Dodge je usrao Challengera onog momenta kad su odlucili da ga prave na LX platformi. Za manje pare se moze kupiti Charger R/T i SRT-8 koji su jednako brzi, a dosta veci.
Omiljeni muscle car
Collapse
X
-
cekaj ako je mustang 35 000 a cesci je od cude po cemu je cuda skupa....
cuda je ipak cuda, barem meni je jace ime od mustanga, utoliko sto je postojala kao takva prilicno kratko i sto je daleko redja od mustanga, a i po meni je cuda olicenje muscle cara
Comment
-
-
'Cuda nikad nije imala jace ime od Mustanga. Mustang je kralj u svojoj kategoriji (pony cars) od prvog dana i nema tog pony car koji je imao jace ime od Mustanga. To se odnosi i na Camaro, Firebird, Cougar, 'Cuda, Challenger, Javelin ...
'Cuda je imala 2 godine kada je bila odlicna (1970 i 1971) dok je ostale godine bila smesan auto. Ostale godine cak i sa 440 su danas poprilicno jeftine.
'Cuda je skuplja jer je redja. Kad imas recimo '71 'Cudu Convertible sa 426 Hemi koja je napravljena u samo 7 primeraka, nije tesko zakljuciti zasto ljudi placaju $4,000,000 za nju. Klasicni Mopari su generalno danas skupi jer ih ima najmanje. GM i Ford su jeftiniji jer ih ima daleko vise i dosta ih je lakse naci.
Comment
-
-
Luci, po imenu ne postoji pony car koji moze da se nosi sa Mustangom. Pony cars se dele na Mustanga i na sve ostale.
'Cuda je imala performance te 2 godine, ali na tome se zavrsilo. Ime i legende se ne mogu stvoriti u 2 godine proizvodnje. Ocigledno su i ljudi u to vreme mislili da 'Cuda nije neki auto. U protivnom, prodaja bi bila daleko veca.
Comment
-
-
cekaj definisi mi sta podrazumevas pod CUDA, ja koliko kapiram to je samo period od te dve godine kad je ona bila performer, a sve pre toga je baracuda...
baracuda je nista posebno, ali je cuda potpuno druga kategorija od mustanga...
Comment
-
-
Comment
-
-
Listao sam ovu temu iz pocetka i vidim da smo imali pricu o tome ko je najzasluzniji za pocetak muscle car revolucije.
Hemi je spomenuo da GM nije zasluzan jer je imao limite na velicinu motora i da nije ucestvovao u trkanju.
Upravo sam zavrsio citanje jedne knjige o muscle cars u kojoj je lepo opisano zasto su to radili.
Hemi, jel znas razlog?Zasto nisu hteli da ucestvuju u auto trkanju gde su imali jako mnogo uspeha?
Comment
-
-
Evo vr'cem se na originalnu temu za casak i izbacujem svoj top ten:
1. '70 Dodge Challenger/Plymouth HemiCuda
2. '69 Dodge Charger
3. '70 Pontiac Firebird Formula
4. '69 Chevrolet Camaro ZL1
5. '71 Plymouth GTX
6. '71 Ford Mustang Mach1
7. '67 Shelby GT500
8. '68 Plymouth Roadrunner
9. '69 Pontiac GTO Judge
10.'07 Shelby GT500
Jel valja?Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
Comment