Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Zvanicna kradja goriva na NIS pumpama

Popadali ma daj samo su promenili nacin rada...

Inace ja samo na Zmaju 2 i sipam. Posto je firmino auto, naravno da cuvam i sve racune i sta sad... Pa sad ce izbori, ode telekom, slice se pare i samim tim afere vise nece biti potrebne. Opet ce mo do izbora ziveti u bajci...

Cim nema para odma neka afera, dal sa doktorima, dal sa pumpadzijama...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• aleksabgd
      CBC Član
      • 04.12.2009
      • 84
      • beograd

Ma kakva kradja pumpadzije ne kradu oni uzimaju koliko im treba ili koliko im narede.Do sada to nije bilo kaznjivo tj bilo je ali ih niko nije kaznjavao ,verovatno je doslo vreme promena tj ova ekipa je odradila svoje- sad je red na druge

Comment

• maliomladinac
        CBC Senator XXL
        • 21.11.2008
        • 995
        • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Danas stajem na NIS pumpu kod Gradske Bolnice, tocim za svih 500din, i dok je covek tocio, upitam ga sta se to desava onako u prolazu? Ni pet ni sest on meni, sta te boli *****!!! Ja ga pogledam belo i kazem, alo moje pare kradete, ima da me boli! Tek kad je video crvenilo u ocima, poce prica, jao pa radimo po ceo dan i noc, popise pravimo na svim pumpama, cimaju nas od ujutru do uvece i nocu...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
        061/665-94-23

Comment

• buldozer
          CBC Veteran
          • 24.03.2006
          • 151
          • Beograd

Cela priča je očigledno novinarski naduvana - kako samo oni to znaju.
          Juče svi objaviše kako je krađa 20% od količine, a danas već spade na 2%.
          Ne samo to, već je u pitanju period 2006-2009, što će reći da oni na pumpama i nisu našli prave dokaze već se sve bazira na nekim ranijim podacima i izjavama.
          Naravno da i ovih 2% na tu količinu jeste puno para.
          Mislim da ovde nije reč ni o kakvim pločicama i daljincima, već su jednostavno kontrolori u saradnji sa poslovođama pumpi svesno ostavljali pojedine pumpne automate van dozvoljene zakonske greške. Inače, dozvoljena greška automata za benzin i dizel je 0,5%, a za TNG automate je 1%.
          U slučaju neke vanredne kontrole uvek su mogli da se vade na razne tehničke razloge.
          Višak robe su otuđivali na razne načine, a pare delili po dogovoru, u zavisnosti koliko je ljudi uključeno.

Trebalo bi da smo svi totalni debili pa da na nekoj pumpi ne primetimo krađu od 20%, a već za 2% treba biti Ajnštajn pa dokazati krađu.

Ne branim nikoga - svako ko je uključen treba da odgovara, ali mislim da je cela afera mnogo manjih razmera nego što je prikazano.
          90-tih su ovakve krađe maltene bile legalne, tada se kralo bez pardona.

Po nekim podacima celu priču su pokrenuli Rusi prošle godine, preko novostvorene Direkcije za korporativnu zaštitu, u kojoj su inače zaposleni 90% bivši policajci i obaveštajci (civilni i vojni) - ipak su to Rusi
          Akcija je potpuno opravdana, ali mislim da su Rusi dali sami sebi autogol, pošto je urađen neviđeno loš marketing za samu kompaniju.

Inače, i sam sam pre 10 dana napunio rezervoar na Zmaju 2, i evo prešao sam i malo više nego što obično prelazim kada sipam na Mol-u ili Eko-u.

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Ovakvom vrstom kradje Rusi nisu bli osteceni, oni su dobijali pare za svaku kap gorva, samo svaka kap nije isla kupcu. Primecujem danas na pumpi u redu ya placanje opste lozenje Rusi, KGB, provalili ih itd. mislim...

Na drugim mestima oni pljackaju NIS, kod pretakanja iz brodova u rezervoare, iz rafinerije u cisterne, a to su samo dva nacina ya koje sam cuo od ljudi koji su nabavljali tako gorivo ispod cene godinama i video takvo gorivo u buradi za kupus.

Ovaj sigurno nije bazdario samo NIS-ove pumpe, sigurno je budzio i sve ostale u dogovoru sa vlasnicima, covek je na tom mestu vec 13 godina... Samo da ne bude kao sa prvoosumnjicenim za putarine, koji se obesio u istraznom zatvoru. A pare, nikad nismo saznali kod koga su...

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

NIS može da profitira jer je za razliku od drugih kompanija uradio bar nešto da spreči masovnu krađu. Dovoljno je pogledati po forumu na koje se pumpe (firme) ljudi sve žale, pitanje je dana kada će i one u novine.
              Nego mi nije jasno, juče je bilo 2 miliona € u pitanju, a danas 190t goriva. Izgubila se jedna nula preko noći?
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Originally posted by buldozer
                Mislim da ovde nije reč ni o kakvim pločicama i daljincima, već su jednostavno kontrolori u saradnji sa poslovođama pumpi svesno ostavljali pojedine pumpne automate van dozvoljene zakonske greške. Inače, dozvoljena greška automata za benzin i dizel je 0,5%, a za TNG automate je 1%.
                U slučaju neke vanredne kontrole uvek su mogli da se vade na razne tehničke razloge.
                Višak robe su otuđivali na razne načine, a pare delili po dogovoru, u zavisnosti koliko je ljudi uključeno.
                Potpuno tacno

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Naravno, 20% svuda i u dužem vremenskom periodi ipak nije moguće. 2% verovatno na većini ali ne bi me čudilo i svih 5% ili 10% pa čak "u naletima" i svih 20%. Ipak, obzirom na vremenski period, zaista se skupila dobra svota.
                  Na kraći period NIS gubi jer je izašao na loš glas, međutim kao što je već rečeno "vrh ledenog brega" koji baždari i kontroliše automate je verovatno to radio i na ostalim pumpama koje su tražile njegove usluge ili iste prihvatale. Tako bi na iole duži rok NIS mogao i da dobije. Naročito je dobro neposredno po sređivanju afere ići baš na pumpe "sa liste".
                  I da ne ponavljam poslednja (prilično dobra) 3-4 posta, najzanimljiviji deo je (osim izgubljene nule preko noći pa ako bude još jedna, pojede vuk magarca - država narod):
                  "Samo da ne bude kao sa prvoosumnjicenim za putarine, koji se obesio u istraznom zatvoru. A pare, nikad nismo saznali kod koga su... ". Opa, zvuči (a i jeste) kao "slučajno" ubistvo Osvalda u Hjustonu, samo usavršena verzija.
                  Inače jeste koorporativna kontrola od bivših policajaca, pa možda i neki bivši KGB ali to je uobičajeno i na zapadu. Uostalom ko drugi može bolje da radi (praktično) policijski posao?
                  I naravno priča jeste malo naduvana, ali kao što je neko lepo primetio zapravo je obrnuto jer nas kradu već par desetina godina i nikom ništa. S vremena na vreme, uapse neku sitnu ribu tek da se nešto desi (a uhapse ga iz sasvim drugog razloga).
                  I naravno, afere se nižu sa kratkim pauzama. Šta to znači? Policija nema resursa da istovremeno raspetlja više njih (šta li radi 50 ili 100 hiljada, dok New York može i sa 2-3 puta manje)? Cvrc. Očigledno da se okupira javnost. I opet makar bio dosadan, nisu to naši izmislili odavno je u opticaju na Zapadu, jedino što to tamo nije više u modi, a i (brate) ovi se ovde primili na to kao majmuni na banane.
                  Prsli smo svi zajedno kao Uskršnje jaje!
                  I da ne bude čisto ponavljanje - evo konkretnog predloga:
                  Trebali bi da okrenemo temu ka onome bitnom a to je kako povratiti pare u "državi Danskoj". Bar oni koji su sačuvali račune. Znam da će pre Dunav da poteče uzvodno i sunce izađe na zapadu ali to je najbitnije. Da li će banda da se prošeta kroz zatvor sa par meseci ili da robija makar par godina (iako je mera odvraćanja i na kraju krajeva pravde i poštenja) zaista je manje bitno. Gde su naši novci? E tu "kvadraturu kruga" treba rešiti (mislim znamo gde su nego vratiti ih to je veći poduhvat od vozila na vodu, i Painter će to da potvrdi). Ima li neki pravnik (advokat) među nama?
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• buldozer
                    CBC Veteran
                    • 24.03.2006
                    • 151
                    • Beograd

Da ne bude zabune - nisu ovi bivši policajci i vojnici Rusi (sem par njih), već domaći

Biće još zanimljivije od januara kad se otvori tržište. A akcija vraćanja poverenja je več počela, od ponedeljka počinje nagradna igra na NIS-ovim pumpama

Evo i nove verzije:

http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu ... lena!.html

Comment

• NShappy
                      CBC Senator
                      • 09.03.2005
                      • 261
                      • Novi Sad
                      • Ford Focus 1.8TDCi

Jutros čuo na radiju da su od prvooptuženog iskopali da je "sarađivao" sa još nekim naftnim komapnijama i vlasnicima pumpi...

Naravno, vest smo mi ovde već znali, ali bzv. što ne rekoše sa kojim to kompanijama je imao saradnju.

Video li je neko tu vest u pisanom izdanju?
                      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

http://www.nis.rs/index.php?option=com_ ... Itemid=179

Comment

• NShappy
                          CBC Senator
                          • 09.03.2005
                          • 261
                          • Novi Sad
                          • Ford Focus 1.8TDCi

Deluju mi jasnije i ovi procenti.

Krivo podešen, do 20% je bio samo po jedan automat na pumpi. Predpostavljam da svi aparati za isto gorivo vuku iz jednog rezervoara, ukupan procenat ukradenog je bio manji.
                          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/216680 ... ec-i-drugi

Comment

• buldozer
                              CBC Veteran
                              • 24.03.2006
                              • 151
                              • Beograd

Navali narode!

Comment

• Viper
                                CBC Senator XXL
                                • 25.11.2004
                                • 700
                                • Kać

Ispunicemo vam zelju ukrascemo vam gorivo koje ste platili.
                                I DONT NEED SEX
                                goverment fucks me every day!

Comment

Working...
                                X