GARAZA MINIJATURNIH MODELA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

@vaskrsije,imas Abarth 1000 TCR :kadr ???
    Gde,kad,poshto,proizvodjac ???

@Horsepower,i nisam ljubitelj americkih modela ali,stvarno,skidam ti kapu za toliku kolekciju !!!

Comment

• vaskrsije
      CBC Početnik
      • 27.09.2008
      • 7
      • Novi Sad

makete

Ja da nemam nekih obaveza i da je standard ovde veci mislim da bi dosada od ovih 115 modela namnozio to na bar 300-400.Ni prostor mi nije problem, ako treba knjige lete iz regala i ubacuju se makete.
      Abarth 100TCR je marke Revell, ovaj koji ja imam je porucen sa modelcarworl.de, ali sam ga u prodavnici u NS nedavno video Dexykids se zove radnja. Ja sam ga platio na popustu 20ak evra, a u nasoj radnji je bio 2990, i hteo sam da ga kupim i stavim u kancelariju i kada sam se namolio da ga kupim, odem do radnje, a njega nema. Procunjaj malo po radnjama koje imaju Revell, ja ne znam ko ih uvozi za Sebiju, ali je ocito da ih ima, tj. uvezeni su. Sad trazim novog 500Abartha, vidim da ga Mondomotors ima ali se ovde jos nije pojavio. Ja sam tada uzeo revell mercedes 123 230E, a bio je i Ford Taunus, samo su im nasi cenu naduvali 3000. Ima revell nekoliko veoma zanimljivih modela. Cudno ali meni je jedan od omiljenijij Trabant 601 Sunstar, nije neke posebne izrade ali mi je super model. Kada bi negde nasao starog Wartburga 353 turist to bi bilo idealno. Bice ovih dana malo detaljnije slikanje, ovo je bilo samo da predtavim moju garazu

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Ja da sam radio poslednje 3 godine umesto da sam isao na college sada bi kolekcija bila daleko veca. Ali sad sam poceo raditi, imam solidnu platu, i petkom uvek zavrsim ranije sa poslom tako da pravac u prodavnicu diecast. Mada slabo tamo kupujem, uglavnom koristim eBay za kupovinu. Na eBay i prodjem jeftinije i dobijem bas ono sto hocu.

Cilj mi je da skupim sve Ford pickupe, Dodge pickupe, Chevy & GMC pickupe koje sam u velikoj meri i skupio. Cilj mi je takodje da skupim sve Ford Mustange, tu sam skupio oko 2/3 (imam ih oko 50-ak, fali jos 30-ak). Cilj mi je takodje da skupim sve Chevrolet Camaro (fali mi jos samo '73 model), sve Pontiac Firebird, sve Chevrolet Corvette, a na listu sam nedavno dodao i Plymouth 'Cuda, Oldsmobile 442, Dodge Challenger, Chevrolet Chevelle. To je sve za 1:18.
        Za 1:24 cilj mi je da skupim sve Fordove NASCAR automobile.

Ja ne skupljam toliko dugo, mozda neke 4 godine, ali to mi je hobi i tu trosim sve pare.

Najvise volim Americke klasicne automobile, ali bi voleo imati i koji klasicni Evropski automobil, posebno volim klasicne Mercedese. Na zalost, njihova ponuda u Americi je minimalna, nekad na eBay naletim na neki fin primerak, ali je obicno cena previsoka tako da ih zaobidjem.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Danas sam uspeo konacno da nadjem 2006 Mustang Shelby GT-H (Hertz) i to za samo $25. Obicno izbegavam Shelby Collectibles jer detalji katastrofa, ali ovaj Shelby je veoma dobro uradjen.

Comment

• vaskrsije
            CBC Početnik
            • 27.09.2008
            • 7
            • Novi Sad

makete

Sta je ovo, nema nikog danima. Ajde maketari iz BG i NS gde ima da se kupe makete 1/18 u NS i BG. Nemam mnogo vremena da zujim po gradu i nalazim radnje.

Comment

• gille
              CBC Senator XXL
              • 24.09.2006
              • 593
              • Belgrado

U NS, koliko sam ja danas video, izbor je tužan da tužniji ne može biti. Kupio sam Joeu na kraju Corvette Mako Shark I Concept iz 1961 1:18, MotorMax, prilično detalno napravljenu. Od interesantnih stvari sam video još jedino Dodge Coronet 440 six pack, 1:24, i Ford Pickup truck , 1:24, oba MotorMax. To je u Turbo Limaču, u Bazaru. U Norku ima Dexyco, ali je izbor zero, ima samo nekih ispodprosečnih Bburago. U Medi Didi, u Master centru, ima OK Burago modela, 1:18 i 1:24, mada je su meni jedino bili interesantni Fiat 500 (stari i novi u jednom pakovanju) 1:24, Grande Punto (1:24) i Lancia Delta Integrale (1:18). Delta je toliko katastrofalno napravljena da mi je žao što sam je i video uopšte. Meda Dida ima i Bburago die kast kitove za sklapanje (BMW Z4, New Beetle i tako neki neinteresantni automobili), i jednog Revellovog Scagliettija (plastic kit).
              U Beogradu sam se snabdevao u Bomabo u Piramidi, dok nisu zatvorili. Sad niti se javljaju na mobilni niti odgovaraju na mail.

Situacija na tržištu modela, naročito 1:18 je sada toliko jadna i bedna, još malo pa kao devedesetih. Pre dve-tri godine je bio maltene raj na zemlji kakav je izbor postojao i koliko radnji je imalo odlične modele. Toga više nema, ne isplati se valjda, nemam pojma.

Comment

• vaskrsije
                CBC Početnik
                • 27.09.2008
                • 7
                • Novi Sad

makete

Pola radnji koje su postojale gde sam pre zalazio i kupovao više ne postoje, a i one koje postoje imaju isti izbor maketa kao i pre 6 meseci, nista novo, a ni staro nisu prodali i ne naraucuju vise. Na Spensu u NS je bilo ekoliko radnji pre svega 5+ ali je i on uzasno jadan sto se tice izbora, a i jednu radnju je zatvorio. Za Bburago je bio uvoznik M plast šabac, ali koliko cujem je i on izgubio zastupnistvo, bio sam pre 2 nedelje u M plastu u sabcu, izbor katastrofa. Neki bajati Bburago modeli od novijih Range Rover, i 2 modela Mondo motorsa ( Grande Punto i Alfa 159 sport wagon ). Ako je nesto u svemu tome lepo, razgovarao sam sa vlasnikom firme Filltrade iz BG koja je uvoznik za Maisto i krajem oktrobra stizu makete, ali je zalosno sto nista specijalno novo nece stici, par noviteta i to je sve. Covek lepo kaze, ne isplati se, nece ljudi 1/18 da kupuju, skupe su, velike,...Znaci jedini spas je onome ko ima neke rodbine preko pa preko neta da mu narucuju i donose. Ovde se ne isplati narucivati preko neta, postarina jos ajde ce da prodje ali carina te odere kao macku. Tuzno je sve to, ali bice bolje ja se bar nadam. Jedino gde sam uspeo u NS da nadjem koliko toliko sveze modele je Merkator ( Bburago X5) i u Meda Didi Bburago opet Citroen C6 i bio je jeftin Gallardo cabrio. U BBuragu je 1350 a u maistu isti kosta 2470.

Comment

• gille
                  CBC Senator XXL
                  • 24.09.2006
                  • 593
                  • Belgrado

Originally posted by Flavio
                  Videh danas !
                  Uradjena do 00

Cena 1.750 dinkica !
                  Flavio brate, i ja videh juče. Ovo nije do 00, ovo je bruka i sramota. Izgleda kao da ima 37 grama sa sve kutijom.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Bomabo ne radi...e, steta - oni su bili daleko najbolji. Kad udjem kod njih ostajao sma dva sata minimum...ali nisam bio odavno, pa nisam znao da su zatvorili.

Ja sam video pre koji mesec 1:18 zeleno-belu (Totip) Integrale - bila je relativno lose uradjena.

Comment

• Austin
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2006
                      • 364
                      • Novi Sad, 45°15'14.67"N, 19°50'58.96"E

Informacija sa sajta Boma bo:

PRODAVNICA "BOMA BO" OD 01.09.2008. RADI SAMO KAO ON-LINE PRODAVNICA. SVE MODELE SALJEMO ISKLJUCIVO PUTEM CITY EXPRESS-A. MALOPRODAJNI OBJEKAT U TC "PIRAMIDA" SE ZATVARA 30.08.2008.
                      It floats on fluid

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Meni su prosle sedmice stigla 3 nova modela, a sledece sedmice bi trebali stici jos barem 4.

Ovde retko ostavljam slike jer nema mnogo zainteresovanih.

Mislim da cu jedno vreme dosta manje skupljati, mozda 1 model sedmicno, ako i toliko budem uzimao.

Evo sta mi je stiglo.

Comment

• Horvi09
                          CBC Početnik
                          • 21.07.2008
                          • 3
                          • Beograd

ja sam tek poceo da kupujem bburago modele i moj prvi izbor je bio DODGE Viper GTS Coupe 1996 i to sam nasao u nekoj prodavnici dido kod teraziskog tunela, ima jos nekih modela....
                          imam zelju da kupim model 1:18 67' SHELBY GT500 MUSTANG ELEANOR i Ford Mustang Shelby-GT500. jel imaju negde da se kupe u BG-u ili neka mogucnost da se naruce ali da salju za srbiju

Comment

• Sve cestitke za kolekcije! I ja sam jedan od kolekcionara, imam dosta modela, pa cu ih polako predstavljati (pocevsi od sutra).

Vidim da ste jako dobro upuceni u materiju, te vas molim ako znate gde mogu da kupim Citroenove modele da mi javite.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Moram se pohvaliti sa 4 nova Shelby Mustanga koje sam danas dobio.

Crveni Shelby Shelby GT500 Super Snake.
                              Sivi Shelby GT500KR.
                              Crni Shelby GT350H.
                              Plavi Shelby GT.

Comment

• HEMI 426
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2005
                                • 1833
                                • Novi Sad -United States of Liman

suvise dobro da bi bilo istinito...
                                KR je moj favorit

koliko mustanga imas ( bez obzira na dimenzije )?
                                ja imam 16 kom, od 1:18 do micromachines 1:100 ( ili tako nesto )

Comment

Working...
                                X