Kako se odrzava auto u ovlascenom servisu...:-(

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Kako se odrzava auto u ovlascenom servisu...

Originally posted by zverko
    ljudi sta je vama, pa jel vidite kakva je lik njuska. ne znam sto se toliko cudite. sad je nesha dusebrizan i uvek vozi 80 na toj deonici auto puta, nije nego... nisam reko da nije problem nego ne vidim u cemu je tolika drama to sto neki tamo pajser tera tudj auto kao svoj. dok sam gledao klip sve vreme sam ocekivao da ce negde da se zakuca posto tera 150+ i prica na telefon ali hebi ga... uskratio me za zezanje...
    Sad idi pa pročitaj temu "dosta više" možeš i svoje postove tamo da pročitaš...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

@dora: ne razumem, sta sam rekao a da nije tako... ja bre to gledam svaki dan i uopste se nisam zaprepastio kad mi je Illegalac danas poslao link. ovaj klip je samo argumentovao moju pricu. meni je samo bezveze tu neko iscudjavanje i price to treba ovako to treba onako, bla bla... svi znaju kako bi to trebalo sta bi trebalo a vamo svi od reda pljuju po ulici i istresaju piksle na semaforu. seo neko u OPC i potero 200 jok nego ce da vozi po ogranicenju bas me zanima kako bi ga bilo ko od vas vozio da ima priliku pa nek je i tudje...

@nickname: lepo ti zboris ali pita se od G ne pravi. zna se gde je pocetak a gde kraj. taj koji kroji kapu kroji je po svojoj meri a ne po nasoj. kad bude krenuo od sebe onda ce se nesto promeniti a ne od tamo nekog salabajzera koji nema 2gr mozga i koji baca na kocku svoj posao a onda sve ostalo zarad malo adrenalina.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nisi rekao ništa a da nije tako, poenta je u poruci starca Vujadina nekoliko poruka iznad tvoje, očekujem bar od starih članova da neprave blablaonicu od svake teme.

Apropo teme, ja svaki dan vozim bar jedan tudj auto a nekad i više. Štimanje stvari zahteva pun gas i normalnu vožnju, dolaze svakakvi auti od ispravnih do neispravnih. Svaki koji nije ispravan za pun gas i ne daje mu se pun gas nego se savetuje vlasniku da popravi sve uočene nedostatke i dodje na doradu. Imam u dvorištu uvek više tudjih automobila i nije mi nikad palo na pamet da se pod bilo kojim izgovorom poslužim tudjim autom, čak i kad trenutno nemam auto. Koliko mora da se proba, toliko se proba. U dvorištu ako treba da se pomeri auto, samo ga ja pomeram i niko više, svi imaju dozvole i voze svoje automobile ali ovo su od mušterije automobili. Isto tako na probu ne vozi niko sem mene.
        Verujem da ljudi očekuju takav tretman kad ostave auto u bilo kom servisu a ja sam to naučio u Autovojvodini (servisu) koji više ne postoji ali je bio primer za današnje servise i pored ondašnje zastarele tehnologije. Tamo je bio prijemni radnik, koji je sve zapisao šta ima u kolima, dobijao se otkaz ako fali hemijska, nije uvek bilo tako ali je uvedeno zbog renomea firme koji je opadao zbog ovakvih stvari, nestane bedan privezak ako je malo lepši... Majstor stariji, pregleda kola i napiše šta treba da se radi. Majstor u servisu pročita i uradi. Zatim auto ide na probnu vožnju ako je potrebno sa sve putnim nalogom i to radi opet stariji i provereni majstor koji zna da utvrdi kvar pa time zna i da proveri da li je otklonjen.

Ovom sa filma ja ne bih dao dve ovce da vozi a ne da proba tudj auto. Blamaža za firmu...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TRISHA
          CBC Senator XXL
          • 19.06.2007
          • 443
          • Zemun

Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• TRISHA
            CBC Senator XXL
            • 19.06.2007
            • 443
            • Zemun

Originally posted by Misko M

...kako nije osteceno ??? kocnice su potrosene, gume su potrosene, trapovi su potroseni, gorivo je potroseno kilometraza napravljena, enterijer...

...ko ce da plati amortizaciju, gorivo, gume, delove i sve ono sto bi trajalo duze da ovog testa nije bilo ? neka je ta cifra i par eu ali ako traze da se plati 'servis' neka ocekuju da i oni plate ono sto ostete !
            druze jel se ti salis ili nesto drugo....

koliko sam nacuo zbog ove ''probne voznje'' vlasnik auta je trazio od servisa obestecenje, a to je cini mi se bila opel antara.
            da li je to normalno sa njegove strane?

sve mi se cini da ovo nije slucajno nego namerno uradjeno. a cini mi se i da je klima bila ok

bese da je vlasnik naglasio da se auto isproba

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Stariji clanovi ??? (po godistu ili stazu na forumu) da ne prave blablabla od teme...

Samo postavljanje klipa je za blow off a ne za tehnika i odrzavanje.

Samo me zanima poenta postavljanja klipa? Da vidimo ono sto svi vec znamo, ali cemo sada da se iscudjavamo kako tamo neki pajser dzibri tudji auto kao tudji???

Da li to znaci da niko od nas nije kada je vozio (ako je imao prilike) da vozi sluzbeni auto vozio ga da ustedi gorivo ili je zato sto je slubeni pratio sve propise i na auto putu vozio 80 i ako je auto put prazan???

Zbog svega toga ne vidim poentu klipa... da li ce zbog njega gore pomenuti pajser ostati bez posla??? nece. Da li ce biti pokrenuta tuzba, verovatno nece ( a i ako hoce zali boze vremena )

Ono sto niko od nas ovde ne podrzava je izivljavanje ili u ovom slucaju kicenje tudjim perjem, ali to nam se svima dogadja svakodnevno ali sto smo sada BAS osetljivi kada je u pitanju auto... ovaj se forum bese bavio televizorima???

Sto se niko ne pita sta se radi sa mobilnim telefonom kada dodje na servis, ili sa tv ... a da pa oni ne mogu da se dzibre na auto putu 200.

Pajser je "prekoracio ovlascenja", nije testni vozac, vozio je 200 (mislim da je ogranicenje 120 ili kako je neko napisao 80km/h) i pricao via phone, nije se vezao, hvalio se ortacima, pokupio slucajnog prolaznika.
              sta reci :"BACITE GA LAVOVIMA"

Epilog je da se opet nabacuje broj postova koji ce dovesti do prepirke: u pravu je, nije u pravu, mesate teme, ja bi njemu mamicu i taticu... nista pametno ili nesto sto vec svi ne znamo i u vecini se slazemo
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• bax76
                CBC Senator XXL
                • 07.11.2006
                • 605
                • BG

Originally posted by TRISHA

koliko sam nacuo zbog ove ''probne voznje'' vlasnik auta je trazio od servisa obestecenje, a to je cini mi se bila opel antara.
                da li je to normalno sa njegove strane?
                [/quote]

Normalno je da vlasnik kontaktira cantralu Opel-a direktno, i da im pokaze kako se ponasaju servisi koji rade pod njihovom licencom.

Comment

• TRISHA
                  CBC Senator XXL
                  • 19.06.2007
                  • 443
                  • Zemun

@bax76

malo si pogresno skontao moj post.
                  neka on kontaktira koga hoce.... ali da trazi nov auto kao obestecenje za ovo
                  zbog toga mislim da je sve ovo neka farsa ili kako se vec kaze, lik je znao da ce neko da mu sedne u kola i da ih provoza (a ko ne bi ja bi? ja bi prvi provozao da imam prilike) zato je i stavio kamere, ocigledno mu je neko napunio glavu pricom ako navatas nekoga da ti voza kola ucenjuj servis

od obestecenja moze da dobije samo izvinjenje i nista vise!
                  a ako ide na sud ili tako nesto snimak mu se nece uvaziti u dokazni materijal tako da moze da ga .....

i da druze centrala ili kako god se zove glavni odsek za servise ce poslati samo upozorenje da se tako nesto vise ne desi.
                  i sam radim autorizovanom servisu (ne za kola, ali za mnogo skuplje stvari od kola) i znam kako funkcionise kad se napravi njesra.

po meni je ovo jadno sto je ovaj lik uradio. ali jaaaako jadno

Comment

• TRISHA
                    CBC Senator XXL
                    • 19.06.2007
                    • 443
                    • Zemun

I da sta se lik buni koji moj kad je i sam rekao u servisu da se kola probaju.
                    sto i dalje potvrdjuje ono moje da je lik dosao sa vec isplaniranim scenariom, samo je trebalo neko da sedne i da provoza kola.
                    u ovom slucaju malo brze i malo duze.
                    i da auto je bese dosao zbog klime... pitam se samo da li je klima uopste bila u kvaru.

mogu samo reci AUTO-PROMET samo napred momci i nedajte se. ovo je samo jedan glup i jadan pokusaj da se dobije nesto za dzabe ( recimo nova kola)

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Vlasnik kameru ima standardno u kolima.
                      Dosao je da sredi klimu, a onda kuci imao sta da vidi.
                      Pretpostavljam da je tako zezanje sa tudjom imovinom dosta cesto u ovoj zemlji.
                      Nazalost sad su natrcali...

Situacija je cista ko suza, taman i da je planirao da nahvata servis...
                      Da su se zaposleni ponasali u skladu sa zdravim razumom, ne bi bilo nikakvih problema.
                      Razumem ja da radniku malo proradio adrenalin, i da se uspalio, ali na njegovu zalost je slucajno upecan.

Koliko je neupecanih slucajeva posto je iz price radnika evidentno, da cesto koristi tudja kola za svoje privatne potrebe i vozikanje ortaka...

Elem poznanik koji servisira auto u Autoprometu, mi je rekao da je pre par dana isti zaposleni primio njegov auto na prijemu.
                      Tako da po svoj prilici servis nije naravio ozbiljne sankcije, za nekoga ko sramoti firmu. Ako neko ima drugacije a proverene informacije, slobodno nek napise.

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

Negde letos je jedan dečko poginuo a drugi je teško povređen, kada su izašli da "testiraju" plinsku instalaciju koju su ugradili u terensko vozilo klijenta firme za koju su radili.
                        Neki drugi epilog nije isplivao u javnost, ali ostaje jedan mrtav, jedan skrljan i auto sa totalkom...

Samo zato što je ponašanje koje demonstrira "radnik" sa snimka prihvaćeno kao normalno i očekivano.

Za one koji se čude i pitaju da li mi svojim ili službenim kolima poštujemo propise... Moj lični odgovor je uglavnom da. Od svih propisa najčešće kršim ograničenje brzine, ali to nikad ne radim ukoliko uslovi puta ne dozvoljavaju. UVEK sam vezan. NE TELEFONIRAM u kolima (iako imam automatik pa mi se može... ) I da... šta ja radim sa i u SVOJIM kolima je moja stvar i moja glava (i novčanik) u torbi. Službeni auto sam svega par puta vozio, nisam divljao, ali mala količina vožnji me ne čini relevantnim za taj deo diskusije.

Comment

• TRISHA
                          CBC Senator XXL
                          • 19.06.2007
                          • 443
                          • Zemun

@bax76

a sto prvi put kad su mu rekli da je auto vozikan nije pogledao snimak. ako ima kameru vec duze vreme.

i dalje stoji ono moje za obestecenje. toga se nisi uhvatio da komentarises, koliko smo mi kao kupci (komitenti ili sta vec) halapljivi i hocemo kozu da skinemo nekome zbog gluposti, sta bi bilo da je decko zakacio negde kola, ovaj bi trazio da mu daju celu zgradu servisa....

sta kao imam OPC pa se kurobecam

Comment

• Darth Malak
                            CBC Senator
                            • 26.05.2008
                            • 207
                            • Beograd

evo ovako, hteo je da isproba auto ? kako ide , kako radi klima ,kako radi ovo ono ??

auto se ne isprobava tako sto se pusti muzika , sto se prica preko mobilnog ( de si kurvo ? ) , tera obrtaje u crveno, juri 200 gde je 80 ili 120 ogranicenje itd , nego lepo se auto osluskuje kako radi , da li se nesto cuje kad koci , ubrzava , radi li klima kako treba itd ( makar ja to tako radim a neka mehanicari kazu kako se to radi ) a ne da se izdrkava sa tudjim automobilom!ja kao laik za automobile ali i kao ex-serviser za racunare a sada kao IT specijalista u jednoj velikoj stranoj firmi ne testiram tako ok ne moze se uporedjivati auto sa IT opremom ( hardwerom) ili softwerom ali sta ? ja treba da bacam server po podu da vidim da li je ok ?

sta bi bilo da se nesto desilo sa autom , sudar ili nesto jos gore ?

necu da polemisem sta je vlasnik hteo , da tuzi servis ili nesto drugo ...

a sto se tice voznje sluzbenog automobila a navozao sam se od 2000-2005 po celoj Srbiji, jedino sto sam radio jeste prekoracenje brzine i to ne svaki put auto koji dobijem se uvek vracao uredniji , cistiji nego li sto sam ga zatekao , full rezervoar ! nikad nisam divljao , taj auto ce da vozi i neko drugi posle mene , treba li nesto da s****m na kolima pa da se drugom vozacu nesto desi ??
                            Pre puta pravac servis na mini kontrolu ( jeste da su mi prebacivali za to , kao kosta ? jel hoces da uradim posao ili ne onda plati i ne kukaj ) , normalna voznja , svako cudno ponasanje kola ili neki zvuk sam pismeno prijavio ( mejlom )

Comment

• Čiča
                              CBC Senator XXL
                              • 14.12.2005
                              • 1621
                              • Beograd, Vidikovac

tema prebacena gde joj je i mesto
                              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• TRISHA
                                CBC Senator XXL
                                • 19.06.2007
                                • 443
                                • Zemun

koji je vama ljudi sa tim ogranicenjem od 80km/h
                                koliko vas ljudi ovde vozi tim delom puta po ogranicenju.... ???

i stvarno manite se vise ovoga, nije vredno pomena, covek je hteo jednostavno da se ovajdi pa sad kad nije uspeo oce da napakosti.

Comment

Working...
                                X