Ja vozim vec nepunu godinu dana i problema sam imao u prvih mesec dana samo. Ipak je to bio prelazak sa totalne kornjace u auto skoli na malo ozbiljniju masinu.
U 5 meseci od prvog dana sam vozio na more, otisao do bga 3-4 puta. Evo iskreno prvi put kad sam isao za bg nisam smeo da ubacim u 5 brzinu kroz one krivine, znaci nisam prelazio 80.
Da ne pokrecem novu temu jedno malo pitanje da ne lutam po gradu:
17. februara mi istice stara vozacka, imam ogranicenje naocare i sada mi istice 5 godina od kada je izdata dozvola. Posto sam se skoro preselio u BG pojma nemam gde sta radim. Koja je procedura? Idem u dom zdravlja (Mirijevo mi najblize) po lekarsko? Sa lekarskim idem gde? Ljermontova? Dobijam novu normalnu dozvolu a ne probnu? Koliko je vremena potrebno za izdavanje nove dozvole? Znam samo da ce mi trebati dosta zivaca...
Pomoz`te kolezi )))) Hvala
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Odes u D Z, a onda u bilo koju PS da predas zahtev za zamenu (najblize ti Mirijevo). dobijas normalnu vozacku, a sve to pod uslovom da si u lk promenio adresu na BGD. Cekaces duze na dozvolu dok iz Banje u BG stigne dosije vozaca. Ako nisi promenio adresu, onda sve isto, samo u Banji.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
izvinite ljudi, ali nisam imao vremena da citam sve pa bih da postavim jedno kratko pitanjce.
Ovako ja imam 17 godina sada i trebalo bi sledece nedelje da polozim voznju (nadam se)
1.Da li cu ja moci kad budem napunio 18 da vozim sam ali po tim pravilima ili cu i dalje morati uz caleta Meni je reko instruktor da do 18 moram sa caletom a posle sam?
2. Sta treba od slika da se donese tamo u ljermontovu za izdavanje probne dozvole?
Da. Moraces sa caletom da vozis, jer si maloletan. Kad napunis 18, picis sam. U Ljermontovu nosis onaj izvestaj sa lekarskog pregleda koji ti je u auto skoli, potvrdu iz iste da si polozio, dve fotografije (imas foto radnju prekoputa u zgradi, slike gotove odma - 500 kinti), i popunis tri uplatnice - ukupno oko 1200 dindzi.
Upravo su u emisiji SAt neki iz MUP-a i jos jedan tip iz Udruzenja auto-skola pricali o dozvolama, manje-vise su sve rekli sto je ovde vec pomenuto, a ima i dobra vest. Ako neko ima manje od 18 godina dobije probnu vozacku dozvolu prisustvo druge osobe koja ima dozvolu najmanje 5 godina u automobilu je obavezno samo dok ne napuni 18. Dakle kome je dozvola izdata npr. 3 meseca pre punoletstva samo ta 3 meseca ce morati u autu da ima nekog ``nadzornika`` ostalih 9 meseci koliko vazi probna dozvola ima pravo da upravlja bez nadzora ali se sve ostale odredbe zakona i dalje odnose na njega (ogranicenje brzine, alkohol, voznja nocu itd.)
imam pitanje.. ja sam se upisao u decembru za C kategoriju,pre nisam imao nijednu kategoriju! 26. decembra sam napunio 18 ,sledeceg meseca bi trebalo da izadjem na polaganje. Kada polozim dobijam probnu za C ,a sta je onda sa B?
u jee..koja glupost! koliko je samo frke bilo ,kao ako se upises pre nove ides sve po starom i imas fore da polazes 6 meseci.. sad su nas sto smo rodjeni u decembru ubili totalno..
Comment