PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

05.10.2006. - ВЛАСНИЦИ ЦРНОГОРСКИХ ВОЗИЛА ЋЕ БОЈКОТОВАТИ РЕФЕРЕНДУМ?

Удружење власника црногорских возила ће, по свему судећи, позвати све своје чланове и јавност да бојкотују референдум за изгласавање новог Устава уколико садашња власт не покаже нимало разумевања и не нађе решење за њихов проблем. Оваква врста грађанског протеста би утолико више имала смисла јер је проблем власника возила регистрованих у Црној Гори пре отцепљења, у суштини, и настао управо због непоштовања важећег Устава. Због тога се и поставља питање, зашто учествовати у процесу доношења документа који се тако олако, грубо и некажњено крши кад год неком феудалном министарству затреба жртва за доказивање принципијелности и сакупљање политичких поена. Имајући у виду најновија писања штампе да је Влада већ "преломила" и одлучила да не дозволи пренос власништва над таквим возилима, Удружење захтева да се Влада хитно изјасни, и потврди или одбаци овакве наводе.

Чињеница да Скупштина највероватније неће ни имати прилику да разматра иницијативу за доношење закона којим би се проблем решио, практично све ингеренције за могућа решења преноси на Владу која, иако је окрњена (или баш због тога) сада има прилику да исправи неправду коју трпи на десетине хиљада грађана само зато што су живели у неуспешном моделу државе. Удружење још једном апелује на Владу да што пре нађе решење и донесе одлуку у корист грађана, а не против њих. У противном чланови удружења учиниће све да референдум о новом Уставу огласи бесмисленим и позове на његов бојкот.

Удружење грађана "Власници возила из Црне Горе"
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Originally posted by neman
      05.10.2006. - ВЛАСНИЦИ ЦРНОГОРСКИХ ВОЗИЛА ЋЕ БОЈКОТОВАТИ РЕФЕРЕНДУМ?

Удружење грађана "Власници возила из Црне Горе"
      Hajde da i mi osnujemo udruzenje "Vlasnici vozila koja nisu iz Crne Gore ", brojniji smo sa i bez Ustava...

Kakva ******stina.....
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Manite se politike, inace ce tema biti zakljucana.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Ljubo
          CBC Senator
          • 18.10.2005
          • 278
          • Kraljevo

Originally posted by TETAK
          Činjenica je da ih je sve manje na ulicama!
          Čini mi se da ih je i u Kraljevu u manjem broju nego ranije.

Možda grešim, ali izgleda se uveliko radi neka 'tiha' preregistracija. Komšiju sam do skoro vidjao u starom Patrolu sa CG tablama... kad malopre pogledah... 'friška' KV.

Ma kao i sve u životu, tako će se i malobrojni CGorci snaći i preregistrovati, a sirotinja će najebati.

Comment

• Rubi
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 519
            • Beograd

@ IvanT

Sorry, ali cela tema i jeste politicka... Ovde raspravljamo o carinskoj politici Vlade Republike Srbije. Cak se i glasa na tu temu (demokratija, nema sta...)
            (\__/)
            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

S njihovog foruma:
              Molimo sve vlasnike automobila sa CG da BOJKOTUJU referendum USTAVA SRBIJE i IZBORE koji sleduju u decembru 2006.god.

NEKA POZOVU SVE PRIJATELJE DA PODRZE VLASNIKE SA CG TABLICAMA . DA NEGLASAJU JER CE BITI PREVARENI KAO I MI.

BICETE PREVARENI I POD TACKOM RAZNO. ONI VARAJU, PLJACKAJU A NAROD NISTA.

LOPOVI U ZATVOR

E taj se q..c bune

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

Originally posted by Ljubo
                Činjenica je da ih je sve manje na ulicama!
                Čini mi se da ih je i u Kraljevu u manjem broju nego ranije.

Možda grešim, ali izgleda se uveliko radi neka 'tiha' preregistracija. Komšiju sam do skoro vidjao u starom Patrolu sa CG tablama... kad malopre pogledah... 'friška' KV.

Ma kao i sve u životu, tako će se i malobrojni CGorci snaći i preregistrovati, a sirotinja će najebati.
                problem je sto je ljudima istekla saobracajna i sad cekaju rasplet i nece da produze registraciju u crnoj gori i zbog toga ima manje automobila

Comment

• Vladd
                  CBC Senator XXL
                  • 09.07.2006
                  • 581
                  • NBG

Ma ne, vecina je produzila registraciju, sta god da se dogodi, morace da imaju registrovan auto, pa makar ga odjavljivali.
                  A cela tema, je nazalost, ne nasom "krivicom" politicka, vec krivicom politicara, koji u svakoj sitnici (i nazalost "krupnoj" stvari) traze povod za "proizvodnju" politickih poena.

I to je ono protiv cega se "borim". Nebitno mi je da li su vlasnici CG vozila u pravu ili ne, vazno mi je da su politicari "brljali" sa nakaznom zajednicom, brljaju sa propisima, i podlezu raznim lobijima, pa je rezultat da vozimo krseve, najskuplje na svetu.
                  Doveli su ljude u zabludu, koji su (mozda) prekrsili zakon, a ta "radnja" je cak krivicno delo, ali lakse je da "polarisemo" javnost, za ili protiv.
                  I zasto mi, jedini na Balkanu nemamo slobodan uvoz, po evropskim normama, ili po normama koje odgovaraju siromasnoj stvarnosti.

Slozio bih se ja i za euro 4, ali ...uz TO idu i sindikati koji "garantuju" platu 1000€,trzisnu privredu, slobodnu trgovinu, rasterecenu proizvodnju, socijalni program, a toga slabo ima.
                  Propisi nisu primereni nama, standardu i stepenu razvoja, i nista nije nasa krivica, mislim i na gradjane i na forum.
                  Ako neka udruzenja pokusavaju "politicki" da se bore, njihova stvar. Na forumu, mislim, treba da kazemo svoje misljenje, ako moze na neki nacin da se popravi "situacija", kao sto se popravlja auto. Na "auto" forumu, ono sto "tisti" automobiliste. Ne pricamo o "Kosovu".

Nismo mi zeleli da se politika mesa u uvoz automobila, samo da prati zelje gradjana.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Pa braćo, hteli mi to ili ne sve je politika jer su sveukupna pravila igre, čitaj života, politika.Ne moramo je voleti ali moramo je razumeti kako bi donosili pravilne odluke.Kupovina vozila sa CG tablama je bio sračunat rizik onih koji su to uradili i šta god da bude rešenje, sami su na to pristali.
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• ĆOMI
                      CBC Senator XXL
                      • 31.08.2006
                      • 1705
                      • Braće Jerković,Vozd
                      • Stilo JTD 16V

Meni nije jasno sto se oni toliko bune?Ako je jednom uspela ta preregistracija(cini mi se krajem 90-ih)ne mora da znaci da ce opet.Ljudi su se svesno upustili u to u nadi da ce im to opet uspeti,ali...Pa zar smo svi mi koji nismo kupili "crnogorce" i prosli dosta jeftinije budale?I ne treba da im se odobri uvoz.
                      OFF:Nije mi jasna i ta odredba o euro3 motorima.Samo takva kola mozes da uvezes,a nasa fabrika automobila ne pravi takve motore?!Zastava ne pravi ni euro1 motore,a kamoli euro3.Pa cemu onda ta uredba kada ne mozes Srpski auto da uvezes u zemlju u kojoj je napravljen?! Strasno.

Izvinjavam se za off,jace je od mene.
                      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• muamua
                        CBC Veteran
                        • 25.02.2006
                        • 194
                        • muamua

..........

"Crnogorci":
                        Platićemo sve!
                        A. MUSLIBEGOVIĆ, 17. oktobar 2006

PREDSTAVNICI udruženja "Vlasnici vozila iz CG" pristaju na raniji predlog dela poslanika Skupštine Srbije da plate 300 evra po automobilu za preregistraciju automobila kupljenih u Crnoj Gori. Kažu da ne traže nikakvu uslugu od Vlade Srbije, već samo da im se daju prava koja su nam pripadala po Ustavnoj povelji kada su kupili automobile.
                        - Sve će biti bolje od nemogućnosti preregistracije - kaže Predrag Voštinić, zadužen za informisanje u udruženju koje predstavalja oko 75.000 vlasnik.
                        Boštinić nam je objasnio da su državljani Srbije automobile kupili u Crnoj Gori zato što je to bilo povoljnije, ali im je država politikom "zatvorenog šaltera" nije dozvoljavala da vlasništvo prenesu.
                        - Ta politika svodila se na princip stalnog odugovlačenja, koje je trajalo do izdvajanja Crne Gore - ocenjuje Voštinić. - Sada nas optužuju da smo kršili propise, a zakoni nisu usaglašeni sa Ustavnom poveljom za šest meseci, koliko je bilo propisano, već ni za 36 meseci. Nemamo problem sa Uredbom o uvozu automobila, jer mi ih nismo uvozili, već kupili u zajedničkoj državi.
                        Kako "Novosti" saznaju u Vladi Srbije, zasada neće biti razmatrana mogućnost bilo kakvog rešenja za one koji poseduju vozila, a ne ispunjavaju normu "evro 3". Ipak, inicijativu o dozvoli preregistracije koju je nedavno pokrenuo deo poslanika u Skuptšini Srbije, moraće da razmatra novi sastav Skupštine Srbije i to, prema sadašnjim procenama, ne može da se desi pre nove godine.
                        U slučaju da uskoro ne bude razgovora sa Vladom, vlasnici pominju i tužbe, čak i pred međunarodnim sudom u Strazburu.
                        ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Pa vide se dve price. Jedna "realna" za koju se ne "kapira" uzrok, a druga je vrlo "povrsno" razmisljanje: "Uzeli su auto i prihvatili rizik"

Poenta je da se mnoge stvari rade u "pravnom vakuumu", nema striktnih i direktnih propisa, i sve "posledice" koje takve "radnje" izazivaju, pogresno "odredjenom krivicom". Pa nije valjda, stalno, samo narod kriv, los....

"Plitko razmisljanje" prestaje kada je neko licno pogodjen. Ozidana kuca koja treba da se rusi, lokal na "neodgovarajucem mestu", kupljen auto u CG...

Za neuredjenost, ili naknadno "uredjivanje" sistema, stetu svakako ne treba da trpe gradjani. Ne moze se pred izbore, obecavati med i mleko, a posle "evropska unija", naredila...
                          Ne smeju se gradjani dovoditi u zablude, plasiranjem poluinformacija, a pogotovo laznih obecanja.
                          Problem se moze resiti i sada, na vise nacina, ali posledice treba da snose politicari, u jednoj opciji, i uvoznicki lobi. A u drugoj, gradjani i indirektno politicari (100-150000 glasova nije za zanemarivanje).

Pa koja "pragmaticna opcija" prevlada. Na istoku nista novo. "Praticemo" evropu po glupavim propisima (citaj neprimerenim), a standard, socijalna zastita, razvojni programi ce "ostati" u "tranziciji" istoka.

Poz.

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Ja uopšte ne znam odakle im ona cifra od 300 eura.Najrealnije bi bilo da ih država "uradi" 1 euro po kubiku zapremine.Tako bi cene tih vozila dostigle realan iznos a oni koji to ne prihvate uvek imaju mogućnost prodaje vozila "na kilo".....
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wooodoo
                              CBC Senator
                              • 01.10.2005
                              • 214
                              • Beograd

Slazem se sa Tetkom. Ali izgleda da ni tog 1 evra po kubiku nece biti.

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 1707.shtml
                              http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• muamua
                                CBC Veteran
                                • 25.02.2006
                                • 194
                                • muamua

Ja uopšte ne znam odakle im ona cifra od 300 eura.Najrealnije bi bilo da ih država "uradi" 1 euro po kubiku zapremine.Tako bi cene tih vozila dostigle realan iznos a oni koji to ne prihvate uvek imaju mogućnost prodaje vozila "na kilo".....
                                opel kadet 88 godiste 1800 kubika ...table pljevlje...nisu tu samo skorasnji crnogorci u pitanju...
                                ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

Working...
                                X