Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Zvanicna kradja goriva na NIS pumpama

Originally posted by M-power
    Zasto? Pa par soma eur dnevno pa nek me i uhvate posle 6 meseci odrobijacu ja to
    Jel to govori iz tebe mlađahni Miladin Kovačević

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Wickerman, znatizelje radi, jel' onaj koji bazdari radi na % ili ima neka fixna cena ?
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Na jednu od tih pumpi otisao covek sa kantom od deset litara,uzeo pistolj i tocio dok na brojilu nije izaslo deset litara,a u kanti bilo oko 8l,zatim im platio tih 8 litara i lepo izasao a da mu pumpadzija ni rec nije rekao...Treba preispitati i koliko vode ima u benzinu,dosta je bilo po ovom jadnom narodu!!!

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by Stratos

Istina je. Samo me zbunjuje zašto to tako lako prihvatamo?
          E to brate ni meni nije jasno. Mislim ajde jednom, drugi put, treci, ... al ovo bre ide u nedogled. Na pamet mi padaju stihovi "... mi smo jedna velika hipnotisana gomila ..". Stvarno nemam reci. Definitivno se tako ponasamo i sto nas vise mi se vise trtimo i namestamo.

Ma pazi kad nisam uopste uznenadjen. Kako su provalili bre? Pa neko nije dobio deo kolaca ili nije dobio dovoljno veliki deo pa je zato puklo. Nije sigurno zbog silne demokratije od koje ne mozemo da disemo vise.

A sta je sa kvalitetom goriva koje nam serviraju na tim istim pumpama? Da mozda nisu neupuceni u to kako je lose i nije zadovoljavajuceg kvaliteta. E ta ista bagra koja je do sad tako lepo bazdarila pumpe isto tako lepo vrsi kontrolu kvaliteta goriva koje sipamo.

Mislim razumeo bih da me krade Tuta Bugarin al da nas pravo u zdrav mozak **** drzava to mi je malo ... Nismo mi bas normalna nacija kad ovako letargicno gledamo na sve sto nam rade i nista ama bas nista ne poduzimamo. Pa gde su bre sad ti studenti kao onda, gde su akademski gradjani, gde je opozicija koja kao da to i nije, ...? Javi se svremena na vreme neka ekipica strajkaca u nekoj propaloj fabrici koja blokira prugu, put i sl i to je to. Pa bre sta se desava sa ovim narodom?

Ima se utisak da svi mogu kao BOOST u potpisu da stave Sweden. Kao med i mleko da nam tece. U stvari mleko ne moze vise al nema veze mogu deca i na to da se naviknu. Kad porastu malo pricacu im kako su dok su bas bili mali pili mleko, nekad.

Jbga sad ce neko mozda opet da me sasece, mozda dr Dora ili neki drugi sa "ovlascenjem" sto opet zagazih u politicke vode ali to je bre realnost. Sve se u ovoj drzavi svodi na to. Ovde nema ekonomije, nema prava, nema zdravstva, skolstva, nema zdravog razuma, postenja, obraza, ljubavi prema "rodnoj grudi"...

EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• TheWickerMan
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2007
            • 791
            • DE
            • AR Giulietta TCT

Originally posted by deki-ascona
            Wickerman, znatizelje radi, jel' onaj koji bazdari radi na % ili ima neka fixna cena ?

zavisi od prometa pumpe,sto veci promet = veca cena da ti usteluju aparat kako ti hoces zvanicno,oni rade od drzavne plate , nezvanicno zive bolje od predsednika Drzave... doduse,ja znam par inspektora koji nece da ti nasteluju aparat... vidis da nema nijedna pumpa na potezu Cacak-Kraljevo-Krusevac-Kragujevac ... inspektori iz tog reona su OK , ne bi trebalo da su podmitljivi

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Imam ja par bitnih pitanja?

1. Da li su na spomenutim pumpama SVI aparati bili "prepravljeni" ili samo pojedini?!?
              2. Da li je samo tih 20 pumpi bilo u ovoj organizovanoj grupi ili ih su samo ovih 20 uspeli na frku da uhvate na delu? Da li će se proveriti sve pumpe u NIS sistemu?

Znam da ovde nema ko na to da odgovori, ali eto, da se razmišlja...
              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Svako je podmitljiv pitanje je samo koliko para Ono sam govorio u 3 licu naravno
                Mnogo ljudi umesano naravno da ce se provali, provalilo se to jos pre godinu dana nego se skupljali dokazi i ucesnici. Covek sigurno nije imao u dzepu listic sa pumpama koje je bazdario I ne valja raditi na procenat jer ne mozes da vodis evidenciju, verovatno je bila fixna cena ili mesecna plata.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

I ne samo u Nis sistemu. Pa mi ovde godinama znamo koje pumpe nas kradu, a za pojedine znamo i precizno koliko nas kradu.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

Originally posted by NShappy
                    Imam ja par bitnih pitanja?

1. Da li su na spomenutim pumpama SVI aparati bili "prepravljeni" ili samo pojedini?!?
                    2. Da li je samo tih 20 pumpi bilo u ovoj organizovanoj grupi ili ih su samo ovih 20 uspeli na frku da uhvate na delu? Da li će se proveriti sve pumpe u NIS sistemu?

Znam da ovde nema ko na to da odgovori, ali eto, da se razmišlja...
                    Ima i ko da odgovori...
                    1.ne bazdare se svi aparati u isti dan,aparati se bazdare godisnje ... ne mora da znaci da ce isti inspektor bazdariti aparate...posebno je razlika za TNG i bela goriva... tako je moguce da su neki aparati potkradali a neki ne...
                    2.sigurno ce proveriti sve pumpe,jer inspektorijat drzi jedan reon , kontam da ce ceo reon u kome je nadjena jedna da je krala,biti pregledan...

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

huh.. jbt.. bazna cena goriva X marza pumpadzija X faktor djubre od goriva = ?

1,5€/L ? to bude oko 3 one stare DM kad i za vreme sankcija nije islo do te cene, ono, retko ali uglavnom ne.

Moze li se ocekivati kontrola autogasnih pumpi?
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• banebg81
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2008
                        • 195
                        • Beograd

Kada nešto izađe kao "VEST" na ovim našim prostorima, treba pažljivo ispratiti o čemu se radi.
                        Da je bilo krađe, bilo je, ali da je bilo 20% NIJE, jer nije bilo moguće da se toliko "namešta".
                        Zašto? Pa zato što se aparati baždare jednom godišnje i kada bi neko tako ¨naštelovao" aparat, sigurno bi vrlo brzo bio uhvaćen.
                        Da li je ovo igra protiv Rusa, nameštena od recimo nekih igrača koji bi da grade rafineriju u Smederevu, ili je dobra vest da se skrene pažnja sa prodaje TELEKOMA, IZBORA NA KiM ili nešto drugo, ne znam, ali znam da sigurno nije bilo toliko "krađe"!
                        Za ZMAJ 2 znam sigurno, jer sam tamo, bukvalno svake nedelje punio PUNU BOCU TNG a, i svaki put stane isto, 52 - 54 litra (boca je od 60 lit) a toliko mi je stajalo i na drugim pumpama, nekad manje, ali, to zavisi i od pritiska u sistemu i od toga koliko TNG ima u boci!
                        Sipao sam i u flaše i kanistere, jer kad nešto popravljam treba mi benzin da operem delove, i uvek bude otprilike onako kako treba.

Što se kvaliteta goriva tiče, to je druga priča, ali ni to nije baš onako kako se tvrdi, ali da može da bude bolji, može.

Znači, nije to baš sve tako kako izgleda, ja bih pre rekao da će to neko da iskoristi za neke "političke" poene nego što je to baš sve tako kako su napisali, preneli svi "slobodni" mediji.

Videćete da će sve ostati ISTO, hajde sada da neko ode na ZMAJ 2 i da natoči pun rezervoar, isto će da mu stane kao i pre 2 - 3 dana!
                        Šta je bilo sa aferom SMS - PUNTO???
                        Evo, ja sam igrao bar 10 - 20 puta poslao sam poruku, posle su uhvatili prevarante a meni niko nije vratio moji 10 - 20 poruka! a RTS je prestao da se bavi kockanjem....

Tako to ovde ide...

A gde su druge AFERE?
                        JAOOOO, KADA BI NEKO POČEO DA PIŠE ŠTA JE SVE I KOLIKO UKRAO U OVOJ ZEMLJI, VIDELI BI DA JE OVA VEST, KRAJNJE MINORNA!
                        AERODROM-PLATE - Taj majstor ispario, nema ga.
                        Onda ona što je dala kredit za osnovno stado - a kredit iskorišćen za DISKOTEKE!?
                        Onda premijer koji izglasa zakon, pa onda po tom zakonu podigne kredit i napravi najveće vinograde u Srbiji ....
                        .
                        .
                        .

a di su naši novci...

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Pre ovoga sam par puta rekao sebi da možda i preterujem sa "jadnim šljivama u zemlji Srbiji" ali ... izgleda da ni to nije dovoljno poređenje.
                          Što više znate više i patite, a jedino što 100% važi kod nas je: "... Ko krade imaće".
                          Jedno je sigurno takva kakva je naša je. Ma valjda je patriotizam priznati da mnogo toga nevalja i raditi (još kad bi vas pustili) nešto da bude bolje. Neće nam USA, EU reštiti naše probleme, baš ih nešto z.b.le za to! Uostalom kako li sad možemo bilo šta da kažemo za bilo koji trenutni ili budući izveštaj koji je nepovoljan. Šta pa da pomisle, ... "vidi ******, i kod nas kradu 1-2% ali ovi su ovce, šišaju ih i svih 20% i još se niko ne buni". I zaista u Francuskoj bi već bilo demonstracija kakvih ovde retko kad ima. I to da su ih 5% krali a kamoli 20%. Tamo su par puta bojkotovali cigare i mleko (što se teško bojkotuje) i to po par nedelja pa makar ublažili poskupljenja, ali mi kao da smo iz nekog Emirata, 20% na gorivu, ma ima ga koliko oćeš, nema veze! Doduše tamo bi za ovo poodsecali ruke, ali mi smo civilizovani i kod nas je demokratija.
                          Naravno da je afera sa citostaticima još gora i dostojna Mengelea i sličnih (kako je to bilo moguće? Pohlepa! I dan-danas ima takvih samo je pitanje prilike i organizacije).
                          Ipak ovo sa gorivom je drugačije u smislu da su mnogi ljudi ovo primetili ali zapravo ništa nisu mogli da urade.
                          Čuvajte fiskalne račune jer iako je manja verovatnoća da će isto biti i na OMV, MOL ili Lukoil-u (pa čak i kod malih privatnika) ništa nije sigurno. Svi su oni (kao i banke) XYZ... d.o.o. Srbija te centrali eventualno daju deo profita a ona ih finansira samo u startu i posredno kontroliše (ipak je brend značajna stvar). Međutim makar i stranac bio generalni, ostali su direktori uglavnom naši ljudi a znamo koliko smo dovitljivi! Kao što Painter kaže, brže kapiramo od većine Zapadnjaka. Ko zna šta su još smislili, nikada im nije verovati.
                          Ako se državna administracija i poravila za par % i dalje smo samo "građani pokorni" te nas zavrće svako kako mu se d.gne.
                          Zaista, iako umereno to rade, rešenje slučaja nije baš za skupljanje poena. Gde ste bili za svo to vreme? I ko će sad nadoknaditi nama (većini) koja ne čuva male račune duže od par dana ili nedelja (makar ove sa pumpe) - naravno NIKO!
                          Čak će i firmama trebati dosta vremena i troškova da povrate svoje a kamoli pojedincu.
                          Neka tih 2 miliona zaplene i obeštete oštećene "po hitnom postupku". Osim toga neka bar mesec dana smanje akcizu za gorivo za 1din. (oće malo sutra) kao gest dobre volje i izvinjenje građanima (možda za milion godina kada se približimo današnjoj Skandinaviji). Uostalom verovatno se radi i o više pumpi i većem iznosu a to ćemo tek saznati (ili možda i nećemo).
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

U Kragujevcu NIS-ove pumpe vaze za postenije i sa boljim gorivom.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Tek sada vidimo polako gde ste nalazimo. Toliko je bilo kriminala i krađe, toliko se sve to zapatilo tokom poslednjih 20 godina da stvarno ne znam dokle će ova prljavština da izlazi na videlo. To je kao čovek koji je godinama bio slep, i polako mu se vraća vid i onda shvata u kolikom je problemu. Ali dobro, osvešćenje je prvi korak ka ozdravljanju. A kod nas će to trajati decenijama. Što neko reče u ovom postu, pa i sami smo znali da nas potkradaju na pumpama, i nije neko iznenađenje. Iznenađenje je što su neki konačno uhvaćeni.

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Originally posted by BOOST
                                huh.. jbt.. bazna cena goriva X marza pumpadzija X faktor djubre od goriva = ?

1,5€/L ? to bude oko 3 one stare DM kad i za vreme sankcija nije islo do te cene, ono, retko ali uglavnom ne.

Moze li se ocekivati kontrola autogasnih pumpi?
                                Bravo Boost! Ovo je tek posebna priča. Koliko su nas pokali tako što su đubre prodavali kao gorivo po standardu (mada i sam standard makar za benzin dozvoljava loše gorivo)? Slažem se da bi tu došli do bar još novih 20%. Ko će za to odgovarati? Odisej (Niko).
                                Tek je kod autogasa katastrofa. Sigurno i pouzdano znam da veliki procenat "krade pa rastura". Inače kako objasniti da je 80 (zapravo ipak 85%) od ukupne zapremine natočeno samo na jednoj i to privatnoj pumpi a da je 90% uobičajeno i da sam (da ne spominjem firmu ali radi se o stranoj) uspeo čak i 97% (od mogućih 80 do 85%) da naguram u rezervoar za TNG.
                                Pa varijacije u kvalitetu i razlika u potrošnji od više nego 10%. Kombinacija je faktora (i kvalitet) pa je teško reći koliko je "na meri" ali činjenica da se i tu kralo "pa se nije znalo (koliko)".

Još jedna stvar. U novinama je objavljeno (nadam se da nije tačno ali verovatno je 120% tačno) da je ministarstvo energetike oformilo neku komisiju koja bi trebala da nađe "magičnu formulu" kako da više rebne po TNG-u a manje po benzinu i dizelu kako ovi ne bi (skoro, i po sadašnjoj ceni nafte od 88$ po buretu a do skora 80$, mada je dolar malo i "kalirao" u odnosu na evro ali ne toliko a i dinar je skliznuo) prešli 125-126din. i do nove godine 130 (verovatno, nisu navodili cifre).
                                "e nećemo tako kolege" http://www.youtube.com/watch?v=Fq-gXsSkUgQ
                                Sa ekonomijom nema veze i u svetu je uobičajen odnos 1:2 (šire gledano 1,8 do 2,2) cene TNG i benzina. Ako nam na 130 din. za benzin naguraju 80 za TNG (1,625:1) to je već perfidna krađa koja se samo zaodeva u "socijalno ruho i milje". Radi se o tome da će se smanjiti upotreba tečnih goriva ako se približe nivou od 150 (što za par meseci, recimo u februaru, nije nemoguće) te nije da se sekiraju za one koji voze na dizel ili benzin nego kako da popune rupu u budžetu, onda udri na ove sa "plinom" to je jeftino!
                                "E nećemo tako kolege ...", zavrnite rukave pa čistite malo za sobom (kao u gore navedenom videu), nije samo puter na glavi nešto je i u g.v.n.ma. Setite se samo da je gM (g.v..va Motka) moćna sila, i koliko god da smo glupi sve ima svoje granice (iako ljudska glupost jako široke).
                                Malo se zamažite onim što nama nudite (npr. gorivo) pa nađite malo "magičniju" formulu.
                                Samo još da mi neko iscitira Alvirka (koji tvrdi da nam je gorivo bolje nego u EU. Boost evo ti biznis: uzmeš ovde dizel em bolji od Švedskog em jeftiniji ) pa da mi pritisak ode na 1625/1000, "nemojte ljudi kao boga vas molim"!
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X