Fiat Punto 1,2 8V Active sa 14 000 km na 40 000 km i više...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Ja do sada ne vidim neki znacajan problem osim te lambda sonde. Verovatno fabricka greska...

Sve ostalo ne moze se okarakterisati kao greska Fiata...
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• EfI_77
      CBC Veteran
      • 06.10.2004
      • 113
      • Osijek - Bihac

Ej ma nema tu nekih grešaka na Punto. Takav je kakav je :-) Vrlo lako mi se podvukao pod kožu Stari mi uvijek nudi ključeve od Audia ali vjerujte mi da rađe uzmem ključeve Punta No dobro kad idem za Budvu rađe bi u Audiu
      ... a ja dijete radničko, ne znam što je to tunning show...

Comment

• EfI_77
        CBC Veteran
        • 06.10.2004
        • 113
        • Osijek - Bihac

Žao mi ove potrošnje, nemogu preko toga preči. Znam da m je potrošnja bila 17.6 km po litri, to je najgora za grad i kad sam lak na gasu. No ovo sada od 15.5 po litri grrrr jer nije to samo 15.5 padne ona i na 13. A najviše me kopka što sam odmah skužio prilikom preuzimanja auta. A stvarno se nemislim zezati po servisima. Htio bi ga dotjerat u red, upoznati auto full i onda ga malo podešavati na više konjića, pa naravno ubaciti plin

Comment

• EfI_77
          CBC Veteran
          • 06.10.2004
          • 113
          • Osijek - Bihac

Što se tiće ubrzanja u gradu, tu nema tko šta tražiti u ovoj klasi od 1,2 Osim onih 16V i naravno Punta 1,2 16V 80 ks. Trkam se ja malo malo He he he pošto Punto nema crveno, zavrtim ga na 6200 pa prešaltam u drugu, pa vrtim preko 5000 he he bude tu u drugoj 90 km/h. Znači u gradu samo ja i nitko ispred mene Opleo sam Puegot 1,4 75 ks 98. na crti kod Bendeka. Bio sam na repu Novijeg Pola 1,2 ali mi pobjega na krajnjoj brzini, ali što ću? Ima 5 ks više. Na ubrzanju mogu samo da uće od talijana Jedino mi malo mjenjač zna zaštekat kad šaltam preko 5 000 okretaja, spor mi nekako Htio bi ja brže da prbaci ali nemre za ove pare

Comment

• EfI_77
            CBC Veteran
            • 06.10.2004
            • 113
            • Osijek - Bihac

Da Vam kažem što ima od opreme. Ima 2 x AIRBAG, Dual servo drive (e to jaka fora ali rijetko je korisitim), el. podizaće prednjih stakala, board computer, centralno zaključavanje i to je to :-) Dobro ima one fore u boji karoserije ali tonije bitno. Punto nema: diskove na zadnjim točkovima, nema abs, nema halogenke i nema klimu. Diskovi i ABS mi apsolutno ne trebaju. Halogenke bi dobro došle, ali nedam 1000 eura za origigi, klima ne bi, hvala lijepo. ABS bi možda dobro došao zimi, kad kočim i skrećem ali to zmajenim iskustvom i zimskim gumama. Diskovi na zadnje točkove to mi apsolutno ne treba. Posudio sam ga par puta frendu. On vozi Hyundai Accent 2000 1,3 kaže da se morao privikavati na kočnicu kako dobro koči. A njegov ima i ABS i diskove. He he he tallijanima teško da tko može parirati u motoru, mjenjaču i kočnom sustavu. Dobro na nekim malim detaljima ispod haube dalo bise raspravljati

Comment

• EfI_77
              CBC Veteran
              • 06.10.2004
              • 113
              • Osijek - Bihac

Nikola jedino što bi dodao kod problem Fiata, je pumpa goriva. Primjetio sam da mi se auto zna ugasiti prilikom kretanja i to u slučajevima kad je friško upaljen. Znači rad ispod dvije minute. Trzne i ugasi se, onda ga malo bacim u okretaje i bude ok. E da i smrdi mi gorivo strašno. Ćim sam u leru na nekom mjestu par minuta huuu :-/ To je izgleda ta lambda..

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Moras uzeti u obzir po kakvim putevima ga vozis,kakvo gorivo sipas i u kakve serivse ga vozis...jos je on dobar ako je samo to do sada od kvarova!Imao sam uvek OK misljenje o puntu...sad cemo da vidimo!
                Power of dreams !!!

Comment

• EfI_77
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2004
                  • 113
                  • Osijek - Bihac

Proći će isto što i Audi. Nema razlike, samo će biti servisiran u ovlaštenim servisima. A možda i ne.Dok je garancija to sigurno, poslije ću vidjeti. Pazi Honda, Audi je cestovna krstarica, daleko bolje leži u zavojima, manje se naginje, bolje ubrzava, elastičniji je. No to je sve zbog karakteristika turba i motora. Punto hoće se naginjati, znaju mi gume malo cviliti, često šaltam, potrošnja je veća (osim ako ne voziš u 5-oj 90-110), prosjek vremena mi je drastčno sporije za pojedine dionice. Bučniji mu je ovjes i ima tu brdo razlika. Ali nisu ni u istoj klasi...

Comment

• EfI_77
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2004
                    • 113
                    • Osijek - Bihac

E da zaboravih Vam napisati da sam ga platio 5 500 eura, kupio sam je od vozačice koja ne može otplačivati kredit. Zato je ispao povoljno. Sad mene zanima da li je bolje kupiti dvije godine star Punto ili skoro desetljeće starog Audia? Kako mi se čini mislim da ćemo se dugo slagati

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Pa racunicu ces sam izvesti posle nekog vremena eksploatacije

Comment

• EfI_77
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2004
                        • 113
                        • Osijek - Bihac

Bio sam na servisu. Zamjena ulja i filtera, zračnog filtera, sviječica. Platio sam 90 eura. Nisam imao vremena da prčkam po lambdi ali drugi put ću. Isto tako sam provjerio pločice. Bit će mjenjanja na 50 000 :-)

Comment

• observer
                          CBC Veteran
                          • 06.10.2005
                          • 196
                          • Novi Sad
                          • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Efi nema te nesto? Makina dobro ide ili vise ne ide?

Imam isti model (avgust 2001.) pa cu se povremeno ubacivati u pricu, ali za sada bas nesto i nemam sta da dodam (sta cu kad je ovaj moj jos dobar )
                          Sada ima 45.000 km.

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

Sta se desava / Mislim da je ova tema jos atraktivnija od pedstavljanja zastave 10
                            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• observer
                              CBC Veteran
                              • 06.10.2005
                              • 196
                              • Novi Sad
                              • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Ja cu ovu temu koristiti da opisem sta se desava sa mojim Puntom, mozete to shvatiti kao supertest do 100.000 km (ali u narednih 6 godina, posto prelazim po 10.000 godisnje). Sva zapazanja, servise, probleme stavicu ovde. Za koji dan (kada stignem) ukratko cu opisati sta je bilo u protekle 4 godine od kako je kupljen i predjenih 45.000 km do sada. (nema puno toga, kvarova nije bilo, pisacu malo o opstim utiscima, potrosnji i sl.).
                              Pozdrav.

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

Pratimo,pratimo, navedi icene odrzavanja i servisa i gde si to radio
                                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X