PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igorkpa
    CBC Član
    • 18.10.2008
    • 40
    • Kosovska Mitrovica

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Ceo tvoj post je neka tvoja insinuacija. 2005, UNMIK je hteo da oduzme sva vozila na Kosmetu koja su bila bez ikakvih tablica ili da Srbi prihvate siptarske tablice za dzabe. E onda je drzava Srbija odobrila da svi koji imaju licnu kartu izdatu na adresu na Kosmetu mogu registrovati vozila, ( strance ), uz jedini uslov da je vozilo mladje od 1990. I onda su registrovana vozila na Kosovsku Mitrovicu ( KM ), Prizren ( PZ ), Pec ( PE ), Gnjilane ( GL ), Pristina ( PR ), Urosevac ( UR ). ZNaci nije vrseno registrovanje ovih registarskih podrucja na druga u centralnoj Srbiji, sta vise samo na te table se i moglo registrovati.

Malo se raspitaj pre nego sto ispises post.
    Pozdrav

Comment

• vasavasa
      CBC Veteran
      • 24.11.2007
      • 185
      • Chicago,USA

ocigledno je da drzavi nije bitno da se radi po ps-u nego da se uzme koji dinar i zatvori ta cela situacija sa cg tablama...
      sto je dobro za nas
      budimo realni,zahtevajmo nemoguce!

Comment

• abrakadabra
        CBC Početnik
        • 21.06.2009
        • 2
        • beograd

Druze nisi ti razumeo PREREGISTRACIJA zvana KOSOVSKA LEGALIZACIJA je bila 2005 i nisu samo legalizovana vozila raseljenih lica tj da ko ima auto strani da prebaci na svoje ime i u svojoj opstini isto raseljenoj npr.u Nisu Pristinski sup; NEGO SU SVA STRANA VOZILA MLADJA OD 90G. I ja licno uvezo 5 auta na jedno kosovsko lice a vozila su bila iz italije.znaci drzava sa zakonom o uvozu je nedoreciva sta moze a sta ne.A JA PIATAM dali neko zna dali ce se ova vozila sa svim fals ovlascenjima ODUZIMATI jer mislim da do sada su se naucili gledati papire.ISKRENO 98% vozila sada sto se legalizuje su fals ovlascenja a time i auto je nelegalan (zbog jednog oka konj je corav).A ja radim na tehnickom pregledu najblizem carini jer mora da im se ocita broj motora,.Svi do jenog koji su dosli sami kazu i bez pitanja E JEL MI DOBRO ODRADIO COVEK OVAJ PAPIR STA MISLIS JEL CE DA PRODJE to jeno od pitanja pa ce drugi MA NEMAJU ONI POJMA DA NESTO ZNAJU NEBI PO SUBOTICI ono na ime kupca DIVLJE FIRME CARINILE HMM i ja to staln slusam a ujedno trazim da kupim neki auto ZATO VAS MOLIM DAJTE MI SAVET AKO NEKO ZNA I NEKI PRAVNI SAMO DA SUTRADAN NE IGUBIM TAJ AUTO a svi mi kazu da dok ne smuvam u ovoj legalizaciji nista ne mogu da ocarinim HVALA UNAPRED

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Ako trazis nekog ko ce sad da ti potvrdi da Drzava vise nikad, sigurno, nece vrsiti proveru papira po kojima ce sad carine automobili, kako bi mogao da smutis neko ovlascenje i registrujes auto, takvog neces naci, ni ovde ni bilo gde drugde, jer takvi "saveti" spadaju u domen ciste spekulacije. Ko to moze da zna? Ja bih sigurno voleo da mi neko sad kaze da to niko vise nikad nece gledati, pa da uvezem nesto sto inace ne bih mogao - ali to ne znam ni ja niti bilo ko drugi. Sve sto radis radis na sopstvenu odgovornost i na osnovu svoje procene. Da dodje neki spediter, "poznavalac" i kaze da je to sve OK, da to vise niko nece juriti, ja bih ga pitao ODAKLE on to moze da zna i da li si spreman da mu verujes na rec i stavis svoje **** u procep zbog toga? Da se nesto desi nece na**bati on, nego prvo ti, pa onda redom dalje...

Ja licno mislim da nece biti opsezne akcije gde ce proveravati SVE automobile koji su uvezeni, ali sam skoro 100% siguran da ce izolovanih slucajeva provere na punktovima gde je bilo masovnih falsifikovanja - sigurno biti. Pa sad, ako mislis da imas srece i da papire na mestu gde registrujes auto niko vise nikad nece proveravati, ti probaj. Ako prodje, prodje, pa se mozda godinama budes sretno vozio. Ako provere, za mesec, godinu ili pet, ode auto, da ne pominjem napravljeni carinski prekrsaj i vezane posledice. Pa ti vidi sta ces i biraj kako ces.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ivan.stojanovic
            CBC Veteran
            • 21.05.2007
            • 115
            • Novi Sad - Kragujevac

Slazem se i ja i potvrdjujem sve to.

Ja sam imao problem sa ovlascenjem, nisam ga imao na svoje ime, i padalo mi je svasta na pamet, ali sam se ipak odlucio za legalnu varijantu, ne odgovara mi bas najbolje i kostace me vise, ali bolje i 2-3 stotine evra vise nego da bude nesto nelegalno. Lakse je ovako, bar cu mirno da spavam i da znam da mi je auto 100% legalan.

Desila mi se situacija da mi neki spediter prica da je auto registrovao na tamo neku osobu zato sto nije imao ovlascenje na sebe. I, kada ja njemu kasnije kazem da nemam ovlascenje na sebe, on mi je na prvu rekao "ma, moze to da se sredi, da se odradi", a moje prvo pitanje nakon toga je bilo "pa sto ti nisi onda tako uradio, nego si na neku drugu osobu carinio?", i naravno da mi nista nije odgovorio zato sto se glupo ispalio.

Uglavnom, sve sto moze je najbolje legalno, ako bas ne mozes i ako toliko zelis da to uradis, uradi, pa posle i trpi eventualno posledice.

Pozdrav!
            Ivan Stojanovic
            Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• supic dejan
              CBC Veteran
              • 11.07.2006
              • 146
              • Novi Sad

Meni je prilikom preregistracije špediter skernuo pažnju da mi punomoć nije validna, jer mi je na njoj broj lične karte drugačiji nego sad, jer sam je menjao, pa da bi bilo bolje da ga carinim i registrujem na suprugu jer je njena punomoć bila o.k.
              Mislim, da nije vredno rizika praviti falš ovlašćenje jer pratite topic pomoć oko oduzetih vozila, jer ni ta vozila nisu oduzimana bez razloga. Neko je nešto muljao oko papira, pa sad većina ispašta jer ih je neko preveslao, a da toga nisu bili svesni.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                da ne pominjem napravljeni carinski prekrsaj i vezane posledice.
                + krivicno delo falsifikata
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ivan.stojanovic
                  CBC Veteran
                  • 21.05.2007
                  • 115
                  • Novi Sad - Kragujevac

@supic dejan

Nisi trebao da verujes tom jednom spediteru, mogao si i na sebe da odradis, samo da si otisao u SUP i trazio mozda neku potvrdu. Ja verujem da taj problem sa promenom broja licne karte moze da se javi i u nekim drugim situacijama, i da se ne resava tako. Verovatno si mogao da odes u SUP i da trazis fotokopiju svoje stare licne karte...majku mu, ne resavaju se tako problemi Jok, trebao si da napravis falsifikat zbog toga

Fora je sto jedan spediter prica jednu pricu, a drugi drugu. Meni su u Novom Sadu rekli da moram da imam neku staru polisu osiguranja ili neki dokaz da se auto vodio na istog vlasnika vec par godina, a u BGu mi nisu trazili nista, tako da...trebao si da trazis misljenje drugog "lekara"

Pozdrav!
                  Ivan Stojanovic
                  Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• bili_piton
                    CBC Početnik
                    • 23.06.2009
                    • 2
                    • Beograd

Imam veliki problem sa preregistracijom. Moj crnogorac je dat na preregistraciju preko speditera. Medjutim, postojala je greska u jednom slovu u broju sasije u saobracajnoj, a ja to nisam znao do trenutka dok nisam dao kola spediteru. Recimo umesto slova L crnogorci su upisali slovo C i to u ovoj novoj, njihovoj saobracajnoj, a u originalnim papirima, je napisano ispravno. Spediter je rekao da to moze bez problema da se uradi, ali ja cekam na auto vise od tri nedelje, sad nemam pojma sta da radim. Spediter je rekao da su kola na carini i sad se ceka da oni odluce. Zvao sam carinu, a oni me upucuju na mup, a kad zovem mup oni mi kazu da je carina nadlezna i da ona jedino moze da dozvoli preregistraciju. Znaci niko nije nadlezan. Vise ne znam sta da radim. Ako je neko mozda zna sta mogu ciniti dalje i ako je uopste neko cuo za ovakvu vrstu problema ranije, voleo bih neki savet. Hvala.

Comment

• Igorkpa
                      CBC Član
                      • 18.10.2008
                      • 40
                      • Kosovska Mitrovica

Imao sam juce razgovor sa covekom koji je u Upravi saobracajne policije koji kaze da ce se sigurno vrsiti provera ali legalnosti auta u smislu svojinskog prava tj tacnije, proveravace da li je auto ukraden ili ne. Druge stvari nece se toliko pregledati. Kad kazem ‚‚toliko‚‚ mislim da se nece proveravati auto star 15 i vise godina i vredi 1000 evra ali auto koji je star 8-9 godina i koji vredi 4, 5, 6 i vise hiljada evra i to je jedan od milion kod kojih se pojavljuje isti notar, e to ce se proveravati.
                      Ne zelim da obeshrabrujem clana koji je u prethodnom postu pitao za problem oko pogresnog broja, ali on naglasava da ce se bas takvi slucajevi sumnjivih greski kod brojeva proveravati.
                      To je neki nacelni stav koji jos uvek nije poceo da se sprovodi jer je i broj registrovanih auta mali.
                      On sa sigurnoscu kaze da ako auta ne pocnu da se oduzimaju do jeseni, nece nikada.

Comment

• digi69
                        CBC Početnik
                        • 23.06.2009
                        • 1
                        • indjija

Pratim ovaj forum od pocetka pa me interesuje dali je moguce preregistrovati auto bez fotokopije vozacke auto je bio italijan ja sam vlasnik tamo sam ga odjavio od papira imam odjavu i kupoprodajni ugovor?

Comment

• Kojotpera
                          CBC Početnik
                          • 17.06.2009
                          • 3
                          • Beograd

Sedim i citam sta je ko napisao i niko nema slican problem kao ja!
                          Dali sam ja toliki baksuzzzzz ili sta je ja neznam,ali toliko me smorilo ovo oko preregistracije da ja nemam vise snage!
                          Znate moju pricu o dva ovlascenja i da sam bio primoran da prenesem na drugu osobu auto jer pravi vlasnik nije zeleo da mi vise registruje vec mi odjavio auto i ja regiustrovao na drugu osobu i sad imam dva ovlascenja i posedujem auto pre tog famoznog 1.1.2008! Samo sto mi je prvo ovlascenje od prvog vlasnika iz tog datuma a drugo iz maja 2008
                          I zamislite da mi niko nemoze reci sta da radim,spedicije neznaju,carinu nisam zvao a sumnjam da i oni znaju.....i tako ce doci 21.7.2009 i ja necu preregistrovati auto a stvarno imam volju i zelju da to uradim ali ne protiv zakonito ALI KAKO???
                          Ako iko ista zna ili je cuo da moze nek mi javi ili na PP ili ovde!
                          Unapred zahvalan svima
                          Kojotpera

Comment

• Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

da li mogu da preregistrujem auto ako imam punomoc 04.01 2008 ako neko zna nesto neka mi javi

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

@sri98
                              A ako neko kupi auto koji je uvezen na fals ovlascenje od lica koje ga je uvezlo, jel on krivicno ili bilo kako odgovara? Znam da ce ostati bez auta, ali kako kupci da provere da li je to legalno uradjeno...

Comment

• macaneli
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2008
                                • 327
                                • sremska mitrovica - Genova
                                • S-max

nikako nemozes proveriti,mozes samo da se pomolis.....
                                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

Working...
                                X