Ako CG racunaju kao strano vozilo onda mozes da vozis samo ako je vlasnik ili lice sa ovlascenjem sa prebivalistem (ne drzavljanstvom) iz CG. Znaci nemoras da imas drzavljanstvo dovoljno je da imas prebivaliste u CG. E sad vodi racuna da nikako nesmes da imas 2 prebivalista jer to lako mogu da provere... A to vec Tetak zna kako se tretira Tetak?
PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih
Collapse
X
-
-
Preregistracija NIKAKO.
Nazalost nas narod je navikao samo da muva nesto, mora jednom tome da se stane na put. Ako sad dozvolimo preregistraciju, samo legalizovati, vecinom matore automobile.
Sta smo mi ostali, ludi sto smo placali carinu i pdv i registrovali na BG table, sto bi neko bio u povlascenom polozaju.
Meni je bio nudjen BMW 740 iz 2000-te za neverovatno povoljnu cenu naravno na CG table, ali ipak sam odustao od njega, posto sam znao da bi mogao da dodjem u ovakvu situaciju
Comment
-
-
Juce na regionalnoj televiziji Kraljevo, kako mi kaze brat (a on ima punta CG) Velja Ilic obecao za par meseci uredbu o preregistraciji naravno svi automobili a od oktobra potpunu liberalizaciju uvoza automobila!!!
Comment
-
-
A ko je sad pa Velja da on ista obecava po tom pitanju? Obicna laprdara koji se oseca pozvanim, nadleznim i kompetentnim da komentarise i obecava bilo sta o bilo cemu sto mu pade na pamet...Kakve veze ima preregistracija automobila sa Ministarstvom za kapitalne investicije???
Comment
-
-
Gostovao i ljudi ga pitali a on reko nece valjda drzava da se odrekne para (i glasaca)...
Comment
-
-
Originally posted by WooodooOriginally posted by astrafanCrkotine.... samo da za*ebu narod i svoje guzice da namire mamu li ij ja malo.......
Kao da vas je neko terao da kupujete ta kola. Ista opcija je stajala i ispred mene. Pa opet nisam hteo da uzmem auto preko CG. Znaci nisam hteo da rizikujem. A ti i ostali ste rizikovali pa je ovaj put ispalo da se rizik ne isplati. Niko te nije prevario.
I nadam se da ce da ostanu dosledni, a ne kao za studente... just fun, nothin more..
Comment
-
-
Originally posted by 206Kakve veze ima preregistracija automobila sa Ministarstvom za kapitalne investicije???
Stvarno vishe smejurija sa tim automobilima, osecam se kao da sam u nekoj 1998-oj godini...
Comment
-
-
Originally posted by 206A ko je sad pa Velja da on ista obecava po tom pitanju? Obicna laprdara koji se oseca pozvanim, nadleznim i kompetentnim da komentarise i obecava bilo sta o bilo cemu sto mu pade na pamet...Kakve veze ima preregistracija automobila sa Ministarstvom za kapitalne investicije???Ministarstvo saobraćaja "posluje" u okviru Ministarstva za kapitalne investicije, tako da dotični ministar ima dovoljno nadležnosti da se oglasi po tom pitanju kada se radi o automobilima. Njegovo ministarstvo je nadležno i za zakon o saobraćaju koji policija treba da sprovodi (mada čujem da bi sad i MUP da piše taj zakon, što baš i nije česta praksa u svetu).
Ako je stvarno to izjavio i ako uspe da progura ukidanje ograničenja uvoza (tj. uslov za EURO 3 motore), svaka mu čast i skidam mu kapu, jer čini pravu stvar. Da se razumemo, carine i poreze stavljam na jednu stranu (to mora da se plati, mada treba smanjiti stope nameta) od veštačkog nametanja limita na uvoz (EURO 3) koji treba potpuno ukinuti.
Inače na temu automobila sa CG tablama su se oglašavali Dinkić (finansije) i Parivodić (ekonomski odnosi sa inostranstvom) a evo i Ilić (kapitalne investicije, tj. saobraćaj, telekomunikacije, građevina i još par resora).
Što bi rekao Tadić a ja bih se složio, naša vlada funkcioniše kao "konfederacija ministarstava" koja su vrlo jaka i nezavisna a pri tome međusobno vrlo slabo komuniciraju i koordinišu se, pa zato i dolazi do ovakvih oprečnih najava od ljudi koji sede u istoj vladi a kao da ne komuniciraju međusobno.
Comment
-
-
Originally posted by djukicAko CG racunaju kao strano vozilo onda mozes da vozis samo ako je vlasnik ili lice sa ovlascenjem sa prebivalistem (ne drzavljanstvom) iz CG. Znaci nemoras da imas drzavljanstvo dovoljno je da imas prebivaliste u CG. E sad vodi racuna da nikako nesmes da imas 2 prebivalista jer to lako mogu da provere... A to vec Tetak zna kako se tretira Tetak?
Pa ne bi ja tako lako kupio auto i odustao nisam glup
a to sto velja kaze to je klasicno kupljenje glasova mada bice toga jos...
pustice na kraju...videceteI'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
@Obren
Ne slazem se sa ukidanjem euro3 norme kao uslova za uvoz vozila. Iz prostog razloga zato sto bismo za veoma kratko vreme postali ponovo veliko smetliste EU - kao Bugarska danas. Jer znate i svi u kakvom je stanju nase drustvo i da imate dobar procenat ljudi koji ce za "male pare" uvesti "golfa II, al perfektnog - svaba ga vozio". A taj golf sa svojih par decenija mozete da se slozite da uopste nije sigurno vozilo. Tako bi se samo povecala nesigurnost na putevima - koja i ovako nije na zavidnom nivotu.
Ja sam licno protiv bilo kakvog intervencionizma u sferi medjunarodne trgovine ali uvoz zapadnog otpada treba strogo zabraniti bar na jos par godina dok ne dodjemo do tog nivoa da bi vecina ljudi ipak uzela nesto malo novije umesto kante stare 15 godina.
Comment
-
-
You are mixing grandmothers and frogs, što bi rekao Vuk Drašković
Takav pristup problemu meni liči na ideju da narkomaniju suzbiješ tako što ćeš da zabraniš marihuanu i heroin koji su jeftini i dostupni svima a da dozvoliš slobodnu prodaju kokaina, pošto je skup pa će manje ljudi moći da ga kupi i da se drogira?Ako neko baš hoće da se drogira kupiće legalni Sintelon lepak i duvati ga iz kese.
Kao prvo, pitanje bezbednosti na putevima nema vaš puno veze sa EURO 3 motorima (EURO 3 standard je ekološki standard). Vozači starijih automobila verovatno češće ugrađuju plin u auto od vlasnika novijih kola (kojima treba skuplji sekvent sistem u 90% slučajeva). No da se ne ponavljam, jer sam svoje mišljenje o limitiranju uvoza samo "EURO 3" motora u ovoj i ovakvoj Srbiji već izneo u ovoj konferenciji.
Drugo, nisam siguran da bi Golf II i automobili sl. cenovnog ranga bili najčešće uvoženi automobili kad bi se ukinula ograničenja uvoza i spustile carinske stope bar malo. Ja sam pričao sa ljudima koji dovoze automobile iz inostranstva, i neki magični prag kada dolazi do velikog pada cene polovnjaka je 6-7 godina i jako su dobra kupovina, ali ne upadaju u EURO 3 kriterijum.
Dakle, da vidimo kakvu alternativu ima hipotetički "siromašni" Srbin koji hoće za života da kupi auto, a ima ograničen budžet.
1) Da nastavi da vozi raspalog Juga ili Stojadina starog 18+ godina koga je kupio njegov Tata od dve plate za vreme Ante Markovića, a tehnički pregled verovatno reguliše preko "veze" a da auto i ne ode na "kanal".
2) Da u boljem slučaju, za tu istu sumu novca kojom bi mogao napolju da kupi solidan auto od 6-7 godina, kod nas kupi auto star 10+ godina jer su ovde cene polovnjaka oho-ho više nego u inostranstvu. Pri tome je taj auto verovatno dobro razvaljen i rašafljen po Srpskim udarnim rupama i pojeden solju a pola delova su mu već iz Turske.
Sve u svemu, za sigurnosti učesnika u saobraćaju pre svega su bitni samosvest vozača a zatim vrlo strog tehnički pregled vozila pre registracije, pre svega svetlosne signalizacije, upravljačkog mehanizma i kočnica.
Recimo, za nove automobile uvesti tehnički pregled pri prvoj registraciji i zatim posle 3 godine (jer ionako svaki vlasnik novog auto gleda da što više iskoristi servisni garantni rok od 3 godine, bez da ga tera država).
Za automobile od 3 godine do 6 godine starosti tehnički pregled recimo jednom godišnje kao i do sada, a za automobile starije od 6 godina na svakih 6 meseci. Naravno, tehnički pregled treba da pojeftini i da se licence za obavljanje tehničkog pregleda strogo kontrolišu.
Comment
-
-
Poceli su protesti , bar u Cacku , kruze sa Crnogorskim tablicama po gradu i trube kao budale , ne pitaju se da li mala deca i stariji ( bolesni ) ljudi spavaju !
Moj predlog , svima skinuti tablice , napisati prijavu remecenje javnog reda i mira !
Comment
-
Comment