Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • misa lab
    CBC Član
    • 25.03.2009
    • 29
    • Cerak 011

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Dva pitanja ako moze :

1.Zastava 10 koja se prodavala 2006,2007,2008.... sta su tacno na njoj radili u Zastavi (farbanje,znak)?

2.Punto koji se sada radi ili tek treba da se radi, da li boja ide po izboru u osnovnoj ceni ili je ona bela... i da li se sasija dobija iz delova pa se sklapa kod nas ili nesto trece ?

poz.

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Bio sam u Zastavi 2007. i 2008. godine u maju oba puta i 2007. je tek postavljana traka za Z10,tako da se tada nije nista radilo u vezi Z10,a 2008. bukvalno sve,ona robotizovana masina je vrsila mnoge operacije zavarivanja skoljke,dalje nakon toga je po segmentima podeljena svaka operacija sklapanja auta,zene su uglavnom na sklapanju kvaka,prozora,enterijera.Sto se tice radne snage,na Z10 ih moram pohvaliti jer sam odgledao bukvalno svaki deo kako postavljaju i vrlo su pedantni(u odnosu na zastavine modele),koriste kvalitetne alate i materijale(lepkove za stakla i sl).
      Nakon sklapanja auta prolazi fotograf za svojom aparaturom i detaljno pregledava svaki deo auta i obelezava gresku svaku markerom i salje na ponovnu doradu(greske su bukvalno jedva vidljive i kad se zagledas u auto,sto kod Yuga je bilo normalno da izadje lim sav talasasti i boja kao pomorandzina kora.

Comment

• peca777
        CBC Član
        • 19.02.2009
        • 10
        • Vinca

mene zvali i pitali za boju i model a ja se odlucio za sivu(nije bilo mnogo da se bira)i za osnovni model

Comment

• misa lab
          CBC Član
          • 25.03.2009
          • 29
          • Cerak 011

Davore, moja Z10 je kupljena 3.2007. tako da prepostavljam da je sastavljena u Italiji . Inace , farbanje ko je radio za z10 ?

Sto se tice nekog mog iskustva (ako nekog zanima posto je to maltene isti auto koji sada Zastava pravi, ako ne sorry za o.t.), posto sam vozio punta 1.9D,punta 1.7TD, golfa 4 1.4B, Astru G 1.7TD mogu njih da uporedim sa Z10, ova moja z10 je presla malo oko 23k i ono sta sam primetio kao pluseve i minuse je sledece:

minus:
          suvise malo opreme, mogli su barem obrtaljku da stave u standard.
          plastika na nekim delovima lose uradjena (zadnja polica,plastike oko nje), deluje mi kao kvalitetnija varijanta na predhodnim punticima-pogotovo na MK1
          lose kocnice (iako ne gazim auto, nisu dovoljno jake za njega, iste kao na starijim punticima i mnogo losije i od Astre a pogotovo od Golfa)
          nije za vece brzine od 90km , razlika izmedju Golfa koji je 98g i presao 300k i Z10 na 120-130 je nebo i zemlja, imas utisak vrlo male kontrole nad vozilom , buka u prostoru , losije upijanje neravnina na putu itd.

plus:
          potrosnja u gradu pri laganoj voznji zaista 7 litara (pri istoj voznji punto 1.9D:7.5 litara , punto mk1 1.7TD60 8litara , Astra 1.7DTL : 7litara , Golf 4 1.4B : 10litara.
          tih motor
          odlican servo (u odnosu svega sto probao)
          udoban pri manjim brzinama
          prostran unutra , na prednje sediste moze da se upasuje covek od 195 i 110kg
          odlicni farovi
          lak za voznju
          prostran i dobro konstruisan gepek (kao i predhodni puntici)
          jeftino redovno odrzavanje (kvarova van toga nije ni bilo)

Toliko

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

^^^

Da,tvoja je sklapana u Italiji,jer kazem u maju 2007. se tek postavljala traka,tako da nije u Kragujevcu sklapana.
            Za modele koji su se sklapali u KG-u farbanje je u fabrici odradjeno(imam slike i neofarbane i ofarbane skoljke(istina u lakirnicu nismo isli).

Kad si spomenuo kocnice,ono je tuga da se na nov auto,bez obzira sto je niske klase i sa 60ks snage,ali zato onako mali disk i jos nije ni samoventilirajuci.
            Sto se tice enterijera,slazem se da je dosta napravljen od plastike koja nije nekog kvaliteta,za tih 7000e se dobije premalo opreme,dosta je tvrd auto.
            Mogu da pohvalim da mu je zaptivanje prozora dobro(citaj u garazi za ispitivanje je za 3minuta 1000l vode prskalo po njemu i nije nigde prosla voda).
            Iksreno mislim da ce se sada mnogo manje pojavljivati gresaka u sklapanju nego sto je bio slucaj sa zastavinim modelima,u odnosu na prvi put kad sam bio dosta su se promenili na bolje,nadam se da ce tako i nastaviti.

Comment

• ptomic
              CBC Početnik
              • 28.08.2008
              • 8
              • Lazarevac

2 pitanja.
              1. Da li se "dobija" Z10 ili Punto 188 (ili kako mu je vec naziv)? Postoje neke informacije gde pise razlicito.
              2. Gde se moze videti spisak opreme za Punto 188, obzirom da na sajtu http://www.zastava10.com ima samo Z10 sa cenama ?
              Mogu da preporucim ovaj link, ali mi treba nesto konkretnije.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

nije samo sa cenama, ima i ostalo
                z10 ili fiat 188, ista prica

http://www.zastava10.com/index.php?n=Te ... ike.Paketi
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ptomic
                  CBC Početnik
                  • 28.08.2008
                  • 8
                  • Lazarevac

Ako pogledas drugi link iz mog prethodnog posta videces da postoje neke razlike izmedju Z10 i Punta 188.
                  I sto se tice opreme i cene.
                  Obzirom da mene interesuje vozilo sa Dynamic opremom:
                  Zastava 10 u nivou opreme Dynamic donosi klimu, pa joj je pandan Punto Classic Dynamic sa doplatom u vidu manuelne klime. Punto Classic je 72€ jeftiniji ali mu i dalje nedostaju maglenke, nasloni za glavu i pojasevi pozadi.
                  Ono sto mi nije jasno je to da li se u sistemu "staro za novo" prodaju i Z10 i novi "puntici" koji tek treba da sidju sa prozvodne trake ili samo Punto 188.

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Originally posted by ptomic
                    ...Ono sto mi nije jasno je to da li se u sistemu "staro za novo" prodaju i Z10 i novi "puntici" koji tek treba da sidju sa prozvodne trake ili samo Punto 188.
                    To je ISTI auto. Nije bitno koja mu je oznaka stavljena. Inače, sve Zastave 10 su odavno rasprodate, ali čak i da nisu, nije mi baš najjasnije čemu to insistiranje kad je u pitanju u šraf isti auto...
                    Oprema uvek može da se kombinje, pa može i sada kod Punta...

Comment

• ptomic
                      CBC Početnik
                      • 28.08.2008
                      • 8
                      • Lazarevac

Originally posted by neshaoct
                      To je ISTI auto. Nije bitno koja mu je oznaka stavljena. Inače, sve Zastave 10 su odavno rasprodate, ali čak i da nisu, nije mi baš najjasnije čemu to insistiranje kad je u pitanju u šraf isti auto...
                      Oprema uvek može da se kombinje, pa može i sada kod Punta...
                      Oprema je razvrstana u tri nivoa i dve podvarijante. Osnovni nivo opreme je jedinstven, a po ceni identičan osnovnoj ponudi za Zastavu 10. Međutim, sa "domaćim" brendiranjem, osnovni nivo opreme je bio bogatiji za dual-drive servo upravljač, felne od 14 cola i pripremu za ugradnju auto radio uređaja, koja je obuhvatala antenu i 6 zvučnika.
                      Ako je verovati ovome, osnovna varijanta se razlikuje(bitan mi je dual-drive, jer ce ga voziti jos neko po gradu). A i prema ostalim stavkama koje su navedene ocigledno je da postoje razlike u opremi i ceni, izmedju Z10 i Punta 188.
                      Ono sto mene interesuje, da li negde postoji specifikacija paketa za Punto 188, a ne za Z10 obzirom da se razlikuje, kao sto sam naveo u jednom od predjasnjih postova.

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...to što pominješ je samo nivo opreme, tj. da li auto ima servo ili nema...
                        To nije razika u automobilu, već u njegovoj opremi.

Ak Zastava Voždovac
                        Beograd 11000, Vojvode Stepe 318
                        tel 011-39-72-189
                        Nazoveš, pitaš...a, daj im i svoj mail da ti pošalju nivoe opreme...Nema druge jer niko ne može da ''rodi'' sajt na kome to piše u detalje kada ga nema...

Comment

• gti16v
                          CBC Senator XXL
                          • 05.08.2007
                          • 343
                          • BGD
                          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Ima sajt, samo sto ljude mrzi da traze. http://www.fiat.rs/upload/documents/...sic_-SAJAM.pdf Evo ovde pise sta koji nivo opreme sadrzi. Osnovni model Zastave 10 je imao istu cenu kao i sada Fiat Punto ali je Zastava imala vise opreme za iste te pare. Divim im se kako su uspeli da osakate potpuno osakacen auto. Pa moj Golf II iz '86 je imao vise opeme i od jednog i od drugog u osnovnim verzijama...

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

... a na slikama punto sa TROJA vrata ... uspeli su da mu skinu i servo i stave 13-ice felne ....
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• gti16v
                              CBC Senator XXL
                              • 05.08.2007
                              • 343
                              • BGD
                              • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Nisu samo skinuli felne 14" i servo, evo ovde spiska sta je sve imala Z10 http://www.zastava10.com/index.php?n=Te ... ike.Paketi
                              Skinuli su i bord computer, obrtomer, pripremu za radio (antenu i 6 zvucnika) i ko zna sta jos sto nije na ovom spisku... A na slici je model sa alu felnama i duplim stopaljkama, za sta mislim da na puntu iz KG ni ne moze da se doplati.

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Bolje je pitanje sta to covek dobija vise nego sto je imao u zastavinim modelima. Jedan vazdusni jastuk i to je to. Kao pre 20 godina.
                                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                                X