Uveden porez na teretna vozila nosivosti do 3.5 tona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: Uveden porez na teretna vozila nosivosti do 3.5 tona

A šta je sa pikapovima? Oni su do sada normalno registrovani kao teretna vozila jer imaju fizički odvojen tovarni deo od putničke kabine ali nemaju ukupnu masu od 3.5 tone

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Vest kaze:

Bez poreza na luksuz za kombije od tačno 3,5 tona!
      To logicno znaci da oni koji imaju ukupnu masu 3499 kg i manje za sada placaju.
      www.paluba.info

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ma shvatio sam ja to, pitanje je više hipotetičko Opet nije ukinut porez na luksuz, ostao je za pikap vozila čiji vlasnici se nisu žalili. Koja smo mi banana država Država nije sposobna da sprovodi zakon pa onda donese drugi još nakaradniji, pa se onda neko buni i blokira ulice, pa se onda ukine deo zakona koji se odnosi samo na ove što su se bunili

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Ne, druze, nije ukinuto nego je jednostavno rastumaceno.

Porez se placa na vozila cija je ukupna masa manja od 3500 kg, sto znaci da se ne placa za ona cija je masa tacno 3500 kg. I na taj nacin je drzava delimicno ispunila zahteve
          www.paluba.info

Comment

• Dix
            CBC Početnik
            • 11.02.2011
            • 2
            • Pancevo

Moj slucaj:
            Imam putnicke kombije od 17-18 mesta. Pre desetak dana registrujem jedan i ne traze mi da platim porez na u.m.v. Danas odem da registrujem drugi i salterusa me vrati, kaze niste platili porez. Ljudi u agenciji totalno zbunjeni. U saobracajnoj pise autobus i ne pise nista o nosivosti vec pise broj ljudi za prevoz. Isao sam i kod sefa u SUP-u kaze mi "JA ne znam, ali zna moja sluzbenica" , ta koja me je i vratila. Katastrofa. Ne mogu da verujem da se za deset dana nesto promenilo. Nemam pojma sta da radim. Ustvari, znam samo da necu da im platim. Jel imao jos neko takav slucaj?

Comment

• Dix
              CBC Početnik
              • 11.02.2011
              • 2
              • Pancevo

HE HE HE HE HE,
              Zvali iz SUP-a na tehnicki da dodjem da registrujem kombi, sluzbenica je pogresila. (ne zna sta joj je bilo, mislila je da je teretno vozilo, mada mi je prvo trazila osiguranje putnika , A4 list pise 18 putnika, i u saobracajnoj jasno pise AUTOBUS)
              Sad tek ne mogu da verujem.
              Jos se izvinjavaju, to me je tek zapanjilo.
              A sta da sam uplatio, ko bi mi vratio pare? Dinkic???
              Ko zna koliko je ljudi mozda i platilo. Ako prodje, prodje,...

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Kombi prevoznici odustali od protestnih vožnji

Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika neće danas organizovati protestne vožnje najavljene za podne u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Kruševcu, zbog obećanja ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da će najkasnije za 20 dana biti ukinut porez na luksuz za tu kategoriju vozila, izjavio je Tanjugu predsednik udruženja Igor Ljubinković
                On je kazao da je ministar Mrkonjić zatražio od kombi prevoznika da se strpe i najavio da će porez biti ukinut najverovatnije do kraja ovog meseca.
                Ljubinković je rekao da će kombi prevoznici ukoliko to obećanje ne bude ispunjeno u narednih dvadesetak dana protestnim vožnjama blokirati saobraćaj u celoj Srbiji.
                To udruženje je ranije saopštilo da je na prethodnim sastancima sa predstavnicima Ministarstva finansija dogovoreno da do 20. februara na sednici Skupštine Srbije poslanici glasaju o ukidanju poreza na vozila ukupne mase manje od tri i po tone.
                Država je od 1. januara uvela porez na sva teretna vozila ukupne mase do 3,5 tone, da bi "doskočila" vlasnicima džipova koji su, da bi izbegli plaćanje poreza na luksuz, svoja vozila registrovali kao teretna.
                Više od 150 kombi prevoznika održalo je 11. februara protestne vožnje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, uz zahtev da država što pre ukine porez na luksuz za tu kategoriju vozila odnosno da usvoji izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.
                Predstavnici tog udruženja ističu da trenutno plaćaju porez od 75 do 174 hiljade dinara, u zavisnosti od kubikaže i da je to samo porez bez registracije koja iznosi između 30 i 40 hiljada dinara.
                Kombi prevoznici traže i da država vrati novac onim prevoznicima koji su platili registraciju po višoj ceni i da to ne mora da bude u "kešu" već i kroz odbijanje od poreza.
                Oni zahtevaju i da se kombi vozila, putnička ili teretna, prilikom plaćanja putarine uvrste u drugu kategoriju, jer su mnogo lakša, a plaćaju isto kao i kamion od 15 tona ili autobus sa 70 sedišta.
                http://www.novinepress.co.rs/sr/vesti/u ... BEnji.html
                www.paluba.info

Comment

• shone190
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2004
                  • 1877
                  • Beograd
                  • Dodge Charger 8.1l

Ne skontah na kraju, a interesuje me posto sam u nekim pregovorima oko kupovine Audija S4 karavan koji je registrovan kao dostavno vozilo, da li njega "kaci" ova promena ili ne? Koliko mi se cini da, ali cisto da proverim

Comment

• jovancha
                    CBC Član
                    • 13.09.2006
                    • 80
                    • bgd

bas sam ovo citao malo posto si postavio post, danas oko 17h a veceras bio sa drugarom sprema advokaturu, a inace se bavi kolima itd,
                    kaze odnosi se na sva teretna vozila, i ako je taj audi registrovan kao teretno vozilo, to vidis u saobracajnoj, onda potpada pod to.
                    Mada kao, pricaju da ce se menja taj porez, tj da ce ga ukidati.

Ovo je sve iz druge ruke, tako da mozda i nije tacno

pozz

Comment

• shone190
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2004
                      • 1877
                      • Beograd
                      • Dodge Charger 8.1l

Da, da, proverio sam i u agenciji i kazu da jeste tako, a sprema se i nekakva tuzba vezano za uvodjenje tog poreza. Kako i sta ce na kraju da ispadne, Bog zna, ali za sada je porez na snazi i registracija tog Audija je 130000din umesto dosadasnjih 25000

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Meni je registracija Berlinga u junu - julu. Do tada ce se valjda resiti.

Koliko cujem jedna od ideja je i dosledno postovanje zakona tj. da se svi automobili koji su atestirani moraju uskladiti za pravilnikom i zakonom... A to izmedju ostalog znaci drakonske kazne za sedista (u teretnom) i naravno nema prozora u teretnom delu samo plek...
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Micubiši L200 sa zatvorenom prikolicom ima prozore na toj kabini što zatvara teretni prostor

Comment

• nikaragva
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2008
                            • 521
                            • B. Palanka
                            • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Jbg, ne znam sto ne uvedu jos jednu kategoriju. Npr. teretno vozilo tipa doblo, kangu i sl. i terensko teretno vozilo tipa hilux, bt i ostali.
                            Ili sto jednostavno ne pogledaju kako su to shvabe, austrijanci, svajcarci resili. Kod njih se zna neki red u drzavi, pa ne moraju da izmisljaju toplu vodu, neka samo prepisu, posto za drugo ocigledno nisu ni sposobni.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Originally posted by sErGiO
                              Micubiši L200 sa zatvorenom prikolicom ima prozore na toj kabini što zatvara teretni prostor

Lepa slika, ali ta prikolica je fizicki odvojena od putnicke kabine. L200 ima cak elektropodizac na pregradnom staklu. Taj poklopac na slici je aftermarket resenje. Slicno postoji i u varijanti Hilux-a. Daklem kupujes auto a onda na ffakturi dobijes i poklopac... E sad za Hilux kada sam se raspitivao taj dodatak je kostao 4000 eura i pravili su ga slovenci.

Pogledaj VANove koji su prodavani ovde (korsa i slicni) svi imaju zatvoren tovarni prostor, cak i skoda fabia VAN...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

a vw caddy maxi?
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X