PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

@killaz savezni zakon o carini ne postoji de jure od kad je formirana SCG a de facto nije postojao od '98 kada je Crna Gora svojevoljno promenila carine i napravila svoj carinski sistem pa su carinski zakoni SRJ vazili samo za teritoriju Srbije (i punili budzet SRJ koji su ipak obe republike trosile). Tako da se ipak radi o DVE ODVOJENE DRZAVE kada je carinski sistem u pitanju tako je i platni promet isao kao i platni promet sa inostranstvom preko SWIFT-a.

I shodno tome - nema sanse da se ta vozila tretiraju kao vozila carinjena u Srbiji ako u ovoj zemlji iko postuje zakon (sto smo X puta videli da se moze preinaciti pomocu uredbi).

A to da se vlasnici sad zale kako su "obmanuti" i kako "nisu znali" to je ipak licemerje - svi su bili svesni da se upustaju u rizik. Lepo je kupiti prilicno dobar auto za male pare ali ako to nije legalno - nije legalno i o zakonu ne treba raspravljati. Zbog toga sto smo svi pokusavali u svakom trenutku da izvrdamo zakon smo i dosli u ovu situaciju bezakonja.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• miodragj
      CBC Član
      • 16.04.2006
      • 34
      • Beograd

Ljudi ja prosto ne mogu da verujem sta citam na ovom forumu.

Pa jer vi zaista mislite da su ti ljudi sto su hteli dobar auto za male pare hteli nesto nenormalno. Svi to hocemo, samo neko ima onu stvar a neko nema.

Ko bre postuje zakone u ovoj drzavi??? Hajde da krenemo od glave, pa da pogledamo ko je i od cijih para kupio vile na dedinju od sadasnje vrhuske, koja je na vlasti?? Da vidimo ko je obecavao 10% dazbina ukupno za automobile... Ja imam snimljeno..

Ko je pokrao staru deviznu stednju? Ko je izazvao hyper inflaciju??? Ko sada vraca staru deviznu stednju (svi koji placaju porez/PDV)???

Nije drzava vratila nista, drzava jako lose funkcionise od nasih para i arci ih potpuno besmisleno.

Prema tome, svi vi koji hocete zakon, ajde prvo da vidimo odakle pare raznim vlasnicima mobilnih provajdera, banaka, TV stanica i sl. "Tajkunima" pa da zaista dokazu poreklo svoga novca i pocetnog kapitala. Da se vide privatizacije i sl.

Dakle, za one koji ne shvataju ni do sada. Vlada je dozvolila velikom broju ljudi koji su pokrali milijarde eura da ne snose nikakvu odgovornost i da prodju bez konfiskacije imovine, a sa druge strane, oce da naplati bedne pare od ljudi koji nemaju nista.

E to je nepodnosljivo.

A vi trazite da gladna i siromasna masa postuje zakon. Ovo je ljudi 2006 godina, beyond 2000.
      Shvatite vec jednom, auto je najosnovnija potreba, ako covek zivi iole dostojanstven zivot!!!
      Jedino, opet moram da ponovim, ti ljudi treba da se bore da se ukupne dazbine spuste na 10% za SVE i da se svima omoguci da uvezu lep auto iz 2003 godine (recimo Punto MKII) za oko 3000-3500-4000Eura, koliko izadje sa dilerovom provizijom. Na to kada se doda 400Eura carina i poreza, to svako moze da plati, i to je OK. Svaka veca taxa je suluda i ako dobro razmislite, direktno ide na stetu srbije.

Kako, napisacu sutra dok budem sedeo na jednom snimanju tekst o tome!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pa jer vi zaista mislite da su ti ljudi sto su hteli dobar auto za male pare hteli nesto nenormalno
        da. nije valjda normalno svesno krsiti zakone i ocekivati da to vecno traje.
        za jos manje pare nudili se i kradeni, narocito su CG tablike poznate po tome.
        i sta sad, kupovati kradeno je jos jeftnije pa time i "normalnija" teznja.

postoje neke opste vazece granice i ustanovljena pravila u jednom drustvu, mozda nisu najbolja ali postoje.
        a dok postoje normalno je da se pravila (prava i obaveze u paketu) postuju, barem je tako u uredjenim drustvima i drzavama.

kada se pravila promene, onda su opet opste vazeca za sve gradjane i nema popusta samo za neke (kao sto se ovde trazi, zaobilazenje zakona za 10tak % gradjana ove zemlje).

pitanje bi moglo da bude da li je normalno da zakoni vaze za sve podjednako ?
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Brick u potpunosti se slazem sa tobom. Samo jedna ispravka - ne radi se od 10-tak procenata nego o par procenata. Da je desetak procenata njihovi potpisi bi mogli da nateraju parlament da raspravlja o izmenama i dopunama zakona.

Mislim da su sadasnji uslovi za uvoz polovnjaka korektni samo sto bi carinu trebalo smanjiti ali ne samo na polovnjake vec i na nova vozila. A da treba spreciti da se svasta uvozi u zemlju - treba jer ipak je ovo nas vazduh i nasi putevi (nasa bezbednost). Ja verovatno nisam merodavan sto se ovog problema tice jer vozim nov automobil ali sa druge strane da sam mogao da za osetno manje pare uvezem DOBAR polovan - uvezo bih ga. Ali naglasavam DOBAR, ali sve sto sam video da je stvarno bilo dobro bilo je i stvarno skupo. Gledao sam diesel koji nije presao vise od 70-tak hiljada i da je u perfektnom stanju i sve sto sam nasao bilo je jeftinije od Megane-a za 3-4 hiljade a kada se uzima na otplatu od 6 godina to se ne oseti mnogo a ipak novo je novo.

Mada ovde nije rec o tome da li su ti automobili dobri ili nisu vec je rec o tome da u uredbi vlade lepo pise kakav se auto i pod kojim uslovima moze uvesti i to je ZAKON i to po meni mora da se postuje. Jeste da i ja povremeno ne postujem zakon( o bezbednosti saobracaja) i to samo sto se ogranicenja brzine tice ali sta cu tada svesno idem na rizik da budem "upucan" i da snosim posledice, pa bi tako trebali svi koji ne postuju zakon da budu svesni da MOGU (ne kazem moraju, jer niko nije kriv dok se to ne dokaze) da snose posledice, pa i oni koji su uvezli kola preko Crne Gore.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Cacanin
            CBC Senator XXL
            • 10.10.2005
            • 343
            • Cacak

Pa ljudi znali se nesto tacnije , kada iliti' do kad ce moci da se voze CG table???

PS: Crnogorci masnovno odjavljuju automobile koji se na nih vode a prodati su u Srbiju !

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

@miodragj
              [/quote]Prema tome, svi vi koji hocete zakon, ajde prvo da vidimo odakle pare raznim vlasnicima mobilnih provajdera, banaka, TV stanica i sl. "Tajkunima" pa da zaista dokazu poreklo svoga novca i pocetnog kapitala. Da se vide privatizacije i sl.
              [/quote]

Nije to prvo, nego postovanje zakona je prvo...ocigledno da to ne mozes da shvatis, ali ces morati kada budes ziveo na zapadu.

A vi trazite da gladna i siromasna masa postuje zakon
              Uvek i svako, bez izuzetka.

Comment

• miodragj
                CBC Član
                • 16.04.2006
                • 34
                • Beograd

"Starce", izvrces moje reci!

Ja kazem da zakon PRVO mora da postuje onaj koji ga donosi i sprovodi, pa tek onda svi ostali. To je nekako normalno, da bi zakon uopste imao kredibilitet.

Sto se zapada tice, tamo u ovom momentu svako za manje para od mene moze da vozi duplo bolji auto! I o cemu onda pricamo?

Uostalom, sto ne vozis novu, redizajniranu 156-icu? Verovatno zato sto ti se ne svidja? Ili zato sto nisi imao para za bolju?

A para nemas zato sto svako od neradnika oce svoj deo od onih koji rade.

Da su carine i porezi za automobile (koji su u srbiji kapitalna investicija) onakvi kakvi treba da budu (10%), i ti bi mogao da priustis "novu" polovnu 156-icu, zar ne?
                Ovako si jedno 33% svojih para ulozio u neradnike umesto u bolji i sigurniji auto, koji ce trositi manje goriva, manje delova i duze imati upotrebnu vrednost!!!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by miodragj
                  "Starce", izvrces moje reci!

Ja kazem da zakon PRVO mora da postuje onaj koji ga donosi i sprovodi, pa tek onda svi ostali. To je nekako normalno, da bi zakon uopste imao kredibilitet.

Sto se zapada tice, tamo u ovom momentu svako za manje para od mene moze da vozi duplo bolji auto! I o cemu onda pricamo?

Uostalom, sto ne vozis novu, redizajniranu 156-icu? Verovatno zato sto ti se ne svidja? Ili zato sto nisi imao para za bolju?
                  Zakon se sprovodi a ne PRVO ili DRUGO. Ko mazne 2 miliona evra ima para da plati advokata i sudiju, ko mazne 200 evra ide u zatvor, to je oduvek bilo tako i svugde je tako.

Što se tiče zapada tamo je auto drugačija roba nego ovde pa se tako i tretira. Ovde je kult simbol a tamo potreba zato je i razlika u ceni. Kad ne bude kupaca koji će za Golfa dati 5 hiljada evra neće se ni prodavati po toj ceni.
                  Što se tiče zapada i tamo ne vozi svako novu redizajniranu 156-icu.

Ja potpuno razumem te što su imali "muda" da kupe auto pa da se vozaju u boljem i jeftinijem a znali su da se kockaju. Svako ima svoj izbor.
                  Ne razumem što su sad kivni na recimo mene koji kažem da to nije u redu i da treba da plate kao i ostala boranija (kao ja) pa da ravnopravno snosimo troškove života.
                  Kad smo u fekalijama svi smo u istima. Treba se boriti da se fekalije promene za cveće ali ne preko samo moje grbače.
                  I ako donesu zakon ili uredbu da se džaba preregistruje, ja sigurno neću ići da se bunim i demonstriram protiv toga ali će biti oštećen onaj sloj ljudi za koji ti kažeš da je već oštećen uslovima života i to velika većina koja nije imala "muda" kako ti kažeš.
                  No to neće biti prvi put.
                  A tajkuna.. Pa biće ih uvek kao što je bilo Dilindžera, Al kaponea i sličnih, samo jako davno pa se zaboravilo. I mi smo isti, samo nas je manje.
                  Proces akumulacije kapitala je pri kraju pa će ići na bolje.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Ja vozim ono sto mogu sebi da priustim (a upravo sam tu Alfu hteo sebi da priustim), a to znaci da u datim okolnostima i sa svojim sposobnostima toliko vredim koliko vredim. Mozda mislim da vredim vise, ali to nikoga drugog ne interesuje. Kad budem mogao vise priusticu sebi vise, nisam socijalista utopista nego borac u tranziciji. U toj borbi neko tone, a neko pliva...

Comment

• dfast
                      CBC Senator XXL
                      • 26.05.2005
                      • 1302
                      • Hoofddorp NL /Bgd

Kad smo vec kod carinskih stopa, da li znate da je carina na uvoz vozila u Danskoj blizu 100%, recima- "sto procenata". Zamlja koja nema auto industriju a auto park im nije nesto znacajno bolji od naseg, moze da se uporedi recimo sa Hrvatskom. Zemlja koja ima prilican standard i socijalno-ekonomsku politiku koja funkcionise. Znate li ko se tamo buni povodom toga, samo nasi ljudi, kada pogledaju cene u susednoj Nemackoj.

Comment

• miodragj
                        CBC Član
                        • 16.04.2006
                        • 34
                        • Beograd

Mogu samo da kazem apatija i to neverovatna.

@Dora: Na zapadu ides u zatvor ako ukrades, jel sudija ne donosi presudu, nego porota, a njih sve ces malo teze da podmitis.

Auto je i ovde potreba i to vrlo ozbiljna, mislio ti to ili ne.

@Starac Vujadin

Ono sto sebi mozes da priustis je relativna stvar, na koju ja gledam ovako.

Ako ja u dzepu trenutno imam da mogu recimo u Kelnu u Nemackoj da kupim E klasu, a u srbiji ne, onda tu definitivno nesto nije u redu sa srbijom a ne sa mnom, zar ne?

Dalje, ako mogu da skupim te pare u srbiji, zamisli tek koliko bih skupio u nemackoj...

Ja prema tome plivam dalje, tamo gde mogu da kupim to sto hocu, jer "boraca" ovde i nema previse...

A ako pricamo o Danskim carinama, daj da pogledamo i njihove socijalne programe... "socijalne" stanove, penzije i sl... a to od necega mora da se finansira!

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Poredjenja su besmislena, pogledaj lepo u pasoš i vidi gde živiš pa se onda odredi šta i sa čim možeš.....Šta, iz pasoša ne možeš da otkriješ gde živiš,he,he,he, budi strpljiv i to ćeš saznati!E kad to budeš saznao znaćeš i šta će biti sa vozilima CG reg. tablica.U medjuvremenu gledajte dobro da vas ovakvo vozilo, ne daj Bože, ne zakači!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

uuuuu ..... @miodragj ... pa nemoj bre covece ko malo dete da pricas...
                            pa i banane su u Angoli mnogo jeftinije nego ovde... pa sta da radimo.?
                            ili u nemackoj jeftinija polovna kola..ali tri puta skuplji KROMPIR ... i sta sad da rade nemci...da se obese?

Pa to je to..ocemu pricamo ovde...samo kola pa kola...,pa normalni ljudi nebi sebi pravili takvu zajebanciju(da idu u crnu goru...da kupiju auto , pa da placaju svakakve dazbine,pa da se cimaju tamo vamo po 500 km , pa da im se auto opet na kraju vodi na nekog drugog ko zivi u drugoj drzavi-republici..pa sad da demonstriraju....pa stvarno bre.....sto je mnogo mnogo je....) .. i sve to samo zato da bi naprimer vozio GOLFA III na crnogorske table,umesto za iste pare da je kupio ovde naprimer GOLFA II.
                            ... sta je to sa ljudima..ja nerazumem.... vozi bre sta mozes ...sta se toliko lome oko toga dal ce da voze auto star 15 ili 10 god ... staro pa staro..
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

@Miodragj
                              Ti si apatican i tu apatiju siris po forumu otkad si dosao na njega. Nista ti ne valja, non-stop nesto kukas u vezi svega. Zbog toga i ides odavde, zar ne...onaj koji nije apatican taj ne ide. Nije to nista cudno, niti ti zameram (niti imam pravo na to..), mnogo mojih drugova, pa i citave porodice su otisle tokom uzasno teskih godina koje smo prosli jer su osetili da su u bezizlazu.
                              Ja znam da cu brze doci do neke svoje "E klase" ovde nego na Zapadu. Na Zapadu su stepenice napretka postavljene logicno i tesko mogu da se "preskacu" (osim ako ne izmislis Vijagru ili Rubikovu kocku, npr). Ja sam malo vise ambiciozan i mrzi me da idem stepenik po stepenik, niti da do "E klase" dodjem u 60 godini. Pri tome se ovde necu uvaliti u kredit, kao sto bi morao na Zapadu. Ali, bez obzira na moju "nestrpljivost" necu kupiti kraden auto, niti u Crnoj Gori, niti bilo kako nelegalno...
                              Poenta ovog mog pisanija sigurno nije da je ovde bolje nego na Zapadu - sigurno da nije, ali u svakom sistemu (i haos je sistem) covek moze da nadje dobar i prav put.

Comment

• The Punisher
                                CBC Senator XXL
                                • 01.03.2006
                                • 503
                                • Beograd Wozhdovatz
                                • Ford Taunus TC1

Odredjen broj ljudi koji su kupili auto na CG table jos uvek nisu shvatili da je ovo 2006. godina i da je vreme muljanja i opsteg zaobilazenja zakona odavno proslo. Ne mozes bez registar kase povezane preko GPRS-a, fiskalnog racuna, auta na srpske table, redovno placenog poreza na imovinu, placene struje sa TV pretplatom, karte u GSP vozilu...
                                Nema vise lupanja u serpe u pola 8 i demonstracija, ono sto je nosilo vreme pre 5-og oktobra se ne moze i nece vratiti. Tu su posledice toga. Mi mozemo samo da se nadamo da cemo sto pre usaglasiti zakone sa EU i da ce to doneti smanjenje/ukidanje carina na vecinu stvari koje su nam bitne, izmedju ostalog najbitnije za automobile. Dotle se prostirite po guberu i vozite ono za sta imate para na srpske table ma sta je to i koliko to po evropskim/ CG normama vredi. Jer je to nebitno.
                                https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

Working...
                                X