Automobili koji su izgubili indetitet

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Automobili koji su izgubili indetitet

Originally posted by skijash
    Originally posted by Car
    Novi automobil, nove felne, novo parče kompjuterskog hardvera, bespotrebna kupovina gomile garderobe, besmislena putovanja po svetu, i tako dalje... sve je to, u suštini, pokazatelj hronične dosade u modernom dobru.
    Aj sve, al gde nađe besmislena putovanja po svetu?

I to može biti deo hronične dosade, odnosno kompenzacije iste. Jasno je da nisam mislio da su putovanja sama po sebi plitka, ili da je posedovanje prevoznog sredstva plitko. Treba samo razlikovati slučaj kad to postane način da se kompenzuje hronična dosada od onog kad za to zaista ima dobrih razloga. Recimo, čovek koji putuje da bi dopunio svoja saznanja o svetu nije isti kao onaj kod kog poznato mesto brzo postaje dosadno, pa se uzbuđenje može postići samo novom promenom mesta boravka. Ali ajd, odosmo baš u oftopik...

Comment

• Probisvet
      CBC Senator XXL
      • 07.06.2005
      • 423
      • FRANCUSKA

Originally posted by BGILLEGAL
      Originally posted by Probisvet
      Originally posted by Miloš
      Evo zastava je pobornik takve tvrdnje pa proivodi tehnološki zastarelog punta, po receptu predhodnih modela stojadina i yuga
      Da se Zastava bavi samo proizvodnjom oruzija i nicega drugog mi bi vizili dobra auta a imali bi i pride u pretincu za rukavice po jednu pucu.
      Da znas ti decko kakve licence za oruzja i kakva oruzja pravi zastava oruzje, ne bi tako pricao. 90% se izvozi za Irak i to su ozbiljne kolicine i cifre....
      Jel stvarno nisi shvato poruku Zastava pravi oruzije da a da pravi samo oruzije i da se ustremi samo na pravljenju oruzija jedno je sigurno vise bi zaradjivala nego sada sto pravi punto a ranije ficu pa smo vozili krntije kao sto vozimo i danas.
      Ako nisi shvatio da u oruziju danas lezi lova a ne u automobilima (a zasto) pa video si kako je lako da posvadjas narode.

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

U sustini imamo dobre puce a losa kola

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Tema ima bas odgovarajuci naziv , sam "identitet" nekog tamo kadilaka iz '65 tera nekog holivudskog glumca da potrosi bogastvo da ga se dokopa i ne izlazi iz njega iako verovatno ima i ferarija (vise komada) u garazi. Novi modeli su bolji i prakticniji u svakom pogledu, ali identitet je nesto drugo. Eto razloga zasto porsche izbacuje retro varijantu : ko zna koliko novca su potrosili na ispitivanje trzista i na kraju ukapirali da im se tako nesti isplati. Mislim da je to upravo zbog identiteta koji ima 911 carrera.

Slicno je i sa ostalim stvarima oko nas. Oni koji skijaju malo duze sigurno pamte elan RC 03 i 05, danas se od tih skija prave tarabe i stolice jer su bezvredne , a ja imam oba para u garazi , ne vozim ih posto imam bolje (novije) , ali ne bi ih dao ni za kakve pare. Jednostavno Imaju dusu i to je to. Ili patike - platnene "starke", sigurno svako od nas ima bar po jedan par kuci...
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

U ovu temu treba uvrstiti X6, koji se ne zna da li je terenac ili sta vec. Golf Plus i Polo Plus, jer se ne zna da li je van ili porodicni auto... Porsche Cayen, sta ce njima terenac... I tako dalje... Nerviraju me ta vestacenja i komplikovanja. Nije terenac ni porodicni auto, nego izmedju. Kada budem jeo pancerotu sa secernom vunom, vozicu ovako nesto. Do tada, ne hvala, to je za mene kic!
            To su po meni kola koja su izgubila identitet. A, ovo poredjenje od Golfa I do VI je suludo... Nema svrhe.
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Sa automobilima je sve u redu. Ljudi su se izgubili, pobedio ih je lažan ego...

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Znate sta mi se ne svidja kod novih VW-a? Mnogo su dosadni automobili, kao i Audi. Naucio sam da vozim na Polu i taj auto mi je bio stvarno smor iako sam ga cesto vozio i nesto ostrije Ja sam oduvek automobile dozivljavao kao produzetak moje licnosti i smatram da su ranije automobili bili bas takvi, imali su ''nesto''' sto bi spojilo coveka i masinu. Danas to ne vidim, jednostavno su samo masine koje su dosadne.
                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

e fala qrcu da je neko reko nesto pametno. bane, svaka ti dala za ovo. citam tu vec par dana kako mali perica zamislja auto industriju. identitet nema veze sa tim da li je auto nov ili star. ocete da kazete da ljudi kad ostare gube svoj identitet??? ocete da kazete da je bugatti izgubio svoj identitet zato sto je VW vlasnik ili mozda SLR zato sto ga prave englezi... sasvim je normalno da se nesto menja jer kad se ne bi menjalo ne bi opstalo. to sto ljudi koji imaju novce i daju silne pare za old tajmere je tako jer imaju da kupe njutajmere i obratno. siroma narod ne razmislja o autu iz 69. nego o onom iz 2009. najjaci su mi ovi sto se groze i pljuju auta tipa X6 ili kejen a kad bilo ko vidi ili nedo bog sedne u tako neku spravu digne mu se, da prostite. ni jedan od njih nije izgubio identitet vec ga je unapredio do savrsenstva. to sto se neki ljudi zadovoljavaju malim stvarima to je njihov problem ili to sto ne umeju da uzivaju u onome sto danasnjica pruza. neko menja auta iz obesti, moze mu se, neko iz ceifa a neko iz potrebe. sve u svemu, smuti pa prospi...
                  !!!vorsprung durch technik!!!

p.s. teznja normalnog coveka kroz evoluciju je ka lepsem, vecem, boljem i novijem. ova naglabanja mogu samo da shvatim kao manicnu depresiju predvodjenu nemastinom. da bas je dosadan ovaj novi siroko ili A5....
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Alekre
                    CBC Senator XXL
                    • 12.09.2005
                    • 780
                    • Smederevo

Stos je u trazenju smisla u besmlisenom. Sta sa X6 recimo? SUV - Coupe! Nesposoban van puta, los izbor za grad, veliki a u stvari lupas glavu kada sedas pozadi. To kosta ~60,000 evra. Po meni taj auto ne nudi nista, osim psiholoske zakrpe za vlasnika za koju smatram da nije potrebno objasnjenje.
                    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

taj auto nije napravljen da se u njemu vozi bulumenta niti da se njime gazi oranica. meni licno bi bas lego kao porodicni auto. zasto se svi kad se pomene SUV oma vataju za offroad kad njemu to nije namena. Ista prica je i za audi allroad.

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

X6 je napravljen za ljude koji:

- vole vece automobile jer, jednostavno, vole vece automobile, da li zbog prostora koje nude, ili gomile lima zbog koje se osecaju sigurnije, svejedno
                        - vole automobile sa nesto visom pozicijom sedenja, ne zato da bi bili visi od svih vec zbog ociglednih prednosti koje to pruza u voznji
                        - svidja im se X5 i ceo taj koncept, ali hoce nesto sto izgleda malo manje konfekcijski i uobicajeno nego X5.
                        - vole pogon 4x4 ne da bi se lomatali po vukejebinama nego da ne razmisljaju da li je na putu kisa, sneg ili suv asfalt. Uostalom, sta biste vi stavili na toliki auto, RWD? FWD?
                        - hoce veci klirens od podloge (cisto da se distanciram od segmenta "karavan", jer ce neko obavezno reci da i oni ispunjavaju sve gore navedeno). Da li da se penje po ivicnjacima da bi nervirao druge ucesnike u saobracaju, ili da ne polomi karter po rupama u koje bi neki karavan ceo potonuo.
                        - prvenstveno je pravljen za ljude koji mogu da ga plate i ne opterecuju se mnogo time sto taj auto nema poente. Odjednom bi dobio poentu svakome ko smogne platezne moci da ga kupi, nekako sam siguran da je to slucaj sa 99,999% slucajeva koji pljuju one druge koji mogu da ga imaju...

Neko sa strane karakterise vlasnika tog X6 kao nekog ko leci kompleks - pa ja se izvinjavam, kako biste okarakterisali nekog ko daje takve komentare? Ja bih rekao cista zavist. Sta koga briga sta ko vozi i zasto...? Vlasnik kakvog I30, Octavie, Logana, ili sta ja znam cega, ne moze da zamisli cemu bi sluzio jedan X5/6, jer se rukovodi potpuno drugim setom pravila i normativa kod odabira auta i kriterijuma sta on ocekuje i zahteva od istog. Vlasnici SUV-ova ne razmisljaju tom linijom te je potpuno glupo raspravljati se kako i zasto i da li taj auto ima poentu ili nema, i kome...

Evo, recimo da imam porodicu sa 2 dece, gomilu prtljaga, treba mi dosta prostora unutra i mogucnost da potovarim prtljag bez kompromitovanja putnog prostora. Treba mi auto koji ima 4x4 zato sto hocu na skijanje da odem s njim ponekad i necu da razmisljam da li cu odleteti sa puta zbog vode u vrhu krivine. Volim monstruozno brze automobile i ne rukovodim se kriterijumom stednje i ekonomicnosti, jer ne moram da razmisljam o tome. U obzir dolazi samo premium segment, dizeli...moze, u traktor.

I sta biste odabrali, sta uopste dolazi u obzir? Audi RS6, recimo. Do prve udarne rupe. A ako biste nesto sto nece da polomi kompletan aero komplet na prvih par km van autoputa...X6M. Eto, za one koje traze rezon i racionalizam u svemu.

A za one kojima je dovoljno manje od toga i ne traze vazda dlaku u jaje.t.u - kupio bih taj auto sam zato sto mi se SVIDJA, i bas me zabole sto se neko oseca povredjen time sto sam kupio iracionalan auto, ili sto iz udobnosti svoje Dacie Logan komentarise o mojim kompleksima
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Čiča
                          CBC Senator XXL
                          • 14.12.2005
                          • 1621
                          • Beograd, Vidikovac

Auuuu BRE Sale, prava si zena, tako i one biraju auto "JAO sto je lep i sladak"

da imam novaca koji bi mi dali priliku da kupim/odrzavam/cuvam i vozim X6 ne bi ni trenutka razmisljao, jer auto koji kada god prodje pored mene ja se okrenem i imam

ako je to gubitak identitea BMW-a, onda ja nesto pogresno shvatam i definitovno sam pogresno shatio temu.

I da znam da X6 nema prtljaznik kao moja Zafira, i da nema prostora za zadnjem sedistu kao zafira,i .... i.... ali bi dao 4-5 zafira da mogu da vozim gore pomenuti X6 (toliko otprlikie i vredi)
                          Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                          "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Transporter
                            CBC Senator XXL
                            • 12.03.2006
                            • 568
                            • Avala BGD

Najjace mi je poredjenje kad kaze da se parkiraju ispred kafica u Strahinica Bana , ne ici ce u Lastinu kafanu i ispijace pica u kafani "kod Radeta" ...
                            Zasto ne otvorite temu o dlakavim devojkama zakopcanim do grla i u sirokim pantalonama i bez sminke ? I to je nekad bilo full
                            Kao sto se promenilo sve pocevsi od nacina zivota, garderobe, arhitekture (da ne idem dalje nema potrebe) tako se i auto industrija promenila, mozda nekoga pali to da vozi "nabrijan" auto sa celih 100-150ks star 25+god, da uzbrdo ide 2-om ili 3-om brzinom, da steluje karburator, zazor na platinama, vozi dobose napred, otavara prozore rucno isl. , mene ne hvala !
                            Ima ljudi koji su ljubitelji i koji poseduju takve automobile,ali da li voze tako nesto i svaki dan ? mhm vazi

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

@Sale

Posle ovolikog teksta da ides na masažu zglobova na prstima.
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

i to po mogicstvu kod neke plavuse u X6ici

mislim, covek je rekao sve i to doslovce. transporter takodje. nije ovo prvi put da se prezvakava ova tema i da se na kraju dodje do zakljucka
                                da pljucka i prducka onaj ko u dokolici igra dzepni bilijar jer me moze sebi da priusti lecenje kompleksa spravom kakva je SUV kupe a i svi bi rado vozili korado

Comment

Working...
                                X