Citroen BX - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VladaGS
    CBC Veteran
    • 12.03.2006
    • 144
    • Beograd

E, to mi je drago da čujem. Ja kad god sam prodavao nekog Citroena, a uglavnom su bili GS-ovi i Diana, to nije išlo glatko. Naravno jasno je zbog čega, godište. Verujem da je sa Bx-ovima, drugačija situacija. Vidim da u oglasima stranci 90, 91 gidušte idu oko 800-1000 evra. Naravno kako stvari stoje samo za delove. Ipak i to što je na Beogradske tablice ima neku vrednost.
    Koliko sam se čuo sa vlasnikom, on bi bio zadovoqan i sa 600-700 evra. Ima tu malo ulaganja, ako ništa da se registruje. Svega je to čovek svestan i žao mu je što ga mora prodati ali, nužda zakon menja. Meni je lično žao što ga ne mogu uzeti, ali nema šanse. Naravno ko god ga uzme mora obavezno da ugradi plin, jer GT verzija troši ne pitaj.
    Citroen GS club 1976.
    Citroen AX image 1991

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

Evo i ja par reci da dodam, pre mesec dana sam uzeo BX '92 godiste sa plinom i platio ga 1650 evra.
      Model o kome pricas jeste stariji i generalno im je limarija losa ali mislim da, ukoliko nema ozbiljnih kvarova, ne bi smeo da ga da ispod 900 evra.
      Plin ce onaj koji ga kupi ugraditi za 300 evra i uz ulaganje od 200-300 evra ce imati auto koji je izuzetan za voznju us vakom smislu.
      Ljudi prodaju Yugo star 3 godine za 2600 evra
      Ne potcenujem nikoga ali...

Comment

• VladaGS
        CBC Veteran
        • 12.03.2006
        • 144
        • Beograd

Pa, ima da se tu malo poradi oko karburatora i još nekih sitnica. Auto dugo stoji, tako da je pitanje šta će se pokazati još kad se pokrene. Limarija jeste malo krenula na vratima, ali je čovek to sredio dosta uspešno. Sedišta su se pocepala, ali je i to doterano na pristojan nivo.
        Generalno, jeste stariji i on je ušao u treću deceniju. Mene lično plaši previše hidraulike (hidraulični volan i ostalo), u autu prve serije (dečije bolesti), koji je već dugo u upotrebi. Mislim da se tu kvarovi tek trebaju očekivati, a to onda nije jeftino. Naravno, plin je obavezan jer potrošnja nije naivna.
        Ja sam lično ljubitelj GS-a i Diana (koju i vozim), ali mi je BX sve simpatičniji. Međutim, objektivne okolnosti i subjektivne teškoće mi ne dozovljavaju da se uskažem u pravcu želje da povećam ergelu za takav model.Čak sam i GS-a, morao prodati.Srećom kolegi zaljubljeniku u istog (a ko bi ga drugi i kupio). Da je Lada kupusara, našla bi brzo kupca, ovako...
        Citroen GS club 1976.
        Citroen AX image 1991

Comment

• Aladin
          CBC Senator
          • 17.08.2005
          • 223
          • Beograd

Beli BX ponovo u sedlu! Zahvaljujuci @lix-u opet vidim Club Citroen kad se ulogujem. Ljubitelji BX-a bice mi drago da podelim iskustva sa vama....
          Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• @lix
            CBC Senator XXL
            • 17.12.2004
            • 875
            • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Verzija jedan (sa problematicnom limarijom) se razlikuje po tome sto ima "pola migavca" u blatobranu a verzija II "ceo". U svakom slucaju mislim da bi malo rizikovao zbog onih satelita. Za one koji voze A seriju Citroena, rdja koja prati BX nije strah (sigurno ne rdja vise od GS i GSA)
            Što više za što manje

Comment

• nenad011
              CBC Veteran
              • 01.04.2006
              • 198
              • Novi Beograd

Evo i zvanicno sam konacno ovde
              Nadam se da cemo imati lepo druzenje kao i na baznom francuskom forumu.

Comment

• VladaGS
                CBC Veteran
                • 12.03.2006
                • 144
                • Beograd

Pozdrav druže. Radujem se što si se priključio citro fanaticima. Sretno!
                Citroen GS club 1976.
                Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
                  CBC Senator XXL
                  • 17.12.2004
                  • 875

Naravno, do konacnog ujedinjenja
                  Što više za što manje

Comment

• nenad011
                    CBC Veteran
                    • 01.04.2006
                    • 198
                    • Novi Beograd

Jedno vec pomalo otrcano pitanje ali na zalost to je nasa stvarnost.
                    Da li znate servis koji je solidan, ne preterano skup a da nece da sfuseri nesto kad vam radi ili zameni polovan deo a naplati kao nov?
                    Ipak razumecete da je to svakodnevnica :x

Comment

• nenad011
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2006
                      • 198
                      • Novi Beograd

Kako da proverim i promenim ulje u menjacu?
                      Koje se ulje inace sipa?

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ulje nemenjas osim ako neremontujes menjac ili ako nemenjas lamelu pa kad ispustis onda sipas novo. Imas sraf s prednje strane menjaca ispod viljuske druk lezaja (kvacila). Odvijes i nalijes uja dok neprocuri, kad procuri dovoljno je ulja.
                        Ulje ne vise od 80 a nikako 90 (70-80W)...
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875

Recimo ELF 70W80
                          ili Total Quartz SAE80W90
                          Što više za što manje

Comment

• nenad011
                            CBC Veteran
                            • 01.04.2006
                            • 198
                            • Novi Beograd

Hvala na informacijama cim malo sakupim evrica sredicu to

Comment

• Aladin
                              CBC Senator
                              • 17.08.2005
                              • 223
                              • Beograd

Sto se tice servisa... Vec dvadeset godina vozim skoro samo Citroene a vec deset ne menjam majstora za njih. Majstor Dule na skretanju sa ibarske magistrale na kruzni put mi je puno puta vratio osmeh na lice. Drago ce mi biti ako nekome od vas moze da pomogne. Posten covek koji zna Citroene u prste. Jedina ograda je da se Dule ne bavi elektronikom i kompjuterima. Sto se tice trapa, motora i hidraulike, pravi je! Narocito GS, AX, BX za njega nema tajni...
                              Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• coyotns
                                CBC Član
                                • 22.08.2006
                                • 22
                                • Novi Sad

Pozdrav svim ponosnim vlasnicima CITROEN-ovih vozila.Danas sam se napokon uspeo ulogovati uz svestranu pomoc @lix na cemu mu se jos jednom zahvaljujem.Posedujem CITROEN BX 16TRS '85 godiste,metalik zelenkaste boje sa kojim sam prezadovoljan.Nadam se da cu i koju sliku uskoro staviti pa da se i vidi.

Comment

Working...
                                X