Nisam ni vozio niti se vozio loganom,al nije valjda tolko los?Sta je na tebe ostavilo los utisak?
Dacia Logan - dan posle!
Collapse
X
-
Zavisi i od toga, ali uvek treba imati i realnosti.
Ne mozes od Impreze WRX da ocekujes 8 litara po gradu, kao sto ni Logan ne moze da lezi k'o pegla.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ima užasno malo prostora napred, kad sam vozio imam osećaj da ce sad da se prevrne, iako je dosta tvrd i izbija kamen iz bubrega samo tako. Za ovo u životu ne bi dao toliko para. Pre bi kupio polovnog Punta koji ima napred mnogo više mesta, nego Daciu. Zastavina Florida je mnogo konfornija i bolja za vožnju. Logan mi nekako deluje nedo*ebano.Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
I sta sada jedan prosecan citalac moze da misli i da kaze, na opste suprotnosti misljenja izmedju nas dvoje.
Ja sam ih vozio i vozio se bas dosta.
Prostora ima prosecno za tu klasu auta (jedino u slucaju da si gradjen kao tak gasha iz avatara. Onda, ja sam stekao osecaj dosta stabilnog i krutog automobila, za razliku od tvog osecaja de samo sto se nisi prevrnuo. Da je tvrdji jeste, ali ne domace tvrd, vec vise nemacki tvrd.
I poslednje: da je florida komfornija i bolja za voznju....mislim "sta reci"Florida je promasaj decenije evropske auto industrije.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
to vec objasnjava dosta toga. Nadam se da je probani model imao polugu za podesavanje volana po visini
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by M-power... I poslednje: da je florida komfornija i bolja za voznju....mislim "sta reci"Florida je promasaj decenije evropske auto industrije.
Sem nas, poreskih obveznika, kojima samo ostaje da se pitamo koliko dugo cemo jos finansirati tu gomilu neznalica i hohstaplera.
Sto se Logana tice, mene su uglavnom vozili u njemu, a posto me ima malo jace od kolege iz Paracina (115 kg, 190 cm), bas me cudi njegovo opazanje oko prostora napred. Licno bih rekao da ga ima otprilike koliko i u drugim vozilima te klase, plus-minus neki centimetar. Prednje suvozacko sediste je sasvim u redu, nista posebno, ni dobro, ni lose, opet prosek. U toku voznje, stekao sam utisak da auto ide sasvim korektno, a bila je to verzija sa 1,6 motorom.
To nije vozilo za trke, to je vozilo za civilnu voznju, previsoko je za trke i ostalo. Moglo bi se spustiti, naravno, mogle bi da ulete sire i bolje gume, ali nekako ne vidim smisao, nije to "meso" za neki jak tjuning.
Za te pare, nema ko da mu pridje.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Naravno da postoje neke stvari koje ne valjaju u Daciji.Pre neki dan sam detaljnije zagledao jednu novu u osnovnoj varijanti(ambience 1.4).Nema patosnice,tepih se malo mrda,malo vise plastike ima,ali ljudi,da se ne sedi udobno,pa ja ne znam sta ocekuju neki?Prostora i napred i pozadi.Lezanje na putu,vrlo pristojno,grejanje u autu,odlicno(usmeravanje takodje),prtljaznik je suvisno spominjati kada je rec o velicini.Trebalo je mozda da malo pokriju onu gvozdjuriu po gepeku ali cena ovog automobila je 7000 evra iliti 630000 dinara a jugo florida je 560000.Ono u sta sam siguran je da ce vas mnogi delovi na Loganu jeftinije izaci nego na floridi,mada ruku na srce,od zastavinih vozila,jeste najkomfornijaSamo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Kad svi, daj da i ja kazem nesto iz prostog razloga sto imam i floridu i s40 (slupao ga pre 15 dana), a ortak vozi logana. Logan kao logan visi od oba moja auta volvo s40 standardno nizi od logana (govorim o krovu, ne o gepeku mada je i on visi), od floride neznatno mada florida je malo spustana. Uz to, ne znam sad dimenzije sirine, ali mi se cini da je uzi od, opet, od oba moja auta. Ne moze se porediti unutrasnjost floride i logana iz razloga sto je flojka izasla 15 godina ranije (ne moze ni spoljasnjost, mada licno, meni, florida je bila bolje dizajniran auto u vreme kada je pocela proizvodnja nego logan u svoje vreme pocetka proizvodnje). Ova sto ja imam je prva verzija koja ima staru rucicu za amblendovanje (ko ima floridu razumece sta pricam) i stara je 16 godina. Licno, ova sto je kod mene je spremana za sajam (otisla 1,3efi moja je 1,4 - efi valjda naprednija, Zastava htela da se pohvali) i ima boju neba koja je fenomenalna (u dozvoli pise plava metalik pa neka oznaka, ne znam sad, znam da ne mora da se pere po 6 meseci i nista se ne poznaje) Konfor u ta tri auta, ajd da kazemo 4 jer ortak ima i oktaviju je jednostavno neuporediv... Florida je daleko ispred svih. Ostali po meni dele drugo mesto svi zajedno, mozda oktavija i najgora... Jednostavno florida nema onaj stub sto ide pozadi iza zadnje klupe po sredini, znate na sta mislim, pa ako neka devojka sedne ne mora da drzi noge na x ili y da bi sedela kao sto je slucaj u volvu i oktaviji, za logana ne mogu da kazem jer ne mogu da se najbolje setim da li ima taj stub pozadi. I prednja i zadnja vrata daleko veca nego na loganu i volvu, oktavija tu i tamo ima dosta velika i prednja i zadnja vrata.
Nisam pristalica rumunka ali za njegovu namenu cena je adekvatna... po meni, sad, neko ima i drugacije misljenje (da se razumemo, u ovoj situaciji ne bih ga kupio da imam 7500e... Pre bih uzeo polovnjaka, ali, opet, kao sto neki kazu, penzosi ne zele probleme, vec da ga oteraju u garantnom roku i servis im sve odradi. E sad, ko ga kupi polovnog u ovom trenutku, taj je stvarno loodak, mada mnogo se novih vozila kupuje na leasing pa otudjivanje i nije mogice...)1998 Volvo S40 2.0i dohc 140ps
2003 Renault Megane II 1,5 dci 82ps
Comment
-
-
Originally posted by Yugo SportEvo sinoc jednom decku u gradu iz cista mira udario gas u blokadu,on odmah izbacio iz brzine stao i ugasio je, 1.6 logan ima i plin, posle par min upalio i sve ok
Pa i kucni PC, odavno pecena tehnologija, ume ponekada da uradi na nase oci potpuno nemoguce stvari - tada i nikada vise, zasto - ne zna se. A namerno da radis, nema teorije da to izvedes.
I najzad, jedna lasta ne cini prolece. Ili, sto bi rekao Sri, jedna snicla ne cini veceru.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Za nase prostore i te pare ne postoji bolji a nov auto, ali polako trziste ce oceniti njegovu vrednost ma sta mi pricali... Koliko ce izgubiti na vrednosti u procentima za godinu, dve, tri....? E onda ga treba uporediti!!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Kada se vec pominje Florida, da dodam malo:
vozio sam je x puta, najkomfornija je od svih Zastavinih vozila, ali ima par bes debilnih stvari.
Rucica podizaca prozora je tako ergonomski podesena da postoje velike sanse za prelom zgloba sake.
Sedista su relativno OK, ali samo ako ste bez ambicija za brzi ulazak u krivine.
Zadnje staklo je tako "lepo" zaobljeno da u retrovizoru imate pogled kao kroz lupu.
Ali, u celoj prici, slazem se sa dejanom da je Florida 1988, kada je predstavljena, krenula u proizvodnju napravila bi pometnju na trzistu Evrope.
Medjutim, Tipo, koji je predstavljen 6 meseci kasnije, je vec 1990 imao milion komada, a Florida je bila u problemima pocetka proizvodnje.
Jbg, mali je off, ali u Loganu sam samo jednom sedeo 15 sec i ne zelim nista da komentarisem.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment