ja odgovorno tvrdim da zapadni autoindustriski lobi frizira testove narocito automobila koji mogu da ugroze prodaju domacih modela, dacija je samo poslednji od mnogih primera. ako svi ostali testeri pokazuju suprotno a samo njihov los rezultat tu nesto nije u redu.
Legendarna Lada Niva
Collapse
X
-
Lada niva je konstruisana ranih 70tih na osnovama fiatovih modela sesdesetih. Tada nisu postojali standardi koji se danas primenjuju u konstrukciji vozila. Verujem da su rezultati apsolutno tacni.
Lada jeste dobar terenski auto, ali svakako nije tenk!
Comment
-
-
Originally posted by nenad011Rezultati nisu objavljeni, ali verujem da su tacni.
Ipak bi bilo najbolje da se drzimo potvrdjenih rezultata
Respect za ladu i tako to, ali zna se sta su sigurni automobili. Svakako ne oni dizajnirani pre 30 god.
Poz.
Comment
-
-
Respect za ladu i tako to, ali zna se sta su sigurni automobili. Svakako ne oni dizajnirani pre 30 god.
Sto se tice konstrukcije Lade Nive,ona jeste konstruisana pre dosta godina ali je kao i mnogi drugi automobili dozivela odredjene izmene u konstrukciji i tehnickim detaljima.
Dakle, svi mi mozemo da verujemo ili sumnjamo u glasine ali bih jedino molio da ako se izlazi sa konkretnim cinjenicama to bude potkrepljeno dokazima poput uporednih testova, testova u magazinima za automobile i sl...
Comment
-
-
Pa i Jugo je kroz godine doziveo promenu brojnih tehnickih detalja. Mislim lajsna ovde, lasna onde...
Tako i lada dozive da joj zamene enterijer (doduse meni se vise svidja onaj stari kao iz specijala).
Najveca tehnicka izmena Nive (osim motora) na limariji odnosi se na zadnja (treca) vrata koja se sada otvaraju mnogo nize (sa ivicom gepeka).
Nevidim stvarno sta su menjali na bezbednosti.
U svakom slucaju lada je za mene dovoljno siguran auto.
Comment
-
-
postoji za one koji ne veruju u celicni branik
(i bull bar)lada niva sa air begom u volanu (naravno doplata)jedna takva tamno zelena vozi se po novom beogadu . guzvanje auta najvise zavisi od mesta na kojem je udarac usledio nije isto dali je u pitanju krov a,b,c stub pa na vise ili branik. tako da je najsigurnije voziti tako da mozes da se zaustavis na vreme. za sve ostalo samo katapult sediste iz su37
Comment
-
-
Kako su ih samo Rusi zajebali sa Nivom.U broju 89 SAT revija ima kao istrazivanje ''Koji je naj 4x4 za najmanje kinte''. Skupili svu onu plastiku od 4x4 (Izuzev JEEP, on je extra ostao). Napisali sa da nivu nece da porede zato sto decenijama zaostaje za njima. Ok sta je tu je, ali na kraju testa je ispala kao najbolji terenac za malo kinte. Videcu da skeniram stranice pa cu da okacim.
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Comment
-
-
Niva je fantastican auto, ali ima par velikih mana, pogotovu zimi zbog lakseg zadnjeg dela prilikom naglog kocenja dolazi do nekontrolisanog zanosenja zadnjeg kraja, pa cak i do izletanja sto se meni zimus desilo, zatim vrlo losa finalna obrada, pogotovu farba koja se ljusti priliko jaceg udara kamencica, rizle, i Rusi bre mnogo fuserisu sa novim Nivama, ali za 8000 evra i ne moze da se ocekuje nista bolje!
Comment
-
-
Nisam imao problema sa Nivom po suvom, i nadam se da necu! Ne kazu za dzabe mnogi vozaci Nive da je ona jedan od najboljih dzipova za uzbrdo, dok je za nizbrdo malo za...ana!
Nego da li neko ima iskustva sa ovim novim Nivama, koliko kostaju, i kako su se pokazale?
Comment
-
-
valjda od 1:3,x do 1:4,2 (1:3,9
4.1>1
4.3>1
ima 3 prenosna odnosa u diferencijalu, po zelji (koliko se prisecam).
pri tome najkraci prenos je onaj u modelu 2102, prva serija karavan.
uobicajeni odnos je bio 4.1 a ceski modeli su bili 3.9, isto kao i finski/belgijski.
svi diferencijali su medjusobno zamenljivi..volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment