Samo želim pohvaliti temu koja se odnosi na modele automobila!
Kolekcionar sam gotovo cijeli život iako jedno vrijeme me bilo sram što čuvam "igračke"!! Naravno da sada žalim za tim vremenom jer sam mogao i od svojih prijatelja "spasiti" poneki model. No dobro, moja kolekcija se zapravo nalazi po kutijama i tek poneka slika je dostupna za objavu. Uslijedećim danima pokušat ću nešto ućiniti no želim obavijestiti sve kolekcionare ili one koji imaju nešto modela za zamjenu ili prodaju da se slobodno jave!!!
Pozdrav
Na mnogim mestima se prodaju maketa automobila ali je svuda ista priča - uvek isti izbor: Ferrari Enzo, Mitshu Evo Rally Car i BMW M5
Znate li neko mesto sa malo širim izborom modela? Hvala .
Originally posted by observer
Ovo i mene zanima, ja sam se uglavnom snabdevao preko interneta (preskupo) i u malo vecim trznim centrima, kada im naidje dobra "tura" robe.
Originally posted by Sasha
Hm, pa izbor i nije tako suzen kao sto kazete. Doduse kod nas tesko moze da se dodje do onih elitnih proizvodjaca ali ima dosta burago, hot weels modela. Pogledajte u megamarketima(Rodic,Metro,....) i u prodavnicama igracaka, ima dosta toga da se nadje
Originally posted by BRABUS
Ima na OMV pumpama s vremena na vreme dobar izbor. Nije neki kvalitet (malo losiji od Bburag-a), ali ima dosta modela. Zadnji put zamalo ne uzeh Alfu 156, sivu istu ko moju bivsu, 1:24...rekose mi da nisam normalan i ubili mi volju
Originally posted by HEMI 426
na nasem trzistu moze da se nadje nekoliko proizvodjaca sa skoro celim asortimanom modela a to zavisi od toga da li ti proizvodjaci imaju zastupnike u srbiji. firme koje su zastupljene kod nas su Bburago ( mada sve redje jer je sama fabrika pukla ), Maisto ( sve vise i u svim razmerama ), Motor Max i Mondo Motors ( 1:18, 1:24, 1:32 i 1:43 a ova firma je preuzela deo bburago modela ), Cararama ( 1:24 i 1:43 ), Hot Wheels ( 1:64 ), Matchbox ( 1:64 ) i ponegde Majorette ( 1:64 - mada su i oni pukli ) a primetio sam da pocinje da se prodaje i Welly ( koja je odlicna firma i veoma cenjena u svetu ) u svim razmerama, Corgi ( 1:64 i 1:43 ) i Sun Ray ( 1:43 )
Najbolja mesta za kupovinu su veliki trzni centri ( Rodic, Metro, Tempo ) i velike samposluge jer se tamo najcesce moze naci najveci asortiman modela ili radnje sa igrackama ali one malo ozbiljnije, koje imaju dobru robu ( "Dida" ili "Toy Story" u ns i bg ) a ne neke kineske gluposti. Moze se desiti da se neki dobar model nadje na nekom neocekivanom mestu kao sto je pumpa ili knjizara ali retko. Ipak, velika vecina pravih ( i skupih ) firmi kod nas nije prisutna ali uskoro bi trebalo da se otvori u novosadskom merkatoru radnja sa modelima za sklapanje aviona, brodova koja bi trebala da ima i bolje i redje marke automobila kao i da prodaje modele po narudzbini. Obzirom da se ja sa jos par likova sa ovog foruma interesujem za modele vec godinama, moram da priznam da je svaki dan ponuda sve bolja tako da sigurno mozete naci sta vas interesuje samo ako malo vise potrazite po gradu a za neke jako specificne stvari jedino resenje je inostranstvo
sve firme koje prave modele imaju svoje sajtove a verovatno najbolji sajt za pretrazivanje je
Modellautos bei ModelCar.de - ab 100 Bestellwert versandkostenfrei ✓ 3% Vorkassenrabatt ✓ - exklusive Auswahl an 1:18 + 1:43 Modellen ✓
on obuhvata skoro sve firme i pretrazujete po kolima, ukucate ime automobila i izbaci koje ga sve firme prave, u kojim dimenzijama i ceni a onda vidite da li se ta firma moze naci kod nas a ako moze, pare u dzep i pravac radnja!
da ne zaboravim, definisanje terminologije...
maketa automobile - auto koji se sklapa iz delova, najcesce full od plastike ili smole
model automobila - onaj koji se kupi u kutiji, gotov, die cast
evo jos jednog multi brend sajta, ali rec je o veoma dobrim i veoma skupim modelima
Ja imam dva modela automobila i to jednog "Minija" i jednu "New Beatle" u razmeri 1:18 od Buraga. Izgledaju jako lepo i dovoljno su detaljno i kvalitetno uradjeni!Kupljeno u Sloveniji.
sve firme koje prave modele imaju svoje sajtove a verovatno najbolji sajt za pretrazivanje je
Modellautos bei ModelCar.de - ab 100 Bestellwert versandkostenfrei ✓ 3% Vorkassenrabatt ✓ - exklusive Auswahl an 1:18 + 1:43 Modellen ✓
on obuhvata skoro sve firme i pretrazujete po kolima, ukucate ime automobila i izbaci koje ga sve firme prave, u kojim dimenzijama i ceni a onda vidite da li se ta firma moze naci kod nas a ako moze, pare u dzep i pravac radnja!
Svaka cast, ali sajt na kome nema ni traga od Pola ili Fabije, ja prosto ne mogu da smatram dovoljno sveobuhvatnim. Malopre sam ukucao ta dva pojma u polje za pretragu na pomenutom sajtu i ni traga ni glasa. Ali zato kojekakvih Porschea kao pleve...
(da ne bude zabune, Fabije se proizvode, pravi ih ceski Kaden i kineski Hongwell, imam nekoliko komada )
Originally posted by Red Beast
ja kupujem autice u jednoj prodavnici decijih igracaka na 3. spratu Piramide u bloku 44.
Nekad imaju dosta velik izbor nekad onakooo, zavisi kad naletite. Ima dosta zanimljivih modela, a cene su ok.
[quote=HEMI 426]
Originally posted by HEMI 426":2q0rx2ox]
[url="http://www.modelcar.de/
http://www.modelcar.de/[/url]
Svaka cast, ali sajt na kome nema ni traga od Pola ili Fabije, ja prosto ne mogu da smatram dovoljno sveobuhvatnim. Malopre sam ukucao ta dva pojma u polje za pretragu na pomenutom sajtu i ni traga ni glasa. Ali zato kojekakvih Porschea kao pleve...
(da ne bude zabune, Fabije se proizvode, pravi ih ceski Kaden i kineski Hongwell, imam nekoliko komada )
polo i fabia su kao modeli minorni za kolekcionare a ljudi koji bi ih kupili su samo oni koji ih i voze, zbog toga ih i nema na modelcar.de. ja licno vozim pola ( mk IV, '99, Match II ) a kada bi u radnji naisao na Shelby Daytonu i VW Polo ( makar bio jeftiniji i iste boje kao moj ), uzeo bi Shelby, jer sam kolekcionar klasicnih automobila i pravim kolekciju sa smislom. Doduse, posle bi se vratio po Pola a ako bi bio porodat, ne bi se jako iznervirao. tako da nemoj se mnogo nervirati zbog toga sto pola i fabie nema u ponudi, nego se okreni ka interesantnijim modelima a izbor je svaki dan sve veci[/quote:2q0rx2ox]
Originally posted by Bane?
Konkretno, mene NSX interesuje. Da ima Honda znak (dakle ne Acura) i da je ulična verzija (običan ili ), dakle da nije neki trkački i da nije žut... Ako neko negde vidi, neka mi javi, hvala
Originally posted by starac vujadin
Solidan, tj. najsiri izbor je u Imago centru u Domu sindikata, kao i u podzemnom prolazu u Nusicevoj ulici u Beogradu. Takodje i u SC postoji odlicna prodavnica
Ima i vrlo solidnih modela motocikala, pa cak i bicikala.
"Obicna" kola (kao Fabia...) mozete uglavnom kupiti u izlozbenim salonima te firme. Ja sam kupovao modele Mercedesa u Mercedesovoj prodavnici u Bulevaru, Mini sam kupovao kod Radulovica u salonu...
Ah, da ima i modela na prodaju u Muzeju automobila.
Tu i tamo postoji poneka manja prodavnica sa dobrim izborom, ja sam skoro bio u nekoj maloj neuglednoj na kojoj pise da je menjacnica, na uglu Dz. Vasingtona i Bul. Despota Stefana.
Originally posted by Bane?
Hvala matori
Da, ali mislim da nema NSX...Bilo ga je pre dosta godina (serijska varijanta), ali sada sam siguran da nema . Svake godine menjaju se kolekcije i najvise promena ima kod savremenih automobila jer se moda brzo menja.
kad smo vec kod modela, mogli bi i da postavljamo slike, cisto da se vidi ko sta ima... i ko sta hoce da prodaje, menja, poklanja ako ima i takvih...
Pogledajte i u "Bomabo" prodavnici na zadnjem spratu u Piramidi na NBGD!
Originally posted by Horsepower
Ja sam jedno vreme kupovao po prodavnicama, ali sam prestao kad sam shvatio da su preskupi. Presao sa na eBay, koji nije preterano jeftin, ali je poprilicno jeftiniji u poredjenju sa prodavnicama, posebno kad se kupuje vise modela odjednom.
Ja obicno kupujem od jednog tipa iz Minnesote, nikad problema nisam imao sa njim.
Evo moje kolekcije. Nije preterano velika, ali mislim da je solidna. Vecina je 1:18, imam nekoliko 1:24.
Originally posted by TETAK
Svaka čast prijatelju.Šta ćeš kad popuniš i onu donju policu?
Originally posted by Comi_Z.J.
Ja imam samo 43-45kom Burago automobila u razmeri 1:43.Svi su u svojim orginalnim kutijama.One van kutija ne racunam,ima ih mozda jos desetak.
Takodje imam i 8 komada u razmeri 1:24,takodje u orginalnim kutijama.
Ti veliki su:
Na moju veliku zalost,skromna kolekcija,ali se nadam da cu je prosiriti u buduce.
Bitno mi je da su u orginalnim kutijama...
P.S.Ako zelite slike,samo recite
Prodaj mi 75
Na tvoju zalost,nije na prodaju. Ako hoces mogu samo sliku da okacim.
Izvini!
Originally posted by TETAK
Svaka čast prijatelju.Šta ćeš kad popuniš i onu donju policu?
Onda stizu nove police, ovaj put od drveta.
Na tvoju zalost,nije na prodaju. Ako hoces mogu samo sliku da okacim.
Izvini!
gde si je nasao u toj razmeri? baci sliku.
Mogli bi ovde da organizujemo razmenu modela, svako napise kojie modele nudi, dimenzije,proizvodjac...
Evo slika moje kolekcije:
I samo za Predsednika ARCS!
P.S.Slike manjih modela cu naknadno ubaciti
[quote=Bane?]
Originally posted by "starac vujadin":2q0rx2ox
Da, ali mislim da nema NSX...Bilo ga je pre dosta godina (serijska varijanta), ali sada sam siguran da nema . Svake godine menjaju se kolekcije i najvise promena ima kod savremenih automobila jer se moda brzo menja.
Je l misliš da nema NSX na tim mestima gde si ti rekao ili generalno da ne ulivam nade da ću ga naći?
Na ebayu ima lepih kola, između ostalog i lepi serijski NSX, al sa Acura znakom, ne volim ga [/quote:2q0rx2ox]
Mislim da ne treba da gajis nadu da ces ga naci.
Ja na zalost nemam organizovan prostor za kolekciju, ali evo nesto... "007" automobili, Corgi toys...stari su preko 40 godina
...a ovo je poslednje sto sam doneo iz Amerike jesenas. Poprilicno jeftino sam platio, a sasvim solidan model.
[quote=HEMI 426]
Originally posted by "starac vujadin":2q0rx2ox
Ja na zalost nemam organizovan prostor za kolekciju, ali evo nesto... "007" automobili, Corgi toys...stari su preko 40 godina
taj zlatni DB 5 je specijalna edicija, moj drugar ima srebrnog, od prilike iste godiste. Jako su bili popularni 60 tih i dosta ih je bilo kod nas ali je malo sacuvano. bas mi je drago da vidim jos jednog u "zivotu". mora da si ga nasledio od brata, caleta, ujaka, strica.... =]
nego, posto ja vijam amerikance, da li je iko zainteresovan za menjazu, prodaju... ?
evo slike jako dobro uradjenog Low Ridera i to u razmeri 1:64 sa sve pritljaznikom sa pumpama i akumulatorima!!!
[/quote:2q0rx2ox]
Da, naravno, nasledio sam ga od brata. Imam jos nekih vrednijih komada, mada je kolekcija bila i veca.
Prodaja mi nije interesantna, ovo cuvam kao "kucno srebro".
pametno, takve stvari su relikvija
@Bane
video sam NSX danas u rodicu ali je mali 1:64, lose uradjen i kosta 100 din, pa ako te takav interesuje...
Bas sam gledao po eBay i nisam uspeo naci Hondu NSX u 1:18 u stock verziji, nasao sam samo Acuru NSX.
Ali postoji nekoliko trkackih Hondi NSX.
Originally posted by Ivvan
Ne bi bilo lose da slike vasih kolekcija koje ste stavili ovde,prebacite u OVU TEMU
Cisto da bi imali sve na jednom mestu
Upravo sam to hteo da kazem, tema postoji vec vise od godinu dana
Sto se tice izbora modela, mene klasika ne zanima, uvek sam tezio da moja "privatna" garaza sto vise lici na realno stanje na ulicama, i zato sam kao klinac uvek patio sto nema modela Juga ili Z101 (btw, Juga je pravio suboticki Aurometal, ali u uzasnoj izvedbi, ni traga od pravih proporcija...)
Ali zato sada moze da se kupi sasvim solidna kopija Fice u razlicitim varijantama. Najsiri izbor ima na pocetku Bul. Despota Stefana u poslovnoj zgradi Zastave.
za Observera, setio sam se da imam Pola ( Hongvell ), i to 2 kom, jedan sam kupio a jedan je bio poklon...
a posto se przis na svakodnevne automobile, ovo ce definitivno da ti se svidi...Dacia Logan, model za koji ne znam da li moze da se kupi a ovaj dobijen je u fabrici u rumuniji, veoma je lepo uradjen...
ostalih 150 i nesto komada nisu svakodnevni i 99% su amerikanci a jednom cu postaviti i slike moje kolekcije hot rodova, custom i low ridera...
vec duze vremena pokusavam da ubedim jednog mog starog drugara da mi pokloni njegovu kolekciju svih opela od 1983-1993 u raznim dimenzijama. stvar je u tome sto je neka njegova rodbina radila u IDA kikinda i dobijao je perfektne fabricke modele sa neverovatnim detaljima koji nisu mogli da se kupe. prakticno sve je sacuvao a koliko se secam ima suzu sa 5 vrata i u sedan varijanti, ima nekoliko calibra, senatora, omegu, rekorda, vektre A....... ja uopste nisam lud za opelima ali bi to voleo da imam jer su jako retke stvari ali sa druge strane prilicno je lose i nezahvalno ubedjivati coveka da ti prepusti uspomene iz detinjstva, tako da sumnjam da ce mi dati a i ja necu da navaljujem....
Mislim da su dve kolekcije u pitanju.
Pronasao sam u jednoj fioci u koju sam odlagao igracke dosta modela,uglavnom burago 1:43 ima 2 1:24 i nekoliko onih najmanjih 1:50> kad ih uslikam dobijate slike.
Tek sada sam video ovaj komentar.
To je kolekcija jednog tipa sa MustangSource.com. Pricao sam sa njim nekoliko puta kad sam trazio namestaj za moje modele.
Nije neka slika (telefonom) al' 'ajde (bice bolje kad nabavim digitalac)
Matchbox 1:57 '85. Vauxhall Astra GTE/Opel Kadett GSi
Evo i "la campanele"
Poshto je losa slika,odozdole,sleva na desno,Panda I,Cinquecento,Uno I,Punto I.Drugi red,Tipo,Bravo pa Lancia Delta S4 i Stratos.Treci red,Ferarri,308GTB,GTO '84.,Testarossa,456GT.Na vrhu,Ritmo I,Regata,Alfa 33,Giulietta i 156.
I ima toga josh ...
Flavio ajde mi prodaj ovog zutog,ako je ceo,posto mi se cini da je malo uludljen krov.Farba nije bitna.
Vidim da imas dva pa mislim da bi mozda hteo da prodas
Ja imam samo 43-45kom Burago automobila u razmeri 1:43.Svi su u svojim orginalnim kutijama.One van kutija ne racunam,ima ih mozda jos desetak.
Takodje imam i 8 komada u razmeri 1:24,takodje u orginalnim kutijama.
Ti veliki su:
Flavio ajde mi prodaj ovog zutog,ako je ceo,posto mi se cini da je malo uludljen krov.Farba nije bitna.
Vidim da imas dva pa mislim da bi mozda hteo da prodas
Comment