Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.
Originally posted by Dora
Originally posted by Daka
Slazem s,e ali godine i masa po neki put nisu merilo zrelosti....za 2000 dinara neki kopaju TRI dana po suncu a to je populacija od kojih se hoce uzeti!!! I meni je lakse i lepse dati malom trenutno ko KUNTALU da isere pampers(ne moram prati pelene) nego uplatiti za nesto bez -veze(bezobrazluk,otimacinu)!
P.S
Bolje kupiti DVE GAJBE piva ,nego baciti u vetar 2000!!!
Ti slobodno kupi dve gajbe piva i nemoj baciti u vetar te dve iljade nego ih ispišaj, gledaj da bude niz vetar... Ti si sigurno do sada primio jedno 120 plata i zreo si.... Pokušao sam na lep način da skrenem pažnjuna ponašanje i komentare, sledeći način će isto biti lep i svrsishodan.
Znaci, nije poenta u tome sto je 2000 mnogo, jer ocigledno ima se toliko ako se vec spiska na pivo - nego sto mora da se plati neka usluga time. Da rece treba mi za porodicni nedeljni rucak koga cu morati da se odreknem ako puknem 2000 za tehnicki, pa i da razume covek - ali necu da dam 2000, bolje da ih sprcam na pivo...i to dosta govori STA je ovde najveci problem, sve i da je receno u 100% zafrkanciji. E zato nam i namecu Zakone za koje nas niko nista ne pita, zato sto je jedini nacin da nas nateraju da uradimo nesto - silom.
The difference between men and boys is the price of their toys
proleteri svih zemalja ujedinite se.
možda smo zbacili komunizam zvanično ali komunizam u našim glavama još uvek vlada.
i zato želimo hleba bez motike i da nam država obezbedi stan, hranu, auto, gorivo..... a ako nešto nevalja odma na ulicu da blokiramo saobraćaj. po mogućstvu nemanjinu i kneza miloša.
ako neko kopa 3 dana za 2 hiljade mu ne daje automatski pravo da vozi krša i time ugrožava mene u saobraćaju. pa nisam mu ja kriv što nije učio školu.
lakše je raditi u državnoj firmi od 7-15 a aktivno od10-13 a možda i manje i kukati kako je 2000 dinara mnogo nego nešto pokušati uraditi sa svojim životom. ali onda bi nešto moralo da se radi. ili da se završi neka škola.
Jevticu ajde samnom sad za pola sata u nocnu smenu,nemoj nista raditi samo vezbaj da ne zaspes u toku nocne do 7 ujutru, a onda sedi u kola i vozi 50-tak km do kuce na spavanjac.
Ja stvarno ne vidim razlog zasto do sada ovaj TEHNICKI nije valjao(ako se radio kako treba) i sta fali sadasnjim cenama.Ja sam licno pao na tehnickom zbog rucne i sta sad.Otisao, kupio taj i taj deo zamenio i prosao.Svaki normalan COVEK (VOZAC) ce u toku eksploatacije vozila ukoliko ustanovi da nesto ne valja na svom vozilu sto moze izazvati ugrozavanje bezbednosti saobracaja, ce SAM i bez tehnickog pregleda to gledati da ukloni STO PRE(ODMAH)...nece cekati termin na godisnjem ili POLU-godisnjem nivou da mu to kazu da ne valja...
Tehnicki traje 10-tak minuta ,nije istina da to treba da kosta 2000 i preko 2000 din, pa kolika je njihova satnica majku mu....oce on za te pare i da otkloni kvar ukoliko ga ustanovi?!??!
Valjao je u teoriji, a u praksi nije jer ovo kako ti zamisljas nema veze sa realnoscu.
1. 10 min je malo za ozbiljan pregled
2. masa ljudi kad nesto na kolima otkaze ne trci kod majstora da to popravi vec je u fazonu "ma sta ce mi to" ili u boljem slucaju "malo cu obazrivije/sporije da vozim" a u losijem "bole me uvo".
Originally posted by 206
Znaci, nije poenta u tome sto je 2000 mnogo, jer ocigledno ima se toliko ako se vec spiska na pivo - nego sto mora da se plati neka usluga time. Da rece treba mi za porodicni nedeljni rucak koga cu morati da se odreknem ako puknem 2000 za tehnicki, pa i da razume covek - ali necu da dam 2000, bolje da ih sprcam na pivo...i to dosta govori STA je ovde najveci problem, sve i da je receno u 100% zafrkanciji. E zato nam i namecu Zakone za koje nas niko nista ne pita, zato sto je jedini nacin da nas nateraju da uradimo nesto - silom.
Tačno sam znao. Izvlačiš iz konteksta i menjaš značenje. Da li je iko rekao da ne bi dao koliko god je potrebno za dovođenje/održavanje svog vozila u savršeno tehničko stanje?
JA licno mislim da je bezobrazluk uzeti 2-3-4000 din. za tehnicki pregled vozila s obzirom na sadasnji standard gradjana ove zemlje, jer ni DOKTOR SPECIJALISTA ne naplacuje toliko pregled u privatnoj praksi!!!
Originally posted by Daka
Jevticu ajde samnom sad za pola sata u nocnu smenu,nemoj nista raditi samo vezbaj da ne zaspes u toku nocne do 7 ujutru, a onda sedi u kola i vozi 50-tak km do kuce na spavanjac.
Ja stvarno ne vidim razlog zasto do sada ovaj TEHNICKI nije valjao(ako se radio kako treba) i sta fali sadasnjim cenama.Ja sam licno pao na tehnickom zbog rucne i sta sad.Otisao, kupio taj i taj deo zamenio i prosao.Svaki normalan COVEK (VOZAC) ce u toku eksploatacije vozila ukoliko ustanovi da nesto ne valja na svom vozilu sto moze izazvati ugrozavanje bezbednosti saobracaja, ce SAM i bez tehnickog pregleda to gledati da ukloni STO PRE(ODMAH)...nece cekati termin na godisnjem ili POLU-godisnjem nivou da mu to kazu da ne valja...
Tehnicki traje 10-tak minuta ,nije istina da to treba da kosta 2000 i preko 2000 din, pa kolika je njihova satnica majku mu....oce on za te pare i da otkloni kvar ukoliko ga ustanovi?!??!
Zato što je normalnih vozača izuzetno malo a onih što stvarno vode računa o autu je baš minoran broj. Kad takav neki udje u radnju, zaprepastimo se. Znaš i sam da je ovo što si napisao čista utopija i da nema čoveka na svetu koji neće pre dati na žene, piće, kocku ili tako neki lep dogadjaj pare nego da savesno popravlja auto da bi bio tehnički ispravan. To nema nigde, zato su izmišljeni zakoni i represalije zbog nepridržavanja uputstva. Inače čemu uopšte zakoni, sudovi i policija ako smo svi fini kako i jesmo
Znate druže sudija, baš me je iznervirao a ja sam inače staložen čovek pa sam ga bocnuo par puta. Znam da to nije uredu ali me žena iznervirala, dete plače, komšija ima krov višlji za ciglu, ona tamo iz kioska mi neda iako je jako dobra a ja hoću itd... Sve su to po meni opravdani razlozi i druže sudija vi nemate pojma šta je život pa treba da me pustite jer meni tako odgovoara. mislim šta sad da radim u zatvoru par godina...
I tako svaki dan na sudu iako se zna da se to ne sme...
Samo, manje je ubijenih i manje silovanih radnica kioska iako bi je svi rado posedovali jer se zna da ipak možeš završiti u bajboku i ne možeš preko agencije ili sa pandurom srediti sve za jednu crvenu. Čak je i vreme ruskinja za jednu červenu prošlo....
@Daka
Pomešao sam te sa jednim likom iz Subotice sličnog nika koji ima malo godina No i dalje stoji konstatacija o tastaturi...
Što se tiče toga malo ili puno naplaćuju, rečeno je već otvoriš tehnički pregled i obogatiš se Ne ulazim u to da li je malo ili puno, nemam tačnu predstavuoko ulaganja ali nisu mala. Ovakav tehnički kao sad je mogao da otvori i kurta i murta, uradi 100 komada na dan a 50 ni ne vidi, to jest ne dangubi sem koliko da otkuca papir i lupi pečat. To je bogaćenje ali to je dobro jer tebe košta samo 1000 dinara godišnje i neki život kad ideš autoputem i naidješ u levoj traci neosvetljen jugo koji obilazi neosvetljen kamion u desnoj traci. Kamion se kreće 70 na sat a jugo ga obilazi sa 76 na sat, kolona koja dolazi iza ide levom trakom 180.
Šta oni koji moj ima da idu 180, tačno ali odoše glave.
Kostace to verovatno 7000, i naravno da cemo morati da platimo. Stavlja se video nadzor, pa oprema za snimanje, pa prenos podataka, pa novi gas analizatori, zaposljavanje novih kadrova, definisan mokri cvor za musterije (a ne da shoramo iza tehnickog kao do sad)....
Sta vam je ljudi, pa legalizacija kuce ili garaze kosta i do 15000 eur, a to je manuelni rad jedno 30 ljudi na racunaru, svaki po 5 min maximalno i stotinak listova papira A4. Samo sto toj 30-orici treba jedno 6 meseci da se dogovore kojim ce redom da kucaju...e to potroseno vreme mi placamo.
Birokratija je krupna domaca zivotinja i treba da jede cesto, obilno i kvalitetno.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Ako neko vozi star automobil to je u daleko najčešćem slučaju zato što nema novca da kupi noviji.
(Zanimljivo da je to takođe klasa ljudi koja u automobilu vidi upotrebnu vrednost a ne luksuz.)
Zakon treba formirati tako da bude što povoljniji po sve ljude, da je u skladu sa materijalnim standardom većine populacije, a ne bogate manjine; u protivnom se radi o elitističkoj tiraniji a ne demokratiji. Naši evro-dopingovani fanatici ignorišu tu činjenicu. Nego: sklanjaj mi se s puta sirotinjo, MOG puta za evropu...
Kada bi cilj STVARNO bio povećanje bezbednosti - a to svakako košta - svakoj budali je jasno da bi onda tehnički pregled uprkos tom koštanju MORAO da pojeftini a ne poskupi. Jer cilj je bezbednost, zar ne? Koliko ima trulih krševa u saobraćaju? Ako je to 20%, neka se poveća cena godišnjeg tehničkog za 20% i iz toga finansira besplatan polugodišnji pregled krševa. Sve drugo vodi u korupciju, jer protivrečnosti moraju negde da se ispolje.
Slično, ja bih bio saglasan da dam doprinos za redovan psihijatrijski pregled vozača brzih automobila, koji su i zvanično daleko opasniji. Neko je lepo napisao da je neispravnost vozila najmanji faktor u izazivanju udesa. Na to treba dodati i činjenicu da se tu ne radi o brzinama od 200 km/h jer se stari automobili daleko ređe voze brzo. Treba neko da nađe uporedni podatak o ozbiljnosti ishoda udesa, gde je u jednom slučaju izazivač bahata brza vožnja a u drugom neispravan star auto. Mislim da bi se neispravnost vozila pokazala još beznačajnija, a neodgovorno ponašanje još opasnije.
Prosecan automobil koji lako razvija brzine preko 200km/h obicno ima ABS/ESP/BAS sistem koji mu omogucuje da se bez proklizavanja ili menjanja putanje kretanja zaustavi sa 100km/h na do 42m.
Ako vozac tog automobila NE VIDI neosvetljen KRS ispred sebe koji cak nema ni macje oko a ne ispravne pozicije ili ne daj boze po kisi svetlo za maglu,sta mu vrede xenoni i to sto je auto perfektan???
Takve situacije sutra u novinam obicno izgledaju ovako:
Vozac BMW X5 udario u parkiran kamion zato sto je vozio prebrzo.
Niko ne kaze da je taj vozac pobegao u desnu traku da ne ubije nekog neodgovornog(citaj neosvetljenog) socijalistu u levoj kome je drzava kriva sto mu je mala plata
pa m ora da vozi auto star 18 godina.
A ako neko vozi star auto iz ljubavi neka kao 206 postavi svoju temu i pokaze svoj auto...
P.S @ 206 nisam imao bolji primer da pokazem sta je ljubav prema autu
najtragichniji primer koga se sad setjam je ,glumac Zablatjanski (valjda se tako preziva).
bio je u opel suzi,i morao je da stane ali nije izbego dzip iz kontra smera koji je preticao preko DVE trake iz svog pravca (znachi imao je traku za preticanje,ali je pretekao vozilo koje vetj pretiche ) i direktno udario u opel suzu koja je vetj stajala,i Zablatjanski je poginuo.
Na neki nachin da rezimiram moje izlaganje i mishljenje ovde :
1. neka budu dva tehnicka pregleda ,ali cena nebi trebala da bude vetja od nekih 2000 din po pregledu.(jer u ovoj zemlji ljudi rade skoro dva dana za te pare).I neka zapamte svi i Imutjni i siromashni,prosechna plata i zarada pojedinca jeste neki reper kada se donose svi zakoni i neka obavezna platjanja u nekoj zemlji.ako se negleda u prosechnu dnevnu mesechnu zaradu pojedinca..u shta onda da se gleda ?!pa zna se ljudi kada se prerachunava kazna iz novchane u zatvorsku,koliko koshta "zatvorski dan". sve se zna .. za sve ima neki prosek ..reper.
Tehnicki pregled je obaveza za onoga ko ima vozilo,a vozilo i u ovoj Banana drzavi je vetj decenijama neka Normalna pojava.
a posto tje biti limitiran broj tehnickih pregleda i utvrdjena JEDINSTVENA cena..pa mora neko nekako da je odredi.. naspram troshkova i zarade tog servisa.Nije ta cena vishe u trzisnoj utakmici pa da mozemo da biramo jeftinije.
2.U sklopu ove akcije u nekom periodu,treba da se ponudi gradjanima staro za novo sa josh povoljnijim uslovima.
3. i smesno je da neko prica kako eto ljudi rade za 28K dinara ,zato shto nisu hteli da uche shkole.Sta to znachi da svi koji zavrshe fakultet odma imaju posao od 70K dinara? .. kamo sretje.
Ima i izjava da tje biti manje guzve ,vise mesta za parkiranje ..strashno uzhas.
znachi neki se nadaju blagostanju Evrope u smislu da oni budu u 10 % uzhivaoca 21 veka i tehnologije a 90% da se valjaju u blatu ? Ko tako zamishlja Evropu , bolje da se sa svojim kapitalom seli u Indiju naprimer ili tako negde ( ako vetj zeli da ga neko nosa u rikshi).
Evropa je odavno izgradila takav kulturni, socijalni i sindikalni milje ,da se zna da vetjini mora da bude vishe ili manje dobro.
a ko zaradjuje vishe neka ima vishe svaka mu chast na sposobnosti,ambciji i umeshnosti.
u Evropi kada u nekoj zemlji vetjini nije dobro..to stanje netraje dugo.odmah i svima nije dobro.sto se toga tice evropljani su mnogo vetji balkanci od nas balkanaca.svojih frustracija se vrlo brzo reshavaju,ili u svojoj zemlji ili ka spolja.nisu mentoli ko mi da gajimo chir na zhelucu.
mozete ovo da obrisete. ali izjave nekih pojedinaca ovde , da ih zivot vetjine gradjana Srbije uopste ne dotiche,je i izazvalo politichki obojene izjave nekih drugih korisnika.
ako nekome ne predstavlja nista 7000 dinara za tehnicki,ako ima novo ili skoro novo vozilo, ako ga to nista ne boli..pa sto se onda uopste javlja u ovoj temi ??malo da se izhivljava?,jel to ?
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Ne znam sto svi pominju 2000din kada ce tehnicki na godisnjem nivou biti skuplji 5-6000din sto za neka kola moze biti mali servis ili npr. zamena plocica, par novih guma... Nije to bas tako malo
Nije malo.....koji je najskuplji sport na svetu?
Niko nece nista naplacivati onima koji imaju auto star 14 godina.....sa ovom navalom polovnjaka auto star do 10 godina moze da se kupi za 1500e i to sasvim pristojan Twingo,punto,Laguna i slicni.
Ako nemas 1500e da SEBE spases muke od 2 tehnicka godisnje onda treba da razmislis da li si sposoban da vozis automobil.Gorivo ce biti skuplje i skuplje,gume takodje,putarine,popravke.....
Na kraju ako svi skacete da nije vazno koliko kosta da auto bude ispravan eto izracunali su...2 tehnicka godisnje po par hiljada dinara.
Niko nece moci na vezu da prodje i to uracunajte u redovnu cenu servisa,ne zaboravite da ce jako brzo i osiguranje poskupeti za stara kola,sve ce poskupeti i svi to znaju ali se nekako nadaju da nece jos....jbg oce.
Comment