Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ajde!
    Gde da ga donesemo?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

..ne racunam ni ja Zastavu u automobile,ali je ipak lopovi racunaju,i ima kradja cak i njih..
      Bilo je slucajeva da ti ostete bravu Zedera prilikom pokusaja kradje [ mislim da se te slike cak i na sajtu Zedera mogu pronaci ] ,i to ''tako da je i ti ne mozes koristiti''...ali tada ti u servisu to srede...
      Kakvi mrmoti,kakvi bakraci...Jel' si ti Stefaneves rekao da si maloletan [ako sam pomesao nick-ove,sve kasnije navedeno se ne odnosi na tebe ]...sto znaci da i dozvolu nemas....a nemas ni auto,vec tvoj otac....'ajde lepo,uzmi cokoladicu i mlekce,pa na lalanje...

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

evo ja cu da ti dam jedan imam u radnji da mi uradis kopiju, ako otvori svaka cast. doduse ta brava i nije toliko precizna tako da moze u domacoj radinosti da se uradi ali ce to umnozavanje "malo" da potraje... btw, nisam ni sumnjao da kod tebe nesto ne moze...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Zveki,brava jeste mehanicka ali uopste nije neprecizna! Evo ja sam radio sa tim zederom i do skora sam imao svaki delic zedera,cak sam i sklopio jedan. Ma nebitno nego ajde da vidim vise to neko delo kradje i otkljucavanja zedera u roku od par minuta,mislim nece lopov da krade auto 2-3 sata pa sad da ima vremena da razbusuje neki tamo celik XY gradje

Razbije ti bravu,mislim ne moze nikako da je razbije nego je sj_ebe i sta odes u zeder i dobijes nov uredjaj besplatno!

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Originally posted by zverko
            zeder radi poso do nekele, zavisi ko uzme da ga radi u svakom slucaju, onaj ko ga bude radio ili ce da ga otkljuca ili ce da napravi da ni ti ne mozes da ga otkljucas...

o ljudi, koliko puta da vam kazem, ne moze da upali tog stila ili bilo kog drugo italijana ili francuza pa cak i nemaca tipa ford i opel, moze samo da place pored njega. ustvari,. moze talijan do 98-99 god koje je immo. zamenjen kutijom a takvih je vrlo malo kod nas.
            neko rece zastava, ja to ne racunam u automobile...
            Hoces da kazes da sam bacio 200 evra? Na mom Fordu pozadi pise Intiligent Protection system. Ima li to veze sa ovim sto pricas?
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ne precizna je u smislu kuglica i rupica. svaki dan radim kljuceve sa rupicama i dobro znam sta znaci preciznost da bi kljuc mogao da otkljuca i sto se tice dubine rupe a i sirine. onaj kljuc igleda ko da je pravljen rucno busilicom. takav blanko kljuc ne postoji tj nema ga u sobodnoj prodaju a verujem da moze da se nabudzi na neku suplju cevku istih dimenzija. generalno, postoji alat za obijanje koji sazvace celu bravu unutra, video sam ga... a i ne mora sa njim, onaj pipak u nutra da ga tako na zovem, moze da se slomi i kad se slomi ispdnu sve kuglice i eto otvaranja.

@dragon: ford je prvi uveo Immo. system sta vise ne da ne moze da ga upali ne go ne moze ni da vergla ako nema odgovarajuci chip a i brava na fordu je takva da treba doooobro da se namuci da je otkljuca a i ako slomi volan opet nema paljenja posto ford ima trenutno naj jaci sistem zastite sto se imobilajzera tice. ai ako ima chip koji odgovara fordu tj Texas crypto 4C a nije prijavljen na ECU samo priajvljianje traje nekih 10 minuta posto prvo treba da obrise sve predhodne pa tek da ubaci novih 3 posto ford trazi da moraju da se prijave nova tri. moze da rdi i sa jednim ali Immo. lampica gori tj ECU je service rezimu. naravno to za lopove nije ni bitno ali dok dodje dotle treba mu naj manje 10min a to je prioznacete mnogo za kradju auta na ulici i uz sve to mora nekoliko puta da daje kontakt kako vec procedura nalaze.

ne secam se kada je musterija dosla i rekla e ukrali mi forda ili fijata ili tako nesto pa sam ga otkupio i daj da sredimo bravu... samo svabe. naravno pricam o otvori, sedi i vozi a ne slepanje ili pauk system kradje.

e da, otkljucati npr. forda je isto muka. ne mozese ici direktno na baravu ako nemas alat, zasticen je od lenjir sistema tj ono list bonseka i te fore jedini nacin je pump jastuce i pecaljka na suvozaceva vrata. a i sa alatom otkljucavanje ume da potraje jer se retko desava da su brave na vratima uvek kao nove.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Zverko,moram da te ispravim! Kad uguras kljuc u bravu sve iglice se uvuku unutar svojih lezista sve do momenta dok se rupa ne poklopi sa klinom i tek onda upada u odredjenu rupu.

Ako te bas intrigira taj sistem cimni na PP,imam nesto na dvd-u

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ma znam o cemu pricas, razbucao sam jednu da vidim kako radi...

Comment

• iwcham1979
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2007
                    • 741
                    • Nis
                    • Seat Altea 2.0Tdi

A ja mogu da odem do majstora koji je meni u Nisu namestao zeder da napravim jedan snimak udaranja po delovima brave kojim jedva da moze da se zamahne! Nista ne mozes bravi 100%

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Posle zverkovog objasnjenja:

Prodajem polovni Zeder
                      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Do sada sam samo na VG forumu cuo kako je Zeder provaljen, pa i to ispade da nije! Jos nije bilo slucaja da je neko rekao: Ljudi, ukrali mi kola sa zakljucanim zederom (mada je i to moguce, ali u tom slucaju je auto odslepan) Taj materijal nije pampur pa da se razbusi i da poispadaju kuglice! A price tipa, zakljucao se u voznji ce negirati svaki laik koji je dva puta u zivotu zakljucao bravu!
                        Sto se kradje tice, da, kradu se kola sa Zederom. Ako ne smotas volan, podignu ti zadnji kraj i cao! Ako smotas puni, podignu ti ceo auto i cao! A ako ima vremena i petlju covek da otvara vrata, skida zastitne plastike, cuka, demontira, opet povezuje zice da moze da upali, srafi volan da ima vezu sa tockovima, svaka cast!

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Bla,bla,bla....Iako ga vise niti prodajem niti ugradjujem,niti sam u kontaktu sa ljudima iz zedera nemam informaciju da je ijedan auto ukraden na nacin obijanja brave tako da mnogo pricate,a malo znate!
                          Mislim citali ste negde o tome,slusali lovacke price itd.

Svaka cast onom ko iskopira kljuc za zeder!

Comment

• DejanV
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2005
                            • 682
                            • Beograd

Slazem se sa Lakijem 55.

Malo-malo, pa krene neka prica kako je Zeder provaljen, a posle se uvek nekako ispostavi da nije bio zakljucan, da je bio pokvaren i sta ti ja znam sta.

A niko, bas NIKO, da kaze - licno sam video provaljen Zeder, svi su to negde culi, procitali, rekao im neko iz 99-te ruke, itd. Te moze tecnim azotom, te sipas TABASCO i gotov je, te moze ovako, te moze onako, a niko da pokaze obijen Zeder koji je bio propisno zakljucan.

Ni domaci casopisi nisu bolji, kada god im ponestane tema, a imaju prostora koji ne umeju da popune i ne mogu da prodaju za reklame, odmah krene prica, velikim, obavezno crvenim slovima na koricama: "Zeder provaljen?"
                            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513
                              • Bijeljina-Beograd Medakovic

Al ste ga raspalili po zederu i ostalima,,,,,

Zao mi je sto slike nema sanse da pokazem mada se nista na njima i ne vidi, ali evo,,,,iz prve ruke,,,,ko god hoce da provjeri nek dodje sa zederom, taman da se malo igram.

Evo prije mozda mjesec dana bio sam prisutan demonstraciji kada je zeder izbacen iz funkcije za manje od 2 minuta,,,,jesam izgubio opkladu, nemam rijeci,,,,,,,i to debelu opkladu ,,,,jos svrbi dzep....

Poslije par dana sam htio da prodam foru zastupniku zedera, ne mogu da se sjetim kako se zove, vozi crnu fabiju sa onim kao lumar farovima, i nije smio da se usudi da mi da nov sistem da probam to.....jer je bila sumnja da je taj sistem na kom mi je pokazano namjestaljka, ali opet, dobar drugar mi je to pokazao, iskreno sumnjam da mi ne bi rekao sta je u pitanju,,,,kune se da je to tako.....i pokazao mi na jos jednom autu....na stranu opklada i ostalo,,,,ionako smo zajedno probancili sve....

Oni koji su se bavili prodajom i ugradnjom to sigurno znaju, ali ne pada mi na pamet da to dalje exploatisem,,,,mozda jos jednom ako se neko usudi da mi da da probam ...... ipak sam ja oficir, i samo mi jos fali da krenem da drpam kola,,h, ali za opklade se isplati....
                              Znaci nema lomova, krljanja, razbijanja,cesljanja, mrsenja muda i ostalog... sve pedantno i kulturiska....

Znaci nije kurta i murta to radio, ni od drugara drug i njegova strina, vec sam bio licno prisutan, i gledao svojim ocima.....

A sto vec rekose,,,,,ako se namerace da ti uzmu kola, ima da ti ulete u kucu i da im sam das kljuceve......

Comment

• DejanV
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2005
                                • 682
                                • Beograd

@dandy
                                O kom Zederu pricamo? O onoj !@#$%^& gluposti koja se baca svuda preko volana, ili o onom drugom sistemu, koji ide ispod letve volana?

Ja sam mislio na taj ispod letve volana, ja imam taj.
                                Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

Working...
                                X