Legendarna Lada Niva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Divljali smo po kopaoniku sa jednom 1.9 disel nivom. Nista joj se nije desilo jedino joj je riknuo ventilator za grejanje kabine Inace lada je sluzbena (privatna firma) i vozi se jako puno. Nedeluje mi rastresenija od bilo koje benzineske koju sam vozio...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

Lade Nive su uglavnom sluzbene u Srbiji i to vozi ko stigne i kako pozeli, citaj "izivljava se ko stigne"
      Ipak i pored svega one izdrzavaju po 5-6 godina posle cega ih obicno kupuju sefovi po firmama za male pare...ali to je Srbija :x
      Jedan od najboljih dokaza da su jako izdrzljive jeste podatak koji sam naveo u uvodnom tekstu da su Englezi koristili 50 Niva prilikom probijanja tunela ispod La Mansa i ni jedna nije "izdala"

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Niva je relativno kvarljiva. Lamele se menjaju jako cesto, trap joj je opet osetljiv... Karburatorske verzije moraju cesto da se steluju da bi potrosnja bila prihvatljiva...
        Katastrofalna zastita karoserije, hromirane lajsne oko prozora zute jos na placu pre kupovine...
        Plastika unutar kabine je jako krta i jos pritom ima neki cudan miris koji se jako testko iskoreni.
        Cena delova je ono sto opredeljuje ljude da je uzimaju.
        Zasto je tako prohodna, pa jednostavno lakse je proterati ladu nivu od 5.000E kroz blato, sneg... nego terenac od 50.000E i kad je slomis u pokusaju lakse je kupiti novu ili popraviti slomljenu.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

vrlo teško ćeš da slomoš nivu "normalnom"terenskom vožnjom ,video sam više komada nasadjenih na kamen sa 1 m visine i sve su otišle kući samostalno (preko 200 km) a jedna je usled blokiranja prednje desne kočione pločice u disk (vožena preko 500 km bez mesa na pločici) sa 90 km/h završila u njivi pokraj puta prevrnila se preko krova i dočekala na točkove(to je onaj čuveni matematički proračun karoserije iz 77. god.)vozač je pored slomljenog kuka ipak upalio auto i uspentrao se onako polupan na put(preko kanala kao pravi off rouder ukoso) i odvezao se do prve ambulante (min 20 km) i tamo pao u nesvest.većina problema u eksploataciji se sa 95% sigurnosti može pripisati neodgovarajućem održavanju(čitati uputstvo i nema glava da boli)
          prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

što se tiče elemenata kao lamela , paknovi,pločice treba imati u vidu da su razvijani za duplo niže prosečne temperature pa postupati u skladu sa tim

Comment

• nenad011
              CBC Veteran
              • 01.04.2006
              • 198
              • Novi Beograd

Ko god je vozio "Nivu" i ****o sa puta zna zasto je ona toliko popularna.
              Jako puno ljudi koji idu u lov poseduju ovaj terenac a i omiljeni su u drustvu zbog njega...ne zato sto je lepa vec kad se oni skuplji "zaglibe" da ima ko da ih izvuce

Comment

• jeronimo
                CBC Senator XXL
                • 27.10.2005
                • 390
                • beograd
                • ваз 21214-20

Originally posted by nenad011
                Ko god je vozio "Nivu" i ****o sa puta zna zasto je ona toliko popularna.
                Jako puno ljudi koji idu u lov poseduju ovaj terenac a i omiljeni su u drustvu zbog njega...ne zato sto je lepa vec kad se oni skuplji "zaglibe" da ima ko da ih izvuce

prica mog zivota

Comment

• Miljan
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2006
                  • 459
                  • Nis

Ha, Lada slepa Vipera

Americko sr*nje, Rusi ga vuku

Comment

• Alekre
                    CBC Senator XXL
                    • 12.09.2005
                    • 780
                    • Smederevo

I juuuuuuuuuuu. Miljane
                    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• fox_mulder
                      CBC Član
                      • 21.11.2005
                      • 74
                      • Beograd, Srbija

koliko ja znam, na nivi je sproveden euroncap i auto je ocenjen sa nula(mozda je bila i jedna) zvezdica. uzas, volan je dummy-ju dosao do lica, karoserija je pukla i doslo je do deformacije kabine..

Rezultati nisu objavljeni, ali verujem da su tacni.

Comment

• Miljan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.01.2006
                        • 459
                        • Nis

Comment

• Alekre
                          CBC Senator XXL
                          • 12.09.2005
                          • 780
                          • Smederevo

Tresni bilo kog pravog terenca i dobices isti rezultat.
                          Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

Sto se dizel verzija tice, vidjao sam i 1,9D i 1,9TD. Vozio sam se u 1,9TD u Bosni, po snegu - ide fenomenalno. Jedino sto je vozac malko zapalio lamelu prilikom jedne od voznji...

Nego, jedna druga stvar, vezana za brzinu i potrosnju... Na nekom stranom forumu sam procitao da Niva ima verzije sa razlicitim "final drive" odnosima, valjda od 1:3,x do 1:4,2 (1:3,9 ?). Nisam siguran za tacne cifre... Ovo bi znacilo da bi, teoretski, mogla da se nadje Niva sa "duzim" prenosnim odnosima - sto znaci malo veca maksimalna brzina, i malo manja potrosnja pri manjim brzinama. To sto je prenos malo duzi ne pravi probleme pri offroad, jer uvek moze da se redukuje. Da li ova prica ima nekog osnova?
                            (\__/)
                            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• jeronimo
                              CBC Senator XXL
                              • 27.10.2005
                              • 390
                              • beograd
                              • ваз 21214-20

Originally posted by fox_mulder
                              koliko ja znam, na nivi je sproveden euroncap i auto je ocenjen sa nula(mozda je bila i jedna) zvezdica. uzas, volan je dummy-ju dosao do lica, karoserija je pukla i doslo je do deformacije kabine..

a dacija logan se okrece na testu severnog jelena na krov samo u nemackoj kakva koincidencija. ako neko stvano hoce da sazna rezultat na lada niva forumu je bio je post o udesu jedne nive i land cruisera (cruser u nivu parkiranu)- cruser do pola slupan, nivi iskrivljen branik i naprslo stop svetlo.

Comment

• nenad011
                                CBC Veteran
                                • 01.04.2006
                                • 198
                                • Novi Beograd

Uz svo duzno postovanje ne razumem ovu recenicu, tj ako nisu objavljeni odakle onda potvrda za ovako nesto?
                                Ipak bi bilo najbolje da se drzimo potvrdjenih rezultata

Comment

Working...
                                X