Zakon o zaštiti potrošača.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Zakon o zaštiti potrošača.

Tako se i meni čini. Ko bi mogao da predvidi budućnost baš svakog krša koji se uveze? Pa još i da da garanciju i to
    Code:
    auto za 2€ po kili i da to valja.
    Bilo bi dobro proveriti kako se to rade napolju na placevima koji daju garanciju do juče i kakve su cene u odnosu na slične polovnjaka iz salona sa garancijom.

Comment

• PanduR
      CBC Veteran
      • 18.11.2010
      • 133
      • Pecinci

Ada i Goran su u pravu. Nije mi poznat zakon, ali je neostvarivo, da se daje garancija za nesto, cemu je fabricka garancija istekla. Tome u prilog, da sam u moje vozilo kupljeno u garantnom roku ugradio LPG i time izgubio garanciju, jer to u ugovoru pise. To, da se kupac ne moze odreci prava na garanciju ne pije vodu, jer je obligaciono pravo ipak starije.

Poznato je, kako je tesko ostvariti i prava iz fabricke garancije. Na primer, nisam ni pokusao da reklamiram ostecenje nove Wintere, koju sam na udarnoj rupi probio na dva mesta nakon samo par stotina kilometara.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Imas gore je neko citirao, da li moze ili ne moze. Zakon je to predvideo. Nepostovanje uslova garancije je potpuno druga stvar. To nema veze sa ovim.
        Cekajte malo, ko je rekao da cena vozila ne treba da ide gore? Po meni je to sasvim razumljivo. Vozila ce biti skuplja ali ces imati garanciju. I sta je tu problem? Sto ljudi hoce auto za 2eur po kilu? Pa mnogi bi hteli i dzabe ako moze. Ne moze, bice skuplji i opet: sta je problem? Ko ne moze da se uklopi (od prodavaca) neka zatvori radnju, ko nema para da kupi auta po ceni neka ide autobusom i gotovo.
        Pre ce biti da prodavci ne zele NIKAKVU odgovornost. Po sistemu velikog uvoznika Skode iz Cacka "Dognam, prodam". Ako MORAJU da imaju odgovornost, stavice prst na celo, u suprotnom sta ih sprecava da namerno uvaljuju krseve, ma koliko kostali? U prvom mahu mi je zasta ovaj zakon bio nakaradan i nelogican ( bas zbog toga necemu je istela garancija a ti moras da garantujes), ali kakvi smo mi (i kupci i prodavci) mozda je i jedino resenje.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

Nemoj da teraš mak na konac. Nežeš ništa uraditi. Sve ti je jasno samo se praviš naivan a nema potrebe za time. Kad kupiš nešto novo imaš garanciju ako je to nešto pravilno održavano, korišćeno i šta ja znam još, u protivnom možeš da igraš kolce i to ti je sve i tu je kraj.

Ako tema nastavi da ide u nebuloze i nerealnosti, jer zna se sta je realno a sta nije otići će i ova tema u zaborav.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Zakon pominje saobraznost i za polovna vozila, a ne garanciju... Videćemo šta će izaći na kraju!

Dosta uvoznika EU otpada će morati da promeni način rada!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• maxx79
              CBC Veteran
              • 21.02.2009
              • 106
              • Pancevo

Originally posted by ada
              A vi bi svi da kupite auto star 10 godina za sto manje para sa sto manje kilometara bez i jedne jedine greske i da vam neko za to garantuje godinu dana. Da ki je iko od vas stavio prst na čelo i zapitao se kako je to moguće. Inače od tih garancija nema ništa i to je već među trgovcima rešeno na pravni način i tu je kraj.
              a takodje iz NEKOG razloga veliki broj preprodavaca automobila(NE SVI,ali velika vecina) hoce da kupi i kupuje automobile iz npr Italije,Bugarske stare po 10 godina,sa gomilom "ogrebotina"(ustvari havarija koje se u srbiji sredjuju i peglaju,a posle uz auto ide komentar "nikad havarsian"),sa 300.000 predjenih km a na placu na satu stoji magicnih 120.000 km,i uopste automobile u veoma diskutabilnom stanju,i te krseve tamo placa po 2-3-4 hiljade eura,a ovde ih prodaju za 4-5-6 hiljada,znaci hoce da se ugrade po krsu za 1-2 eura.........vec se razvila citava privredna grana ulepsavanje i sminkanje auto-otpada iz npr Italije...

da li je neko stavio prst na celo,pa se zapitao da li je to normalno?...ili kada je vec prst na celu,da li se neko zapitao zasto taj preprodavac ne uveze auto iz npr svajcarske ili nemacke,ili moze cak i italije,ali da tamo nadje neki normalan auto,odrzavan i u dobrom stanju,koji ce naravno vise kostati?

mozda se ovim zakonom upravo pokusava stati na kraj praksi uvoza takvih autobila .....vidis npr zakon ne juri narkomane jer konzumiraju drogu,vec dilere i prodavce droge.....

uostalom,pitanje je da li ce se zakon primenjivati ili ne?..........a to da li je zakon logican ili sta vec,to je druga prica....mi imamo gomilu nelogicnih i glupih zakona,pa se itekako primenjuju.......npr kada je uvodjen PDV,sta mislis sta su ljudi o tome mislili?.......kakav crni PDV,sta ce to meni,kakva dodatna vrednost.....a danas ga svi primenjuju kao "masni"...........ili ona debilna uredba o registraciji automobila.......za auto sa 1998 kubika je skoro duplo jeftiniji za registraciju nego neki sa 2001 kubikom......vidis kako je to besmisleno i nelogicno,a ipak se primenjuje u praksi...

Comment

• NShappy
                CBC Senator
                • 09.03.2005
                • 261
                • Novi Sad
                • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by ada
                A vi bi svi da kupite auto star 10 godina za sto manje para sa sto manje kilometara bez i jedne jedine greske i da vam neko za to garantuje godinu dana. Da ki je iko od vas stavio prst na čelo i zapitao se kako je to moguće...
                NE! Ja hoću da kupim na placu auto za koji TAČNO znam koliko je prešao, da li je udaran, da li je legalan i da imam spisak popravki koje su vršene tokom njegovog životnog veka. Da li je lamela relativno nova ili je trčala 150kkm, da li su španer i kaiš trčali 8kkm ili 80kkm. Za to hoću garanciju. I proporcionalno tome da platim cenu vozila.

Nisu kupci kod nas baš cvećke, ali nemojte ni da branite trgovce. Jbt. odem na plac u NS, trideset automobila, i svih 30 su prešli između 115kkm i 130kkm. MA DAAAA!!! Pitam tamo zaposlenog koliko je koji prešao, kaže on: "ma to ni policija ne zna"... ?!?

Novi zakon o zaštiti potrošača se uopšte ne primenjuje. Nigde! Ni na tehnici, ni na garderobi ni na hrani. Da ne pričamo o agencijama za nekretnine.

Prvo treba da se istera da se zakon uopšte primenjuje. Mislim da je jasno da se na osnovu ovog zakona mora napraviti poseban pravilnik za placeve polovnih vozila koji će razjasniti na čega ta "garancija" treba da se odnosi. Jasno je da se ne može garantovati višemesečna ispravnost nekih skupih i komplikovanih a kvarljivih sklopova. Ali se mora garantovati poreklo, kilometraža, servisna knjižica. Mora se garantovati STANJE vozila. I te stvari pod pretnjom zatvora za trgovca.

Prežvakali smo to 100x. Neće od toga biti ništa. Srbija je ovo!
                Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ja hoću da kupim na placu auto za koji TAČNO znam koliko je prešao, da li je udaran, da li je legalan i da imam spisak popravki koje su vršene tokom njegovog životnog veka. Da li je lamela relativno nova ili je trčala 150kkm, da li su španer i kaiš trčali 8kkm ili 80kkm. Za to hoću garanciju. I proporcionalno tome da platim cenu vozila.
                  Jasno je da se ne može garantovati višemesečna ispravnost nekih skupih i komplikovanih a kvarljivih sklopova. Ali se mora garantovati poreklo, kilometraža, servisna knjižica. Mora se garantovati STANJE vozila.
                  Slažem se 100%. Pa onda biraj između dva "ista" polovnjaka sa različitim cenama.

Comment

• nicolas
                    CBC Veteran
                    • 17.11.2007
                    • 175
                    • Beograd

Evo, ja sam pazario sad Ford Focusa 1.8 TDCI 2001. godište. Lik koji prodaje automobile, nema plac, već radi u svojoj režiji, ali sarađuje sa nekom firmom koja odrađuje paprilogoiju. Generalno, ostavio je na mene utisak ok prodavca u smislu da nije neki drkadžija i prevarant. Pričali smo o svemu. Tri puta sam dolazio da gledam auto i zadržavao se po pola sata i više. Naravno, u razgovoru sam shvatio da od bilo kakve garancije nema ništa. S jedne strane je problem, jer je to kršenje zakona (kakav god da je) i u krajnjem slučaju na taj način i kršenje mojih prava kao kupca. Ali sa druge strane, razumem i njega. Imali smo prilike da popričamo o svemu, seli smo i popili po ljutu koju je pekao njegov ćale, dakle sedim kod čoveka u kući, sa njegovom prodicom. On otvoreno kaže: "Kako da dam garanciju? Polovne automobile kao i većina preprodavaca odavde kupujem u Italiji na nekoliko placeva. Kod njih je velika navala, dolaze Hrvati, Rumuni, Bugari, Makedonci... uvek je gužva. Njihovi ljudi nemaju strpljenja. Sve je po principu... pogledaj, plati i teraj. Mnogo puta ni ne znam šta sam pazario. Auto mi se učini relativno dobrim, dovezem ga ovde, tek kad ga pregleda neki majstor shvatim da sam se prešao. Najprostije rečeno, svi mi preprodavci tamo gledamo da kupimo najbolje od najlošijeg izbora, mada ima i onih koji kupuju najlošije od najlošijeg".
                    Kad čujem takvu priču, jasno mi je. Može prodavac tamo da nađe i ekstra primerak, očuvan, u dobrom stanju, ali i tamo taj auto košta, plus carina, plus PDV, plus špedicija... na kraju cena tog auta izađe ovde tolika da ne može da ga proda, tj. ima malo onih koji bi mogli da ga plate. Zbog toga smo u situaciji u kakvoj smo.
                    S druge strane, ja sam sad svestan da sam kupio auto star 10 godina. Sam Bog zna šta je taj auto prošao tamo za tih 10 godina. Da bi mi prodavac garantovao za bilo šta u vezi tog auta, on mora da bude upoznat do sitnica sa njegovom istorijom. A to je nemoguće.
                    Zbog toga, jedino i po meni najispravnije rešenje je ono koje sam ja primenio. Tražio sam auto nekoliko nedelja, bez žurbe. Obišao dosta placeva i pogledao nekoliko desetina automobila. Na kraju sam suzio izbor na par njih koji su mi delovali pristojno. Pogledao sam ih detaljnije i odlučio se za onog koji mi se činio najboljim u celoj ponudi. Onda sam otišao sam, pogledao ga onako površno da se uverim da ne grešim. Zatim sam sa svojim majstorom otišao da on pogleda auto. Pregledao ga je, rekao da sem velikog servisa koji ću svakako uraditi, imam trošak remenice alternatora, pakne kočnica, antifriz i možda još neka sitnica, što i nije tako strašno.
                    Onda sam ja ponovo, sutradan došao i jedno sat vremena gledao svaku sitnicu na autu, spojeve, zazore, oznake na staklima, farovima, istestirao ispravnost svih uređaja, na kraju ga provozao par kilometara. Odlučio sam da ga kupim i juče smo završili papirologiju. Generalno, mislim da sam izabrao dobar primerak. Ali, posle toliko gledanja, analize, testiranja, pregleda mog majstora... sutra ako se na autu nešto i bude desilo, sigurno neću cimati prodavca, već pravo u servis i na popravku.
                    Nisam upućen, ali me zanima kako je na zapadu. Da li i tamo prodavci polovnih automobila daju garanciju na automobile kojima je odavno istekla fabrička garancija?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nisam upućen, ali me zanima kako je na zapadu. Da li i tamo prodavci polovnih automobila daju garanciju na automobile kojima je odavno istekla fabrička garancija?
                      Zavisi kako za šta i čega. Postoje i tamo majstori iservisi koji pregledaju vozilo kao tvoj majstor iz primera, znaju tačno stanje i daju ti garanciju da je to tako kako si video, ono što većina ovde hoće. Nekad sam kupovao po tim placevima otpadima.. Imaš proverono, garancija ta i ta, cena ta. Ispravno, skinuto sa auta koji je radio, cena niža, neprovereno, cena bagatela.
                      Isto tako se i auto prodaje.

To bi značilo sigurno veću cenu polovnjaka ali ako bi vodili neku statistiku verujem da većina bar 70 posto na kraju dodje do prave cene kad ovde ispopravljaju sve što treba.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nicolas
                        CBC Veteran
                        • 17.11.2007
                        • 175
                        • Beograd

Originally posted by Dora
                        To bi značilo sigurno veću cenu polovnjaka ali ako bi vodili neku statistiku verujem da većina bar 70 posto na kraju dodje do prave cene kad ovde ispopravljaju sve što treba.
                        E, tu sad imaš onaj drugi faktor - nepoverenje, pogotovo u Srbiji, gde je poznat sistem funkcionisanja naše "ekonomije" (što više ljudi prevarim, to sam bolji biznismen). Ovde niko nikome ne veruje. Silom prilika, zbog nekih loših iskustava, ne verujem ni ja. Nikad ne bih uzeo auto koji košta 7000 evra i za koji mi prodavac "garantuje" da ga je sređivao i da je u perfektnom stanju. Pre bih isti takav auto, u lošijem stanju kupio za recimo 5500 evra i sam uložio još 1500 za sređivanje svega što treba. Na kraju izađe na isto, ali samo prividno. U drugom slučaju sam ja sređivao auto i znam šta je urađeno. Tada mi ne treba garancija prodavca. Imam dobrog majsotra, s kojim sam zadovoljan i koji svakako daje garanciju na rad, uvek sam uzimao originalne rezervne delove, koji takođe imaju garanciju. Između ostalog potpis mog majstora na jednom forumu je - Najjeftiniji rezervni deo je originalni deo (slažem se).

U svakom slučaju, slažem se da treba uvesti nekakav red u rad autoplaceva, jer tamo stvarno može svašta da se nađe. Prodaju se dobri automobili, ali prodaju se i kante. Da vlada javašluk, vlada i to treba staviti pod kontrolu. Ali, opet ne može se tražiti od vlasnika placeva nemoguće. U stvari može, ali to neminovno iziskuje povećanje cena, što na kraju opet plaća krajnji kupac

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Koliko sam video iz prethodni postova ovde se neke stvari mesaju. Iz svega recenog kroz razne medije i kroz sam Zakon garancija na polovan vozila bi trebalo da pokriva sledece:
                          -da je prodavac pre prodaje pregledao auto i da je kupcu bez obmanjivanja auto predstavio u stvarnom stanju
                          -da garantuje poreklo vozila i ostale podatke ukljucujuci i predjenu kilometrazu i da vozilo nije udarano(100 evra kosta uredjaj kojim se meri debljina boje a ta debljina nije ista ako je originalna ili ako je kasnije farbano).

Dakle, savestan prodavac nema gotovo nikakav razlog da se buni. On lepo izlozi 2 automobila istih karakteristika i jedan ceni npr. 5000 a drugi 7000 evra. Razlika je u tome sto je prvi npr. udaran pa farban a drugi nije. On to lepo predoci kupcu a ovaj neka bira da li ce jeftiniji ili skuplji. Problem je kada u ovakvoj situaciji oba vozila kostaju isto i kada prodavac tvrdi da ni jedan nije npr. udaran. To je klasicno obmanjivanje kupca i dovodjenje u zabludu.

Danas postoje razne dijagnostike pa taj prodavac lepo odradi dijagnostiku pre nego sto isturi vozilo za prodaju i zna po tom pitanju sta je problem kod auta. To lepo saosti musteriji i na osnovu toga umanji cenu. E sad moze se problemom smatrati to sto prodavac kada kupuje ta auta na placevima verovatno ne moze to da uradi i tamo. Resi se to na drugi nacin, svakako ce onda da konacna cena dobrog auta bude veca nego do sada da bi poklopio razliku odnosno nizu cenu za losije auto. Izvucice neki prosek i na osnovu toga formirati cenu.

P.S
                          Bude po Evropi i poplava. Desi se da autoplac bude poplavljen. Kazu da takvo auto ne moze vise tamo da se registruje. Dodje nas covek kupi ga posto zasto i ovde ga prodaje po ceni ostalih auta koja nisu imala takvu vrsti havarije. Dakle, on zna ali to ne kaze kupcu, a i zasto bi kada moze znatno vise da zaradi.

Dopuna:

Inace koliko sam imao priliku da pratim i kod nas vec neko vreme postoje placevi koji daju garanciju na polovna vozila koja prodaju. Ako se ne varam V8 kod Sajma, Hit auto na Starom Sajmistu itd. Kako oni daju garanciju a drugi ne mogu? Ali je i cena takvih automobila iznad proseka ostalih prodavaca.
                          www.paluba.info

Comment

• maxx79
                            CBC Veteran
                            • 21.02.2009
                            • 106
                            • Pancevo

Originally posted by kuzmar
                            Koliko sam video iz prethodni postova ovde se neke stvari mesaju. Iz svega recenog kroz razne medije i kroz sam Zakon garancija na polovan vozila bi trebalo da pokriva sledece:
                            -da je prodavac pre prodaje pregledao auto i da je kupcu bez obmanjivanja auto predstavio u stvarnom stanju
                            -da garantuje poreklo vozila i ostale podatke ukljucujuci i predjenu kilometrazu i da vozilo nije udarano(100 evra kosta uredjaj kojim se meri debljina boje a ta debljina nije ista ako je originalna ili ako je kasnije farbano).
                            upravo ovo pogadja nase vajne preprodavce.......jos se ljudi nesto i bune.....

znaci,niko ne trazi preprodavcu garanciju da autu nece da crkne turbina 15.000km nakon kupovine auta,ili tako nesto.....vec da kupcu predstavi auto u pravom stanju bez obmanjivanja,da ima leglno poreklo auto itd,da se zna servisna istorija....

e sad,kako preprodavac moze kupcu da predstavi auto u pravom stanju,kada se zna da se mnogi automobili uvoze u Srbiju havarisani,ovde peglaju,i onda prodaju na placevima "kao novi"?........koji ce preprodavac da kaze kupcu uvezao sam slupani auto,neki limar sa kojim saradjujem ga je kako-tako zakrpio i evo,sad ga prodajem tebi?

kako ce preprodavac znati tacnu kilometrazu i servisnu istoriju auta,kada cesto ni oni sami ne znaju sta kupuju po tim italijanskim otpadima,vec je bitno da je sto jeftinije,ili eventualno da izaberu najbolje od najlosijeg?.......i onda u srbiji na auto placu takvi automobili imaju po 120.000 km na satu..........

ja licno smatram da je ovaj zakon potpuno opravdan i nadam se da ce zaziveti sto je pre moguce....

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Originally posted by NShappy
                              Originally posted by ada
                              A vi bi svi da kupite auto star 10 godina za sto manje para sa sto manje kilometara bez i jedne jedine greske i da vam neko za to garantuje godinu dana. Da ki je iko od vas stavio prst na čelo i zapitao se kako je to moguće...
                              NE! Ja hoću da kupim na placu auto za koji TAČNO znam koliko je prešao, da li je udaran, da li je legalan i da imam spisak popravki koje su vršene tokom njegovog životnog veka. Da li je lamela relativno nova ili je trčala 150kkm, da li su španer i kaiš trčali 8kkm ili 80kkm. Za to hoću garanciju. I proporcionalno tome da platim cenu vozila.

Nisu kupci kod nas baš cvećke, ali nemojte ni da branite trgovce. Jbt. odem na plac u NS, trideset automobila, i svih 30 su prešli između 115kkm i 130kkm. MA DAAAA!!! Pitam tamo zaposlenog koliko je koji prešao, kaže on: "ma to ni policija ne zna"... ?!?

Novi zakon o zaštiti potrošača se uopšte ne primenjuje. Nigde! Ni na tehnici, ni na garderobi ni na hrani. Da ne pričamo o agencijama za nekretnine.

Prvo treba da se istera da se zakon uopšte primenjuje. Mislim da je jasno da se na osnovu ovog zakona mora napraviti poseban pravilnik za placeve polovnih vozila koji će razjasniti na čega ta "garancija" treba da se odnosi. Jasno je da se ne može garantovati višemesečna ispravnost nekih skupih i komplikovanih a kvarljivih sklopova. Ali se mora garantovati poreklo, kilometraža, servisna knjižica. Mora se garantovati STANJE vozila. I te stvari pod pretnjom zatvora za trgovca.

Prežvakali smo to 100x. Neće od toga biti ništa. Srbija je ovo!
                              Nikakav problem nije ni to. Imaš kod mene i nemačkih i švajcarskih kola sa servisnom istorijom,sa PRAVOM kilometražom itd, samo kada ti budem rekao cenu, brže ćeš izaći sa placa jer bože moj video si isti takav auto na drugom placu za 2000€ jeftinije, pa da ne bi ispao konj koga je zajebao trgovac i uzeo mu 2000€ više jer je taj trgovac kupio perfektan auto ali mu ti neveruješ jer su svi trgovci lažovi, ti si zajebao trgovca i uzeo ali pazi isti takav još i bolji i lepši za 2000€ manje.

Da se nadovežem iz ličnoga iskustva, kada kažem čoveku da je promenjen istoriski zamajac oko koga svi pravite tarapanu kao da kosta koliko i bubreg, sledece pitanje je a sto je zamenjen, pa onda je presao milion kilometara i neznam sta i onda trgovac ispadne konj sto je uopste i rekao to, ili uradis turbinu, dizne ili sta ja znam vec i badava. Svi terate vodenicu na svoju stranu i nevredi vam govoriti iskreno sta je na autu uradjeno i da li je ista uradjeno jer svi vi hocete kao sto sam vec rekao za sto manje para sa sto manje kilometara u prvoj boji i jos ako moze da netrosi vise od 4 litre u gradu. E ocete da se he......... a da vam neudje. Pa nemoze!!!!

PS: cekam te da kupis auto sa pravom kilometrazom u pravom stanju i garancijom i da ga proporcionalno platis!!!!
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Vredeće čim kažeš, promenili smo turbinu i zamajac, na oba imate garanciju 1 godinu, na ostatak 3 meseca.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X