Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Originally posted by skyline
    znam da sam uvek tehnicki ispravan i kad me zaustavlja saobracajac, a da nisam napravio prekrsaj, moze da me povuce za onu stvar jer nema sta da mi nadje, sem da eventualno proveri da li sam pio,
    Imas i zihernadle, flastere, sijalice..... ?
    i jedna zihernadla manjka je dovoljna da budes "tehmicki neispravan".
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Darko
      CBC Senator XXL
      • 29.03.2005
      • 528
      • Beograd

Ja imam i to

Jednom me je zaustavio i probao da se napravi pametan, onda sam mu sve pokazao sa sve rolnom toalet papira neotpakovanom pa mi je samo vratio dokumenta

/off

Comment

• laki_81
        CBC Član
        • 16.11.2007
        • 24
        • beograd

Moj punto 2008.,oko 50000 preso u tom trenutku,pre dva meseca na tehnickom napravi razliku na kocenju od 15% na zadnjoj osovini. nedelju dana pre toga sam ga terao u Deltu na redovan servis i naglasio da pregledaju kocnice ...po njihovim recima sve OK.

Dogodine ce taj isti Punto da ima preko 100.000 iza sebe , i nisam siguran da ce biti u stanju da posteno prodje teh.

malo mi je glupa ta starosna granica od 15god. ako cemo vec da budemo temeljni onda sam za to da sva vozila bez obzira na godine idu dvaput na tehnicki.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by banebg81
          To za diskove je recimo GLUPOST, jer bolje kočenje ne verujem da može da škodi a opet, prizvođač je za taj model propisao određenu kočionu silu i tako treba da bude, pa makar to propisala i zastava.

a za gume, to se ne bih složio !!! Možeš da imaš kakve hoćeš gume, ako su mnogo široke a 185 jesu definitvno za yugo preširoke, sa njegovom težinom, kada naletiš na baru sa velikom brzinom, NEMA KONTAKTA SA PODLOGOM !!!
          Lično sam video jednog na krovu, na žalost, jedno lice je izgubilo život, upravo zbog toga i NARAVNO NE PRILAGOĐENE BRZINE a bilo ih 4 u kolima, svi ostali sa lakšim povredama, da li zaslužna konstrukcija yuga ili nešto drugo, ne znam ali tako se završilo.

Po suvom je nešto drugačije ali po kiši

pozdrav
          Jao bre nemoj da moramo sastavljati automobile po tome sto je Zastava propisala, pa neki fabricki Yugo nece biti u skladu sa njime :lol: Usustini ako usvoje ono sto sam ja video na tenhickom kad su me cimali, onda za Yuga moze 145/80 i 155/70 guma i nista drugo Mislim moj Yugo je iz fabrike izasao kao 55ica a ustvari je bio (i jos je) 1.1 EFI

Mislim da to sto kazes za gume je vec malo apstrakno... Istina da sira guma lakse izgubi kontakt sa podlogom ali ipak je sad tehnologija izrade guma vec vrlo napredna i vodi se racuna o tome da se guma ponasa sto bolje u svim uslovima... Uostalom, ima dosta vozila drugih proizvodjaca koji imaju masu kao Yugo ili malo vecu pa imaju sire gume... A brzinu treba prilagoditi uslovima u saobracaju, pa kad naletis u baru, treba svakako usporiti... Naravno netreba preterati, ali oko 20% povecanja sirine gume uz zadrzavanje fabricko precnika tockova, nebi trebalo dovesti do negativnih posledica, bar moje misljenje Licno imam 175/55 gume R15 i za sad nisam imao nikakvih problema... Cak ni zimi...
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Jesa
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2008
            • 344
            • Beograd
            • Honda Civic 1.4 LS

Podrzavam ideju da stara vozila treba cesce da idu na kontrolu.

Isto tako bih podrzaavam ideju da posle 50e godine zivota, obnova vozacke dozvole bude sve teza.

Ne podrzavam otimacinu para i raznorazne gluposti.
            Ja svoj auto odrzavam krvavo zaradjenim novcem i uvek se trudim da bude u besprekornom stanju, iako je napunio 20 godina.

Dovoljno sam lud, da ako krenu bilo kakve gluposti i bezobrazluci da se parkiram na sred Pancevackog mosta, ili na ulaz na isti, er je bezbednije, sa par istomisljenika, pa nek razmisljaju sta ce i kako ce (drzavnici).

Ako to ne uspe, sledeci put, cu se angazovati da blokiram nekoliko magistralnih saobracajnica, i tako redom...
            Neam ja nista protiv konstruktivnih predloga, al ako neko pokusa da me potkrada i da mi objasnjava kako je to neophodno i korisno....
            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Mislim da je bitna informacija u celoj priči da oni neće imati nove sisteme za proveru auta, a da će cena otići makar 5 puta. Jedino što će sad pola sata morati da se pravi da mi pregleda auto, dok do sad nije morao da se pravi. Ne vidim opravdanje skupljeg tehničkog ako taj tehnički neće dobiti mašine i opremu za kvalitetniji pregled auta.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja opet kažem da ćemo biti srećni ako ne budu imali te mašine Procedura za ispitivanje gasova koja je opisana u uputstvu kod centra za motorna vozila Hrvatske (tražio nešto za autogas pa natračao) kaže kako se to radi. To neće preživeti pola automobila koji traju više od 15 godina.

Bez obzira što je to stvarno puno para ako bude 100 evra godišnje plus registracija što bi značilo platu ili dve za te potrebe toliko je i pre bilo, ne mislim pre 5 godina nego u doba kad se vozio Fića... Isto tako mislim daje to prelazno rešenej da se svi polako nateraju da odustanu od 15+ godina starih vozila. Sledeći korak će biti kao i svuda u svetu da se plaća veća registracija, veće osiguranje a ne kao kod nas (ustupak socijali što je normalno) da se umanjuje sa godinama.
                Auto star 10 godina isto toliko haba alsfalt kao i auto star godinu dana.

Rezimej, ako se rigorozno sprovodi test izduvnih gasova, mogi će izduvati, ak ose sprovodi testrdje mnogi će... Kod nas su jedno vreme taksisti bili ruglo ali ono baš, kao da su se takmičili ko će da ima krevitiji auto, kad dodje da nešto popravim milim da ću dobiti šugu ako sednem u njega. Onda je neko uveo neki test "lepote" ili kako su ga već zvali i bez toga nema na ulicu... Odjednom ima mnogo namrgodjenih taksista koji moraju srediti taj udareni blatobran, oprati kola iznutra i imati sve žmigavce na broju. Pogledaš po gradu, druga slika... No nije dugo trajalo...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by skyline
                  kada nadju tehnicki neispravan auto, na vanrednom tehnickom, uvek na**** vozac i slazem se da treba
                  ali niko ne istrazi gde je tom autu radjen tehnicki, na osnovu kog je dobio produzetak registracije

Lično iskustvo. Pošalju me na vanredni teh. i konstatacija da mi ručna ne hvata desni točak u dovoljnoj meri. Vratim se kod gos'n policajca, a on zaustavio mandova koji vozi nešto što je nekad bio spaček ili dijana (prepoznah po motoru).
                  Piše meni prijavu sudiji zbog ručne, a njemu zato što mu skalamerija nije registrovana. Pitam ga što njega ne šalje na proveru ručne. Čovek samo ćuti
                  ß@$%#*#& ti naše zakone i podzakonska akta, i ...
                  ex SAABotražitelj

Comment

• Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

ljudi mislim dajte o cemu mi diskutujemo ovde pa pogledajte primer na autoputevima ko divlja i ko ssu uzrocnici 90% udesa to su sve mahom novije i nove masine ono malo jada u koji i ja spadam koji imaju stare masine vecinom postuje ta ogranicenja jer masine ne mogu malte ne brze od ogranicenja ne kazem da treba da se dozvoli ovo sto se do sada radilo da se auto i ne pojavi na tehnickom a vec je prosao, moj auto je 83 godiste ali se trudim da ga odrzavam tehnicki ispravnim koliko god mogu a i sami znate da kvalitet bilo kojih delova za ugradnju nije ni za buvljak iako je uzet u ovlasenim servisima da ne potezem dalje tu temu, znaci mi koji nemamo kinte za novo mi ne treba da vozimo jer ugrozavamo saobracaj ali nadjite se svi vi koji imate nove masine audije mercedese bmw-e i sl recite ali iskreno koliko vas postoje ogranicenje na autoputu od 120 ni 10% a takvi se prvi javljaju kako treba starije automobile liferovati sa puteva daleko smo mi jos i od tog zakona i od svega sto nas priblizava toj evropi ali neka se ti koji predlazu taj zakon okrenu pa neka vide standard ljudi koji je jedva skrpio nesto para da kupi nekog yuga ili sl i sada mu sledi zabrana jer mu motor troskari ulje(ogranicavam se od onih koji trose vise ulja nego goriva) izvinjavam se ako se neko nasao prozvanim ali ja ovako vidim situaciju koja je trenutno u drzavi svi bi mi voleli nove masine i tako to ali stvarnost je mnogo mnogo drugacija pozdrav svima

Comment

• Crki
                      CBC Član
                      • 26.07.2008
                      • 71
                      • Požarevac
                      • ford fokus

Mali komentar,za na primer 2000 evra koji auto i koje godište možeš da kupiš u Srbiji,a koji u EU? Svaki komentar je suvišan,bezbednost,ekologija..................Proš le godine sam kupio ford oriona 1989. u upravi prihoda ( država ) procenjen je na 2 000 evra,a u EU manje od 250-300.Na auto putu( dva puta Požarevac -- Vranje ) vozim prosečnom brzinom od 110km/h a obilazili su me kao da stojim u mestu.Grdelička klisura isto tako.Ko je vozio kroz nju znaće o čemu pričam,vozio sam 70-80,bilo je blicanja,sirena, mahanja jer im smetam.Imam primanja veća od proseka i auto održavam.A ovo kao bezbednije ako je tehnički na 6 meseci.........Ili izduvni gasovi,uvek mogu da kupim magare na proleće ,jašem ga proleće,leto,jesen,za zimu smestim ga u zamrzivač,a na proleće novo magare.

Comment

• Bane R
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2006
                        • 1769
                        • Beograd

Originally posted by Dora
                        Ja opet kažem da ćemo biti srećni ako ne budu imali te mašine Procedura za ispitivanje gasova koja je opisana u uputstvu kod centra za motorna vozila Hrvatske (tražio nešto za autogas pa natračao) kaže kako se to radi. To neće preživeti pola automobila koji traju više od 15 godina.

Bez obzira što je to stvarno puno para ako bude 100 evra godišnje plus registracija što bi značilo platu ili dve za te potrebe toliko je i pre bilo, ne mislim pre 5 godina nego u doba kad se vozio Fića... Isto tako mislim daje to prelazno rešenej da se svi polako nateraju da odustanu od 15+ godina starih vozila. Sledeći korak će biti kao i svuda u svetu da se plaća veća registracija, veće osiguranje a ne kao kod nas (ustupak socijali što je normalno) da se umanjuje sa godinama.
                        Auto star 10 godina isto toliko haba alsfalt kao i auto star godinu dana.

Rezimej, ako se rigorozno sprovodi test izduvnih gasova, mogi će izduvati, ak ose sprovodi testrdje mnogi će... Kod nas su jedno vreme taksisti bili ruglo ali ono baš, kao da su se takmičili ko će da ima krevitiji auto, kad dodje da nešto popravim milim da ću dobiti šugu ako sednem u njega. Onda je neko uveo neki test "lepote" ili kako su ga već zvali i bez toga nema na ulicu... Odjednom ima mnogo namrgodjenih taksista koji moraju srediti taj udareni blatobran, oprati kola iznutra i imati sve žmigavce na broju. Pogledaš po gradu, druga slika... No nije dugo trajalo...
                        Sve to što pričaš je ok, ako nam je cilj da imamo novije i lepše automobile.

Meni lično, to nije prevashodni cilj, već mi je cilj da budem što slobodniji tako što ću moći da se vozim gde hoću i kad hoću... Pa ako usput dobijem želju da imam ovakav ili onakav auto, sa onim osobinama, tim bolje.

Što se mene tiče sloboda vožnje i kretanja treba da bude prioritet, a bezbednost tek posle toga... Cela ta opsednutost bezbednošću me podseća na onog Džozefa Friza koji je svoju porodicu držao zatvorenu u podrumu 20 godina. Ne sumnjam da je on njima želeo najbolje, ali to se tako ne radi...

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by 206
                          Druga faza predvidja i uvodjenje obaveznog i sa MUP-om umrezenog sistema video nadzora po tehnickom pregledima. I kraj price sa muljanjima oko tehnickog, nema tehnickih bez prisustva vozila, nema "stelovanja" rezultata i slicno...
                          MUP-ov informacioni sistem iz 1995. jedva može da primi i skenirana dokumenta za ličnu kartu, mogu da zamislim kakav će biti taj video nadzor
                          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Niko nije rekao da ce se vezati na postojeci informacioni sistem.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alexa05
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2006
                              • 1769
                              • Smederevo
                              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Aha, a kod mene na poslu (u mom odseku) je u fazi razvoja vec tri godine, znaci nije iz '95-e pa bolje da ti ne pricam kako radi.
                              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Originally posted by sri98
                                ...
                                i jedna zihernadla manjka je dovoljna da budes "tehmicki neispravan"....
                                Nisam imao situaciju da mi zafali nesto, al' sam kupio u apoteci za oko 400 din i nosim sve sto je na onom spisku sto je @ada iskopao negde...
                                http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f ... er#p656643

a spisak sam odstampao, i imam ga u autu, i pokazacu ga prvom Nevernom Tomi-saobracajcu, i verovatno ce (ako budem trezan) saobracajci misliti da krijumcarim krek koliko sam ispravan - i suvise ispravan za jednu asconu iz '88

end off

edit: jedva cekam taj 2. tehnicki da zapusim usta svima koji misle da star auto ne moze da prodje tehnicki.
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X