Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NickRP
    CBC Senator
    • 19.10.2005
    • 263
    • Serbia - Germany

@dandy (ako jos citas):

Jako mi je zao sto u ovoj temi tvom pozivu/predlogu nije ni data sansa. Steta. Jednostavno, neko zeli da veruje da je neki proizvod siguran i ne moze mu se dopreti do svesti. Ostaje i ono da se vrlo cesto potcenjuje plod rada "domaceg uma"... no da ne diskutujemo dalje o tome.

Da li postoji mogucnost, ne da kazes kako se otvara, nego sta bi trebalo unaprediti da bi se sprecila mogucnost "otvaranja"? Znaci, ako vec imam Zeder, koji deo da zamenim/preradim da bih eliminisao tu mogucnost?

Da kazemo da sam vican mehanickim radovima i imam pristup strugu, glodalici, brusilici itd.

Unapred hvala,
    Nikola

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

@laki55: pusti tu pricu, bilo nekad kad su krali jugice zbog delova. toga vise nema. ko sto rekoh, mogu da ti dignu auto klinci da se vozaju ali za njih ne treba zeder , alarm je dovoljan.

@NickPR: evo i tebi savet iako nisi zasluzio . naj bolja zastita je kombinacija mehanicke i elektronske. sto ce reci, ne treba da prepravljas zeder vec dodaj jedan imobilajzer ali "citac" stavi na samo tebi poznato mesto i zavrsen posao. mirno spavas
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Originally posted by zverko
        @laki55: pusti tu pricu, bilo nekad kad su krali jugice zbog delova. toga vise nema.
        A, kada se to Zastavin program krao zbog delova ?
        Sto ? Da mozda nisu ti delovi skupi, ili ih je tesko pronaci ?

Komsiji ukrali keca pre godinu-dve...Kupio drugog, ukrali mu i taj....ali ga Policija nasla posle 10-tak dana...naravno, auto je bio ceo, niko ga nije rastavljao...

Danas se strani automobili u vecoj meri kradu zbog delova, jer nije vise toliko jednostavno, a i isplativo prodavati ga celog...
        Vremena od pre 10-15 godina kada se bez problema prodavalo sve sto je ukradeno, su odavno prosla...

Samo ekskluzivni, skupi strani automobili se kradu
        ''po porudzbini''....Ostali strani zbog delova....

Jednom drugom liku su ukrali Mercedes, star oko 20 godina...ne znam tacnu oznaku...
        Sredio ga...promenio sve na njemu...i nakon sto je sve to uradio, auto mu ukraden...Naravno, bas zbog svih tih novih delova koje je ugradio...

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

na ovo prvo ce neko drugi da ti odgovori posto ja u to vreme nisam ziveo u BGD a to su kapiram neke 90te.

komsiji su ukrali keca da bi se vozali.

danas se strani automobili kradu zbog otkupa a ako do toga ne dodje vrlo ga je lako prodati celog , veruj mi na rec... i ta vremena ne da nisu prosla nego tek dolaze. svakoga dana se prodaje "vruca" roba.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Pazi ... nastranu salu na stranu... ukoliko vec vladas nekim informacijama koje su (po tvom misljenju) proverene, ipak si ti kljucar i znas sta se krade, koliko i na koji nacin, to ti je struka... nemo' ce pravis pametan komentarima "verujte mi" i sl. vec budi pametan (sto umes kad 'oces, ali retko 'oces) i iznesi cinjenice kojima raspolazes. Za filosofiju nisi ti zaduzen (nego ja) i ona je pozeljna u nekim drugim temama... NHF.

Poruku izmenio: sri98
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Od danas sam ozbiljan!
              24/12/2007
              Hm
              Nece od tebe nikad postati covek

Nije mi jasno kako mozes da pomislis da se zastava krade zbog delova
              Nikad se to nije kralo zbog delova vec zbog kompletnog auta,najlakse se secka i ubacuje stari deo kosa,motor tvoj i pici dalje sa novom skoljkom.

Ako ce mo da pricamo o statistici znam da je 2007god. zastava-yugo bio najkradenije vozilo i to za nekih 7-8% vise od vw!
              Ako ce vec neko sad da me ubedjuje u suprotno neka prvo potrazi izvor u SUP-u
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by neshaoct
                A, kada se to Zastavin program krao zbog delova ?
                Sto ? Da mozda nisu ti delovi skupi, ili ih je tesko pronaci ?
                Ajd' pronadji zadnje staklo za yuga npr.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...zbog stakla se nikada nije krao ceo auto...

Secam se dosta slucajeva da su sa keceva skidali soferku...
                  To se dogodilo i gazdi kod koga smo ziveli kao podstanari...
                  U to vreme sam bio klinac, ali se secam da je u kraju za jednu noc bez soferke ostajalo po 3-4 auta...

p.s. Zadnje staklo sa grejacem za Yuga, u ShopInvest-u
                  za 2798,20 dinara...

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...vrlo ga je lako prodati celog , veruj mi na rec... i ta vremena ne da nisu prosla nego tek dolaze. svakoga dana se prodaje "vruca" roba.
                    Ipak, ne mogu se porediti vremena kada je i drzava u tome ucestvovala...ili tako sto je sama imala pod kontrolom grupe koje se time bave....ili tako sto je dozvoljavala razne ''preregistracije'' sa tablica tipa
                    ''Beli Manastir'' i slicne tablice Krajine...a, bilo je i preregistracija iz CG...i to ne samo jedna...

Takva vremena se valjda nece vratiti, a svaki drugi mehanizam koji danas postoji je ipak malo dete u poredjenju sa situacijom kada ti npr. drzava dozvoli da preregistrujes auto koji ima tablice nepostojece drzave...i oznake vec spominjanog Belog Manastira ili druge sl...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

prolupali, nikada ne pricam na pamet vec ono u sta sam siguran ili ako mi kaze neko cije misljenje uvazavam. ako kazem " veruj mi na rec" na tebi je da verujes ili ne. za mene je rec=obraz i ja znam zasto to kazem. sta bi ti sad da ti pricam kako se kradu kola i ko ih krade? ovo drugo ne znam ali znam ko mi dolazi u radnju da im popravljam bravu koju su lopovi razvalili. ne secam se kad je poslednji put dolazio neko sto vozi zastavu niti sam cuo pricu da su nekom ukrali zastavu. nemam nameru da sad obrazlazem i da filozofiram jer ovde filozofiji mesta nema. stvar je vrlo prosta. eto sam covek rece u shop investu sofrka 2800din. zasto je ne bi pazario na auto pijaci za 1500 ili ako nije tako ajte mi vi jecite zasto bi neko maznuo lakiju auto osim da se pjovoza ili da mu skine felne?

sto se mene tice, mozete i ovako da osigurate svoj auto

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...eto sam covek rece u shop investu sofrka 2800din. zasto je ne bi pazario na auto pijaci za 1500...
                        Zato sto je smesna razlika od 12-15 evra izmedju nove i polovne stvari....zato sto na novoj znas da su grejaci ispravni, a ako nisu, imas garanciju...

I plus....Koliko bi Zastavinih automobila morao da ukrades, da bi zaradio npr. 1000 evra prodajuci zadnja stakla...?
                        Mnogo je to jeftin auto, a i delovi za njega, da bi se krao zbog njih...
                        Istu takvu i na otpadu mozes naci... ...i ne bi bila skuplja od tih 1500 dinara...

Naravno, druga je stvar sa budzenim i sredjivanim kecevima...
                        Jos mogu da pomesaju Lakijevog, i onog drugog keca...

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

izvini sta je kod lakija sredjeno? felne? niko ne zna koji je motor u njemu a to sto pricas za soferku, smesna razlika 12-15e... neko zivi nedelju dana sa tim parama. stiscu se ljudi da plate filter kod eMa 150dinara i to za mecku a ne da nko ko vozi juga kupi nov deo za 3000din. drugo, ti plicari sto rade sa zastavinim delovima ne rade za soma evra nego za 100-200...

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...ako rade za 100-200 evra, bolje da obiju par trafika, i zaradice toliko...
                            A, jos posle mozda i ministri postanu...

O tim ljudima kojima je mnogo dati 2,3 ili 5 evra za neki deo...
                            ne treba trositi reci...

Lakijev kec ima bi-xenone...felne...motor...unutra neke sitnice...ne znam za muziku, ali ipak nije standardni...

p.s. Smesna je razlika zato sto zadnje staklo ne kupujes svaki dan...
                            Taj dodatni trosak od 12-15 evra neces davati stalno...
                            Vise para ustedis na stvarima koje kupujes skoro svaki dan, nego na kupovini jednom u 5 godina...pa, jos i ta razlika bude 12-15 evra...
                            I, plus...ko ti garantuje da je sa takvim polovnim staklom sve ok...?
                            Ne kaze se uzalud : Nisam dovoljno bogat, da bih kupovao jeftinije
                            [ u ovom slucaju - polovne ] stvari...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

da, to kazu englezi a ne srbi... uostalom...
                              predajem se... pobedili ste.
                              vezujte zastave lancima da vam neko ne ukrade. imam extra katance ne mogu da se obiju, dacu vam po povoljnoj ceni.

p.s. moze lakijev kec da ima volan od zlata... dzaba, opet je KEC...

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

predajem se... pobedili ste.
                                vezujte zastave lancima da vam neko ne ukrade

p.s. moze lakijev kec da ima volan od zlata... dzaba, opet je KEC...
                                A, kada smo to kao ratovali ?

p.s. Ja nemam Zastavu...

Comment

Working...
                                X