Zakon o zaštiti potrošača.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: Zakon o zaštiti potrošača.

Dok ne odes i licno se uveris nista od garancije,verovatno marketing,garancija 2 godine,ali...

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Ma necu ja da idem nego moj burazer se zagledao u neki od BMW-a ali i njega muci to sto pise za garanciju.
      www.paluba.info

Comment

• nicolas
        CBC Veteran
        • 17.11.2007
        • 175
        • Beograd

Ukoliko prodavac daje pismenu garanciju kupcu na polovnu robu, on po zakonu nije obavezan da da 2 godine. Minimum za koji mora da garantuje je 1 godina. Ukoliko ne da pismenu garanciju, zakon kaže da se onda podrazumeva da je 2 godine. E sad, to što ovi daju 2 godine garancije, pa još dobrovoljno, a po zakonu ne moraju, jeste malo čudno. Znajući naše ljude ne možeš nekad da izdejstvuješ ni ono što ti pripada, a ovde oni daju i više od toga. Verovatno je samo u pitanju marketing. Kad kupiš auto od njih ćeš verovatno dobiti garanciju na legalnost i pređenu kilometražu. Čisto sumnjam da će preuzeti na sebe obavezu da ti u naredne 2 godine rešavaju sve kvarove. Vidim, imaju nekog BMW-a, 1995. godište sa ugrađenim plinom. Pa taj je sigurno ubio ogromnu kilometražu. Ko je lud da na sebe preuzme obavezu popravljanja takvog auta naredne 2 godine? Ima da posluju "u minusu".

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

kako garancija na legalnost i kilometrazu moze imati vremensko ogranicenje?
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Taj BMW nema tu garanciju (u rubrici ``komantar oglasavaca`` to nije navedeno).
            www.paluba.info

Comment

• nicolas
              CBC Veteran
              • 17.11.2007
              • 175
              • Beograd

Originally posted by Chubbs
              kako garancija na legalnost i kilometrazu moze imati vremensko ogranicenje?
              Ja nisam nigde ni rekao da bi dobio vremenski ograničenu garanciju na kilemtražu i legalnost!

Originally posted by kuzmar
              Taj BMW nema tu garanciju (u rubrici ``komantar oglasavaca`` to nije navedeno).
              U pravu si, nisam primetio. Gledao sam opšte uslove koje daju kupcima, pa sam mislio da se odnosi na sve iz njihove ponude.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

moja greska, nisam pazljivo citao. A posto nema garanciju, nije ni vazno
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• nicolas
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2007
                  • 175
                  • Beograd

Ima garanciju - u reklami za auto plac

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

i to dve godine

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

a gde ste vi culi za garanciju??? ja sam cuo da se to zove nesto na s!!!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

A razlika u praksi izmedju G i S je...koja?

Po garanciji, ako nesto crkne u garantnom roku, duzan si da otklonis. Po saobraznosti, ako neki od elemenata na autu...hm, "odstupi od saobraznosti" odnosno ispravnog stanja u kom si kupcu prodao polovan auto, duzan si da otklonis.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

Sale dzabe sve to. opet je napravljena rupa za malverzaciju i u sustini je sazeta u jednu recenicu takod a sve to nepije vodu a to je da je kupac kupio vozilo u viđenom stanju sa povlašćenom cenom zbog limariskih ostecenja i losijeg stanja motora. Nesto u tom fazonu je, napisacu kad odem u firmu kako izgleda tacno.
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

da se ja pitam... ja bih odgovornost podelio. Ako je auto prosao tehnicki, onda je mehanicki i limarijski isravan. Ako je registrovan onda je legalan. Ako ima servisnu istoriju, racune, detalje, onda je dobra kupovina ako nema onda nije. Prodavac automobila moze evenutalno da uradi mali, veliki ovaj ili onaj servis i da pruzi dodatnu garanciju od par meseci ili koliko hoce i tako privuce da neko kupi kod njega a ne negde dalje.

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Vidi. Mi smo pristupili drugoj matematici. Imamo malte ne od svih auta dva slicna ili da kazem ista (mada isti nepostoje) auta ali po razlicitim cenama i to ne malim razlikama pa ko sta hoce. I to je po meni najpostenije

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

ma sve je to lepo, ali ja bre za svoj auto ne bih dao garanciju 2 dana a ne nesto dalje. Bez obzira na to kako je utegnut i dobar. Sutra sednes ti i gas patos i izlomis nesto sto sa mojim stilom voznje moze jos 5 godina da traje. Automobil je previe kompleksan pa da ti mozes garantovati kao prodavac bilo sta. Nisi ga ti vozio ceo njegov vek.

Comment

Working...
                                X