Mnogo vise o benzinu u Srbiji :(
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Na svakoj pumpi imas broj sluzbe NIS-a za prijave takvih muljanja. Ne pomeras auto, ne das im da diraju pumpu, sacuvas racun, i pozoves im internu kontrolu. Dodju, premere kolicinu sa menzurom, ili pogledaju sta ti pise na rcunu, u krajnjem slucaju, i posle teraju sta vec i kako treba da rade.
Usput,aparat NE MOZE da se nasteluje da povremeno krade, odnosno da pumpadzija tu nesto mulja...nasteluje se da konstantno krade rekalibracijom samog mernog mehanizma, ili se podesi tako da meri kao izdatu i kolicinu koja se i dalje nalazi u sistemu aparata i dovodnom crevu, koje zna biti dugacko i po par metara, pa fi x duzina...Eto tako kradu. I to gotovo uvek uz saglasnost nadzornika, ili gospode koja odrzavaju aparate. A ona kradja da ga pumpadzija u sekundi nesto "nasteluje", ne postoji, niti moze da postoji
Comment
-
-
Nikad niko nije to pomenuo niti se pojavio auto se vodi na caleta ynaci cista situacija s tablicama a verujem da postoji i video sistem na dejton pumpi pa su sigurno i snimili situaciju, njihovo nejavljanje sigurno dokazuje muljacinu jer neverujem da je radnik na pumpi platio moje gorivoposto stanujem u bulevaru Lenjina preko puta dejtonke ceto i dalje sipam tamo nazalost nesipam cesto (gotovo nikad) pun rezervoar vec 15 ili 20 litara. E sad vidim da se i ostali zale ali stvarno mi dodje da ih zapalim em sipam pomalko, em mi ukradu 10% em mi auto trosi a ja sve mislim da ga stelujem pa da i tu puknem pare...
nemogu da se nerviram vise ZIVIM U SRBIJI BRALE i to ti je to.
Comment
-
-
Hehe.. ja sam sipao 70 i kusur litara u rezervar u SAABa koji nosi 68 litara.
Drustvo koje se okupilo kod Rodica je videlo racun
No, ja nemam vremena da se zezam sa njimaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Najbolje je imati nekog coveka na pumpi...ja dok sam ishao na benzin stalno sam sipao na jednoj maloj pumpi na dedinju...gorivo je uvek bilo dobro jer tu sipaju raznorazne guzonje,panduri,ambasadori i sl.
Plin sipam na trosarini,tamo sam isto upoznao likove i do sada me jos niko nije zeznuo!Power of dreams !!!
Comment
-
-
Uglavnom, benzin kao sto je na zapadu nismo imali nikad a i necemo uskoro jer tu cistocu u rafinaciji nemamo verujem uslove da izvedemo sa sadasnjom tehnologijom.
uskoro je relativan pojam, recimo da procenjujem da za 5-8 godina cemo imati benzin istog ili uporedivog standarda proizvodnjekao i bilo gde u Evropi tada.
prelomni korak ce da bude kada se zabrani Zastavi da proizvodi i prodaje motore po sadasnjoj tehnologiji a koji mogu da gutaju i ovakve benzine i naravno uvedu eko standardi a tada ce benzin morati da se po automatizmu drugacije proizvodi.
naravno, to sve kosta mnogo resursa sto para, sto organizacije a i podosta znanja kako.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Da, znam brick, jasno mi je da je krivac u svemu Zastava koja nemoze da se odlepi od zagadjivacke tehnologija.
Price o uvoznim krsevima koji prete Zastavi?
Naravno, kad je SAAB 1993 izasao sa EcoPower motorom (prva generacija Trionica) koji je tada zadovoljavao E3 normu, GM kroz Opel ga prati od 1997 a Zastava ni 12 godina kasnije neuspeva da postavi neki najnizi standard.
Za da bi jedan motor prosao kroz neke normative a posebno ECO u pitanju je da oscilacije u izradi delova i sklopa padnu na neke za njih nerazumljive mariginale.
Tehnologija sa kojom rade je praistorijska i masine za obradu su neprecizne.
Sve to kosta, mislim da je skoro jeftinije napraviti ceo novi pogon nego li prilagodjivati i krpiti fleke
Savrseno jasno rezonujes da je osnovni krivac Zastavanazalost.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Evo i ja malo da dodam u vezi kradje benzina na pumpama i o cemu se tu radi i ovo je tacna informacija iz prve ruke posto mi dva ortaka rade godinama na njima.
Znaci.... aparat vas ne moze pokrasti kao sto kaze 206- tica Da on na dugme ili ti ne znam ni ja sta prebaci nesto pa vas zezne ili ti sta drugo.
Aparat moze jedino konstantno da laze ali to je uvek zanemarljivo posto se stalno bazdare od strane iznpekcije zaduzene za to. Znaci moraju biti bazdareni i imaju dozvoljenu gresku od 1 % koja naravno uvek ide u korist pumpe.
Sta se dogadja kada vam kao sto kazete sipaju vise a nisu sipali zaista toliko tj. barem se dogadjalo dok sve pumpe skoro nisu presle na samousluzivanje.
Tada vam oni uteraju takozvanu medju njima "pusku", u stvari vi stanete da sipate, on stavlja pistolj i zapricava vas tipa, jer guzva u gradu, jer prodajes auto ili sto su ti dobre felne koliko si platio i sl. a nastavlja da sipa od neke cifre koju je predhodno sipao neko drugi. Na pr. pre vas je fica sipao za 200din a vi posle njega kazete da sipa za 1000din a on vam uz zapricavanje sipa od 200din.
Pa sta mislite otkuda pumpadzijama tolike pare a plate su im smesne.
E niste ni svesni kako to dobro funkcionise i kako vas je lako zeznuti.
Ja sam gledao sto puta kako klepaju, zezajuci se kod njih na pumpi i nekoliko puta sam se krstio koliko su u stanju da klepe za 2-3 min.
Znaci jednom sam gledao kako je uradio 3 vezane puske i stavio u dzep za 2-3 min kintu samo tako.
Znaci prvom je poceo od 200 a taj je trazio da sipa za 600(najcesci slucaj), pa je drugom nastavio od 600 a taj je trazio za 20EU pa dok mu je ortak objasnjavao za EU kako racunaju krenuo mu ladno od 600, i na kraju vrhunac staje neki tatin sin sa meckom i trazi pun i on mu brate ladno krece od 1600din. Znaci verovali ili ne stavio je 2400din za par minuta.
Ma ludilo.
Druga stvar imao sam i jedno iskustvo sa OMV- pumpom gde kada sam sipao jedno vece, cujem neko dranje raspravu. Matori stoji sa pezom 205 i dere se kako mu je rezervoar valjda 35L a on je sipao cak 42,43. Tako da je digao paniku zvao sefa i oce da zove inspekciju oce da digne frku. Pistolj nije spustao da se ne bi resetovao aparat. Gazda pumpe popizdeo....nije me mrzelo stajao sam tu nekih sat vremena dok je trajala rasprava i dreka i na kraju je pala opklada izmedju gazde i tog coveka da ako aparat laze pumpa placa ceo racun a ako ne laze da covek placa sve pa i tih 10L sto ce radi testa da se sipa u menzuru za proveru pa nece moci da ide njemu.
Donesose oni menzuru i nastavise da sipaju tacno gde su stali na tih 42,43L pa + 10L. I na kraju sta bi....matori je platio sve. Menzura je u ml pokazala 10L.
Tako da eto vam...samo oko na aparatu ako vam oni sipajuTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Veruj Wiz, moze ti se to desiti bez problema. Dane i noci sam provodio na pumpama i znam jos nekih drugih varijatni osim gore opisanih.
Cak postoji i varijanta kako se kupac koji je provalio da mu je uvaljena puska moze ubediti da se to nije desilo, pa onda i u keca moze da stane 42, 43L.
Svi su veoma uigrani i postoji dosta kombinacija, ali stoji i cinjenica da su im malo skresana krila sa fiskalnim kasama i samoposluzivanjem.
E, da, jos jedna stvar. Nikada ih nisam video da sipaju vodu u gorivo, suvise im je to sitna zarada.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Voda u gorivu postoji i te kako, mada retko kad to oni na pumpi sipaju, uglavnom dodje tako iz Rafinerije. Imaju bolje pumpe merac nivoa u cisternama, i to sa ocitavanjem na kompu, posebno nivo goriva, posebno vode, nije nista neobicno da vode i bude, pitanje je samo koliko, i da li je i uklanjaju iz rezervoara (sto bi trebalo da se radi, ali...)
Comment
-
Comment