Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renoar
    CBC Član
    • 26.01.2008
    • 71
    • Nis

Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

"Neću ja da razmišljam da li neko sa kršem ima sopstvenu odgovornost da poseduje ispravan auto. Treba da postoji nadležna služba da to utvrdi."

Slazem se sa ovim i mislim da to vec postoji - saobracajna milicija. Samo treba da rade svoj posao.
    Ako ne podjes ne mozes ni stici

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Ne mogu da se otmem utisku da se u ovoj temi misli na vozila sa 15+ godina kao na opasnost po sve sto se krece ! Pa ne prodajemo svi lubenice u varburgu karavan sa plinskom bocom potkajlovanom drvenim klinovima, i koji umesto vrata ima lesonit, a umesto sajbne najlon dzak , ima nas koji uvek mozemo da prodjemo tehnicki.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Ebala vas evropa!!!
        Ajd ovako, iz malo drugacijeg ugla, ja radim u jednoj od jacih firmi ovde, pre je bila najjaca hotelska kuca u Srbiji a sada je stanje jadno. Imam VII stepen SS, referent marketinga, radim idejna resenja i pripreme za stampu za sav propagandni materijal, montiram TV reklame, napravio sam i odrzavam sajt, primam platu oko 250 Evra bez tendencije porasta. To je odlicna plata za moje mesto a posao je vrlo specifican i ne moze svako bas da ga radi. Radim honorarno drugi posao, kao asistent montaze za jednu produkciju iz BGa. Ukupno dnevno radno vreme mi je minimum 14 sati a cesto je i preko 16 sati!!! Sa ta dva posla ja mogu da si priustim 30 godina star auto!!!!

Pitanje za Vas iz Beograda, kolika je plata radniku u prosecnom beogradskom kiosku? Kolika je plata dizajenrima po stamparijama? Kolika je plata nekom referentu marketinga u nekom turistickom objektu u Beogradu???

Shvatite da Srbija nije samo Beograd i ne vaze ista pravila, znam da prestonica, glavni grad jedne drzave treba biti razvijen, ali ne na teret ostatka drzave! Stvarno pogadja to sto za isti posao koji ja ovde radim, kolega u Beogradu prima i do 4 puta vise para od mene!!!

Hocu da radim ali hocu i da mi se taj rad isplati, a ovako ispada da mi je drzava nametnula sistem po kome ja nikako ne mogu da zaradim, cak sta vise ugusili su me sa istom visinom poreza, istim dazbinama i troskovima kao i onoga sto prima 4 puta vise para od mene za jedno radno vreme nasuprot moja dva!

I sada kad mi ne daju da zaradim za noviji auto hoce jos i ovaj stari da mi iskljuce iz saobracaja jer jelte hocemo u evropu pa moramo svi da budemo zeleni. Jeste to stari auto ali tehnicki potpuno ispravan. Pre dva dana sam promenio kuglu levog tocka zato sto sam par puta cuo udarac na rupama, e tako ja odrzavam taj auto i garantujem da je ispravniji od polovine duplo mladjih automobila. Slazem se da je star ali se nikako ne slazem da je veci rizik od manijaka sa motorom koji mi je juce uleteo u makazice ili drugog manijaka u Golfu cetvorci koji je preticao ispred krivine u koju sam ja usao iz suprotnog pravca u ogranicenju!!!!!!!!

Kod Trstenika pre dva meseca izginuli ljudi u staroj Skodi i staroj Ladi a ko je kriv, pa vozac novog BMWa koji je imao vazdusne jastuke i neprilagodjenu brzinu kretanja. To su cinjenice, i sada mi objasnite koji je auto u toj situaciji predstavljao vecu opasnost na putu??!!!

Kada gospodin ministar i ostala gospoda iz vlade rese problem podivljalih i pomahnitalih vozaca ubica, kada za prekoracenja od preko 30 km/h budu trajno oduzimali dozvole, kada za alkohol budu TRAJNO oduzimali dozvole, kada kazne roditelje zato sto im se sincic previse mangupira, kada vozacima utuve u glavu da se normalno ponasaju u saobracaju kao sto se ponasaju negde u evropi tada neka resavaju problem izduvnih gasova jer je to sada najmanji problem u nasem saobracaju. Pogledajte hroniku u novinama, svaki dan neko pogine, a od cega, od trovanja izduvnim gasovima? I onda se pitamo zasto ljudi sa bombama ulaze u skupstinu?! Stvarno, zasto?

Kada rese sve te probleme mozda do tada rese i problem malih plata ljudi van Beograda, a ako ne rese ostaje mi samo da dodjem u BG, radim jedno radno vreme i kupim nov auto na kredit... jer jedino tamo to moze

Ako se moderatorima ovo ne svidja neka obrisu, meni je lakse samo sto sam napisao
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by deki-ascona
          Ne mogu da se otmem utisku da se u ovoj temi misli na vozila sa 15+ godina kao na opasnost po sve sto se krece ! Pa ne prodajemo svi lubenice u varburgu karavan sa plinskom bocom potkajlovanom drvenim klinovima, i koji umesto vrata ima lesonit, a umesto sajbne najlon dzak , ima nas koji uvek mozemo da prodjemo tehnicki.
          I ljudi sa ispravnim starijim vozila će imati samo oko 2-3.000 dinara veće izdatke, na ime troškova dodatnog tehničkog pregleda. A taj neznatni dodatni trošak nije ništa u poređenju sa (ubeđen sam u to) barem 90% vozila te starosne dobi koja ne zadovoljavaju tehničke standarde, što prema zvaničnim procenama rezultira u više desetina mrtvih...

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Bice oko 70e vise sto i nije malo...
            Nego kako ce ici ovo sa ekologijom kad ne znam koji standard moze da se zadovolji sa ovim nasim gorivom

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

drugar isao u saobracajnu i kazu pokazivali im merenje izduvnih gasova,dosao jugo,dozvoljeno je za benzinske motore 4.5% ugljendioksida i stavili juga kad je krenuo ,4.5pa 6 pa 9 i onda EROR ,ne moze vise da meri,o čemu mi pričamo onda.
              kad koči,cepa gume i prevrće se!
              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Shazalakazoo
                Bice oko 70e vise sto i nije malo...
                Ta cifra je prevelika. Ne verujem da će imati hrabrosti da toliko povećaju cenu tehničkog. Sve je još u fazi preispitivanja...

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Pa ako ce biti 4500din puta 2 je 9000din... Sada su tehnicki poskupeli ali je tu oko 2000din..
                  @srdjanissan
                  Ma mene zanima kada uzmes novi E4 auto i sipas nas benzin sta ce da pokaze... da li ce biti E4 ili ne...

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

izbacice NIS-no limit!
                    kad koči,cepa gume i prevrće se!
                    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

@milang1
                      Evropa sa ovim nema nikave veze.ni ekologija.to prvo da svi shvatite.a to sto imas manju platu od kolege iz Beograda nije tema,mada shvatam sta hoces da kazes.
                      poenta je da je tehnichki dokazano da su starija auta i po defaultu auta sa vecom kilometrazom podlozna cescim kvarovima i da su opasnost po ucesnike u saobracaju.mali primer-koliko vas uposte menja kociona creva i kada?koliko sam ja razumeo ide se na to da se nateraju vlasnici onih auta koji su u stanju raspada da ili poprave te aute ili ih odstrane sa ulice.ja ne razumem ljude koji ovde pisu -eto ja nemam para za bolji,ali cu ovaj da vozim jer mislim da je ispravan....nije taj pojedinac zaduzen za to da on "misli" da je ispravan.za to postoji institucija koja ce da to odradi.e sada sto to opet ide po dzepu obichnog coveka koji jedva krpi kraj sa krajem,to je DRUGA pricha i nije joj mesto ovde!ja vozim auto 10 godina starosti,presao nekih 150.000km po dobrim putevima,redovno servisiran u servisu,plus moje egzibicije,i opet strepim da li cu proci na tehnickom.i uvek se nesto nadje.a kamoli auto preko 15 godina ,od toga zadnjih 5 ili 10 godina vozen po nasim putevima.u nas zivot se jednom mora uvesti i pojam rentabilnosti.nije vise rentabilan za odrzavanje,nije vise moguce proci tehnicki-zna se-otpad.
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Darth Malak
                        CBC Senator
                        • 26.05.2008
                        • 207
                        • Beograd

slazem se ...
                        sve do 2008 imao sam polovna vozila 20,15,7 i 6 godina starosti u tom periodu i nisam imao neka primanja ( mislim na prva tri auta) dok sam bio sam bolelo me je uvo da li je sve bas ok sa autom , e pa sam se onda ozenio pa onda je bilo "alo mentolu , nisi sam ajde sredjuj kola " pa sam malo -pomalo non-stop bio kod majstora pa mi se smucilo koliko sam para dao na silne opravke , kako sam uzimao novija kola za bilo kakav sumnjiv zvuk ili ponasanje kola odmah sam trcao kod majstora jer nisam hteo da se desi nesto lose i bilo je situacija da nemam para pa sam i dizao mini kredite ili zajmio od prijatelja ili rodjaka samo da sredim auto , pa su onda i dosla deca , tek onda sam poceo jos rigorznije da pazim na auto sto se tice servisa i naravno da sam postao jos oprezniji u samoj voznji . sada vozim auto star 14 meseci -nov kupljen i naravno da idem na redovni servis i da ga proveravam ako mi se nesto ucini ...iskreno muka me uhvati od silnih nesreca koje gledamo zadnje vreme i boli me ***** za mentole koji voze kao manijaci sto u starim kolima ili novim ali ne mogu da podnesem kad procitam kad deca stradaju - onaj ko nema decu shvatice kad ih dobije pod uslovom da je normalan covek , ******ma i to nista ne znaci

Comment

• banebg81
                          CBC Veteran
                          • 26.06.2008
                          • 195
                          • Beograd

@milan g1
                          Sve je sumanuto, u ovoj zemlji, nemoj da se čudiš, poenta i jeste da Srbija bude Beograd, pogledaš oko sebe i vidiš dokle je došlo, još 2 - 3 generacije i nećeš imati više ljudi (srba) u recimo VRANJU NAŽALOST. Radi se na tome, polako ali sigurno !!!

Ja vozim yugo kome piše u saobraćajnoj 1981 godina !!! jer je blok motora iz te godine !!! Nema veze što je školjka novija, to ne piše nigde. Kočiona CREVA komplet zamenjenja, svi potrošni delovi, amortizeri, diskovi, pločice, spone .... SVE BUKVALNO promenjeno i sada se menja po potrebi.
                          Kada se radi BESPLATNA akcija u AMSS za proveru pre zime i početkom leta OBAVEZNO idem, i naravno BEZ PRIMEDBI PROĐEM.
                          E sad, ako tehnički pregled bude obavezan 2 puta godišnje, a cena MORA da poskupi jer moraju stručniji ljudi da rade, skuplja oprema itd i sa sadašnjih 2 - 2500 dinara skoči na 5000 dinara i meni automatski izbije 5000 dinara ZA NIŠTA, šta ja imam od toga i ostali učesnici u saobraćaju !? NEMA NIŠTA, samo ću umesto da za taj novac jedne godine zamenim amortizere, sledeće gume itd, ja ću morati da štedim i manje da vozim.
                          A primam PROSEČNU PLATU.
                          Auto koristim za sebe i porodicu (brinem za svoje zdravlje i zdravlje moje porodice NARAVNO) i nikada ne bih seo u auto kada bi samo jedna od stvari bila DELIMIČNO ISPRAVNA !!!

Neko kaže da se dešava da se saobraćajne nezgode dešavaju zbog neispravnih vozila !!! APSOLUTNO NETAČNO.
                          Prvo, zato što kada neko vozi delimično ispravno vozilo vozi mnogo pažljivije i sporije jer zna da ne može da stane. Statistika je nešto sasvim deseto. Kako? Pa tako što većina vozača (posebno onih imućnijih) kada zašiju u nešto sa 100 + na sat i dođe vreme za veštačenje, nekako naprasno mu otkazale kočnice ili upravljački mehanizam i kao, nije on kriv, nego auto, pa se i to svrstava u te "neispravne" a to veze sa vezom NEMA. Da ne bi išao u zatvor i da bi manja kazna bila, ako je auto bio neispravan i sudija drugačije gleda . MISLITE O TOME.

I na kraju, SAOBRAĆAJNA POLICIJA treba da radi svoj posao a ne da globe narod. Jer, na oko se može videti kada je neki auto KRŠINA, sa LOŠIM GUMAMA, iskrivljenim trapom i truleži na sve strane i isto tako se može sa 100 metara videti ispravan auto pa bilo da su izduvni gasovi u pitanju ili bilo koji drugi deo, vrata u drugoj boji i sl.

Rešili su da vratimo stare automobile da recikliraju ( a tu neko zarađuje ) a onda da uvale za italijane ovog classic mutanta za 7000+ € koji jedva ima malo više konja od yuga 1.1 ...

SRBIJA

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Originally posted by X9
                            @milang1
                            Evropa sa ovim nema nikave veze.ni ekologija.to prvo da svi shvatite.a to sto imas manju platu od kolege iz Beograda nije tema,mada shvatam sta hoces da kazes.
                            poenta je da je tehnichki dokazano da su starija auta i po defaultu auta sa vecom kilometrazom podlozna cescim kvarovima i da su opasnost po ucesnike u saobracaju.
                            Dodao bih da ni njihova "briga" za našu sigurnost nema veze sa novim haračom.
                            Ponavljam se- koji zapadni standard, sem visine nameta, mislite da ćemo stići ovim otimačinama?
                            Save the Panda!

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Shazalakazoo
                              Sada su tehnicki poskupeli ali je tu oko 2000din..
                              Parking Servis u BG, 800 din za 2000 ccm. Bilo krajem jula, pa mi posle niko nije verovao i proverio sam još jednom Ostavljam mogućnost da su podigli i oni do sada.
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• gti16v
                                CBC Senator XXL
                                • 05.08.2007
                                • 343
                                • BGD
                                • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Ja sam pre 20 dana platio tehnicki u AMS 1200din. Jedino ako su sad krenuli da poskupljuju, mada mi opet izgleda mnogo da su duplirali cene

@X9
                                Posto je tehnicki u Austriji?

Comment

Working...
                                X