PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • toyota supra ma70
    CBC Početnik
    • 28.06.2009
    • 1
    • Austrija-Bec

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

cao svima,ja sam Nikola,zivim u Austriji,i ne znam bas zakon u Srbiji jer se uvek nesto novo uvede.
    Radi se o carini i registraciji auta marke BMW 325i 86god.tacnije doteran je iz Austrije u Srbiju 2003god.i tad je odjavljen. Dal bi on mogao i kako da se registruje na nase table i koliko bi to kostalo? hvala u napred. pozdrav

Comment

• bmw e46
      CBC Početnik
      • 07.11.2008
      • 2
      • juzni banat

Nisam uvezao auto niti cu,ali sam siguran da od tih silnih "proveravanja" ovlascenja nece biti nista,niti ce biti neka akcija oduzimanja vozila,to su samo price.Kod redovnog uvoza automobila sa euro 3 motorima,znati i sami koliko ima muljanja sa carinskom osnovicom i koliko se snizava vrednost automobila na carini,tako je skoro sa svakim polovnjakom.Isto je bilo reci da ce se raditi revizija carinskog postupka ali od toga nema nista,a koliko je samo uvezeno automobila za ovih par godina, nisam cuo da su nekog zvali na ponovno carinjenje ili na oduzimanje vozila. .Zivi bili pa videli

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Oduzeto je dosta vozila zadnjih godina...

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

pala su kola u subotici. koliko cujem oko 100 auta mada cifra nije proverena.u beogradu kazu da su u pojedinim spedicijama obustavili carinjenje. u sustini radi se jedan isti tip punomoci sa malte ne istim pecatom. koliko cujem na pecatu je cak isti grad. ispali je da je iz milana kupljeno 5000 auta. drugo pojavio se isti broj ovlascenja. naprimer spediter taj je predao ugovor sa rednim brojem 500/2007 kad iz druge spedicije dolazi opet ugovor sa istom brojem od istog notara sa istim pecatom i tako dalje. sujem svasta se desava.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

07.05. napisah ovo

Originally posted by sri98
            Prinicp je isti - falsifikat je falsifikat.

Valjda necemo imati temu" Pomoc oko oduzetih vozila - drugi deo"
            a posto se kada se utvrdi kd (ili carniski pekrsaj) oduzimaju predmeti kd ili prekrsaja, eto tih 100tinak vozila u SU zarobljenih na carini ili gde vec
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• macaneli
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2008
              • 327
              • sremska mitrovica - Genova
              • S-max

o tome sam ja pricao par postova gore,nasi ljudi su sabani i negledaju nista kako moze da bude isti pecat iz Milana i iz Rima???Tj da isti notar udari svoj pecat?Cak sam video da udaraju markice od 0.62e a marka za overu kosta 14.62e,mislim stvarno i sad ce neki da kukaju ovo ono,a ustvari su ih spediteri zavukli izjavom "mi sve sredjujemo"...Mislim sta reci,a ne zaplakati....Ja sam dobio informaciju da je uslo oko 270000 kola u zemlju,po nekoj mojoj proceni oko 40% je uradjeno na isti sablon punomoci...

i da kako su proveravali punomoci??Uporedjivali kod nas?A jesu proverili u Italiji kod notara ciji je pecat??Nisu jer nemoguuuu
              ljudi padaju na takvim glupostima...
              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Zasto bi uopste proveravao u Italiji? Pozoves lepo nekoliko razlicitih "vlasnika" auta na razgovor, posadis ih u stolicu i kazes: ajd sada lepo pricaj ko je notar, ko je italijan itd, itd.... Od njih 10, za pola sata ce 7 da lepo progovori i isprica kako im je Pera (verovatno spediter) rekao da to moze da se napravi za toliko i toliko EUR i da te sitnice niko nikada nece proveravati, a da su oni kola pokupovali preko raznih oglasa ili im je to doterao neko ko zivi negde preko.
                I, sve lepo reseno, posle dovedes Peru koji ce pre ili kasnije sve lepo da potvrdi kada mu pokazes crno na belo sta je onih 7 reklo i kada vidi da ne moze da obajsni kako u Italiji radi samo 1 notar u Milanu i kako su bas svi slucajno dosli kod njega da im pruzi spediterske usluge.

Nakon toga, krivicna prijava uz stancovanje gomile potvrda o privremeno oduzetim predmetima.......

Piece of cake......
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ivan.stojanovic
                  CBC Veteran
                  • 21.05.2007
                  • 115
                  • Novi Sad - Kragujevac

E, jeste stvarno jezivo.

I, obavezno se pazite tih speditera, oni su najveci dripci (cast izuzecima, ovaj sto je meni zavrsio auto je super), ovaj jedan iz NSa me je zavlacio da SVE moze da se zavrsi, da ce on neko ovlascenje da "ubaci u sistem", ma, dripac, on da muva nesto ko zna sta, a ja da potpisujem da su svi papiri original, ma mrsh!

Ja sam se iscimao mnogo vise, i preregistrovao auto legalno, sad moze da me bilo koji SUP i bilo koji tehnicki u'vati za onu stvar Sve je 100% legalno, ko ih shisha

Pozdrav! Uf, i, nadam se stvarno da necemo imati temu "Pomoc oko otetih auta"
                  Ivan Stojanovic
                  Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Ja mislim da su tu ovlascenja manji problem,ako se kola oduzimaju ili ce se oduzimati to ce biti automobili koji su sad preregistrovani,a menjali su vlasnika u 2008god.Da bi sa takav auto uvezao,a uvozi se dosta takvih,potrebno je predpostavljam dosta toga falsifikovati...
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• kastaneda
                      CBC Početnik
                      • 02.07.2009
                      • 6
                      • Valjevo

Pitanje.....
                      Auto je sa stranim tablama (francuz)....na coveku se vodi od 2004 godine, ima nasu licnu kartu, pored potvrde o radu u inostranstvu da li je neophodno da on ide na carinu tj, speditera ili moze na njegovo ovlascenje da drugi covek otera auto do speditera jer vec ima ovlascenje i ocarini ga na ime vlasnika....

Comment

• sortis
                        CBC Početnik
                        • 27.05.2009
                        • 3
                        • Loznica

Ne mora on da ide, ali ne vidim zašto bi nekome trebalo ovlašćenje da auto odveze špediteru.Auto se carini na njegovo ime , a on ako hoće može posle da ga proda odmah drugom licu i ne treba nikakvo ovlašćenje za to drugo lice. Pravi se kupoprodajni ugovor odmah na ime novog vlasnika.

Comment

• kastaneda
                          CBC Početnik
                          • 02.07.2009
                          • 6
                          • Valjevo

Da bas tako, kupoprodajni ugovor posle 2 meseca,samo mi rekao spediter da treba kopija vlasnika sa vizom overena u sudu u Francuskoj, samo ne znam da li on uopste ima tu vizu u pasosu jer je vec dugo tamo.....videcemo pa cu javiti....

Comment

• macaneli
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2008
                            • 327
                            • sremska mitrovica - Genova
                            • S-max

a sta ce mu viza ako je vec dugo tamo i ima boravisnu dozvolu?Nek napravi kopiju boravisne i to je to
                            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• kastaneda
                              CBC Početnik
                              • 02.07.2009
                              • 6
                              • Valjevo

Originally posted by macaneli
                              a sta ce mu viza ako je vec dugo tamo i ima boravisnu dozvolu?Nek napravi kopiju boravisne i to je to
                              Covek nema vizu!! jer ima boravisne i radne papire, sa tom tkzv sezur kartom putuje po celoj evropi bez pasosa a njemu pasos treba samo da udje u Srbiju kada dolazi na odmor...u toj karti na poledjini tacnije pise da je u Francusku usao 1973
                              godine.....a nas pasos i nasu licnu kartu ima, samo zbog nase birokratije i to samo ovde koristi...problem?....pardon macanela u brzini videh....da bas tako...samo mi traze overenu kopiju boravisne u Francuskoj i tri blanko papira sa njegovim potpisom u donjem desnom uglu....pozdrav

Comment

• dzoni123
                                CBC Početnik
                                • 14.05.2009
                                • 1
                                • Beograd

od petka mogu samo crnogorci...ima li neko vise informacija?

Comment

Working...
                                X