Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

"U okviru policijske akcije "Pištolj" na široj teritoriji Srbije do sada su uhapšena 22 člana organizovane kriminalne grupe. Potkradanjem goriva na NIS-ovim pumpama, grupa je oštetila građane za preko dva miliona evra, a 15 benzinskih pumpi je blokirano, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

On je objasnio da su odgovorna lica Direkcije za kontrolu mera i dragocenih materijala i odgovorna lica Sektora za održavanje benzinskih stanica NIS-a omogućila nezakonito baždarenje protoka pumpnih automata. Uhapšeni su uglavnom šefovi benzinskih pumpi, a u pritvoru se nalazi i Veljko Jerković, funkciner Ministarstva ekonomije, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe koja je od građana krala 20 odsto plaćenog goriva.

Krađa je izvođena instaliranjem specijalnih ploča u benzinske stanice, koje su brojačem evidentirale količinu goriva koju su građani tražili i plaćali, dok je u rezervoar automobila ulazila količina manja za petinu. Za nabavku specijalnih ploča, i dogovor sa šefovima beninskih satnica, kao organizator grupe osumnjičen je Jerković, inače šef Odseka za kontrolu mera i dragocenih metala u Ministarstvu ekonomije."

izvor RTS

eto i zvanicne potvrde da nas kradu.. do sada je bila samo sumnja
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Zvanicna kradja goriva na NIS pumpama

Auuuuu

Da li ovo vazi za sve vrste goriva?
    Long Live CBC!!!

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

kazu gorivo, ne kazu benzin ili dizel

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Eto pozitivnih efekata privatizacije... ranije za ovo ne bismo saznali...
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

...i to uhvatili organizovanu grupu koja krade na veliko. Šta li će uraditi sa pojedinačnim "sitnim" krađama na pumpmama?!? Ok, uhvatili ove što baš kradu, ali ovi što kraduckaju? Hoće li im se gledati kroz prste? Ne preteruju oni.... samo malo... mala je plata pa ko će sastaviti od prvog do prvog?
          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da bi bio šef pumpe moraš puno pasulja da pojedeš... da bi prevario šefa pumpe moraš puno pasulja da pojedeš ali si onda već i ti šef pumpe. Nema kraduckanja ako svi nisu uključeni, puca tikva...

Kolega pumpadžija se stalno žali kako je zima, vetroebina, pada kiša, leti toplo što ej istina, ima dosta godina da ode u direkciju ili tako negde i spase se loših uslova, čak bi mu i plata bila veća ali nešto mu ne da da postavi zahtev, verujem da je iz skromnosti...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

jos jedna potvrda svih nasih strahova i opsesija da su NAS KRALI,a mnogi su nam ovde ispirali mozgove da je nemoguce i da su sve pumpe bazdarene.neki hvala bogu nisu vise na ovom forumu , doci ce i dan kada ce biti obelodanjen i ne -kvalitet goriva , koji se godinama sipao.
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

cim su ih navatali znaci da su lopine . nema tu sta da se prica.
                ali 20 % .. ?!
                pa jel neko sipao u kantu nekad..tu se i razlika od 10 % vidi na kilometar.
                kaok su uspeli nekom ko je dosao da iz ko zna kojih razloga sipa 10 litara u kantu.."objasne " da je 8 litara u stvari 10.?

a za lopove u ovoj zemlji mora da se menja kaznena politika . jos strozije , jos duze kazne , jos gori uslovi u zatvorima.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

tvrdio sam i dalje tvrdim da covek koji radi na pistolju ne moze samoinicijativno da te krade prilikom sipanja. organizovana kriminlana grupa koja seze do nekog ministarstva je druga prica. a i mogli su da kradu na sitnim iznosima gde se ne moze primetiti da fali 1/5, kako objasniti da pun do cepa nije pun do cepa i da fali ili da je stalo 1/5 vise nego fizicki moze. verovatno su na tome i pali.

problem je u losem standardu, ljudi nemaju para i sipaju za 500-600 dinara i iz istog razloga voze poluispravna kola sa varijabilnom potrosnjom. u tom slucaju ne mozes znati da li ti je usuo 4 ili 5 litara i koliko si kilometara presao. a takvih je primera, na zalost, najvise.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by JAPANX
                    "
                    eto i zvanicne potvrde da nas kradu.. do sada je bila samo sumnja
                    a zato svi u Srbiji sipaju gorivo po malo u rezervare da ih nebi previse ukrali a ne odjednom 72L u rezervoare od 67

Srecom imamo drzavu pa ce sad zaplena imovine, pa prodaja iste i onda ce da otvore NIS pumpe i pa besplatno sipanje dok se nepotrosi zaplenjeno
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

tebi samo 72 l sipali umesto 67?ih kod mene chak uspeli 75 l da na guraju umesto 68
                      ma ovi Japanski rezervoari se sire vremenom,los materijal

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

pa tesko je bilo i da se dokaze.neces ti suv ko barut da dodjes na pumpu. nego ces da imas bar 10-20 % benzina u rezervoaru.
                        i ajd ti dokazi , da nisi dosao totalno suv na pumpu i sipao do vrha,nego da si imao tih 10-20 %?!
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

ja sam imao slucaj da sam skoro suv stigao do pumpe,samo sto se ne ugasim.i stade 75l u rezervoar. a meni 68 sa rezervom.skontao sam odmah u kom grmu lezi zec,al ajd.al eto dolijase i oni.nego sta cemo sa ostalima,nesto ne verujem da je NIS taj sistem zadrzao samo za sebe

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Cougar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2009
                            • 352
                            • NBG // Vrbas
                            • Cougar XR 2.5 V6 24v

Upravo to pišem Obzirom da su odgovorna lica iz Direkcije za kontrolu mera i dragocenih materijala ta koja su omogućila nezakonito baždarenje protoka pumpnih automata, dolazimo do pitanja da li su i kome sve radili "uslužno" baždarenje ipak su oni krajnja instanca kontrole i veštačenja ispravnosti automata...
                            Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

Haha, a ja mislio da teram auto na dijagnostiku jer trosi mnogo u poslednje vreme, eto ustede .
                              20% alal vera, sreca pa im je i IQ toliki.

Ja sam tvrdio da kradu samo oni koji su mi u flasu ili kanister sipali vise nego sto inace staje, a i to se desavalo...

Comment

Working...
                              X