PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CrniBranko
    CBC Član
    • 08.04.2009
    • 30
    • Beograd

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Zar ne bi trebalo da se samim mojim odricanjem CG drzavljanstva i to auto kao moja licna svojina prevede? Naravno uz placanje carina i PDV-a.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Kako mislis da se auto prevede time sto se ti odreknes drzavljanstva...?

Ako mislis na neki vid "automatske" preregistracije zato sto si sad drzavljanin Srbije, pa i tvoja svojina se nekako prevodi, to nema veze s vezom. Auto uvek mozes da preregistrujes, uz placanje carine i PDV-a Srbiji, naravno ako ispunjava uslove za preregistraciju po Euro 3 standardu. Ako ne ispunjava, nema preregistracije, prosao voz.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dukagenije
        CBC Početnik
        • 06.06.2009
        • 6
        • Kraljevo

Jedino sto sam ukapirao je da irvasi koji su rasporedjeni po putevima neznaju ni za kakve olaksice, vec odmah cepaju po svome. A nam jedino ostaje da kad nam skinu tablice kao onom iz BiH, lepo advokata pa presavijemo tabak i na sud.

Comment

• CrniBranko
          CBC Član
          • 08.04.2009
          • 30
          • Beograd

Originally posted by 206

Ako mislis na neki vid "automatske" preregistracije zato sto si sad drzavljanin Srbije, pa i tvoja svojina se nekako prevodi, to nema veze s vezom. Auto uvek mozes da preregistrujes, uz placanje carine i PDV-a Srbiji, naravno ako ispunjava uslove za preregistraciju po Euro 3 standardu. Ako ne ispunjava, nema preregistracije, prosao voz.
          To ima veze. U svakoj iole ozbiljnijoj drzavi je to regulisano.

Molim te da ako nisi upucen ne odgovaras napamet.

Nemoj pogresno da shvatis, nisam od onih koji bi da profitiraju. Taj auto je placen mozda cak i skuplje nego sto je njegova vrijednost u SRB. Samo bi da znam kakva je procedura u slucaju da ja zadrzim samo SRB drzavljanstvo.

Comment

• dukagenije
            CBC Početnik
            • 06.06.2009
            • 6
            • Kraljevo

Tumacenja su razna!
            Meni supruga ima LK i drzavljanstvo i od CG i od ove nase j***ne Srbije.
            12 juna kazu meni u SUP-u u Kraljevu da ja mogu kao drzavljanin Srbije da upravljam sa CG vozilom ali pod uslovom da se supruga na koju je vozilo registrovano, nalazi u autu.
            Elem, 31. jula odem opet u Upravu Saobracajne policije u Kraljevu i kaze mi njihov sluzbenik da sad navodno nemogu da kao drzavljanin Srbije upravljam tim vozilom, a sto je jos gore ni moja supruga jer kao navodno "bio je neki sastanak na kome je odluceno da ni osobe sa CG i SRB papirima (LK i drzavljanstvo) nemogu da upravljaju sa CG vozilom u Srbiji ". Ali, (kazem ali jer mi je i ovo sto sledi sumljivo) kako on rece "neka ode u CG i izvadi pasos pa ce onda moci auto da vozi bilo ko u njenom prisustvu".
            Interesuje me samo sta li ce sledece da izmisle?
            Da li neko ima slicnu zajebanciju?
            Madar azmisljam da kao sto rece @206, da joj odjavim boraviste u Srbiji nego sto to iziskuje mnoga cimanja posle toga jer na sajtu MUP pise:

Боравиште је место у коме грађанин привремено борави ван свог пребивалишта у Републици Србији.

За ПРИЈАВУ БОРАВИШТА потребно је:

1. Читко попуњен образац за пријаву боравишта (образац бр.2);
            2. Важећа лична карта.
            3. Доказ да ће лице фактички боравити на адреси на којој се пријављује (изјава власника стана);
            4. Доказ о уплати у износу од 200,00 динара на име републичке административне таксе.

Грађани који намеравају да бораве у иностранству дуже од 60 дана дужни су да пре одласка пријаве одлазак у иностранство, као и да пријаве привремени долазак или повратак у земљу најкасније у року од 3 дана од дана доласка, односно повратка у место пребивалишта. Грађани су дужни да пријаве и малолетну децу уколико она путују са њима.

За ПРИЈАВУ БОРАВКА У ИНОСТРАНСТВУ ДУЖЕГ ОД 60 ДАНА, ПРИВРЕМЕНОГ ДОЛАСКА ИЛИ ПОВРАТКА У ЗЕМЉУ потребно је:

1. Читко попуњен образац за пријаву (образац бр. 3);
            2. Важећа лична карта и путна испава;
            3. Доказ о уплати у износу од 200,00 динара на име републичке административне таксе.

Правни основ: Закон о пребивалишту и боравишту грађана и Правилник о обрасцима и начину вођења евиденције о пребивалишту и боравишту грађана.

Напомена: Бројеви жиро рачуна (pdf формат, 47KB) на које се може извршити уплата разликују се у зависности од општине на којој се подноси захтев.

Comment

• Prki
              CBC Član
              • 06.07.2008
              • 38
              • BGD

Originally posted by CrniBranko
              Lepo si ovo rekao, ali Srbija nije ozbiljna drzava.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by CrniBranko
                Originally posted by 206

Molim te da ako nisi upucen ne odgovaras napamet.

Nemoj pogresno da shvatis, nisam od onih koji bi da profitiraju. Taj auto je placen mozda cak i skuplje nego sto je njegova vrijednost u SRB. Samo bi da znam kakva je procedura u slucaju da ja zadrzim samo SRB drzavljanstvo.
                Pa lepo sam ti odgovorio sta se desava, i ne odgovaram napamet vec ti govorim kako ZNAM da jeste.

Srbija nije iole normalna drzava, ali ja ne razumem sta i zasto je ovde problem? I u Srbiji se moze bez ikakvih problema vrsiti preregistracija tvog vlasnistva, uz placanje dazbina kao sto bi ih platio bilo gde drugde u svetu, samo sto u Srbiji vlada drugaciji kriterijum STA je moguce preregistrovati. Da smo unutar EU, nista od ovoga ne bi predstavljao problem niti bi uopste bilo na tapetu, tako da ne vidim neku "nenormalnost" ovde.

Originally posted by dukagenije
                Tumacenja su razna!
                Tumacenje je onako kako Zakon propisuje, i NIKAKO drugacije, sta god neko negde na nekakvom sastanku rekao.
                Originally posted by dukagenije
                da joj odjavim boraviste u Srbiji nego sto to iziskuje mnoga cimanja posle toga...
                Procedura traje 5 minuta. Kakvo to cimanje posle iziskuje, ne razumem?

Sto se tice ovoga o j***noj Srbiji - pa kome ne valja svako je slobodan da ode iz nje...

Comment

• dukagenije
                  CBC Početnik
                  • 06.06.2009
                  • 6
                  • Kraljevo

Druze @206 ako sam ja skapirao dobro, tvoj savet je da ona odjavi boraviste u SRB a prijavi boraviste u CG, jel tako?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Ovde sve piše, svaku reč BIH zameni sa CG... nemojte ponovo.
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• mistermobil
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2008
                      • 469
                      • pecinci

Ljudi,promasili ste temu..ajmo nazad
                      Ko leti,vrijedi
                      Ko vrijedi,leti
                      Ko ne leti,ne vrijedi..
                      (Grunf,TNT..)

Comment

• macaneli
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2008
                        • 327
                        • sremska mitrovica - Genova
                        • S-max

trebalo bi zatvoriti temu jer je preregistracija prosla...
                        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Nije jos. Znam ljude kojima su kola i dalje na carini... Bar da saceka jos par dana...
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• macaneli
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2008
                            • 327
                            • sremska mitrovica - Genova
                            • S-max

to sto su na carini znaci da jos nisu zavrsili primljena vozila,neznaci da mozes oterati sad auto i staviti ga u zicu...
                            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• CrniBranko
                              CBC Član
                              • 08.04.2009
                              • 30
                              • Beograd

Originally posted by 206
                              Pa lepo sam ti odgovorio sta se desava, i ne odgovaram napamet vec ti govorim kako ZNAM da jeste.

Srbija nije iole normalna drzava, ali ja ne razumem sta i zasto je ovde problem? I u Srbiji se moze bez ikakvih problema vrsiti preregistracija tvog vlasnistva, uz placanje dazbina kao sto bi ih platio bilo gde drugde u svetu, samo sto u Srbiji vlada drugaciji kriterijum STA je moguce preregistrovati. Da smo unutar EU, nista od ovoga ne bi predstavljao problem niti bi uopste bilo na tapetu, tako da ne vidim neku "nenormalnost" ovde.
                              Razgovarao sam sa dosta pravnika i isao sam u dosta agencija i svi se slazu da je ovakav prevod auta dozvoljen i legalan. To je zargonski receno "rupa u zakonu".

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Kakav "ovakav" prevod, ne razumem?

Comment

Working...
                                X