Pitanja i zanimljivosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HEMI 426
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2005
    • 1833
    • Novi Sad -United States of Liman

Pitanja i zanimljivosti

Ova tema je namenjena svim pitanjima vezanim za materiju americkih automobila a koja nisu za ostale teme. Osim toga na ovoj temi mozete pisati i postavljati informacije i slike americkih automobila koje ste videli, za koje znate da postoje, koje bi ste voleli da imate ili koje mozde vec imate.

Sve infomacije o lokaciji i pronalascima interesantnih US automobila na teritoriji SiCG su dobrodosle!

• Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Baci pogled OVDE

a nastavak dalje(eventualne) diskusije neka se nastavi ovde
    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833

Upravo o tome i pricam, americki automobili koje ljudi vide na ulici a neznaju sta je! Vidim da niko nije prepoznao sta je na slici. Rec je o Buicku iz 1966 godine a model je Special, Skylark ili GS ( Grand Sport ), razlika je bila samo u opremi. Nazalost, taj na slici ima zadnja svetla i zmigavce od autobusa a ko zna sta je pod haubom znajuci kako su ljudi ubacivali dizel motore umesto originalnih agregata. Inace, u verziji GS, taj buick je bio i intermediate muscle car sa ozbiljnim performansama i imao je 400 cid V8 ( 6,8 l ) i ubrzanje od 0 KS i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,7 sec. Sumnjam da je na slici bas GS verzija, najverovatnije da je u pitanju Special ili Skylark, jer je GS bio skup i redak ali oznaka na zadnjim krilima sve govori. Obzirom da je slika od pre vise od godinu dana da li se zna gde se auto sada nalazi ?

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Verovatno je jos uvek u Nisu,ali da ne nagadjamo, cekamo Ivvana da se javi!
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Ivvan
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1574
          • Nis
          • SAAB 9000

Da auto je jos u Nisu. Otprilike i znam gde je vlasnik, auto je u voznom stanju i verovatno ima neki fordov motor trenutno ne verujem da je ostao original,ako kojim slucajem naidjem na njega jos koji put probacu da se raspitam malo vise o njemu
          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833

Originally posted by Ivvan
            Da auto je jos u Nisu. Otprilike i znam gde je vlasnik, auto je u voznom stanju i verovatno ima neki fordov motor trenutno ne verujem da je ostao original,ako kojim slucajem naidjem na njega jos koji put probacu da se raspitam malo vise o njemu
            Super, drago mi jedan klasican amerikanac i dalje "trci" a ako vidis vlasnika obavezno ga ispitaj sta, kako, koliko i slicno...
            Nego, da li je to jedini takav auto za koji znas ili si vidjao jos neke amere. Ja sam cuo da u nisu treba da bude Pontiac Le Mans 1970 i AMC Javelin 1971 kao i jedan Mustang 1966, da li znas nesto o njima?

Comment

• Ivvan
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1574
              • Nis
              • SAAB 9000

Samo ovog sam video(i slikao) ,a nacuo sam da ima mustang otprilike to godiste,a za ova pontiaca i AMC-a nisam cuo
              Ali ako nesto slucajno iskrsne bice obavezno slikan

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833

ako si cuo za Mustanga 1967, taj sam odavno nasao, video a vise nije u nisu....ovaj iz 1966 je misterija...

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

E tek sam sad dobio dozvolu za postovanje.
                  Sto se tice Buicka jos se nalazi u nisu, i skoro sam mu upoznao vlasnika, pravili mu sajlu kilometraze. Auto je dobar, ostalo mu samo neko sitno sredjivanje (valjda).
                  Uglavnom auto ima motor iz granade, i lik ga sprema da vozi svadbe.
                  Pricao mi da je skoro imao ponudu da ga proda ili menja ali nije prihvatio, ali ko zna.

Comment

• HEMI 426
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2005
                    • 1833

Pitaj gazdu sta je uradio sa originalnim motorom i sto ima stopaljke od busa i kazi mu da mu za svadbe treba neka limzina a ne kupe...

Comment

• Ivvan
                      Moderator
                      • 29.09.2004
                      • 1574
                      • Nis
                      • SAAB 9000

Znaci bio sam u pravu za motor
                      Posto mislim da znam gde je menjao motor,postoji mogucnost da je originalni motor jos kod majstora
                      Provericemo

HEMI znas li koliko ima firebird-a do 80. godista kod nas?
                      i da li je neki mozda na prodaju?

Comment

• HEMI 426
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2005
                        • 1833

Originally posted by Ivvan
                        HEMI znas li koliko ima firebird-a do 80. godista kod nas?
                        i da li je neki mozda na prodaju?
                        Sto se tice Firebirda pre 1980, kod nas ih je bilo dosta ali ih je malo ostalo dobrih, uglavnom su se vozili do pocetka 90tih a ona su pobcani i "rashodovani" ja se secam nekoliko novosadskih primeraka od koji danas ni jedan se ne vozi. Cak je 1979 Firebird i zasluzan sto sam se navukao na amere jer je ga je vozio cale od mog drugara iz osnovne i svaki put kad bi ga odbacio u skolu ja sam visio na ogradi!

Trenutno u Srbiji ima oko 15 - 20 Firebirda do 1980 ( i 1980 godiste ). Kao sto sam rekao, vecina ih je jako losa a najbolji koji sam video se nalazi u Zr i rec je o 4,9 Turbo verziji iz 1979. vlasnik je moj drugar ali auto nije na prodaju. U okolini NS ima dva kom na prodaju 79 i 80 ( zuti i crveni ) koji idu u paketu za nekih 4000 e ( jedan je dobar a jedan je za delove ). U beogradu imas 1978 i 1975 Camaro ( ista pixla isti motori pa ako te interesuje ). Jedan zuti postoji u Kraljevu ili Krusevcu ali sam cuo da nije nesto i on je na prodaju a u tvom kraju, u okolini Knjazevca postoji lik koji ima nekoliko amera izmedju ostalog i 1979 Firebird Formula 400. Imam slike tog automobile ali nisam bio kod coveka. Ako ti trebaju brojevi telefona ili preporuke, slobodno se javi na pp. Inace, ne prporucujem kupovinu muscle cars iz tog perioda, jesu lepi ali nisu snazni pa su tako bolji modeli do 1971-1972 god!

Comment

• Danilo
                          CBC Senator XXL
                          • 02.10.2004
                          • 908
                          • Beograd, Dorcol

@Hemi

Da li ti vozis taj Plymouth iz potpisa?

Inace... Vidjam jednog amerikanca u Beogradu, crne boje, bas onako autentican i isto tako sredjen, mislim da je u pitanju Pontiac Trans-AM...
                          Da li ga je jos neko primetio?
                          www.blindmanmotorsport.com

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833

Originally posted by cosworth
                            @Hemi

Da li ti vozis taj Plymouth iz potpisa?

Inace... Vidjam jednog amerikanca u Beogradu, crne boje, bas onako autentican i isto tako sredjen, mislim da je u pitanju Pontiac Trans-AM...
                            Da li ga je jos neko primetio?
                            Nazalost ne vozim ' Cudu....
                            ali sam zamalo postao vlasnik jedne 66 Baracude 283 koja je jedina Barracuda koja je bila u srbiji. Inace, jedna 1971 Cuda postoji u Skoplju ( u losem stanju ) i trebao bi da je kupi jedan moj drug ( kad se to bude desilo, bicete obavesteni )

Inace, crni auto koji si vidjao po bg je ovo:

Chevrolet Camaro iz 1977/78 god. stoji uglavnom na dorcolu i poznajem vlasinka. Inace, Camaro i Firebird ili Trans Am ( pontiac ) su bili isti automobili samo sa drugacijim prednjim delom

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Cim zavrsim skolu odmah krecem u kupovinu nekim muscle cars. Na listi su mi pre svih 1968 Dodge Charger 440 i 1971 Pontiac GTO Judge. A posle ... videcemo.
                              Letos sam sa jednim drugom isao na sever Wisconsina, sidjes sa auto-puta i vozis sa Route putevima, oni su super jer sam video gomilu starih auta na prodaju, pored puta parkirani i "For Sale" znak na njima.

Comment

Working...
                              X