Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Re: Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Moje iskustvo sa tecnoscu iz Tempa, plave boje, boca od 5L ii kosta 250 din, i nije bas najbolje. Kad su bili malo jaci minusi, cim je prsnem na soferku ona zaledi i tako sve dok mi se ne ugreje motor na radnu temperaturu pa se lepo zagreje kabina
    Pre par dana sam uzeo na MOL-u neku njihovu, nikad im ne pamtim imena, isto je plave boje, 1L kosta 95din i ona nije ledila, doduse, nije ni bio mnogo jak minus poslednja dva dana, ali ipak mislim da je skupa.

Comment

• zvrle
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2005
      • 961
      • Beograd, Batajnica
      • Golf 4

Prošle nedelje bio sam na kopaoniku, u sredu je bilo -16C.
      U gepeku su bile dve flaše sa tečnošću za stakla, jedna je ova iz tempa a druga je čini mi se fam kruševac (kupljena na nisovoj pumpi). Ova iz tempa se skroz zaledila a fam kruševac nije.
      “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• NikiforIII
        CBC Član
        • 07.01.2010
        • 66
        • Novi Sad

Moj glas ide za Mosol tecnost, a proizvodjac je Rafinerija Modrica. Ne smzava, odlicno cisti i ne masti stakla.
        Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Tempo je vašar i to više taštine nego kvaliteta. Ako je na -16 zaledila ta tečnost jedva da je zimska.
          FAM i Optima su BRENDOVI nema tu šta da se priča. Ako i nisu najbolji ono što napišu (od specifikacija) to je 100% pa nek j... rak raka što bi se reklo.
          Uzgred, prijatno me je iznenadila Adecco tečnost za vetrobrane (do -20 i sa "BASF sirovinama") doduše po 70 dindži (jel' to neki sindikat?!) kao i Viskol.
          Verovatno Viskol izdržava par stepeni nižu temperaturu ali čini se da ova za nijansu bolje "pere" šoferku, što bi se reklo vrede isto (a isto i koštaju). Mislim da je sa cenom tu negde i FAM a Optima je neznatno skuplja pa ko kako voli ili na šta naleti.
          Opet da naglasim "Aro" iz Metro-a nije za potcenjivanje jer -16 izdržava a da li i -20 (koliko je "specificirano") ostaje da se vidi (ispita, proba).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Evo pre nekih mesec dana sam uzeo technost tu u metrou, ni jednom nije zaledila.Mozhda temp nisu bile ispod -10, ali ja sam zadovoljan.Uzeo sam i Aro iz metroa, pa cu taman da je sipam sad, pa da vidimo shta i kako.

I love my

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Sad kada je kraj zimske sezone ali u Istočnoj Srbiji još ima snega čak i na putevima. Nacionalna kompanija NIS nije pominjana pa red je da kažemo nešto i o NISOTEC tečnosti za šoferku. Pošto je bilo max. -7 ili -8 doduše uz puno vetra uslovi nisu bili idealni za testiranje, no zamrzivač i -19 je izdržala.
              I za pranje ništa posebno ali solidno. Jedino cena: 87 din. po litru (kao i FAM, čak i liče samo druge boje). Doduše sada su (zbog kursa) i tečnosti od 70-tak otišle na 80-tak dinara te cena i nije mnogo visoka. Možete je naći na NIS-ovim pumpama te je dobra kupovina. Ipak nije je bilo kada je napolju bilo -15 ili čak -18 već je (bar u provinciju) stigla tek na kraju zime (baš logično?! za državne ili skoro privatizovane čak i DA).
              Međutim ceo utisak je pokvario zatvarač koji nije dihtovao i tečnost je procurela. Prvo što sam pomislio "Braćo i Sestre ... nismo mi za tehniku".
              Lično ja nisam posebno osetljiv na ovo ali mnogi jesu i sa razlogom i treba da budu jer se drugima ne dešava ili mnogo ređe. Mislim, ako jedna moćna kompanija sa velikim resursima može ovo sebi da dopusti to je veliki propust a ne baksuz. Skoro da bi neko trebao da mi objasni, no na (ne)sreću znam dosta o ambalaži.
              Problem je što su uzeli mek zatvarač lakši za 0,1g od potrebnog. Naravno da su uzeli zatvarače kao na Knjazu skuplje za 0,1% od ukupne cene proizvoda svega toga ne bi bilo. Projektni zadatak "što jeftinija ambalaža" je totalno pukao, jer je morao da ispuni uslov 101% da dihtuje a postigli su tek 99,99% a kao za baksuz ta hiljadita flaša završi kod "nezavisne kontrole". Iako zaista nije strašno i liči na cepidlačenje ipak bi u NIS-u morali o ovome da povedu računa jer kvari imidž firme koji ionako nije na visokom nivou: bar do skora zapošljavanje po: političkom ključu, raznim drugim vezama i vezicama, kupovina radnog mesta i sl. zatim nadmenost, loše gorivo, ... Petronije ... Monopol ...
              I pored svega radi se o nacionalnoj kompaniji koja je konačno i privatizovana te se ipak (u opštem interesu) svi nadamo boljem od nje te u tom smislu i ova kritika, ako manji moraju, veliki poput NIS-a ne bi trebali da škrtare gde se to ne može, ipak je posredno u pitanju imidž cele nacije.
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Opet nama stiže zima!
                "Tečnost iz Tempa". Setih se ove teme pa ni pet ni šest (kao poslednji seljak) kupim balonče od 5lit. u TEMPU. Ima ovome neke 2-3 nedelje. Nije mi bilo ni neophodno. Nisam se čak ni upecao na cenu (mada jeste povoljna) od 259din. (nisam se zeznuo ovo je 260 a ne 250). Nije bila na akciji. U Metrou je tečnost bila 220 bez akcije a posle na akciji 200. U tom trenutku 220 (ali mi nije bilo uz put a i ne bi bilo po naslovu).
                Imena se ne sećam ali je robna marka za Deltu a proizvođač neka firma iz Bgd.
                Tečnost nije ni tako loša (osim što je jako obojena što niti je dobro a i iritira). Probano na -18 i još se drži (mada na granici). Da briše šoferku i onako i ovako ali za te pare pristojno. Solidna kupovina. Međutim ima i (mali) jadac. Šta je problem?
                Balonče curi!! Srećom te mala poplava je bila tek u garaži a verovatno nije curelo odmah ali nije kako treba jer je od normalne upotrebe popustio (loše razduvano balonče od 5lit. - dno). I tako, na betonu nije napravilo štetu ali kako je (kapilarno) za nedelju dana od 4lit. (litar odmah utorošio) iscurelo 3 cela tečnost me je koštala 650 din. za 5 litara
                Što je najgore nemoguće je reklamirati a i čemu još gubiti i živce. Dakle obratite pažnju na ovaj detalj pa bi moglo da bude i dobra kupovina inače vam je bolje da kupite neki od superkoncentrata (već pominjanih u tekstu na OMV i MOL mada ove jeseni nisam baš nešto video; ima i Kroon tj. Kedara) bar imaju kvalitet (i bolju ambalažu, obično PE) za veliku cenu.
                Ostalo smo uglavnom prodiskutovali. Može nešto ako ima novog inače za ovako malu temu i previše. Doduše ide i uz temu o metlicama za brisače.

Comment

• vracarac
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2007
                  • 364
                  • Beograd
                  • Opel Astra G

ARO tecnost za pranje vetrobrana u Metrou, 5L - 200 din. Balonche ne curi.
                  Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

free line balonce 5 litara 199 dinara ,kupljeno u Tempu pre par nedelja. provereno sada .. ne curi.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Znam, uzeo ga burazer. Sreća te mi nije "vadio mast" zbog izbora.
                      Uh, zoranbg ulete sekundu pre "pošalji". Ne verujem da curi više od 0,1 do 1% balončića. Izuzetno sporo. Ne isključujem da je popustio posle (čega?) ... spuštanja na beton (bez bacanja), .... možda traži više nežnosti

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Kod mene u bocu staje 5 litara tako da mi nije problem i da curi

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

E to su detalji koji dobar auto znace. Koji je to auto?
                          Long Live CBC!!!

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

Mislim da bi tema trebala glasiti:tečnost za pranje vetrobrana- gde kupiti najjeftinije?Jer svaka dobro briše,neka lepše miriše neka manje,ali nijedna ne smrdi,osnovna karakteristika koju bi trebala da ima je da ne smrzava do minus 25 C.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

Originally posted by banekg
                              E to su detalji koji dobar auto znace. Koji je to auto?
                              Honda Civic '00

Comment

• GadGet
                                CBC Senator
                                • 15.08.2007
                                • 206
                                • Nbgd, Vozdovac

Neke tecnosti kod mene ostavljaju fleke po farbi koje se jako tesko skidaju. I to je bila bas neka plava tecnost, usr*o sam se dok sam skinuo gomilu plavih tackica sa krova.

Od tada samo SONAX koncentrat 2L=16L i leti i zimi, stim sto ga zimi krstim sa 96%alkoholom

Comment

Working...
                                X