Kako se odrzava auto u ovlascenom servisu...:-(

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Kako se odrzava auto u ovlascenom servisu...

Originally posted by Čiča
    Takodje dok sam radio u takodje ovlascenom servisu imao sam priliku da testiram vozila stranaka. Za to postoji procedura, uvek se na suvozacko sediste posadi vlasnik, ili vlasnik vozi, a neki iz servisa sedi na suvozackom sedistu. U slucaju da vlasnik nije tu a auto mora da se proveri, vozi neko sa prijema vozila i sa njim u kolima mora da bude i majstor koji je radio na vozilu. Za to se trazi saglasnost telefonom od vlasnika. Uz tu proceduru ne bi do ovoga doslo.
    Boldovano je propust servisa... greška koju je iskoristio pojedinac, ali i dalje je to greška/propust servisa.

Život je surov i greške se plaćaju... Do novaca nije tako lako doći, samim tim ni do automobila i kad vidiš šta ti neko uradi sa kolima... za koja si istresao određenu količinu novaca... itekako skače pritisak.

A do svega toga ne bi došlo, kao što boldovah.. DA SE POŠTOVALA PROCEDURA.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

koliko je trazio vlasnik, dakle? koliko mu je ponudjeno, a on odbio? da li vozac iz videa jos uvek ima vozacku dozvolu? kako je kaznjen od stane servisa?

hoce nekome pasti kruna s glave ako nam ovde da odgovore na ta pitanja ako ih vec zna i mozda ih potkrepi dokazima?

jel bilo tesko u prvoj reakciji u jednom jedinom postu u ovoj temi napisati:
      vlasnik je ovo namerno uradio, zbog toga i toga.
      ucenio je servis nepristojnom ponudom, trazio je to i to.
      servis mu je ponudio to i to kao kompenzaciju stete.
      vlasnik je odbio, i stavio video na jutjub zbog toga i toga.
      vozac iz videa je kanjen tako i tako?

i ne bi polemisali pet strana. na ocigledan dokaz dajte kontraargument i da zavrsimo sa potpuno nepotrebnom mistifikacijom.
      .

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Inače, argumenti za odbranu autoprometa su vam krajnje jadni, pored ovako jakog dokaza u vidu snimka sa kamere. Mogao je vlasnik te korse da im traži i novu antaru, i kuću na dedinju... koga briga? Šta od toga ima potencijalni korisnik njihovih usluga? Ništa. Šta njega boli uvo da li to radi jedan radnik u servisu ili njih deset, činjenica je da se to radi, i da je jedan takav postupak snimljen (i ko zna koliko još nije).
        Sutra neka nekome slupaju auto, a vi napišite "da, ali vlasnik tog auta je bio hulja od čoveka, tražio je abnormalnu odštetu, tako da je sve u redu".

Mislim, šta treba onda da rade oni koji održavaju skuplja vozila, bmw, audi, mercedes... Da puste da se radnici izređaju na svakoj S klasi, X6ici ili Q7ici, jer eto, ništa im neće faliti.

Još ovakvih stvari po internetu i medijima, i bila bi to solidna lekcija za većinu servisa.

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

vec godinama unazad se ovde i u Nemachkoj rade provere servisa od strane auto moto magazina.i objavljuju rezultati.sa sve video klipovima i fotkama.procedura ide ovako:
          auto se pripremi sa otprilike nekoliko gresaka koje bi morale da se ako se radi po proceduribiti pronadjene.dovoljno je reci da od na primer 10 servisa jedne auto marke samo jedan zadovolji kriterijume.vecina odere musteriju i ne pronadje sve (neki chak samo jednu) gresku,ali zato naplate kojekakve dodatne sitnice,i na kraju se ceskaju iza uveta kada im test osvane u novinama sa sve imenima.pre par godina su ovde u Bechu testovali nekoliko servisa.dovoljno je reci poslednja tri servisa u rang listi su mogli posle par meseci da se bave nechim drugim jer musterija vise nije bilo.nece ljudi da ih neko pravi ******ma.
          ovde nema i netreba da bude priche o pojedincu -Servis je kriv.jasno i glasno.u pravnom i moralnom smislu.da li ovde neko ima ili nema prijatelje tamo nije predmet teme.servis treba da izadje i da izjavu na osnovu ovog sluchaja,i jasno da kaze sta je povodom ovoga uradio ili ce uraditi.sve ostalo je nastavak sistema koji je dosada funkcionisao.
          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Darth Malak
            CBC Senator
            • 26.05.2008
            • 207
            • Beograd

ma na kraju nece biti nista, tresla se gora ,rodio se mis ... nego kako li je neko rekao zapisati kilometrazu pre i posle servisa , pa ako se desi razlika 50 km da ih lepo pitas "a gde ste vi to bili sa mojim ljubimcem ?" itd.

sve u svemu da je neko izdrkavao moj auto ,iskreno ne znam sta bi uradio ...

jbg-a dok sam ja radio u servisu ( PC servis ) maximal;no sam se trudio da se uradi sve sto je musterija prijavila, trazila , cak i vise od toga a dodatne usluge se nisu naplacivale + sto su uvek dobijali korisne savete od nas !
            cak smo imali i previse posla jer su zadovoljne musterije dovodile prijatelje itd i cak su trazili da im radim servis privatno sto je meni dobro doslo za popunu budzeta

a test u Austriji ili Nemackoj za servise i novine ... jbg-a ovo je Srbija na zalost

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Mislim da smo apsolvirali ko je kriv, i nema vise potrebe to diskutovati - svi valjani razlozi su receni...Par ljudi iz OPCS koji su pokusali na neki nacin da odbrane servis, tj. pojedinca je zauzelo nesto konstruktivniji stav sto je dobro za diskusiju. Trebalo je od pocetka napisati otvoreno sustinu odnosa izmedju kluba i servisa i dati vise informacija, umesto da ih otkrivamo kao "babuske" i ne bi bilo toliko rasprave.
              Zbog jos jedne stvari je bitno objavljivati ovakve stvari - promena svesti vlasnika, tj. odgovornih ljudi. Dok god se vlasniku firme cini da je jedna Antara za kompenzaciju uzasna i neprihvatljiva stvar i dok ne budu svesni da na drugu loptu mogu imati visestruko vecu stetu, nece biti bolje usluge ka krajnjem korisniku. To jerecidiv starih vremena kada ej ponud auvek bila manja od potraznje. Uz to dolazi i pohlepa i zelja da se na brzinu zaradi sto vise koja je cesto prisutna kod vlasnika firmi, bez zelje da se ulaze. Gazde su cesto kratkovide, bitno im je da dobiju na "prvu loptu", tj. da im se direktno ne isteruju pare iz dzepa. Nemaju svest o sekundarnim efektima ovakvih stvari. Zbog toga je moguce da zbog neke sitne stete, (ali koju je gazda direktno osetio na svojoj kozi) radnik popije otkaz, a da zbog ovakvih slicnih stvari (koju gazda ne oseca direktno) sve prodje bez sankcija. Sa vise ovakvih primera vlasnici ce dobiti "sirinu" i "dubinu" kada razmisljaju o svojim potezima, bolje odnose unutar firme, a korisnici bolju uslugu...naravno tu bi trebalo da postoji i efikasna drzava sa inspekcijama i sudovima koja ce reagovati pravedno i brzo.

Comment

• kuntalo
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2007
                • 342
                • Predgradje

Originally posted by TRISHA
                koliko sam nacuo zbog ove ''probne voznje'' vlasnik auta je trazio od servisa obestecenje, a to je cini mi se bila opel antara.
                Originally posted by TRISHA
                nije buva sve je istina
                Mene bi, da ovako nešto pokušam, makar bilo sramota.

A i "stari vukovi", uključujući i jednog moderatora, nisu mnogo bolji, ponekad šta više... Ovoliku količinu apologetizma još ne videh...

viewtopic.php?p=709144#p709144
                viewtopic.php?p=709062#p709062
                viewtopic.php?p=709505#p709505
                Save the Panda!

Comment

• Darth Malak
                  CBC Senator
                  • 26.05.2008
                  • 207
                  • Beograd

ma ja nebi trazio Antaru ... nove kocnice, gume ( 4 zimske,4 letnje ) neku dodatnu opremu , full rezervoar , neke felnice i tako

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Opet, savetujem da je najbolje zakljucati temu, gurnuti pod tepih, samo da se ne talasa.
                    Vlasnik je ionako samo jos jedan "coban budaIa", koji se drznuo da se digne protiv "organizacije".
                    BTW koliko ste uopste prodali novih komada tog OPC modela, sem "cobanovog"?

Comment

• LordRaceR
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2008
                      • 124
                      • Beograd

svi znamo da su ovakve stvari standardna procedura u svim servisima kod nas (bez obzira na marku). kada neko dotera neki ekskluzivniji model, to mora i da se malo "testira" i tako je oduvek. moguce da su neki od velikih servisa tokom zadnjih par godina uveli rigorozniju kontrolu i slicno, ili pak se samo ekipi iz servisa dosadilo da "probavaju" jer su vec x puta tako vozikali tudje amg, m3, s i ostale slicne automobile. no, kakva god da je kontrola, uvek takve stvari mogu da se provuku, jer niko ne moze da kontrolise coveka ako on sam sebe ne kontrolise. naravno, to je propust servisa koji na takve stvari mora adekvatno da reaguje kako bi se covek sam kontrolisao. ovakve stvari se desavaju i uzbiljnim EU zemljama, ali tu postoji procedura sa kojom se to resava. dosta sam na engleskim vauxhall forumima, pa i tamo mogu da se vide slicne price (istina dosta retko). covek je u engleskoj na slican nacin uhvatio radnika servisa kako "probava" auto, odmah je izasao sa tim pred sefa servisa, u roku od par dana je dogovoreno vansudsko poravnanje, pa zbog toga vlasnika automibla nije smeo da kaze o kom vauxhall dileru sa radi. tako je diler izbegao javnu blamazu, a vlasnik dobio lepu odstetu. doticni radnik servisa je momentalno dobio otkaz, uz tuzbu da je ostetio firmu (pa shodno tome nije dobio nikaku otpremninu koja sleduje kada se dobija otkaz), a u njegovu "radnu knjizicu" je upisano tacno kako i zasto je dobio otkaz. taj radnik nema sanse nikada vise da dobije posao u nekom velikom servisu u engleskoj, pa moze da prodaje samo dezodoranse na pijaci, jer logicno da niko nece da ga primi sa takvim "CV-jem".
                      ceo ovaj "dogadjaj" treba da posluzi kao upozorenje za sve servise, i da se na kraju nivo usluge i postovanja za tudje vlasnistvno i vreme drasticno poveca. ovaj "klip" je vec video veliki broj ljudi, veoma brzo se prosirio po svim auto forumima, pa cemo videti kakav ce efekat na kraju biti (i da li ce ga biti). ako je vlasnik ovog automobila izasao pred autopromet sa zahtevom za odstetu na koju definitivno ima pravo, na "advokatskom timu" autoprometa je bilo da procene situaciju. ako su oni procenili da je zahtev bio preveliki, to je to. samo ce oni znati kalkulaciju da li je to bio dobar izbor ili ne. ako doticni radnik nije dobio otkaz, verovatno ce ga brzo dobiti, jer neko koje video "klip" i doveze auto na servis i prepozna "zvezdu" koja treba npr. da primi auto, covek ce se okrenuti i otici na neko drugo mesto, a autoprometu to sigurno ne treba.

e da na kraju, recenica koja je pobedila: "ja inace privatno vozim polo gti, ali ovo je vrh"
                      "ja inace privatno vozim polo gti, ali ovo je vrh"

Comment

• TRISHA
                        CBC Senator XXL
                        • 19.06.2007
                        • 443
                        • Zemun

izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili prozvao, malo sam nervozan pa me izgleda sve nervira.

upravu ste svi
                        znate kako se kaze pametniji popusta.

aj uzdravlje i lep dan zelim,
                        Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• doc
                          CBC Senator
                          • 25.08.2006
                          • 240
                          • BGD/KG

Originally posted by 206

Nego, zna li ko koja je i kakva ova kamerica, interesantno izgleda.
                          rekao bih da je ovo:

Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• jevtic
                            CBC Senator XXL
                            • 26.11.2006
                            • 729
                            • beograd

klip već ima 13k+ pogleda. a koliko će tek biti za par dana pitanje je pošto se snimak pojavio i u nekim medijima. kolika je to šteta za servis verovatno će gazda saznati uskoro.što se mene tiče ja se nadam da je ogromna.

dalje, kakve veze sa bilo čim ima to koliku je odštetu vlasnik korse tražio? ako je neko ovde oštećen ima pravo da traži ono koliko misli da mu treba. pa svi mi smo ovde čitali da u stranim zemljama (pogotovu SAD) ljudi tuže kompanije za ogromne sume kad smatraju da su oštećeni. voleo bi da na ovo pitanje odgovori TRISHA pošto on stalno vlasnika korse predstavlja kao ucenitelja.

dalje, taj majstor nije mogao da izaže iz radionice neprimećen. u servisu radi minimum 10 ljudi svakog trenutka i niko od njih nije našao za zhodno da javi pretpostavljenima da je ovaj izašao sa kolima da se provoza. a da ne pričamo da postoji neka prijavnica koja mora da se prođe sa kolima. ja mislim da je to njima politika da se tako iživljavaju nad kolima.
                            ex - fabia 1.9 tdi
                            golf 2.0 tfsi

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...Ako si u nekim postovima video komentare OPCS clanova, mislim da je to normalno jer je tema u delu OPCS-a, a i u tom slucaju to su individualna misljnje pojedinaca. Niko nije izneo misljenje OPCS-a kao kluba... pa mi i nisu jasne prozivke???
                              I ja smatram da su to bili stavovi pojedinaca a ne OPCS, pa sam baš zato i postavio direktno pitanje, na koje si ti sada odgovorio.
                              Tim pitanjem sam hteo da čujem stav Kluba, a ne da njime prozivam OPCS. Žao mi je ako je tako protumačeno.

Takodje neki od zaposlenih iz AutoPrometa su clanovi OPCS-a. U njihovu strucnost smo se vise puta svi u klubu uverili, pa je meni iskreno zao sto su potpali pod definiciju "kolaterlane stete" ovog mentola...
                              Servis se rešava takve negativne hipoteke tako što kazni mentola...a, ne tako što ga još drži na tom mestu. Da su imali mozga rešili bi na vreme baš zbog tih ostalih kvalitetnih majstora, baš zbog tog ugleda koji žele da održe. Ali dobro...to je njihov problem i oni trebaju da ga reše.
                              Ovako...posle YT, novina, Auto Bloga, gomile automobilskih Foruma gde je snimak postavljen...sve što urade će biti zakasnelo.
                              Izgledaće kao da kofom vode gase požar na livadi...

p.s. Valjda će se zahvaliti na saradnji i tim advokatima koji su ih letos savetovali oko ovog snimka...

Comment

• srdjanissan
                                CBC Senator XXL
                                • 20.11.2008
                                • 720
                                • beograd

http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=386832
                                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

Working...
                                X