znaci obadva su OHV motori sa pogonom na lanac... stim sto small ima jednu a big dve bregaste u bloku?
Pitanja i zanimljivosti
Collapse
X
-
upravo tako.
to je i osnovna podela, podela po zapremini je sekundarna i neki mali proizvodjaci crate motora prave i small block motore od 500 cid ( 8,2 litre ) i big block motore od 289 cid ( 4,6 l ) tako da je najvaznija konstrukcija
Comment
-
-
sumnjam da me drug laze jer se u kola ne razume a prepoznaje ih tako sto procita sta pise na njima, a zna da me interesuju amerikanci.......
inace suguran sam u kojoj kuci je onaj t-bird samo da se vreme prolepsa i verglam tamo da se raspitam za oba..... inace kaze da je grand prix placen u americi oko 1500$ i sad uvezen pre par dana
Comment
-
-
Kakva buka oko Grand Prix-a?
Jedan je mesecima stajao u Smederevu. Svaki dan sam ga gledao iz autobusa.
Vishe nije na tom mestu, nije problem da se raspitam.
@Hemi
Mozesli da mi poshaljes CD sa jurnjavom putem poste???Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Comment
-
-
U nedelju sam bio malo u obilasku americkih automobila, prakticno, hodocasce....evo malo slika da padnete na teme!
63 Falcon Futura - krsh ali se moze srediti, ima patosnice od 58 T birda !?! kako, ne znam?!?
80 Trans Am Turbo, prva farba, odlicna baza za rad
85 Corvette Targa i iza nje 99 Linocln Navigator
92 Corvette Targa
Triling Mustanga : 64 289 Convertible, 66 Fastback ( shelby clone ) i 65 Coupe
69 Camaro SS 350, slike sam vam vec postavljao, skoro je gotov
Enterijer 64 Cabria
68 Riviera, pravi se da bude full custom, upravo je stavljen nasvirani 430 motor ( original je imao 425 )
71 AMC Javelin AMX 360 i 63 Ford Fairlane, taj Fairlane je jedan od prvih 62 Fairlane ikada proizvedenih na svetu i prvi u evropi ( sa zenevskog salona automobila ), VIN broj mu je 0000032 !!!
60 De Soto Diplomat, na redu za sredjivanje
69 Impala Custom Coupe, 64 Galaxie, 72 Impala Coupe, 84 Corvette
Iz drugog ugla, vide se jos, 68 Mustang, 75 Fleetwood
Ovo su malo nesrecniji automobili : 51 Dodge Coronet, 69 Plymouth Belvedere, 67 Cougar, 67 AMC Rebel i 65 Mustang convertible GT
Perfektna 73 Impala 350
Lincoln Continental 79, 76 Camaro, Dodge Ram, krsh je 75 Camaro a iza je Blazer 85
Comment
-
-
cekaj jel to u jednoj garazi tri mustanga i camaro... jel taj lik vlasnik sva tri ili je to neka firma za restauraciju jel se sve to nalazi u ns (mustanzi i camaro)
sad sam se gadno zaljudomoriso odo da oplackam banku pa cu da kupim nesto od toga kad za jedno 10 godina izadjem iz zatvora........
Comment
-
-
Ne mogu da vam kazem gde si automobili niti ko su vlasnici....medju veoma malobrojnim ali dobro organizovanim ljubiteljima amerikanaca u srbiji vladaju strogi kodexi i pravilo cutanja... neki su u ns a neki su.....
evo jos malo slika sa hodocasca...
Sasija sa motorom za 61 Eldorado Convertible ( ex Tito ) koji ce da bude ludnica kad se zavrsi
58 Fairlane Wagon i 77 GMC Suburban
54 Plymouth Cranbroock Wagon, extra retka zverka, negde oko 2000 kom je napravljeno
55 Plymouth Sedan
jos slika cu da postavim jer planiram da se provozam do jos nekih lokacija za vikend...
Comment
-
Comment