PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Campione81
    CBC Član
    • 05.05.2009
    • 70
    • Sabac

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Krtz rece snima ce. Sta vredi druze to ce svaka carina raditi na svoju ruku.Nemaju pojma ni oni. Zavisi od raspolozenja kako rece Ivan. A nece moci cujes primer kako je ovaj prosao u Kraljevu na carini pa ajde i ti nego moras u svojoj opstini.
    3 meseca prodje metar jos niko nista da uradi iz EU.
    Sto se cena tice mislim prosek 500€ plus registracija

EDIT: Evo Svajcarca

Comment

• krtz
      CBC Član
      • 23.02.2006
      • 19
      • Beograd

Bio sam jutros ... i u carinarnici francuska niko nishta ne zna .....
      "odobreno je ali mi ne znamo kako da carinimo ... da dodjem za par dana"

takav sam odgovor sam dobio na zalost
      .. .. . .. .. .... .. . . . . .

Comment

• cogi
        CBC Početnik
        • 10.05.2009
        • 9
        • beograd

Ja sam platio za Lancia Dedra 92 god, sa carinom i registracijom 50 000 din.(Reg mi je oko 18 000 din)
        Sve zavisi od speditera, koliko moze da ti umanji vrednost vozila.

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Ja znam slucajeve iz Bg-a da su ljudi kupovali strance iz nemacke, austrije za 700-1000 evra, audi 80, audi b4, golf III, bmw e34 itd 88-94 godiste, a koji su ovde kostali po 3000-4000 evra, registrovali u Cg, vozili na ovlascenja, sad ce da preregistruju, dobro malo ce ih odrati par stotina evra, al opet im se visestruko isplati, a svi oni koji su postovali propise i standardno kupili takav auto u srbiji platili su ga ne 700 nego 3000-4000 evra i opet ispali ovce jer su radili sve legalno i postovali propise...

s druge strane jbg ima puno tih vozila, cinjenica je da smo bili jedna drzava sa CG do pre 2-3 godine i mora taj problem nekako da se resi, budzet je otisao u Q i treba nekako da se popuni i onda odustaju od principijelnosti, a i dokle vise da punimo budzet CG registrovanjem tolikih automobila tamo a koji se voze u Srbiji...

Samo me nervira cinjenica da uvek bolje prodje onaj ko ne radi ispravno i po propisima,vec nesto mulja, počevši od Cg koja je dozvoljavala uvoz tih matorih stranaca, naplacivala njihov uvoz ,gde postoje agencije koje su na nevidjeno obavljale registraciju bez tehnickog, sredjivale ta ovlascenja, postom slale tablice u Srbiju, svake godine imali prihode od registracije tih auta koje voze u srbiji drzavljani srbije... ljudi koji su popunjavali kunci budzet tako sto su na sebe registroavli gomilu uvezenih automobila i davali ovlascenja drzvljanima srbije i svake godine dobijali pare za tu uslugu... ali isto tako i svi odavdekoji su registrovanjem na cg zapravo indirektno uvezli iz inostranstva u Srbiju auto koji nije Euro 3 i time ostvarili pravo koje svi drugi gradjani nemaju (vec im je zabranjeno) i pri tome ih je izasao 2-3 puta jeftinije.

u ovoj zemlji uvek prodje bolje ko nesto izmulja

Comment

• krtz
            CBC Član
            • 23.02.2006
            • 19
            • Beograd

evo konkretnijih inofrmacija

OPEL VECTRA 1.6i 1993 55KV carina i porez su oko 500e ljudi su mi napravili kalkulaciju na osnovu mobile.de sajta
            carina ce da se obavi u carinskoj ispostavi u dobanovcima ... ceo postupak se zavrshava do 7 dana sledecim redosledom:
            1. Placaju se carina i porez "potrebna kopija pasosha i boravishne, radne vize" ----- ne znam chemu ovo
            2. Odjava tablica "u mom sluchaju nemachka"
            3. tehnicki pregled
            4. registracija na IME VLASNIKA automobila "ne mozhe da se radi prenos na 3 lice"
            5. posle 2 meseca mozhe da se prenese auto na 3 lice
            ne znam da li smem da pishem broj telefona agencije koja radi to sve ... ukoliko nekoga zanima neka mi se obrati na p.m

nadam se da sam nekome pomogao

da dodam samo da su mi izrachunali vrednost auta tih karakteristika na 1500e

Comment

• Campione81
              CBC Član
              • 05.05.2009
              • 70
              • Sabac

Originally posted by sri98
              Definitivno ne razumes termine. prvo si napisao viza ili radna dozvola, sada pominjes termin radna viza koji takodje ne postoji nigde u svetu. postoje radne dozvole, privremeni i stalni boravci, itd, itd....
              viza samo omogucava nekome da udje u zemlju, a radna dozvola ili privremeni boravak su za strance koji zive negde. Viza je samo za turiste i ne moze se nikako koristiti za ovu ideju.
              Kakva sad radna viza to ne postoji?

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Ne postoji, postoji dozvola za rad, privremeni boravak radi posla, a viza postoji poslovna, sto podrazumeva odlazak u zemlju radi poslovnih razgovora, ucesca na sajmovima......., kao sto postoji i turisticka viza, viza radi posete......

Termin koji se u narodu koristi kao "radna viza" je privremeni ili stalni boravak u zemlji koji strancu dozvoljava i da se zaposli
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Campione81
                  CBC Član
                  • 05.05.2009
                  • 70
                  • Sabac

Originally posted by Marko001
                  Ja znam slucajeve iz Bg-a da su ljudi kupovali strance iz nemacke, austrije za 700-1000 evra, audi 80, audi b4, golf III, bmw e34 itd 88-94 godiste, a koji su ovde kostali po 3000-4000 evra, registrovali u Cg, vozili na ovlascenja, sad ce da preregistruju, dobro malo ce ih odrati par stotina evra, al opet im se visestruko isplati, a svi oni koji su postovali propise i standardno kupili takav auto u srbiji platili su ga ne 700 nego 3000-4000 evra i opet ispali ovce jer su radili sve legalno i postovali propise...

s druge strane jbg ima puno tih vozila, cinjenica je da smo bili jedna drzava sa CG do pre 2-3 godine i mora taj problem nekako da se resi, budzet je otisao u Q i treba nekako da se popuni i onda odustaju od principijelnosti, a i dokle vise da punimo budzet CG registrovanjem tolikih automobila tamo a koji se voze u Srbiji...

Samo me nervira cinjenica da uvek bolje prodje onaj ko ne radi ispravno i po propisima,vec nesto mulja, počevši od Cg koja je dozvoljavala uvoz tih matorih stranaca, naplacivala njihov uvoz ,gde postoje agencije koje su na nevidjeno obavljale registraciju bez tehnickog, sredjivale ta ovlascenja, postom slale tablice u Srbiju, svake godine imali prihode od registracije tih auta koje voze u srbiji drzavljani srbije... ljudi koji su popunjavali kunci budzet tako sto su na sebe registroavli gomilu uvezenih automobila i davali ovlascenja drzvljanima srbije i svake godine dobijali pare za tu uslugu... ali isto tako i svi odavdekoji su registrovanjem na cg zapravo indirektno uvezli iz inostranstva u Srbiju auto koji nije Euro 3 i time ostvarili pravo koje svi drugi gradjani nemaju (vec im je zabranjeno) i pri tome ih je izasao 2-3 puta jeftinije.

u ovoj zemlji uvek prodje bolje ko nesto izmulja
                  Kako bolje prodje sto ce voziti auto star 15-20 godina a ne euro3 star par godina.
                  Nije druze tako svi bi postovali i kupovali nove automobile da su u mogucnosti.
                  Te "crnogorce" su kupovali siromasniji ljudi i drago mi je da ce uspeti da ih prebace na SRB. Mada je vecina kao sto rekoh "beda" bez posla nece imati da plati harac.
                  Sta sutra kada se Vojvodina odvoji a imas auto kupljen u NS. Treba opet ostaviti porodicu mesecima bez hleba da bi dopunio budzet sa oko 1000€ da prevedes to vozilo koje si kupio dok smo bili jedna drzava.
                  Kazem drago mi je za one koji uspeju preregistrovati. Znam dosta likova koji se vozaju u novim masinama pa kaze kada vidi CG. Sve ce se to pooduzimati misle da ce prevesti.
                  "Bolje prodje ko izmulja" Pa mogli su svi "muljati" ali stisli se. Sta bi bilo da nije pustena preregistracija onda bi se svi smejali "sirotinji"
                  Sto smo najgori narod i sto nas niko ne voli u svetu pitam se Vise volimo tudje zlo nego svoje dobro.
                  Sta me briga ako imam nov auto sto ce sada neko da uveze star 10-20.
                  Da obrazlozim nemam "crnogorca" iskreno mozda cu da uvezem ako uspem €€€€ auto star 15god jer sada vozim star preko 20god.
                  Tesko da cu da uspem jer imam 3 male dece a ostao pre 2 meseca bez posla. Postujemo propise.

Comment

• Campione81
                    CBC Član
                    • 05.05.2009
                    • 70
                    • Sabac

Originally posted by sri98
                    Ne postoji, postoji dozvola za rad, privremeni boravak radi posla, a viza postoji poslovna, sto podrazumeva odlazak u zemlju radi poslovnih razgovora, ucesca na sajmovima......., kao sto postoji i turisticka viza, viza radi posete......

Termin koji se u narodu koristi kao "radna viza" je privremeni ili stalni boravak u zemlji koji strancu dozvoljava i da se zaposli
                    E to je to sto sam govorio da sam rekao kratko jasno Srpski da ceo svet razume
                    Sada kazes "radna viza" je privremeni ili stalni boravak.
                    A pre ne moze viza u uredbi pise privremeni ili stalni boravak.
                    Hocu reci da se tako svi izrazavaju i razumeju i da si bez veze zapoceo raspravu.
                    Nerazumem da nikada u narodu to nisi cuo "radna viza" kada si rekao to ne postoji i sto si se pravio Englez.
                    A razumeo si sta sam hteo reci i znao da ce svi clanovi razumeti.

EDIT: Pogledaj predhodnu stranu pa zakljuci da si pogresio.

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Ebale vas vishe vize

Poshto chitam i chitam i al promiche mi neshto

Znachi dobro za crnogorce smo apsolvirali da mora pre refernduma ovlashcenje bla bla

Mene konkretno zanima auto iz EU. Dal ja to mogu da uvezem ili i tu mora ovlashcenja k..... palci?

I love my

Comment

• Campione81
                        CBC Član
                        • 05.05.2009
                        • 70
                        • Sabac

Pa video si. Ovlascenje ili da se vodi na licu koje predaje na carinu. Uz ovlascenje odjava kopija sare...KRTZ je sve napisao.
                        Taman se razjasni sve i opet se bacim u rebus.
                        Dali mora viza biti vazeca?
                        Ili moze na primer ovlascenje i viza od pre 01.01.2008 jer je tada doteran auto iz EU. Jos samo sada da stigne odjava.
                        Stvarno svaka carina(opstina) drugacije radi. I ako nam je drzava manja nego ikad. Kako nemogu da objave javno i da svi znaju kako se radi. A ne neko ce dole u Uzicu da preregistruje sa jednim papirom a ovaj gore u Subotici nece uspeti sa gomilom papira. Na Mobile de danas neki svaba prodaje "golf" 1500€ tebi procene po njemu a ja odem za 15dana drugi svaba prodaje za 500€ i ja prodjem tri puta jevtinije na carini.
                        Zakljucak netreba zuriti pripremiti papirologiju visiti po ceo dan na Mobile de cim vidis nesto za malo love odma pici na carinu da predas.
                        Ili ko ima nekog u Nemackoj javi da postavi isti auto na Mobile de za smesnu cenu kad neko zove kaze prodato. A mi placamo po tome carinu. Smesno
                        Dali je to jos jedna rupa u zakonu? Kao sto sam rekao uvek mora biti. Najvece su one sto setaju ulicom.

Comment

• cogi
                          CBC Početnik
                          • 10.05.2009
                          • 9
                          • beograd

Pa valjda moze drzava nesto da uradi i za sirotinju.
                          Ovi sto se sekiraju da nesto muljamo, kome ja da prodam auto star 14-15 god?Da necu nesto da zaradim? Realna cena mog auta na BG table je oko 2000 eur, ja ga platio pre 4 god 1500 na CG, sad carina i porez 500 eur tako da doje na isto.
                          Da sam imao pare vozio bih nesto bolje.

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

aj' i ovo da razjasnimo oko osnovice: jel carinski organ ima racunar pa sam ode na mobile.de ili veruje onome sto musterija isprinta ? Nekako nema smisla da osnovica bude ono sto bas tog trenutka izbaci neka tamo web stranica. Onda je to cista lutrija - moze ovako, a moze i onako...

i sta bi sa "svake" katalogom? Shvatio sam da se on upotrebljavao u praksi pre ove uredbe, a cini mi se da je daleko precizniji.
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• macaneli
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2008
                              • 327
                              • sremska mitrovica - Genova
                              • S-max

zavisi od carinarnice do carinarnice.....mada meni je drug danas javio da su dobili sluzbeni glasnik i da tek sad zvanicno pise u tome,sad ****m li ga...
                              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• krtz
                                CBC Član
                                • 23.02.2006
                                • 19
                                • Beograd

moj auto je otishao na carinjenje ....

Comment

Working...