istorije, tj. kako je sve pocelo
            .:Cuore Sportivo:.
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• 156V6
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 415
              • BEOGRAD

izini brick ja vozim auto koji je deo tradicije stare preko 60god ti mozes da poredis i kazes danasnje Alfe nemaju veze sa onim od tad...OK prihvatam mnogo sto sta se promenilo ALI 1950 i 1951 ostaju upisane u istoriju,ja bih poredio volvo iz recimo `85 sa nekim sampionskim...da takav postoji mislim brick mi alfisti imamo sta da poredimo kapiras?

sto se Ferrarija tiche naravno da je Ferrari sad iznad Alfe ali nekada nije bilo tako cak sta vise Ferrari je sanjao da dostigne Alfu polako za 10-20god videcemo Alfa ima svoje uspone i padove kao svaka firma

parametri uspesnosti jedne firme mogu biti razliciti: broj prodatih kola,kapital,reklama,trzista koje ima...pa ok u redu prihvatam al eto mene vise zanima tradicija,broj sampionskih titula,broj pobeda u kupovima,broj pol pozicija,slavni Vozachi koji su vozili tu marku,slavne trke(Mile Miglia npr.)

Kao sto rekoh tu je i novija istorija 2 sampionske titule ETTC championship u zadnje 4godine naspram glavnog rivala Bmw-a...i polako stvari ce doci na svoje mesto

Comment

• Darth Nihilus
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2005
                • 417
                • Srbija, Paracin

Vozio sam puno automobila, ali dok vozim Alfu, to je nešto posebno. Najbliži tom osećaju je BMW, ali je podosta iza. Alfa se jednostavno voli. Tradicija, zvuk, osećaj, ne umem da objasnim šta je u pitanju, ali jednostavno volim da vozim Alfu. To je kao kad voliš ženu, nemaš pojma zašto, ali je voliš. Nema racionalnog objašnjenja, jednostavno voliš i to je to. ALFA, pa onda ostali proizvođači. Za mene je tako, a svako ima pravo na svoje mišljenje.
                Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Niko od nas ne tvrdi da je Alfa najbolja,
                  sta onda znaci "vrh vrhova" ?

omaska

danasnje plemstvo nema nikave veze sa srednjovekovnim kraljevima, pa opet su to ljudi iz najviseg sloja drustva kojima se iskazuje postovanje gde god se pojave.
                  hm, a gtde to ?
                  u normalnom (citati razvijenom svetu) plemstvo nije najvisi sloj drustva niti se iskazuje nekakvo specijalno strahopostovanje.

Foorbsova lista je ono sto se postuje u danasnje doba, a srednji vek je samo istorija u knjigama. a od istorije se ne zivi, prvo pravilo biznisa i danasnjice...

btw, Enzo Ferrari je legenda sam za sebe koju je on stvorio svojim radom. danasnja Alfa pod Fiatom nema nikakve veze sa Enzom, nista vise nego mi sa Kraljevicem Markom.

isto kao sto Ferari auto nema blage veze sa Alfa autom, osim geografije.

i nije jedino ime koje je slavno bilo nekada a danas tavori ili cak ne postoji vise cak ni kao ime. svet se menja, auti su danas pomodna roba gde je profit motiv broj 1 a ne napraviti nesto najbolje sto se moze.
                  i sa svim markama je tako, uz casne izuzetke.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

156V6,
                    147 GTA Autodelta ima +/-1ks isto kao i fabricki M3, ima +/-1Nm isto kao fabricki M3
                    Ja sam pogresio i rekao kompresor, nema ali ima skoro 3800 kubika u odnosu na svojih fabrickih 3200.
                    I laksa je za citavih 210 kg,
                    mislim da nije posteno govoriti o uporedjivanju.
                    Cela GTA serija je odlicna sama po sebi, ja samo govorim da nije posteno uporedjivati modifikovan auto sa nemodifikovanim i jos pri tom tezim za 210kg. Pri takvom odnosu stvari stvarno nema veze da li je u pitanju prednja vuca pogotovo sto GTA Autodelta ima dodatni LSD sa 30% progresivnom blokadom(plus totalno drugaciju geometriju i vesanje), cime se uveliko smanjuje negativna karakteristika prednje vuce na ionako odlicno izbalansiranom autu koji je u svim varijantama osim 3.2 prakticno neutralan u krivinama.
                    Kao mali detalj mogu da navedem da se koristi komplet leptir iz Ferarija, uz sve ostalo.

Kao sto si rekao,opste nije vazno sto je auto tjunigovan ali uz njega ne treba stavljati druge fabricke stok modele bilo koje fabrike i sa bilo kojom vucom, cak ni prednjom. Treba ga gledati samog po sebi jer je uporedjivanje izgubilo smisao.

p.s. jedva cekam da se pojavi nova 159 sa pogonom 4x4 to bi mogao da mi bude novi auto.
                    Boost or bust...

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

izini brick ja vozim auto koji je deo tradicije stare preko 60god ti mozes da poredis i kazes danasnje Alfe nemaju veze sa onim od tad...
                      he he, ne da nemaju veze danasnje Alfe nego se vidi iz aviona
                      ah ta tradicija, istorijsje teme...nesto bez cega se ne moze u balkanskoj krcmi. kakve veze ima Alfa 156 ili 147 sa tom tradicijom- ah ima isto ime i nista vise.

hoces tradiciju drugih brendova, Volvo ima blziu 80 godina tradicije pa to ni u cemu ne menja stvar gde je danas, Skoda je mnogo stariji brend od Alfe i Ferarija zajedno pa opet to nimalo ne utice na danasnje proizvode koju su sustinski VW.

Jaguar ili Rols imaju fantasticnu tradiciju brenda pa su danas marginalni brendovi u svetu.

opet, serijski Jaguar XJR sa svojih 400 KS, pneumatskim vesanjem, programabilnim elektronskim amortizerima, savrsenim setupom vesanja, plemenitim interijeom, neutralnim balansom 50-50 se mora boriti danas da bi dokazao da vredi i pored svih tih odlicnih konstruktivnih osobina.

danas je mnogo jaka konkurencija i jako tesko je nesto proglasiti "vrh vrhova" pogotovu sto se prvo mora znati kriterijum poredjenja.

ja bih poredio volvo iz recimo `85 sa nekim sampionskim...da takav postoji mislim brick mi alfisti imamo sta da poredimo kapiras
                      sta poredis, imena, koje je lepse, milozvucnije

daj, ako se vec zeli porediti sampionsko doba Alfe onda to nisu danasnji modeli...ako hoces Volvo da poredis onda u svakoj Alfi ima bar 50% konstrukcije auta koji su patenti bas tog Volvoa (i Saaba), pocevsi od upravljackog sigurnosnog mehanizma, pojaseva, ....jako dugog spiska kojeje Volvo pozajmio (ugradio u svaku danasnju Alfu i mnoge druge brendove).

samo i to je istorija i za danasnje modele nebitna stvar, od istorije i stare slave se ne primaju zarade.

Volvo za razliku od Alfe nikada nije tako nisko pao i nikada nije imao nesto nalik Alfasudu, Arni, 33, 90 i slicnim totalnim promasajima auto industrije svih vremena.
                      ali, sve to ide u padove i uspone.

ja sam samo reagovao na danasnje odnose i osobine danasnjih auta a gde Alfa nije po ospte vazecim svetskim standardima ni na vrhu a nazalost ni u blizini pri poredjenju sa danasnjom konkurencijom.

polako za 10-20god videcemo Alfa ima svoje uspone i padove kao svaka firma
                      za nadu je da ce mnogo brze Alfa napredovati i imati uspon sa novim idejama, konstrukcijama, novim poletom. to zadnjih 10-15 godina pokazuje, stalan napredak u podizanju sa dna.

159 je primer da se moze napraviti mnogo bolji auto od 156, sudeci po najavama.
                      a ako bude tako dobar model za 10 godina ce sigurno biti jos uvek masovno u voznji na radost svih vozaca, ukljucujuci i mene. a kako ce se pokazati videcemo u narednim godinama.

ok u redu prihvatam al eto mene vise zanima tradicija,broj sampionskih titula,broj pobeda u kupovima,broj pol pozicija,slavni Vozachi koji su vozili tu marku,slavne trke(Mile Miglia npr.)

Kao sto rekoh tu je i novija istorija 2 sampionske titule ETTC championship u zadnje 4godine naspram glavnog rivala Bmw-a...i polako stvari ce doci na svoje mesto
                      pa ok, istoriju imena Alfa niko ne dovodi niti moze u pitanje.
                      nije sve samo u vremenima, titulama negde tamo daleko od puteva i svakodnevne voznje..ima nesto i u uzitku voznje, nacinu kako se oseca vozac u autu, udobnosti, pouzdanosti, lepoti, ergonomiji, potrebama familije, itd.

nacin na koji je BMW spojio redni sestak (Alfa ga nema niti u jednom modelu, odavno ga nije imala a izgleda da su tanke sanse da se pojavi u blizoj buducnosti) koji je uz V12 najbolja moguca konstrukcija motora sama po sebi, savrseno balansiranu karoseriju uz vesanje koje omogucava neutralno ponasanje u svim uslovima puta kroz godine razvoja danas je nesto sto je etalon za poredjenje u svetu....

u testovima se moze procitati, bolje od ovog BMWa ili losije od ovog BMWa, to je mera prema kojoj se svi porede ukljucujuci i Mercedese svih ukusa (AMG, ovi ,oni tunirani) i ostale brendove.

i ALfa se (i u Italji) poredi sa istim etalonom, tim BMWovim ponasanjem dinamike voznje na putu i zaista je Alfa vrlo daleko otisla u oponasanju BMWovih osobina. ali, postoji nesto sto je prepreka fizickih zakona prednjeg pogona i tu je limit skorasnjih serija Alfi.

ne znam sto Alfiste pogadja i sama mogucnost da postoji nesto isto tako dobro ili cak bolje po pitanju voznje, ili je to zato sto oje BMW obicno taj koji bode oci.

kao sto niko ne osporava da su italijani majstori zanata dizajniranja i da nijedan nemacki auto ne moze da dostigne taj sklad proporcija, boja i detalja.

ne secam se da si se izjasnio da li si provozao nekog novijeg BMWa (posle recimo 1990 modeli) i sta je to sto bi tebi konrektno bila zamerka na ponasanje u voznji.

da zanemarimo cenu, dizajn, popularnost, brojnost, sekunde i stotinke, imidz, bilo sta osim cisto tehnickih kriterijuma i onoga sto se oseti u sedistu i za volanom tokom voznje.

Porsei su vraski brzi automobili, ali su i vraski nestabilni i teski za voznju.

stabilnost i dinamika voznje nisu merivi stopericom, to je nesto mnogo vise, nesto sto se koristi 365 dana na svim putevima i svim vremenskim uslovima.

postoje realni razlozi zasto je raspored masa 50-50, povece medjuosvinsko rastojanje, zadnji pogon (ili 4x4) i direktan upravljac/okretnost u prostoru nesto sto je opste vazece kao preduslov uzitka voznje, i sto top kategorija brendova je po pravilu uvek na tim ili bliskim osnovama konstruisana.

nije to zbog hira ili mode, to je tako vec decenijama. dok se to ne proba tesko je uveriti se zasto je BMW (kao danas najpoznatiji predstavnik te skole) predmet poredjenja.

kada bi hipoteticki Alfa/Fiat danas pravila nesto na bazi modela 75, sa danasnjim nivoom izrade limarije i ostaloga ja bih bio prvi koji bih pozeleo takav auto. ali to je samo istorija.

ja nikada nisam rekao da je Volvo (bilo koji ) "vrh vrhova" niti da nema mana. neke mane sam jasno obrazlozio zasto, kao i zasto ima neke odlicno resene kosntrukciono detalje.

auto bez mana ne postoji, osim ako nema 4 slova i pocinje na A

PS. umesto brenda BMW stavi brend Maserati i moze sve idetnicno da se napise o osobinama. jedino je imidz BMWa daleko veci i poznatiji, ali to nema veze sa tehnikom.

kada italijani budu u stanju da od Maseratija naprave dostupnu (jeftinu) ponudu i da izadju iz domena svetske marginalnosti to ce biti sustinski napredak za celu italo auto industriju. Fiat nikada nije imao filozofiju da napravi najbolje moguce vec ono sto ce najbrze kroz sevis obrnuti pare, nalazost.

BMW je uspeo u svetu da se nametne, ukljucujuci i SAD kao najvece i najvaznije auto trziste na svetu...tamo Alfe cak ni nema u ponudi odavno.
                      nista nije crno niti belo, siva ima mnogo nijansi...
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• kilson
                        Moderator
                        • 09.10.2004
                        • 3216
                        • NoviBGD
                        • AR 75 GT

Tema je chini mi se "lezhanje" na putu...
                        Brick, svaka ti chast za ugao iz kojeg posmatrash situaciju (josh malo pa je ne pristrasna), ali mislim da ne razumesh etalon koji koristi 156V6. Btw, poredjenje tipa; ovaj ukrao ili iskopirao od onoga je bar sa moje tachke gledishta jednako pitanju; shta je starije? Koka ili jaje?

Nadam se da svi imate neki cilj koji zhelite postici ovim odgovorima, samo teshko ce to ici bez razumevanja "suprotne" strane...
                        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

off:

samo i to je istorija i za danasnje modele nebitna stvar, od istorije i stare slave se ne primaju zarade.
                          ocit primer MB...nema ga nesto...ne znam u vemu je fora?!
                          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

mislim da ne razumesh etalon koji koristi 156V6. Btw, poredjenje tipa; ovaj ukrao ili iskopirao od onoga je bar sa moje tachke gledishta jednako pitanju; shta je starije? Koka ili jaje?
                            verovatno dobro mislis.
                            starija je teorija i njutnova mehanika za mene, a ostalo su pokusaji u praksi da se priblizi idealnim postavkama.

inace, "przenice"se uvek uhvate za udicu )

NHF
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• 156V6
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 415
                              • BEOGRAD

E brick izvini krenuo sam da citam odgovor ali sam negde na pola odustao ...Rat i Mir sam citao u srednjoj nemoj ponovo da me teras

Zaklj:50% Alfe je Volvo,a BMW je zakon(ocekujem da osvoje "jos jednu" titulu u F1)

Budi ti meni ziv i zdrav...pozz

p.S.Laki molim te promeni naziv teme u lezanje Volva156 na putu a mozes slobodno i da zatovris diskusiju ne vidim dalju svrhu posto nam je Dr.brick objasnio sta i kako

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Zasto zatvarati temu kad bas lepo diskutujemo. Da je ne bi delili 100 X delicemo je kad se diskusija zavrzi na br.tema koji je potreban

Ne vidim zasto bi se 147 autodelta merila sa M3-jkom. Nenad je spominjao da bi to trebao biti neki BMW iz tunerske radionice kao sto kad se uzima MB za poredjenje uzimaju se AMG-ovi modeli. Znaci BMW ALPINA ali ni to nije potrebno. Ne bitno, znaci po pravilu bi se trebali uzimati TOP-modeli. Sta ja tu mogu sto nisu dobili na raspolaganje od BMW-a M3 CSL-a. Tu bi onda svako poredjenje izostalo. Drugo za navikavanje na jednog M-a treba dosta vise vremena nego za auto sa prednjom vucom i vreme na stazi bi se drasticno smanjilo uz dobar trening. Ali opet CSL... diskusije nema.
                                Kao tece po cemu je to TOP gear merilo uporedjivanja performansi.
                                Dajte rezultate sa zvanicnih ISO i VDA testova Slalom 18m, ISO-wedelgasse prazan- opterecen, zaustavljanje prazan-opterecen, mokro-suvo a ne sa privatnih staza pogodnih za odredjen setup automobila.

Sto se tice BMW-ovih titula u formuli .....moze, kad bi imala jednog Shumija.....uostalom kad je BMW-pravio formule od 1600ccm i isto toliko konja Alfa nije smela da udje u trku. Ta granica iskoriscenja motora je i danas za Alfu nedostizna.
                                Ali sve to nije bitno jer se BMW do danas nije posebno interesovao za F1. On je voleo svoje sampionate, reklamiranje kroz turisticke trke i u njima uspesno pobedjivao DTC, WTCC, 24H le mans, GTR i (kroz McLaren). To je ono sto se prodaje za upotrebu u svakodnevnom saobracaju a ne formula.
                                A Volvo ne treba uzimati u uporedjivanje za titule kad nije ni ucestvovao. Po cemu svakom proizvodjacu teba da bude ciljna grupa sportski nastrojeni vozaci i da imaju svoju formulu. Koliko je Alfa uzela titula a koliko Volvo u Crash testovima. Mislim glupo za uporedjivati.

Tradicija. Pa svima je dobro poznato vreme BMW-a 2002 T koji je tada bio ne dostizan i za jednu Alfu Montreal mnogo jacu koja se tada jos drzala zadnjeg pogona ali danas......
                                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X