U potpunosti se slazem. Narocito sa delom o studentima. I do sada je bilo da mi punimo budzet a da i ONI trose a sada vise nemamo uopste zbog cega da im placamo. Ili je to mozda alimentacija posle razvoda.
UZAS!!!
Ali ipak mislim da je ovde tema PREREGISTRACIJA a ne STUDENTI tako da se ipak mi na canonball-u drzimo automobila .
jasno. ja samo navodim jos neke primere u kojoj smo mi redovno ispadali ovcice za ****nje..............
Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...
U sredisnjim stranama je deo o automobilima, i neki lik je napisao kraci tekst o cuvenim preregistracijama.
Iznervirao sam se do bola, jer u tekstu govori kako drzava treba da nadje neko drugo resenje i dozvoli laksu preregistraciju, jer kao ljudi nisu znali... ziveli smo u istoj drzavi... kad je moglo ranije preko BM, KM i slicno, "u ime pravde" (!?!), neka se i sada dozvoli...
Nisam mogao da verujem!
Zasto sve imam neki utisak da i autor pomenutog teksta poseduje neki autic na CG table?
Posto ne citam previse cesto postove, mozda ce neke stvari koje budem pisao biti prevazidjene.
1. Kola u CG mogu da se ocarine bez vozila, imam ruga koji to radi i sve je legalno, samo je malo skuplje nekih 100-tinjak eura. I sve je legalno sto posto, samo je vazno da auto bude regularan da ne bi bilo problema sa oduzimanjem.
2. Neznam bas da li je fer ili ne, ja zivim u CG i sve mi je jedno ali...
ako smo bili da oprostite na izrazu neka ****na zajednicka drzava onda i ta vozila treba da su isto tako ZAJEDNICA to jest trebalo bi da se dozvoli da se i jedna i druga vozila prebace sa jedne i druge strane (samo je pitanje kolika ta nadoknada treba da bude).
3. Neznam ljudi sta da vam kazem ali tek sad ovde ot kako su dozvolili slobodan uvoz vidim koliko u stvari kola treba da budu jeftina i kolika sam ja ovca bio...
Poshto je i odje isto sa preregistracijom sa Sr na Cg tablice, a ja imam neku opel corsu na Cacak tablice 100%regularnu, mislim da mi je najpametnije da je promijenim za neko na Cg shto je vec gore.
Koliko se krecu corse dizeli '99 kog vas, dao bi je malo povoljnije.
ako smo bili da oprostite na izrazu neka ****na zajednicka drzava
pa nismo bili, zadnjih 8-9 godina su kase razdvojene i nije bilo niti z od zajednice a kamoli drzave.
upravo zbog toga i postoji razlika iznosa carine i poreza, i time krajnjih cena vozila u 2 razlicite drzave kakve su Srbija i Crna Gora.
Crna Gora nista godinama nije uplacivala od carinskih prihoda u kasu te navodne zajednice, otkuda toliki zaobrav kod mnogih.
osim prava na koja se svi rado pozivaju postoje i obaveze a tu je vec apsolutna tisina...kod onih koji te obaveze ne ispunjavaju.
za umisljena specijalna prava van zakona zato su veoma glasne galamzdije
preregistracija nikako! izvinite gospodo crnogorci, ali zasto bi mi, koji smo auta placali skuplje ispali budale? zasto bi se vama gledalo kroz prste? ne ne ne! platite carinu, pdv, nek bude euro 3 pa u redu. ko i ostali. kako kaze narodna kud svi tu i mali mujo. a zasto euro 3? zato sto bi golfa 2 rado video sa druge strane granice (golf 2? ma to ti je super auto - sudar octavia golf 2, 3 mrtvih u golfu 2 - jak auto nema sta - zeza ga krstenica, malo je mator, pa je lomljiv).. nije nam dosta domaceg krsha, nego treba da dovozimo i strani?
ako vam se ne svidja, izvolte u cg, pa se vozite do mile volje.
i jako me je iznervirala odluka univerziteta da se studenti iz cg posmatraju kao domaci. pa nisu vise domaci. sorry mi je very zao. idite na cetinjski univerzitet, da izucavate gorski vijenac. tja. od njih i njihovog lobija covek ne moze da zivi normalno...
U SAOBRACAJNOJ LEZI SPAS.......SRBIJA I CRNA GORA.....!!!! Uskoro ce se o tome raspravljati i na to je gospodin Dinkic zaboravio....
ako smo bili da oprostite na izrazu neka ****na zajednicka drzava onda i ta vozila treba da su isto tako ZAJEDNICA to jest trebalo bi da se dozvoli da se i jedna i druga vozila prebace sa jedne i druge strane (samo je pitanje kolika ta nadoknada treba da bude).
Na zalost Nikola, Crna Gora je krshila savezni zakon o uvozu automobila dozvoljavajuci uvoz automobila ispod Euro 3 norme, te se na svemu tome i zasniva cela problematika prenosa...
Na zalost Nikola, Crna Gora je krshila savezni zakon o uvozu automobila dozvoljavajuci uvoz automobila ispod Euro 3 norme, te se na svemu tome i zasniva cela problematika prenosa...
I nije samo u tome razlika, U CG je carina bila 10%, a kod nas 20%, to je najveci problem.
Comment