PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Ima ovde ljudi koji ynaju nešto pouzdano, neki koji su nešto čuli, ali niko ne potkrepljuje svoje navode nisa čim opipljivim. Naši državnici su napravili ortodoksnu glupost uvođenjem zabrane upravljanja vozilima stranih registarskih oznaka iz više razloga:

- dozvolili su dvojno državljanstvo i sasvim je normalno da neko može kupiti i biti vlasnik auta u obe države. Ako već praviš dvojno državljanstvo onda ga napravi kako treba ili ga nemoj praviti nikako

- moraće vrlo brzo da UKINU taj propis jer se direktno kosi sa propisima u EU u koju TOLIKO žele da uđu

- ako neko ima dvojno državljanstvo i ima auto u drugoj državi on može ići BILO KUDA sa tim autom, a jedino ako dođe u Srbiju oduzimaju mu se tablice jer je državljanin Srbije

Dakle, gomila ******ština od ove naše Vlade na jednom mestu, ali evo meni omiljene:

Objavljeno u Službenom glasniku br. 28 od 24. aprila 2009. godine

Na osnovu člana 123. tačka 3. Ustava Republike Srbije, a u vezi sa čl. 195. i 217. Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima („Službeni list SFRJ”, br. 50/88, 63/88, 80/89, 29/90 i 11/91, „Službeni list SRJ”, br. 34/92, 13/93, 24/94, 41/94, 28/96 i 3/02 i „Službeni glasnik RS”, broj 101/05),

Vlada donosi

UREDBU
    o obavezi registracije motornih vozila kojima upravljaju
    lica sa prebivalištem u Republici Srbiji

Član 1.

Lice sa prebivalištem u Republici Srbiji na putevima u Republici Srbiji ne može upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu ako u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove uredbe ne registruje vozilo u Republici Srbiji.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, lice koje ima prebivalište u Republici Srbiji i odobreno privremeno boravište u inostranstvu duže od šest meseci, članovi njegove uže porodice, kao i lice koje upravlja „rent-a kar“ vozilom na putevima u Republici Srbiji može upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu.

Član 2.

Vozila iz člana 1. ove uredbe mogu se registrovati u Republici Srbiji ako se uz zahtev za registraciju priloži i Jedinstvena carinska isprava (JCI) za stavljanje vozila u slobodan promet, uz dokaz o uplati svih taksi i dažbina koje se naplaćuju pri uvozu, kao i ovlašćenje za upravljanje i raspolaganje vozilom registrovanim u inostranstvu, koje je izdato i overeno od strane nadležnih organa pre 1. januara 2008. godine.

Član 3.

Ovlašćeno lice Ministarstva unutrašnjih poslova isključiće vozilo iz saobraćaja i oduzeti registarske tablice na način propisan članom 217. Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima.

Član 4.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.

05 Broj: 110-2289/2009-1
    U Beogradu, 23. aprila 2009. godine

V L A D A

PRVI POTPREDSEDNIK VLADE
    – ZAMENIK PREDSEDNIKA VLADE

Ivica Dačić
    Dakle, radi se o Uredbi koju je vlada usvojila povodom preregistracije stranih vozila. I mislim da je na celu ovu diskusiju stavljena tačka jer je sve prilično jasno.

Šta je meni ovde najsmešnije? Ja imam dvojno državljanstvo BiH i SRB i vozilo registrovano na moje ime u BiH. U skladu sa ovom Uredbom policija može da mi skine tablice i naplati kaznu. Međutim, ja taj auto mogu da poklonim mojoj babi (bez šale, dakle mojoj babi, očevoj majci) i na taj način ga bez poreza (po ugovoru o poklonu) prevedem na njeno ime. Kako ona ima samo BiH državljanstvo, a shodno Članu 1 Stav 2 ove Uredbe, moj otac, sestra i ja možemo da vozimo taj auto i dalje jer smo uži članovi porodice. I to je toliko smešno da ću na šoferku da napišem: ''Auto je registrovan na BABU''.

Sve u svemu, trla-baba-la ovi naši ni sami ne znaju šta bi više da urade ne bi li napunili budžet, a kako stvari stoje ipak će morati da prestanu da kradu kako bi bilo više para u budžetu.
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

E i da... zaboravih da napomenem... juče odem u PU kako bih odjavio boravak iz Srbije, naveo sam im razlog ''rad u BiH'' i odgovor je: NE MOŽE!!!

Dakle, toliko su daleko otišli da su zabranili odjavu boravka iz Srbije Uz malo rasprave došli smo do toga da oni mogu da mi napišu potvrdu da takav dokument ne mogu da izdaju po naređenju ministarstva!!! Pa vi sad vidite koliko smo nisko pali. Dakle, ako zaista planirate da idete negde u inostranstvo na duže, planirajte da imate probleme oko odjave boravka

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Originally posted by DovlaK
        Dakle, radi se o Uredbi koju je vlada usvojila povodom preregistracije stranih vozila. I mislim da je na celu ovu diskusiju stavljena tačka jer je sve prilično jasno.
        Pa i nije. Clan 1 stav dva, u delu gde pise "duze od sest meseci" u ZOBS-u je promenjen i glasi "do sest meseci". *ebe lud zbunjenog, ni oni ne znaju sta bi.
        Originally posted by DovlaK
        Međutim, ja taj auto mogu da poklonim mojoj babi i na taj način ga bez poreza prevedem na njeno ime. Kako ona ima samo BiH državljanstvo, a shodno Članu 1 Stav 2 ove Uredbe, moj otac, sestra i ja možemo da vozimo taj auto i dalje jer smo uži članovi porodice.
        Opet, ne moze, procitaj ponovo. Ovo "clanovi njihove uze porodice" odnosi se na clanove porodice onoga ko je na privremenom radu u inostranstvu. A baba valjda nije

Sto se tice ovoga da ne mozes da se odjavis - moze, i mora. Lepo uzmes ovaj Zakon, i odstampas:

http://www.mup.sr.gov.yu/domino/zakoni. ... avistu.pdf

Pa se vratis tamo gde su ti rekli da ne moze i kazes gospodo ja idem da radim i po Zakonu sam OBAVEZAN da se odjavim. Time sto mi branite to da uradim i izdate mi potvrdu o odjavi, terate me da krsim Zakon. Molim Vas, dajte mi napismeno da necete da mi izdate odjavu boravka i potvrdu o tome, i po kom osnovu to necete da uradite, jer ne znam kakvo naredjenje Ministarstva ne moze da bude iznad Zakona, osim ako se ne radi o Uredbi koju je donela Vlada (a ne Ministarstvo, jer ono ne donosi Uredbe) kojom se takav Zakon privremeno stavlja van snage - u tom slucaju dajte mi takvu Uredbu na uvid.

Pa da vidimo sta ce da ti kazu. Koliko Zakon tebe OBAVEZUJE (pazi, obavezuje, a ne da ti daje mogucnost) da prijavis boravak van zemlje, toliko obavezuje i MUP da ti izda potvrdu o tome.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Ko je nadležan za tumačenje svih ovih propisa? Iz one priče sa moje teme zaključili smo da treba da odjavim boravak iz Srbije, u juče mi u PU kažu da NE MOŽE! I rekli su mi da mogu da mi daju potvrdu da ne može. Ne znam sad tačno šta bi na toj potrvdi pisalo, ali u svakom slučaju ne može odjava, može potvrda.

Nije mi jasno i to u ZOBSu šta im znači DO 6 meseci Znači ako odem u Francusku da radim 3 godine onda ne mogu, a ako odem na manje od 6 meseci onda mogu?

Sutra bih otišao na lice mesta samo da skontam ko je nadležan za tumačenje ovih kontradiktornih zakona

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Uradi kako sam ti napisao, sta bi jos da ti kazem?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ahahh pa ne ide to tako ,ovo je Srbija .. ko nije nesto slichno doziveo normalno je da nerazume.
              i meni je tako jednom trebala potvrda da nesto nemogu da mi urade jer im nije radio rachunarski centar MUPa nedelju dana.
              ali me sluzbenica i njen shef ladno "otkachili" .. kazhu : " nemozhemo da vam izdamo potvrdu da "to i to" nemozhemo da vam izdamo jer nepostoji obrazac za tako neshto,niti zvanichni dopis kako bi takva izjava glasila i kako bi je popunili.Mada je meni bilo dovoljno da mi napishu na Belom papiru da "to i to" nisu u stanju da mi izdaju jer neradi rachunarski centar MUPa i da udare pechat.
              i onda ti preostaje samo da napravish scenu za "Kurir"
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Originally posted by 206
                Uradi kako sam ti napisao, sta bi jos da ti kazem?
                Evo sad sam opet bio u PU. Sad sam rekao da idem u Rusiju da radim i opet isti odgovor. Prosto Ministarstvo zabranilo odjavu boravka. To je objašnjenje. Kada sam počeo da vadim papire pitaju me šta ti je to, ja kažem Zakon, da mi pokažete po kom osnovu mi ne date odjavu boravka... dobio sam samo jedno ljubazno: ''a da ti malo izađeš napolje i za****š odjavu boravka?''.

Ne preostaje ništa drugo, nego da nastavim da vozim auto po starom, a kad me zaustave da ja njima kažem: ''a da vi za****te malo skidanje tablica'', okrenem se i odem.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Mozes da vozis na BiH table ako uspes da izvedes da ti u BiH daju privremeni boravak kao strancu. E tek kada budes imao odobren privremeni boravak u drugoj drzavi moze da se uradi prijava prebivalista za lica u inostranstvu.

eto, krakto i jasno.
                  lock i ovde jer ste promasili temu.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Preregistraciija stranaca - lazna punomoc

Ko bi rekao da su poceli da proveravaju dokumenta pomocu kojih su ljudi preregistrovali kola Nazalost, mnogi su pametovali kako niko nkada nece provaliti da je punomoc lazna, pa je tako i veliki broj auta preregistrovan na tu foru. Mnogi su i sa ovog foruma to uradili iako su bili upoznati sa mogucim posledicama i rizikom, ali su ih svesno zanemarili...

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=460574

P.S. Posto je originalna tema zakljucana postovao sa u novoj.
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995
                      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Re: Preregistraciija stranaca - lazna punomoc

Juuu , kuku , lele, gde mi zivimo......

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                      061/665-94-23

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Sada mi u policiji kažu da vratim auto i tražim novac nazad
                        omeksala policija nesto.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

vec vidim nove clanove teme "oduzeti automobili"

Comment

• Lauda
                            CBC Senator
                            • 24.07.2010
                            • 207
                            • Zemun

Šta je tu čudno, svi koji su kupovali aute i vršili preregistraciju znali su da imaju lažnu punomoć. Sad neka odgovaraju za svoje gluposti. Oni su svi bili pametni, pa hteli da zajebu državu, a mi savesni kupci koji smo kupovali po propisima smo bili majmuni.
                            Sve se vraća, sve se plaća.
                            PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• nickname
                              CBC Veteran
                              • 01.07.2009
                              • 116
                              • Beograd
                              • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Samo spremaju teren da ponovo uzmu neke dažbine za "pre-pre-preregistrovanje". Džukački potez, ali imaju opravdanje u vidu činjenice "pa znao si da je auto sumnjiv, što si ga uzimao".

Da bar jednom bude nešto pošteno presečeno, ne može i gotovo. Uvek je dosada bilo da "može na foru", što bi ljudi sumnjali da će tako moći i ubuduće. Jedino što dok ljudi odrade sve te "fore" oderu ih ko mačke. Sa druge strane i nek ih deru, kad su se pravili pametni umesto da plate kolko treba i mirno spavaju.

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Jeste li vas petorica-šestorica sigurni da su i vaše punomoći u redu? Tamo kod njih i ovde kod nas.

Comment

Working...
                                X