Da ne otvaram novu temu. Imam u Octaviji neki Bear Lock. Ubacis u rikverc i zakljucas menjac. Ima bravica kod menjaca. Da li pored ovoga treba i Zeder ili... Ja za ovo nikad nisam cuo. Ako neko ima pozitivna ili negativna iskustva, neka prica!
Brate ako hoce da ti dignu auto dici ce ga.Nikakav zeder ti nece pomoci.Sve je porvaljeno odavno i kradu se kola sa zederom samo tako.
Tako da druzhe tanka ti je pricha.
Ajte vise da razresimo ovu diskusiju,ja licno nevolim da zivim u zabludi,imam zeder u autu i smatram ga najboljom zastitom za sad!
Da li TI znas licno nekog ko je ostao bez auta,a da je taj neko 10000000% siguran da je zakljucao zeder!?
Ok,ako se kradu mislim tu nema Boze pomozi ali ajde daj te neki ziv primer,ovo je samo prica rekla-kazala
Ja znam samo za jedan slucaj da je ukraden Rav 4 sa zederom koji NIJE bio zakljucan,covek digo galamu ali se posle prisetio da ga nije ni zakljucao.Eto to je jedini primer da sam licno cuo od nekog nesto u cemu se povezuje kradja i zeder.
Naravno cuo sam prica zilion o tome kako su ukradena kola sa zederom a one zvuce ovako: od mog ortaka pa njegovog najboljeg druga rodjeni brat je ozenjen pa od njegove zene brat od strica ima ribu kojoj su ukrali auto sa zakljucanim zederom u sred bela dana....mislim
Ovakva-slicna rasprava je vodjena na nekoj od predhodnih strana gde je Zverko potvrdio da postoji alat za zeder ali da je mnooooogo potrebno da se brava sj.ebe sto mogu da potvrdim,cak je poceta i prica o tome kako neko moze da nareze zeder kljuc....svega ima ovde samo dela vrlo malo.
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Znam dechka chak je na forumu ovde.Necu da ga imenujem neka se sam javi ako zheli.
Audi A6 u pitanju 100000000% zakljuchao zeder jer auto nije njegov bio i plashio se da ga ne dignu.TAko da je 1000000% zakljuchao.Desilo se pre nedelju dana tachno.Ustao ujutru auta nema.
E onda znam takodje da postoji jedna grupa u beogradu koja radi zeder.I to je realnost.Znachi nije rekla kazala ni za prichu.A taj auto su vec krali pre toga isto sa zederom.Tako da eto sve iz prve ruke.NE znam shta si zapeo da branish taj zeder toliko.Svaku bravu mozhesh da otkljuchash.Ljudi su majstori svog zanata i ne idu da obijaju to klinci od 15 god nego profi ljudi.Mislim kako su sve krali kola i na koje fore.Ne znam shta je toliko chudno stvarno?
Mozhda trenutno to i jeste najbolja zashtita ali nije 100%!
zeder verzija koja se sama zakljuca ne postoji jer to pre svega ne bi bilo bezbedno iz razloga sto bi teoretski moglo da se desi da se sam zakljuca u voznji. dakle, da bi se zeder ikako zakljucao potreban je kljuc. ako bi mogao da se elektronski kontrolise (zakljucava bez kljuca) onda ne bi bio nista bolji od alarma, zar ne?
ako si me razumeo da pricam o tzv. blokadi i podesavanju alarma, onda shvatam zasto si to napisao. automatsko zakljucavanje fizicke blokade (koja se zakljucava kljucem) ne postoji, koliko ja znam. pisalo bi o tome na zeder sajtu da su takvo nesto izmislili.
ono sam napisao cisto da ilustrujem da ne postoji trenutno bolja zastita za koju smo mi smrtnici culi.
*voleo bih da armagedon varijante otimanja kola ne navodite u ovoj temi. spram njih zeder jeste smeshan, ali takva poredjenja uopste nisu ovde tema o kojoj diskutujemo...
...Znam da nema Zedera koji se sam zakljucava, i da ga nikada nece ni biti...
I na proslom, i na sadasnjem autu imam ugradjen Zeder, i zato mi je bilo cudno kada Bakara spominje da kao ima neki takav...i da samo treba da se informisemo malo...
A, kada neko dodje kamionom, i digne [ bukvalno ] tvoj auto...Zeder nije ni pravljen da to spreci...
Prosto bolje je da imas zeder nego da nemas. Niko me nece ubediti da je bolje da ga nemas. Samim tim sto ga imas eliminisao si odredjeni deo lopova koji mogu (umeju) da ti ukradu auto. Price tipa ako oce da ti ukradu, ukrasce su mi skroz glupe tipa odnece ti helikopterom i slicno, ako je tako niko ne bi zakljucavao kola, jelte jer ce u svakom slucaju ukrasti....
Prosto ne znam shta da ti napishem, a da te ne uvredim tako da necu nishta ni pisati.
Al eto sa jednim se da kazhemo slazhem al u malo drugachijoj formi.Bolje je imati ikakvu zashtitu nego nemati je.
I da ako hoce da ti uzmu auto uzece ga.I to ne helikopterom nego ce lepo da ga odvezu sa parkinga.
1. ne postoji brava koja ne moze da se otvori pa tako i zeder.
2. kradu se kola i sa zederom i to zakljucanim.
3. zna se koja se kola kradu i kako se kradu bilo da imaju zeder ili nemaju zeder ili kandzu ili shapu ili ne snam sta.
4. isto se tako zna koj auto se krade i zbog cega se krade
i pod 5. ne kapiram ljude koji na francuze, talijane ili bilo kog japanca stavlja zeder kao sto ne kapiram ko ce lakuju da digne keca pa mu treba zeder i to na onakvom mestu da mu ne daj boze slomi koleno ako bude imao ceoni sudar. ok, klinac neki da se voza ali za tog klinca alarm je sasvim dovoljan a ovi koje sam predhodono nabrojao ne mogu da se upale bez kljuca. te fore ukrali RAV4 ili land kruzera moze ali se zna kako se ti auti kradu a krade ih jedan eventualno dva coveka u zemlji zajedno sa cirokijem. dakle, oladite vise, hebo vas zeder. imam ga i ja na A4 ali se uopste ne uzadam u njega 100%. dodatni imobilajzer je zakon. izmesten OBD je zakon i na kraju krajeva "igla" u kombinacji sa ova dva je ZASTITA u pravom smislu reci. auta se vise ne slepaju, auta se vise ne guraju. zasto? pa jednostavno, uvek ima u blizini neki drugi a mozda cak i isti bez zastite ili sa vrlo malim stepenom zastite. e da , zaboravih... kasko... neprikosnovena zastita... od glavobolje prouzrokovane pitanjem: "da li ce mi ukrasti auto..."
Comment