Originally posted by Horsepower

Poenta je bila da su za pravljene OVAKVOG filma, gde su reziseri amerikanci, film snimljen u americi...bla bla bla..gde je potencirano BAS ono sto ameri vole, jel te..DRAG, trka na 400m, uzeti ISKLJUCIVO japanski autmobili.I to nije ih birao pera, djoka, laza...itd itd..Nego ljudi kojima su automobili specijalnost, plus, potezani su najbolji ulicni trkaci (u realnom zivotu).Zasto nisu izabrali amere, "njihove" automobile ako su TOLIKO dobri, tj NAJBOLJI?Jesi video kad su pravili dokumenatrac, i kad su pozvali SVE ulicne trkace (sve koji imaju tunirane automobile) iz doticnog grada da bi pmogli u snmanju filma....jesi video odnos americkh automobila i japanskih automobila.A tako je u celoj americi.E sad...jesu svi ti ljudi koji tuniraju aute loodi i neznaju, nisu upoznati godinama unazad dokazanimi kvalitetom...ili TI treba da dodjes i objasnis im ..kako to NIJE TAKO, i kako su americki automobili bolji i brzi.
Tvoj STAV - da Ameri biraju auto srcem a evropljani ga kupuju cisto za potrebe i to ih ni malo ne interesuje je TOTALNO BESMISLEN i NEOSNOVAN.Takve konstatcije su - RELATIVNE.U USA imas oko 300 miliona ljudi..u evropi..neznam, recimo isto toliko.U Evropi imas...MNOGO DRZAVA...znaci raznih metaliteta a opet i (stav, ukus...)ljudi u jednoj drzavi se razlikuje.Sa druge strane..o US ne treba pricati.Zemlja doseljenika...SVIH mogucih nacija (samo u Chicagu 300.000 Srba - da ne idemo dalje).Poenta...imas (recimo) 600 MILONA ljudi, i ti donosis tako debilne zakljuce "jedna polovina voli aute, druga ne" i to je TAKO.Tvoj odgovor je "Zato sto je TAKO".I ti si sa 21-om godinom uveren da mozes tako da GENERALIZUJES stvari.Ne 5...50 ljudi da ti je reklo, to NISTA ne zanci.Ja recimo SVE koje sam sreo su US su mi rekli obrnuto....i... sta cemo sad?I u veropi imas ljude koje boli uvo za auto, a imas i one koji obozavaju automobile...i US iams one koji samo gledaju rad i karijeru i auto im treba da zvrse poslove i nemaju vremena da se bakcu sa tim, a imas i one koji su zaludjeni automobilima.Znam i one koji obozavaju Mustange (imaju po nekoliko starih u garazi), znam i one koji u japose gledaju kao u bogove.Znaci tvoj stav da Amerikanci mnogo polazu na auto a Evropljnima je to samo prevozno sredstvo - NEMA BLAGE VEZE SA ZIVOTOM.
Samo jedna stvar mi je neverovatna.Koliko sam ja citao i gledao po testovima...Vette (ovaj zadnji model) je dosta napredovao i pokazaio se kao MNOGO bolji od Viper-a u krivinama, i automatsi po krugu, dok je Viper ostao mocniji na pravcu.Medjutim....na ovom sajtu kazu..kako je Viper DALEKO bolji od Vette u krivinama..i kako bolje leze...kako ima bolji prolaz kroz cunejve..a za vete kau da je KATASTROFA i da "nedaj boze da se stisne gas u krivini".Sve je obrnuto...kako god...ni jedan od njih (kao sto sam i reko) nema ispod 12sec.
Ja shvatam tvoju ljubav prema US automobilima i to je ok.Ukusi su razliciti.Ali gledaj malo relano..uzmi sve parametre u obzir.Nemoj biti ogranicen.Evo..ja jos jednom moram da spomenem - ne gledaju SVI amerikanci drag (jer "Amerikanci" ne POSTOJE - ali to drugom prilikom).
Ti jedino forsiras to sto ameri u "cenovnoj klasi" daju bolje performance.I to je jedino...Cim se krene u tuning...japanci ih deru, manji su potrosaci, kvalitetniji su, stabilniji, izbalansiraniji, imaju daleko bolje kocnice.....I ti pored toga uvek kazes "aliiii....ameri su jeftiniji i imaju.0.0000x bolje ubrzanje na 1\4mile".To je TAKO SMESNO i NEBITNO (da ne kazem debilno).Ti si i sam reko da ne vozis brzo pa stoga i nezas.Prvi put kad budes sa velikom brzinom uleteo izmedju dva auta u pokretu (po srpski - "makazice") bice ti jasno sta znaci (i KOLIKO je vazna ) stabilnost.Prvi put kad budes u krivini stisako gas a auto ostao kad magnetom prikovan za zemlju bice ti jasno sta znaci stabilnost.Da.....stabilnost, lezanje na putu, jos uvek apstraktan termin za americku auto industriju.
I nemoj sad samo ono... "kako to ovde nikog neintereusje, kako se to ne gleda"...itd itd..jer - NIJE TAKO.
Comment