Keva je juče uzela tablice iz SUP-a ..... odmah sam ih uvukao u okvire, oterao na pranje, spolja-unutra, pita mali "Da mažemo tablu sa kremom? ", ja reko maži sa čim oćeš, posle tri i po godine stajanja, neće da se žali" .....
Danas oterao kod onog mog majstor Galeta, što mi radio kadeta, da mu zamenim ulje, antifriz, i sve ono što sam napisao u prethodnim postovima, i evo, čekam da mi se javi da je sve gotovo, i da ćaletu svečano predam ključeve od tip-top sredjenog auta, u zdravlje da ga služi ....
Pele , jedno pitanje... jel si imao ovlascenje ili je bila saobracajna na tvoje ime, jedan komsija je danas kupio golf-a 3 sa italijanskim tablama , i kaze dao mu lik blanko ovlascenje koje su ispotpisaivali
Imali smo kupoprodajni ugovor izmedju poslednjeg vlasnika i moje keve sa starim datumom ...
E, da, i neko je pitao oko potpisivanja, u SUPu je potpisala izjavu da će da poštuje zabranu otudjenja od dva meseca, da pristaje da SUP traži preko interpola proveru da vozilo nije kradeno preko, i da će u slučaju da nadju da jeste kradeno da će da vrati tablice, saobraćajnu i da pristaje na uzimanje vozila ... to je sve, nigde se pominje verodostojnost i originalnost dokumenata ...
Moze li mi neko pomoći šta da uradim u ovoj situaciji: imam saobraćajnu iz 2009. za stranca na moje ime i želela bih da ga preregistrujem na naše table.Neko kaže uradi falš ovlašćenje, neko kaže mora i kupoprodajni ugovor na datum pre 2008. a danas čujem pustiće uskoro sve bez obzira na datum! Šta da radim ?
Ako mislis da se isplati pa da svesno napravis falsifikat, i time rizikujes krivicno gonjenje i oduzimanje auta, ti rizikuj. Sta ako SLUCAJNO, nekad neko krene da proverava te papire? Ne moraju da provere sve, nek' provere svaki deseti, i od deset proverenih nek' se nadje jedan koji je fals - mozda ce biti bas tvoj, a onda ce biti cesanja po glavi, pa zasto pa kako, pa kuku nisam znala, pa nemojte nisam htela i slicno.
The difference between men and boys is the price of their toys
Ne isplati se ni za koje pare.A ko to kaze da ce pustiti slobodan uvoz svega,ja sam samo cuo za Cg i nista drugo a i to je za sada slabo.Ovo sve ostalo je rekla-kazala,spediteri u Sremu nemaju pojma o tome
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Ne isplati se ni za koje pare.A ko to kaze da ce pustiti slobodan uvoz svega,ja sam samo cuo za Cg i nista drugo a i to je za sada slabo.Ovo sve ostalo je rekla-kazala,spediteri u Sremu nemaju pojma o tome
Ovo potpisujem. Mora se voditi racuna da nije auto televizor koji spakujes u dnevnu sobu, ako si za njega uatajio carinu i PDV verovatnoca da neko nesto pokrene je 0%. E sad taj auto ce se registrovati bar jos 5-6 godina...
Ja sam vise razmatrao uvoz NOVE Toyote Hilux iz zemalja koje nisu EU. Auto kompletan kosta 16.000EUR-a a kod naseg uvoznika auto izadje oko 32.000E.
Citajuci postove sticem utisak da neki ljudi pokusavaju da odvrate ljude od registracije stranaca. Ja cekam auto u ponedeljak sa carinarnice Kraljevo. Gomila vozila je registrovano, a to sto je nelegalno reci cu Vam samo ovo, da je drzava htela da onemoguci registraciju ovih vozila, jednostavno bi u uredbi naveli taksativno koje lice i kako moze regitrovati vozilo. I tako bi stavili uslove koje bi onemogucili bilo koje vrdanje, e sada ko pogleda uredbu shvati da je napisana kao da se htelo da se moze registrovati sta bilo. Uredba izgleda kao da je sklepao masin bravar a ne pravnik. Drzava tako puni kasu a istovremeno onemogucava da joj EU i FIAT zavrcu usi zbog registracije starijih vozila.
Ako hocete da sve bude legalno, nadjite nekog ko zaista ima vizu koja se poklapa sa datumom kupovine vaseg vozila, u inostranstvu i registrujte auto neka njega a onda sacekajte tih famoznih dva meseca prevediti vozilo na sebe i to je to.
A ovo sto u Sremu ne znaju, mora da im je Kostunije rodjak pa su neobavesteni, mala sala...
Naivno nema sta. Ko ti garantuje da drzava upravo namerno nije ostavila propise da se tumace onako kako ti to ocigledno razumes, ali ne zato da bi precutno odobrila uvoz svega i svacega i posle cica mica i gotova prica, nego da te, posto platis uvozne dazbine, jos jednom lupi po usima kad tu utvrde falsifikat? Lepa ideja, kao, drzava ispadne drugar, svima precutno odobri uvoz, napuni kasu, i svi zadovoljni - samo sto tu istu drzavu nista ne sprecava da, kad sve bude gotovo, okrene list i krene redom - hajde drugari, da vidimo sad ko je bese ono pravio falsifikat papira - pa kad OPET na konto toga krecu da pune kasu kaznama i oduzimanjima vozila, onda pretpostavljam da ce opet neko da napravi frku oko toga, organizuje udruzenja vlasnika oduzetih-vozila-uvezenih-sa-fals-papirima, i krene da kuka kako ih je drzava opet za**bala jer je precutno odobrila uvoz sa "rupom"...jeste, ali ne zato da nama bude dobro nego da "pametne" jos jednom opale po toj pametnoj glavi.
Samo napred, iskreno i ja sam hteo da odradim neki uvoz na tu foru, da je moglo bezbolno i bez krsenja Zakona da se zavrsi - ali da pravim krivicno delo zbog trivijalnosti, pa da posle strepim svaki put kad me zaustave na ulici ili da dodju na vrata da mi kucaju - neka, hvala.
The difference between men and boys is the price of their toys
u ovom slucaju moze budzet da se puni i ovako:
prvo dajemo da carinite i to kosta toliko.
da registrujete i to kosta toliko
pa da oduzmemo i to kosta toliko
pa carinski prekrsaj i to kosta tri puta vrednosti prekrsaja
pa licitacija vozila po ceni koja kosta toliko
pa opet registracija istog vozila koja kosta toliko
i tako dalje u nedogled...
bice ovo jako zanimljivo za gledanje
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment