Renault Megane II 1.5 dci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Renault Megane II 1.5 dci

Tigar Hitris nisu skupe, odnosno spadaju u jedne od jeftinijih. .Mislim da im je cena za dimenziju 205/55/16 tu negde oko 60 evra. Ako se dobro sećam kad sam ja uzimao.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by filip709
      Pa nije jeftin taj veliki servis za megana 450 eur. A svi kazu da mora odmah da se odradi!!! a sto se tice guma, slabo koji ima valjane gume! Ako je jedna guma skuplja od 50 eur. onda blago meni

Pa meni nece ostati ni dinara za kupovinu!! plati ovo, plati ono, te ovo se menja, te ono!

bolje da malo spustim to godiste, a i cenu. kako bih u 6500 uklopio sve!!! Krenuh od Megana, a na kraju cu da zavrsim na Clio-u!! daj Boze da ne bude Twingo
      Druze nema potrebe da dajes 450 evra za servis u ovlascenom servisu. to je dranje, ako kupis auto javi mi se i to odradjujes za (oko250e) ali max do 300 e sa vodenom pumpom i jos nekim sitnicama.
      Dakle servis ce ti uraditi covek koji i radi u ovlascenom servisu a radi kuci privatno (i sto je najvaznije KVALITETNO i JEFTINIJE). Samo dijagnostika je 1000 dinara gde je ukljuceno i podesavanje raznoraznih parametara koje zelis (automacko paljenje svetala , dizanje prozora....zakljucavanje...) Ponavljam na sve sto ti uradi (ovaj majstor na kog mogu ja da te uputim) imas garanciju i na delove i na ruke !!!! Znaci ne moj da te deru , a isplatice ti se i da dodjes do NS-a veruj mi. Mada imas takvav vid servisiranja i po Beogradu sigurno,
      Ps videh sliku , nije to nista za tu pukotinu !!! Ja sam mislio da je to mnoooogo vece!! I nije definitivno u vezi sa Airbag-om tako da opusteno.
      Sto se tice "carinjenja" pa daaaa, stara prica vec oko 5 godina, kupac zapravo i placa carinu a auto se slepa jer ne postoji mogucnost podizanja probnih tablica ako nije ocarinjen.
      Hm, pa nije valjda 50 e slep za xx kilometara ??? Nego reci ti meni jel ti sam gledas kola ili povedes nekoga (prijatelj brat cale ...) ?

Pa nije jeftin taj veliki servis za megana 450 eur. A svi kazu da mora odmah da se odradi!!! a sto se tice guma, slabo koji ima valjane gume! Ako je jedna guma skuplja od 50 eur. onda blago meni
      Klio ti nije los ako je za utehu , nego ... zato i treba malo da spustis loptu-godiste, bolje i malo stariji a da mozes da ga odmah "sredis" kako bog zapoveda : veliki servis , (mozda) diskove, gume....

Comment

• filip709
        CBC Član
        • 10.03.2010
        • 26
        • Beograd

Pa kad idem u razgledanje, idem sa zetom, zet naravno pojma nema o automobilima ali voli aute, ni ja nisam nesto mnogo strucniji, ali bar nesto znam! Nekog majstora bas i nemam, tj. nekog koga bih cimao da ide sa mnom! Taj sa pukotinom je prvi Megan koga sam gledao i on je sedan, kad sam ga video, pomislih u sebi: ma ovo je krsh, i mislio sam da cu naleteti na malo boljeg od njega..., kad ono djoka svaki sledeci je bio sve gori i gori!! Osim onog belog (pisao sam o njemu) koji ima box pozadi znaci Van, ali koji je iznutra perverzno ocuvan, covek se zapita da li je to moguce!!! Ali ne znam, ne mogu to da svarim da je bio teretnjak, makoliko me on ubedjivao da u njemu nije nosen teret, nego francuzi imaju poreske olaksice za firme koji ugradjuju te boxove.... bla bla bla prica je duga i prava ubedjivacka!!!!! Jos kaze da francuzi nisu naseg mentaliteta, i da oni cuvaju svoje sluzbene automobile...... ma sta mi naprica, ispadose francuzi cvece!!! Eto to je jedini uz onog sedana kome enterijer izgleda pristojno....., sve ostalo je raspad raspada! Ne znam sta im oni rade, pa primerak iz 2006-te izgleda kao da je star 20 godina, (SVE SE OVO ODNOSI NA ENTERIJERE)

E ovo je taj, misim da mu se i vidi pukotina kad bolje zagledas!! Misim nije ona vise problem nego eto da vidis, ne setih se ranije da okacim originalnu sliku da ne objasnjavam!!

Polako gubim strpljenje i volju tako da je on najizvesniji!!!

Comment

• NED
          CBC Veteran
          • 02.11.2008
          • 149
          • Kragujevac

Ovo je po meni najbolja varijanta, Sedan ima vise prostora unutra, prava limuzina, ne verujem da ces pronaci idealnog, posebno dizela, a ovaj ima panorama krov, pa jos nije bele boje... Vrlo je tesko pronaci ono sto zamislis, posebno jer MORAS da odradis veliki servis, a ti sa tom cenom od 5950e se uklapas sa parama. Napuklina nemoj da te previse opterecuje, verovatno je neko pokusavao, ili uspeo, da skine masku , i u tom pokusaju nesto shebao, i ukoliko mu je to jedina mana...i nije neka.

Comment

• filip709
            CBC Član
            • 10.03.2010
            • 26
            • Beograd

Jedino sto njega mozda "kolje" je velika kilometraza! pise 114.000 km, tesko da je on od 2004-te samo toliko presao, bilo bi lepo da jeste! Cak bih ja "oprostio" ako je on malo vratio kilometrazu, nekih 40 do 50.000 ali se bojim da nije vratio vise od 100.000 jer se i to radi ko dobar dan! No, videcemo... predstoji dosta cimanja!!!! Nego sto se tice velikog servisa, ako u servisnoj knjizici pise da je radjen pre 10.000 km naprimer, zasto bih ga ja odmah uradio, ako u servisnoj knjizici nisu falcifikovani pecati i intervencije...............

Comment

• Next
              CBC Član
              • 11.12.2006
              • 48
              • Beograd

Bolje ti uradi veliki servis kako bi bio miran. Posledice mogu biti mnogo mnogo vece od 200 evra koje bi eventualno ustedeo.
              Informaciju iz servisne knjizice bi uzeo sa ooooogromnom rezervom, jer se i sa njima mulja kao dobar dan...
              Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• NED
                CBC Veteran
                • 02.11.2008
                • 149
                • Kragujevac

Upravo tako, ne uzimaj sa sigurnoscu podatak u vezi velikog servisa, OBAVEZNO ga uradi, jedino ukoliko taj koji ti prodaje auto nije tvoj prijatelj kome verujes po tom pitanju. Opet, ukoliko postoje pecati ovlascenog servisa gde je auto odrzavan, mozda mozes i da proveris kako je odrzavan auto...

Comment

• filip709
                  CBC Član
                  • 10.03.2010
                  • 26
                  • Beograd

Sta je to toliko skupo sto se menja pri velikom servisu, osim tih kaiseva????? Za "keca" zupcasti kais kosta 400 dinara i menja se samo on, a spaner se menja svakom drugom zamenom zupcastog kaisa!!! Napravili su filozofiju koju naplacuju od 200 do 450 eura!!!!!!!

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Menja se set kaiseva (najcesce 3 kaisa predopstavljam da ima klimu ? znaci 3 kaisa) spaneri , vodena pumpa, ulje u motoru, filteri (vazduh ulje gorivo-ako ga ima !!) . Posto bi bilo pozeljno i vodenu pumpu zameniti onda ide i nov antifriz! Jeli jesi di dobio od mene privatnu poruku , objasnio sam ti sve oko cene za servis i majstora pa ako nesto iztrgujes dodji do ns-a i resicemo taj servis vrlo lako i sto jeftinije a naravno prvo ces znati jel ti odgovara ta cena i dodjes ako godi.

PS lep je ovaj sedan sa panoramom, uhhh bas lep . Ono je sitnica sto je polomljeno, stavis neki lep plastican niklovan znak "renault" i taman prekrijes to ?!
                    Sto se tice kilometraze to ti je diskutabilno mozda su vratili kilometre za 50-60 hiljada ali moguce i za 100 i vise hiljada e zato treba neka provera ako je vec moguce !!
                    I za proveru auta tj kilometraze sam ti poslao privatnu poruku , mozda mogu da ti pomognem trebaju mi samo podatci od tog auta . Zemlja uvoza je ??

Servisne knjizice se "namestaju" to je opste poznato ali kola koja se prodaju na placevima najcesce ni nemaju servisnu knjizicu , sto se tice enterijera i to se menja najcesce volan rucica menjaca papucice redje vozacevo sediste i tapacirunzi ali se i to odradi , tako da je tada auto bez problema podmladjen ...bar po izgledu. No ako bi se sada ovako plasili niko nikada ne bi ni kupovao polovan auto , dakle ima i dobrih kola gde nije muvano oko km enterijera i slicno ali strpljenje i opreznost su neophodni.

Polako gubim strpljenje i volju tako da je on najizvesniji!!!
                    Ejjj rodjace samo polako, na takav nacin se bas ne kupuje auto , ne znam koliko vremenski trazis auto ali se malo "oladi" jer ne moj da te zasvrbe pare pa da posle bude joooj sta uze ja??!!! Strpljenje je bitno a naravno i to da bi trebao da angazujes nekoga ko bi sa tobom pogledao tog megana a da se razume u Renoe, platis majstora i miran si , ne moj posle zetonja da bude napucan kad popizdis

Comment

• filip709
                      CBC Član
                      • 10.03.2010
                      • 26
                      • Beograd

Ovaj Megan sedan sa panorama krovom je uvoz iz Holandije!!! Sve ostale koje sam gledao su iz Francuske... zemlje gde sluzbenici lickaju i cuvaju svoje sluzbene automobile, gde se boje da ih slucajno ne opterete ako su Vanovi, nego tovare verovatno samo fascikle koje nose, jer su francuzi cvece......, eeeee sta sve trgovci nece da izmisljaju!!!!!!

Tek sredinom aprila cu moci da pazarim auto, tako da imam jos vremena za konacnu odluku

Bio sam cak i na bubanj potoku.... tamo ne bih kupio auto aaaaaaaaaaaaa nema sile, ne znam, deluje mi kao prava pijaca prevaranata (mozda gresim dusu)

Kad bi me taj sto prodaje sedana cekao do aprila, to bi bilo to!!! Naravno posle svih provera!!!

Sto se tice strpljenja koje ja gubim.... nije to samo strpljenje, tacnije to su pare izrazene kroz strpljenje..... drugim recima, capkam od ustedjevine sa neke druge troskove !!!!!!!!!!!!!!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Pa dobro samo polako, bice nesto a i ovde ce ti ljudi preporuciti nesto ako valja tako da racunaj na to ako ti neko preporuci mozes da budes malo opusteniji ali opet sam ces odluciti . A ipak dok imas vremena kako ti kazes do sredine Aprila pronadji za to vreme nekog majstora koga bi mogao da angazujes za pregled tj da ga poved sa sobom, platis coveku i neka on zagleda proverava i kaze ti opet koliko toliko strucnije njegovo misljenje za odredjeni auto! Ako nadjes u Ns-u nesto moj majstor izlazi na teren tako da ste strane imas kome da se obratis , naravno moras coveku zbog njegovih obaveza da javis dan dva ranije. Eto toliko a ti javljaj ako imas jos neke ponude i kaci slike .

Comment

• filip709
                          CBC Član
                          • 10.03.2010
                          • 26
                          • Beograd

U NS-u ima dosta megana koji mi se svidjaju, jes mi malo daleko, ali ako nadjem neki (na slikama) dobar, videcu da skoknem do NS-a

Mene isto burazer nagovara da kupim auto u Novom Sadu, jer kaze da novosadjane "bije glas" da cuvaju automobile!! To ti bolje znas

Evo napr ovaj beli je meni do jaja, ne znam kakvo misljenje imas o beloj boji ali je ja volim!! Samo ostaje pitanje da li je koriscen u sluzbene svrhe, tj. da li ga je akalo vise "ruku" a cena je fix 6700

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Pa ja ne mogu da ti kazem da su u pravu da se kola lepse neznije voze u ns-u to je
                            Nego nema jakih uzvisenja pa semafora na usponu i slicno kao sto ima u BG-U uspon katastrofa i naravno semafor pa tako svaki dan kreni stani trzaj cimaj shlajfuj
                            Nema pravila ko bolje vozi i odrzava auta ....
                            Inace juce mi je bilo usput pa sam svratio do jednog placa i pogledao jednog megana (za tebe ) i lagunu za drugara.

Megan je benzinac sa ugradjenim sistemom za pogon na METANON !!! dalje nisam zapitkivao, cena je 5000e ali ide dole ! Pa ako te interesuje megan na metan sa troje vrata crne boje u skoro pa fulu javi se

Comment

• filip709
                              CBC Član
                              • 10.03.2010
                              • 26
                              • Beograd

Ne, benzinci i "alternativci" me ne zanimaju! Hocu konacno prvi put u zivotu da imam dizela!! Jbg, mene gas smara, trazi paznju a ja ocigledno nisam dovoljno pedantan i tolerantan za takvu vrstu goriva!!!

Dok je bilo "zlatno" vreme, kad sam tek polozio, benzin je bio 50 din. (ja sam i tad kukao da je to mnogo.... jooooj da sam znao) auto gas je cini mi se bio oko 22 din. dizel verovatno skoro 40 din. Dakle ja tad nisam ni znao da auto moze da pogoni plin, istina nije bilo toliko rasprostranjeno, ali tad je bilo: 300 din benzina i vozim se do mile volje!!! Kad je benzin skocio na 70 din. ja sam ugradio gas, tad je bio 31 din. i od tad do dan danas, sve na gas!!! Malo mi se zgadio!

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790

vrlo mi je poznata ta prica za cenu goriva .... hm... tj pamtim i ja kada sam te 2002-2003 za 400 dindzi sipao ravno 10l euro dizela i bajo moj ne razmisljas , e onda se neko dosetio da nas j.be u mozak i po dzepu
                                Cenim to sto nisi vise vezan za benzince , promena je uvek dobro dosla jer nikada se ne zna, kod nas balkanaca je ta prvrzenost necemu ili nekome dosta poznata pa zato se i tesko navikavamo na promene pa makar i one bile promene na bolje

Bice valjda neki dizelcic pa da zalijemo u Aprilu. Juce sam onako neobavezno svratio da pogledam lagunu dizela za druga i megana benzinca za tebe a sto je zanimljivo i ti i on bi ste u stvari obrnuto . Ako naletim na neki po gradu da se prodaje ja ti uzmem broj i posaljem pa ti zvrc zvrc

Comment

Working...
                                X